Doorgaan naar hoofdcontent

PORTRET. Kersvers CD&V-minister Jo Brouns: de Messi van Kinrooi, met een hart voor het boerenleven

HLN
PORTRET. Kersvers CD&V-minister Jo Brouns: de Messi van Kinrooi, met een hart voor het boerenleven
Een 'joviale volksmens' en een 'bestuurder pur sang'. Wie is Jo Brouns (47), de nieuwe Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw?
Lees verder

Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. "Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar", aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.
Lees verder

"Ik doe geen oog dicht door dat onderzoek": cynische Johan Derksen toont middelvinger bij terugkeer
Johan Derksen lijkt zich niet bepaald druk te maken om het onderzoek dat het Openbaar Ministerie naar hem doet. "Er is een PV opgemaakt, ze hebben mijn verhaal aangehoord en nu wordt beslist wat ermee gedaan zal worden. Nou, je begrijpt dat ik geen oog dichtdoe", klonk het sarcastisch in 'Vandaag Inside'. De presentator stak ook zijn middelvinger op naar alle mensen in talkshows die excuses van hem eisten. Het publiek beloonde hem met een applaus.
Lees verder

Johan Derksen weer present in 'Vandaag Inside': "Het OM voert een onderzoek, ik doe geen oog dicht"
Johan Derksen heeft slapeloze nachten nu het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek naar hem voert. Dat vertelde de 73-jarige presentator in 'Vandaag Inside'. Het veelbesproken SBS 6-programma keerde na twee weken afwezigheid terug op de Nederlandse televisie. "Er is dus een PV opgemaakt, ze hebben mijn verhaal aangehoord en nu wordt beslist wat ermee gedaan zal worden. Nou, je begrijpt dat ik geen oog dichtdoe."
Lees verder

Afscheid van een icoon: Juventus eert Chiellini met vroege publiekswissel in symbolische minuut
Mooi eerbetoon voor Juventus-icoon Giorgio Chiellini (37). De Italiaanse verdediger werd in zijn laatste thuiswedstrijd voor de club gewisseld na zeventien minuten. Een verwijzing naar zijn zeventien seizoenen bij de Oude Dame.
Lees verder

Man (29) randt meisje aan op trein: politie pakt verdachte op
Medewerkers van Securail hebben zaterdag een 29-jarige man onderschept die jonge meisjes lastig viel op de trein. De verdachte sloeg daarbij een medewerker op de neus en kwetste later ook een politieagent.
Lees verder

Man (27) randt meisje aan op trein: politie pakt verdachte op
Medewerkers van Securail hebben zaterdag een 29-jarige man onderschept die jonge meisjes lastig viel op de trein. De verdachte sloeg daarbij een medewerker op de neus en kwetste later ook een politieagent.
Lees verder

Football Talk. Arsenal grijpt allicht naast CL-ticket na nederlaag bij Newcastle - Jongere broer Amuzu tekent profcontract bij Malinwa
Arsenal lijkt naast een plaats in de Champions League voor volgend seizoen te grijpen. De Londense club verloor van Newcastle United (2-0) en verzuimde daarmee Tottenham Hotspur van de vierde plaats te verdringen. Het verschil tussen de clubs is nu nog twee punten, met nog één speeldag te gaan. De eerste vier van de Premier League mogen volgend seizoen meedoen aan het kampioenenbal.
Lees verder

Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Deurne
In Nederland zijn twee verdachten opgepakt voor de granaataanslag van afgelopen vrijdag aan de woning van de familie El B. in de De Gilmanstraat in Deurne. Het Antwerpse parket laat weten dat het de overlevering vraagt van de twee Nederlanders.
Lees verder

Greenpeace: "Rusland profiteert van duurzaamheidsplannen Europa"
Rusland kan miljarden euro's verdienen aan de plannen van de Europese Unie voor duurzame energie, zegt Greenpeace. De EU wil gas en kernenergie namelijk erkennen als milieuvriendelijke energievormen en ze een plaats geven in het beleid. Volgens de milieubeweging hebben de Russische energiebedrijven Gazprom, Lukoil en Rosatom de afgelopen jaren veel in Brussel gelobbyd om dat voor elkaar te krijgen.
Lees verder

