Doorgaan naar hoofdcontent

Planckendael-bonobo Zamba ontsnapte door middel van “ongezien krachtige sprong”

HLN
Planckendael-bonobo Zamba ontsnapte door middel van "ongezien krachtige sprong"
Bonobo Zamba is vrijdag kunnen ontsnappen door een "ongezien krachtige sprong" over de gracht. Dat kon Zoo Planckendael achterhalen. Tot maandag blijven de mensapen binnen.
Lees verder

Het was een zware week voor beleggers, maar gelukkig brengt deze geestige meme wat soelaas
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de dramatische cryptocrash tot de dood van de iPod: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Stella, Jupiler of Heineken: welke pils smaakt écht het lekkerst? Onze biersommelier proeft 10 populaire bieren in blik
Warm weer en de zomer in aantocht: dat betekent dat het tijd is voor pintjes in blik. Velen zijn ervan overtuigd dat 'hun merk' de beste pils is, maar welke smaakt het lekkerst zonder zichtbaar etiket? Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem deed een blinde smaaktest van de 10 meest populaire bieren: "Jupiler smaakt niet beter dan Heineken"
Lees verder

Anderlecht mikt na titel ook op bekerwinst, maar dreigt sterspeelster Tessa Wullaert te verliezen
Anderlecht speelt straks de bekerfinale tegen Standard. De kans dat paars-wit de Clásico wint, is groot. Maar mogelijk wordt het ook het laatste kunststukje van Tessa Wullaert bij de Brusselaars. En wat dan met Anderlecht?
Lees verder

Sean Dhondt voelt zich eindelijk weer goed in zijn vel: "Ik kan oprecht zeggen dat ik weer gelukkig ben"
Het zijn enkele bewogen jaren geweest voor Sean Dhondt (38). De zanger raakte betrokken in een sexting-schandaal. Niet veel later kwam er ook een einde aan zijn huwelijk met Allison Scott. Ondertussen gaat het de presentator weer voor de wind. Momenteel is Sean nog te zien in 'Ketnet Musical'. Daarnaast is hij ook al zo'n 1,5 jaar samen met zijn nieuwe vriendin Maithé. "Laten we zeggen dat ze mij jong en actief houdt."
Lees verder

Dramatische woningbrand waarbij twee meisjes (10 en 12) om het leven kwamen ontstond door cannabisplantage van ouders
Begin april kwamen twee meisjes, Tessa (12) en Lizzie (10), om het leven bij een brand in hun woning in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert. Na het incident werd een onderzoek opgestart naar de ouders van de twee tieners. Daaruit blijkt nu dat de brand ontstond op de zolder van het huis, waar de ouders met geïmproviseerde apparatuur cannabis kweekten. Dat meldt de Franstalige nieuwswebsite 'SudInfo'.
Lees verder

Nog 2.436 te gaan: Deze Vlamingen willen élke straat van hun stad afwandelen. "Ik heb al veel schatten ontdekt"
Tijdens de pandemie ontdekten we de schoonheid van onze eigen streek. Maar steeds meer mensen gaan nog een stapje verder: zij willen elke straat en steeg van hun gemeente of stad afvinken. Zo ook Niel (40), Céline (35) en Boudewijn (47): zij vertellen hoe ver ze staan met hun uitdaging en wat het hen al gebracht heeft. "Ik heb er intussen vrede mee dat ik veel straten dubbel zal moeten doen."
Lees verder

"Waarom en hoe iemand reageert op pollen, is afhankelijk van twee factoren": hoe weet je waar je allergisch voor bent?
"Dit weekend zullen de pollen door het warme en droge weer talrijk aanwezig zijn", zegt weerman Frank Duboccage. Veel mensen zullen dus niezen, snotteren en tranende ogen hebben. Maar hoe komt het eigenlijk dat de ene persoon enkel een verstopte neus heeft, terwijl de andere ziek in bed ligt? Wij vroegen het aan Didier Ebo, professor allergologie (UZ Antwerpen).
Lees verder

Topslager deelt 10 gouden regels voor de barbecue: "Als je worst bakt, prik er dan géén gaatjes in"
"Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue", zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. "Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren."
Lees verder

Football Talk. Jeunechamps nieuwe coach van Seraing? - Gillet versterkt beloften RSCA in 1B
José Jeunechamps is kandidaat-coach bij FC Seraing ter vervanging van de Fransman Jean-Louis Garcia. De 55-jarige Luikenaar was eerder aan zet bij de Metallo's als T1 én bij moederclub FC Metz als T2. Jeunechamps is vrij sinds de extra-sportieve afgang van Excelsior Moeskroen, een club die hij louter sportief reanimeerde na de calamiteuze competitiestart onder leiding van Enzo Scifo.
Lees verder

