Doorgaan naar hoofdcontent

Politie onderzocht schutter Buffalo al eens eerder na gewelddadige bedreiging

HLN
Politie onderzocht schutter Buffalo al eens eerder na gewelddadige bedreiging
De 18-jarige schutter die zaterdag tien mensen doodschoot en drie anderen verwondde in een supermarkt in Buffalo, New York, werd al eens door de politie onderzocht vanwege een gewelddadige bedreiging die hij had gemaakt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC News.
Lees verder

'Vervang'-Mol Uma was er bijna niet geweest en heeft Ankes elleboogbreuk haar 26.000 euro gekost? Dit was de slotaflevering van 'De mol'
Voor het jubileumseizoen van 'De mol' hadden de makers het gouden idee om een 'hulpmol' in te schakelen. Dat ze in de helft van het programma plots een nieuwe Mol zouden moeten aanduiden, stond dan weer in geen enkel scenario. Kinesist Philippe en lerares Uma bleken goeie mollen. Sven, met een tikkeltje geluk weliswaar, de terechte winnaar. Maar zonder haar ongeval met dubbele elleboogbreuk was rechercheur Anke mogelijk met de cheque van ruim 26.000 euro aan de haal geweest. Zij verdacht meteen en als enige mol Uma.
Lees verder

Eden Hazard krijgt in gelijkspel van Real bij laagvlieger Cadiz eerste speelminuten in 85 dagen
Zonder Thibaut Courtois, maar mét Eden Hazard als invaller heeft Real Madrid zijn voorlaatste competitiematch van het seizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij Cadiz werd het 1-1.
Lees verder

Union reageert op Verhaeghe: "Blij met onze tweede plaats in Premier League", zegt Mazzu - Bormans: "Tweede kleinste budget"
Met een kwinkslag reageerde Felice Mazzu op de stoute uitspraak van Bart Verhaeghe. De Club-voorzitter had tijdens de Brugse titelviering gezegd dat zij niet tegen Union kampen, maar wel tegen Brighton, "een club veel rijker dan wij". Mazzu: "Dan ben ik blij met onze tweede plaats in de Premier League." Ook Philippe Bormans, de ceo van Union, reageerde: "Wij zijn een sportief project, geen financieel project."
Lees verder

Ketting van 5.000 mensen langs Vesder uit solidariteit met slachtoffers overstromingen
Ongeveer 5.000 mensen hebben zondag een ketting gevormd tussen Verviers en Chênée, in de provincie Luik, uit solidariteit met de slachtoffers van de dodelijke overstromingen van juli vorig jaar. Het evenement werd georganiseerd door de Nederlandstalige organisatie 'Herent Helpt'.
Lees verder

Bunnie beweert dat borstimplantaten haar ziek maakten en toont hoe ze 18 maanden na verwijdering eruitzien
Bunnie DeFord, een Texaanse ex-stripper en escort, waarschuwt vrouwen voor borstimplantaten. Ze beweert dat ze haar een reeks gezondheidsklachten bezorgde waarvan artsen de oorzaak maar niet konden vinden. Toen ze de implantaten in 2020 na dertien jaar liet verwijderen, verdween ook het merendeel van haar klachten.
Lees verder

Vincent Kompany na vierde nederlaag tegen Union: "Ze zijn op dit moment gewoon beter dan ons"
Vier Brusselse derby's gespeeld, vier nederlagen. Het werd andermaal een pijnlijke middag voor Anderlecht tegen Union. Vincent Kompany boog het hoofd. "Union is gewoon beter. Punt."
Lees verder

Somalië kiest oud-leider Hassan Sheikh Mohamud als president
Somalië heeft zondag Hassan Sheikh Mohamud als president gekozen. Mohamud, die tussen 2012 en 2017 ook al president van het Oost-Afrikaanse land was, versloeg de zittende president Mohamed Abdullahi Mohamed, bekend als Farmajo, na drie stemmingsrondes.
Lees verder

