Doorgaan naar hoofdcontent

PORTRET. Luc (67), legendarisch uitbater van Café Allee, overleden na strijd tegen ziekte: “Beetje nonchalant, maa...

HLN
PORTRET. Luc (67), legendarisch uitbater van Café Allee, overleden na strijd tegen ziekte: "Beetje nonchalant, maar hij wist verdomd goed waar hij mee bezig was"
Leuven is alweer een horecamonument armer. Luc Vanbutsele, de oprichter van café Allee op de Oude Markt, heeft zopas de strijd tegen zijn ziekte verloren op 67-jarige leeftijd. Een uitzonderlijk cafébaas is niet meer, zoveel is zeker.
Lees verder

Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: "Kan ik haar huren?"
Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij 'plezier mocht maken' met haar 4-jarig dochtertje. "Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen." De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. "Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?", vraagt Febe Vandewalle zich af.
Lees verder

VS schrappen 5 groeperingen van zwarte terreurlijst
De Verenigde Staten hebben vandaag vijf groeperingen geschrapt van de zwarte lijst van "buitenlandse terroristische organisaties". Ze bezondigen zich al jaren niet meer aan geweld. Bij de organisaties zijn de ontbonden Baskische afscheidingsbeweging ETA, en de Japanse sekte Aum Shinrikyo, van wie de leider Shoko Asahara enkele jaren geleden geëxecuteerd werd.
Lees verder

Spanje nekt de Red Panthers in de tweede helft: "Dit is de start van een lange reeks en dit was zeker geen slecht begin"
De Red Panthers (FIH 8) zijn hun reeks van tien Pro League-matchen, waarvan de eerste zes in eigen huis, begonnen met een nederlaag. Aan het Wilrijkse Plein te Antwerpen werd het 1-2 tegen Spanje, dat één plaats hoger staat op de wereldranglijst.
Lees verder

Het gaat er heet aan toe in 'Familie': Koen en Veronique duiken samen het bed in
Koen (Sieg De Doncker) is in 'Familie' al wekenlang de steun en toeverlaat van Veronique (Sandrine André). En toen ze na de dood van haar moeder steun bij hem zocht, kusten ze elkaar al. Wanneer Koen haar onverwachts een bezoekje brengt in de loft, belandden ze uiteindelijk samen tussen de lakens. Dat belooft voor Veroniques huwelijk met Lars (Kürt Rogiers), de halfbroer van Koen...
Lees verder

Zaak van dubbele moord op bazin circuit Spa-Francor­champs en minnares geseponeerd
De raadkamer van Marche-en-Famenne heeft de zaak van de moorden op Nathalie Maillet en Ann Lawrence Durviaux, op 15 augustus 2021 in Gouvy, geseponeerd. Dat is vrijdag vernomen van het Luxemburgse parket. De beslissing is geen verrassing: de dader, Franz Dubois, beroofde zich onmiddellijk na de dubbele vrouwenmoord van het leven.
Lees verder

LIVE. Courtois tussen de palen tegen Real Betis, Eden Hazard kijkt voorlopig toe vanop de bank
• 38ste speeldag • Aftrap: 21u • Santiago Bernabéu • Courtois tussen de palen, Hazard begint op de bank
Lees verder

Tennissers kunnen geen ATP- en WTA- punten verdienen op Wimbledon door ban van (Wit-)Russen
Er zullen op de komende editie van Wimbledon geen ATP- en WTA-punten te verdienen zijn als de Engelse organisatie vasthoudt aan de ban van Russische en Wit-Russische spelers. Dat maakten de overkoepelende organen in het mannen- en vrouwentennis bekend. "Als er niets verandert, zien wij tot onze grote spijt en met veel tegenzin geen andere mogelijkheid."
Lees verder

'ER'-acteur John Aylward op 75-jarige leeftijd overleden
John Aylward, vooral bekend door zijn rollen in de tv-series 'ER' en 'The West Wing' is maandag op 75-jarige leeftijd overleden, meldt entertainmentsite 'USA Today'.
Lees verder

Beursindex Dow Jones achtste week op rij in het rood, dat is bijna 100 jaar geleden
Op de aandelenbeurs in New York is de sterindex Dow Jones aan een ongeziene verliesreeks bezig. De index sloot vrijdag al voor de achtste week op rij met verlies. De laatste keer dat de leidende graadmeter zo'n lange periode op rij met verlies sloot, was krap honderd jaar geleden. Beleggers lijken vooral bezorgd over de hoge inflatie.
Lees verder

Historische verliesreeks dreigt voor Dow-Jonesindex
De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York staat op het punt een historische verliesreeks te evenaren. Voor het eerst in ongeveer honderd jaar stevent de graadmeter af op acht verliesweken op een rij. Het was in 1923 voor het laatst dat de index een dergelijke verliesreeks beleefde.
Lees verder