India verbiedt export van tarwe, prijzen kunnen wereldwijd oplopen
De regering van India heeft de export van tarwe verboden. Door een aanhoudende hittegolf is de productie beperkt en zijn de binnenlandse prijzen fors gestegen. Daardoor komt de voedselzekerheid in India volgens de autoriteiten in gevaar. Het besluit zou de prijs van tarwe op de wereldmarkt verder kunnen opdrijven.
Lees verder

LIVE GIRO. Pakt Mathieu van der Poel tweede ritzege in verraderlijke etappe?
Vandaag staat in de Giro een korte, maar verraderlijke rit op het menu. De achtste etappe, met start en finish in Napels, is slechts 153 kilometer lang. Al moeten er wel heel wat kuitenbijters overwonnen worden. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Manon De Roey behaalt in Thailand mooiste zege uit golfcarrière
Golfspeelster Manon De Roey (30) heeft vandaag haar allereerste zege behaald op de prestigieuze Ladies European Tour. De Antwerpse schreef de Aramco Team Series in Thailand op haar naam, een met 500.000 dollar gedoteerd event.
Lees verder

Deze enorme tattoo liet Radja Nainggolan zetten als eerbetoon aan zijn overleden moeder Lizi
Voetballer Radja Nainggolan toont zijn grootste tattoo, een eerbetoon aan zijn overleden moeder Lizi. De video is onderdeel van de tentoonstelling Het Kunstuur, die vanaf 13 mei plaatsvindt in Mechelen. Al dan niet bekende Vlamingen vertellen daar wat hun band is met een kunstenaar of schilderij.
Lees verder

Verloofde Tracy interviewt Genk-spits Onuachu, die straks zijn Gouden Schoen krijgt: "Ik, jaloers? Tuurlijk, zo'n mooie vrouw moet je in de gaten houden"
Zondag neemt hij zijn Gouden Schoen in ontvangst. Paul Onuachu (27), toch weer goed voor 21 goals, geïnterviewd door zijn verloofde Tracy Acheampong. "Mijn Gouden Schoen wiste de frustratie over een gemiste transfer uit"
Lees verder

Prins William maakt zich grote zorgen over bezoek van Harry: "Hij vreest dat ze een verborgen agenda hebben"
Prins William (39) is er niet gerust op, nu hij weet dat prins Harry (37) en diens echtgenote Meghan Markle (40) aanwezig zullen zijn op de festiviteiten rond het platinumjubileum van de Queen. Volgens insiders vreest de toekomstige koning niet alleen dat het koppel de aandacht zal wegtrekken van het jubilium, hij verdenkt zijn broer er ook van dat hij er een verborgen agenda op nahoudt. De vertrouwensband tussen de prinsen is ver zoek, een schril contrast met de vriendschap die ze vroeger hadden. "Er is iets geknapt tussen de twee, en dat was al vóór de Megxit."
Lees verder

Wie wint het Songfestival? Dit zijn volgens bookies de 5 superfavorieten (en zoveel kans maken wij)
Volgens de bookmakers ligt Oekraïne nog steeds in pole position om het Eurovisiesongfestival te winnen. Kalush Orchestra en hun 'Stefania' - een ode aan de moeder van frontman Oleh Psiuk, maar sinds de invasie zoveel meer - krijgen een winstkans van 60 procent toebedeeld.
Lees verder

"Sneller klaar dan een afhaalmaaltijd en Instagramproof": Foodblogger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budgetvriendelijke recepten
Een drukke werkdag en 's avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek 'Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. "Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten.
Lees verder

Twee mannen opgepakt na dodelijke brand in New Delhi
De politie in New Delhi heeft twee personen gearresteerd die verdacht worden van de dodelijke brand in een commercieel gebouw. Zij worden ervan beschuldigd de brandveiligheidsregels te hebben overtreden, aldus de brandweer van de Indiase hoofdstad.
Lees verder

Publiek juryshow Songfestival verbijsterd en boos over optreden Måneskin
Een pijnlijk moment vrijdagavond voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Turijn. Het publiek in PalaOlimpico zat klaar voor een aangekondigd optreden van Måneskin in de juryshow, maar kreeg een onaangename verrassing.
Lees verder