Schreuder ziet wel wat in Hoefkens als mogelijke opvolger hoofdtrainer Club: "Carl doet het heel goed in besprekingen"
Afzwaaiend Club-coach Alfred Schreuder had als centrale gast in Extra Time een goed woordje over voor zijn assistent Carl Hoefkens, een van de genoemde kandidaten als hoofdtrainer volgend seizoen bij blauw-zwart: "Maar of hij klaar is om mij op te volgen? Dat weet je nooit."
Lees verder

LIVE. Eerste soldaten geëvacueerd uit Azovstalfabriek in Marioepol
Na een wekenlange blokkade hebben meer dan 260 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Ze worden naar door Rusland bezet gebied gebracht. Via een gevangenenruil kunnen ze later terugkeren, zegt de Oekraïense legerstaf maandag op Facebook. Volgens de Oekraïense viceminister van Defensie Ganna Malyar, gaat het om 53 gewonden en 211 andere soldaten. De gewonden zouden naar Novoazovsk overgebracht zijn om daar behandeld te worden. De andere soldaten gingen naar Olenivka. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Verdachte schietpartij Californië is van Chinese afkomst en viseerde Taiwanese gemeenschap
De man die zondag het vuur opende in een kerk in de Amerikaanse staat Californië, waarbij een dode en vijf gewonden vielen, is een Amerikaan van Chinese afkomst. De man van 68 jaar viseerde de Taiwanese gemeenschap. Dat zegt de politie vandaag.
Lees verder

Oekraïne: geëvacueerde militairen uit Azov-staalfabriek worden uitgeruild
De ruim 260 Oekraïense soldaten die uit de staalfabriek Azovstal in de belegerde Oekraïense havenstad Marioepol zijn geëvacueerd, zijn onderdeel van een uitruil. Dat bevestigde de onderminister van Defensie van Oekraïne, Hanna Maliar, in een videoboodschap op sociale media zonder verder in te gaan op de details.
Lees verder

VS kondigen versoepeling reisrestricties voor Cuba aan
De Verenigde Staten hebben maandag versoepelingen aangekondigd van restricties die tijdens de regering van de vorige president Donald Trump waren ingesteld voor het reizen naar Cuba en het sturen van geld naar familieleden op het eiland.
Lees verder

Aantal vermiste personen in Mexico passeert de 100.000
Meer dan 100.000 personen worden vermist in Mexico. Het aantal vermiste personen in het landelijk register van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Mexico steeg maandag voor het eerst voorbij dit punt. Volgens schattingen zijn sinds de start van de drugsoorlog in het land in 2006 al meer dan 350.000 mensen omgekomen. Vorig jaar waren er in Mexico gemiddeld 94 moorden per dag.
Lees verder

ONZE OPINIE. Dertien maatregelen voor onze koopkracht en geen één om meer mensen aan het werk te krijgen
Op de dag dat de benzineprijs een nieuw record breekt, duikt Paul Magnette (PS) op als een rood duiveltje uit een doosje over onze koopkracht. Hij had het beloofd, in deze krant. Magnette bezwoer ons dat hij zijn rode eisen voor 1 mei nadien niet snel zou begraven. Hij wil de lonen van de Belg nog verhogen. En hij rekent daarvoor op een rijkentaks. We waren gewaarschuwd.
Lees verder

INTERVIEW. Professor hydrologie Marijke Huysmans (VUB) over droogteproblematiek: "Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976"
Al een paar jaar op rij is er meer droogte en minder water in Vlaanderen. Professor hydrogeologie Marijke Huysmans (VUB) over de klimaatverandering: "De periodes van droogte blijven en dat gaat niet meer veranderen. Zachte, malse regen die doorsijpelt in de grond wordt een kostbaar goud."
Lees verder

Bewoonster (68) en dakwerker (59) aangereden door PostNL-bestelwagen zonder chauffeur: ze liepen op zijn geroep af. En net dán kwam dat busje
In het centrum van Aalst zijn gisterenvoormiddag twee mensen om het leven gekomen nadat een PostNL-bestelwagen - zonder chauffeur achter het stuur - hen aanreed. De pakjesbezorger was net aan het leveren toen zijn camionette naar beneden begon te bollen. Het aanstormende voertuig verraste het tweetal toen ze een kijkje kwamen nemen op straat.
Lees verder

Politie voert actie tegen afleiding achter het stuur
Vandaag en morgen houdt de politie een eerste nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Daarvoor werken de federale wegpolitie en 110 lokale politiezones samen. "De statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur", zegt de federale politie.
Lees verder