Tweede ronde nodig bij presidentsverkiezingen in Somalië
Mohamed Abdullahi Mohamed, de ontslagnemende president van Somalië, is een van de vier namen die doorstoten naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Om verkozen te worden moet een kandidaat minstens twee derde van de stemmen krijgen.
Lees verder

Schipper Brandon (25) sterft nadat hij hondje wil redden uit water
Een amper 25-jarige schipper is zondagvoormiddag om het leven gekomen aan de sluis in Evergem op de Gentse ringvaart. Brandon Camblain wilde zijn hondje uit het water redden, maar kwam vast te zitten tussen de kade en de boot.
Lees verder

Persoon overleden door steekincident in Hilversum
Een steekincident in de Nederlandse stad Hilversum heeft zondagavond het leven gekost aan een nog onbekend persoon.
Lees verder

Club verovert de titel, Union wint weer van Anderlecht en Gent zeker van winst Europe play-offs: bekijk hier de hoogtepunten van het weekend
Er viel dit weekend weer een hoop te beleven op de Belgische voetbalvelden. Club kroonde zich tot kampioen op het veld van Antwerp, Union won voor een vierde keer van Anderlecht en AA Gent won de Europe play-offs. Bekijk hieronder alle samenvattingen.
Lees verder

Dode en vier zwaargewonden bij schietpartij in kerk in Californië: kerkgangers overmeesteren schutter
Bij een schietpartij in een presbyteriaanse kerk in Laguna Woods in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is zondagmiddag lokale tijd zeker één persoon om het leven gekomen en zijn vijf gewonden gevallen, van wie er vier ernstig aan toe zijn. Een groep onverschrokken kerkgangers wist de schutter te overmeesteren en zo erger te voorkomen. Dat meldt de politie van Orange County.
Lees verder

Dode en vier zwaargewonden bij schietpartij in kerk in Californië
Bij een schietpartij in een kerk in Laguna Woods in het zuiden van Californië is zeker één persoon om het leven gekomen, er vielen ook vier zwaargewonden. Dat zegt de politie van Orange County. De vermoedelijke schutter is opgepakt, een motief is nog niet duidelijk.
Lees verder

Biden naar Buffalo voor gesprek met nabestaanden schietpartij
De Amerikaanse president Joe Biden reist dinsdag af naar Buffalo in de staat New York, heeft het Witte Huis volgens CNN bekendgemaakt. Hij zal daar een gesprek hebben met de families van de slachtoffers van een dodelijke schietpartij die daar zaterdag plaatsvond in een supermarkt.
Lees verder

Exitpoll: christendemocraten winnen in Noordrijn-Westfalen
De christendemocraten (CDU) lijken de grootste partij te blijven in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar inwoners zondag een nieuw regionaal parlement konden kiezen. Volgens een prognose van de omroep ARD kan de CDU op 35 procent van de stemmen rekenen. De sociaaldemocraten van de SPD, de grootste oppositiepartij, komen naar verwachting uit op 27,5 procent. De Groenen krijgen 18,5 procent, de rechts-populistische AfD 6 procent, de liberale FDP 5 procent, volgens de exitpoll.
Lees verder

Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen coronavirus
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zet het leger in om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia vandaag. Het Aziatische land erkende vorige week met een "explosieve" corona-uitbraak te kampen.
Lees verder

Machine Gun Kelly pronkt met manicure van 30.000 dollar
Machine Gun Kelly heeft een blinkende entree gemaakt op de rode loper van de Billboard Music Awards. De 32-jarige rapper verscheen met nagels die voorzien waren van 880 diamanten, die in totaal 30.000 dollar waard zijn. Dat meldt Page Six.
Lees verder

Per jaar laten zo'n 500 Belgen geslacht op identiteitskaart aanpassen
Vorig jaar hebben 530 Belgen de 'm' of 'v' op hun identiteitskaart laten aanpassen. Dat bericht De Morgen, op basis van cijfers van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
Lees verder

België gaat weer IS-vrouwen en kinderen repatriëren uit Syrië
Er is een nieuwe poging in de maak om Belgische vrouwen en kinderen terug te halen van bij de Syrische Koerden. Een voorbereidende missie ter plekke is zopas afgerond.
Lees verder