Rusland noemt ex-schaakkampioen Kasparov en Chodorkovski "buitenlandse agenten"
Twee tegenstanders in ballingschap van de Russische president Vladimir Poetin, voormalig schaakkampioen Gary Kasparov en gewezen oligarch Michail Chodorkovski, zijn vrijdag aangeduid als "buitenlandse agenten". Dat heeft het Russische ministerie van Justitie bekendgemaakt. Ze zouden vanuit Oekraïne gefinancierd worden.
Lees verder

Na vertrek Adriaan Van den Hoof bij 'Switch': meerdere vrouwen beschuldigden Van den Hoof bij VRT van grensoverschrijdend gedrag
Adriaan Van den Hoof (49) mag volgende zomer niet langer de quiz 'Switch' presenteren. Niet alleen omdat de VRT kiest voor jongere en meer diverse presentatoren, maar ook omdat verschillende vrouwen hem beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Dat deden ze zowel bij de vertrouwenspersoon van de openbare omroep als bij journalist Sven van der Meulen van onderzoekscollectief Vrije Vogels, die samen met Het Laatste Nieuws op onderzoek ging.
Lees verder

Nederlander Danny Buijs topkandidaat om Vrancken op te volgen bij KV Mechelen
In zijn zoektocht naar een opvolger voor Wouter Vrancken is KV Mechelen uitgekomen bij Danny Buijs (39). De onderhandelingen met de Nederlander, wiens contract niet werd verlengd bij FC Groningen, zitten in een vergevorderde fase.
Lees verder

Football Talk. PSG bevestigt vertrek Di María - Jeunechamps nieuwe coach van Seraing - Openda Speler van de Maand in Eredivisie
Ángel di María neemt na zeven jaar afscheid van Paris Saint-Germain. Dat maakte de Franse topclub bekend. Het aflopende contract van de 34-jarige Argentijn werd niet verlengd.
Lees verder

Buurt reageert geschokt nadat verloofde opgepakt wordt voor moord op ex-piloot: "Zijn moeder is haar enige zoon kwijt"
Het overlijden van de 45-jarige man en de aanhouding van diens verloofde (44) op verdenking van moord slaat in als een bom bij de buurtbewoners in de nieuwe wijk Linkhout. "Hij was zo'n fijne, vriendelijke buurman. We kunnen het niet geloven." Het koppel zou volgende week trouwen.
Lees verder

LIVE. Ancelotti gebruikt al z'n wissels op, maar Hazard blijft op de bank zitten
• 38ste speeldag • Aftrap: 21u • Santiago Bernabéu • Courtois tussen de palen, Hazard begint op de bank
Lees verder

Zeven meisjes en slecht één jongen: deze acht jonge talenten gaan door naar de finale van 'The Voice Kids'
Nu de halve finale gezongen is in 'The Voice Kids', zijn de acht finalisten bekend. Karista, Marie-Émilie, Sien, Gloria, Anne, Lina, J.A.P. en Jinthe: één van hen gaat volgende week naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en met de mogelijkheid om een eigen single op te nemen.
Lees verder

Jonge Red Lions slepen gelijkspel uit de brand tegen Spanje én winnen vervolgens shoot-outs
De Red Lions speelden in Antwerpen in hun eerste van twee duels tegen Spanje om de Pro League 3-3-gelijk. Een noodgedwongen verjongd Belgisch team knokte zich na de pauze op karakter weer in de wedstrijd. De afsluitende shoot-outs werden vervolgens ook nog eens met 3-2 gewonnen.
Lees verder

KOERS KORT. Nieuwe tegenslag voor Vanmarcke, die positief test op corona - Lotte Kopecky verliest leiderstrui in Burgos
Het wil voorlopig maar niet meezitten voor Sep Vanmarcke (33). Nadat de West-Vlaming van Israël-Premier Tech al het grootste deel van het voorjaar in het water zag vallen door verschillende ziektes, heeft hij nu positief getest op het coronavirus. Vanmarcke moet zo verstek geven voor de Ronde van Noorwegen, meldt-ie op Instagram. "Na een lange periode van trainen en een goeie stage in Spanje was ik klaar om eindelijk de competitie te hervatten in de Ronde van Noorwegen. Tot een PCR-test me gisteren aantoonde dat ik besmet ben met Covid. Onverwacht, want ik voel me niet ziek. Het is heel frustrerend om weer tegenslag te hebben in een seizoen vol hindernissen. Ik moet de fiets nu minstens een week aan de kant laten, om dan hopelijk negatief te testen en weer op te bouwen richting de Belgische koersen in juni."
Lees verder