Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

Parfum als cadeau voor Moederdag? Expert geeft concrete tips. “Deze geuren zijn veilige opties”

HLN
Parfum als cadeau voor Moederdag? Expert geeft concrete tips. "Deze geuren zijn veilige opties"
Dit weekend vieren we mama's en daar hoort een cadeautje bij. Komt goed, want met een parfum maak je elke vrouw blij. Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen: dankzij een enquête weten we precies waar de gemiddelde Vlaamse vrouw het meest van houdt. Wij delen de resultaten met jullie en tippen de beste parfums om aan moederlief cadeau te doen.
Lees verder

Cocaïnemarkt in Europese Unie breidt almaar uit
De cocaïnemarkt in de Europese Unie breidt verder uit. De markt van methamfetamine (crystal meth), die iets kleiner is in Europa, groeit ook nog. Dat blijkt uit het jaarrapport van het EU Drugs Agency (EMCDDA), het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving.
Lees verder

Glamour en glitter en veel nep: Formule 1-circus voor het eerst in Miami, op z'n Amerikaans
Voorproefje van wat Formule 1 de komende jaren almaar vaker serveert? Kom naar Miami. Grootser wordt het niet meer. Of duurder. Of glimmender. Nepper ook. Noem het een toekomstbeeld. Waarin de show op de eerste plaats komt. Omdat het volk het wil. Omdat de kassa rinkelt. En omdat het politiek niet zo vervelend is als koersen in oorden als Jeddah.
Lees verder

Van spaghetti met gehaktballetjes tot Indische curry: deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu wil je uittesten
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Ontsnapte kangoeroe weer thuis na uitstapje langs de Leie: "De sloeber wist zichzelf een opening in onze omheining te peuteren"
Eigenaardige taferelen, vrijdagmorgen langs de Leie tussen Menen en Lauwe. Een kangoeroe was er op stap, nadat hij ontsnapt was uit z'n verblijf op de boerderij van de familie Stragier, langs de Moeskroenstraat in Menen. De eigenaars slaagden erin het dier te vangen met een groot net.
Lees verder

Stickeractie Rode Kruis-Vlaanderen goed voor 2,6 miljoen euro: "Deze steun hadden de lokale afdelingen broodnodig"
De jaarlijkse stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen herleeft weer. Na twee coronajaren waarin de stickerverkoop niet op een normale manier kon doorgaan, werden de voorbije twee weken 520.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengst van 2,6 miljoen euro die volledig doorstroomt naar de lokale afdelingen.
Lees verder

Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij aan Nederlandse zorgboerderij
Bij een schietpartij aan een zorgboerderij in de Nederlandse gemeente Alblasserdam (provincie Zuid-Holland) zijn deze ochtend twee doden en twee zwaargewonden gevallen. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie op Twitter.
Lees verder

LIVE GIRO. Start is gegeven! Van der Poel mikt in openingsrit op roze trui: "Deze aankomst moet me liggen"
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is quasi volledig vlak, maar het venijn zit in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

ION Hockey Finals in Louvain-la-Neuve: Gantoise en Racing op zoek naar landstitel in onuitgegeven finale
Dit weekend staat in Louvain-la-Neuve, met de ION Hockey Finals, de apotheose van het Belgische hockeyseizoen op de affiche. Bij de mannen gaat het voor de landstitel, na een seizoen waarbij heel wat teams aan elkaar gewaagd waren, tussen Racing en Gantoise. Voor de club uit Gent kan het zelfs een dubbelslag worden. De vrouwen van Gantoise pogen tegen het Brasschaatse Dragons immers hun titel van 2021 te verlengen.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

'Loot River' wil te veel games in één zijn
Nieuwe indiegame 'Loot River' is een waanzinnige mix van 'Diablo' en 'Tetris'. En jawel, dat werkt. Of tenminste: dat zou hébben gewerkt, als de makers er niet ook een roguelike van hadden gemaakt en de moeilijkheidsgraad niet hadden opgekrikt tot 'Souls'-achtige proporties.
Lees verder

Overheidscomputers in China moeten voortaan van Chinese makelij zijn
De Chinese overheid heeft overheidsinstellingen en staatsbedrijven bevolen om computers van buitenlandse merken binnen de twee jaar te vervangen door binnenlandse toestellen. Het zou gaan om tientallen miljoenen computers.
Lees verder

Wit-Russische leider Loekasjenko geeft toe: "Oorlog in Oekraïne blijft maar aanslepen"
Alexander Loekasjenko stond toe dat Rusland vanaf Wit-Russisch grondgebied buurland Oekraïne binnenviel. Maar de autoritaire Wit-Russische leider heeft nu aangegeven dat de oorlog niet volgens plan is verlopen.
Lees verder

WHO stuurt coronacijfer bij en herstelt Belgische reputatie: "Wij gingen veel accurater te werk en dat had voordelen", volgens Steven Van Gucht
Wereldwijd zijn er zo'n 15 miljoen mensen gestorven aan de (directe en indirecte) gevolgen van de coronapandemie. Dat berekende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze schatting plaatst de hoge cijfers in België meteen in een beter daglicht. "We behoren niet langer tot de absolute top met de meeste Covid-overlijdens", aldus viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Eigenlijk is België wellicht nooit 'kampioen' geweest, al leek dat door onze accurate telmethode wel even zo.
Lees verder

Tatiana getuigt over hoe haar moeder werd gedood door Russische soldaten: "Plots zag ik iets door haar hoofd vliegen"
De moeder van Tatiana is één van de vele slachtoffers van de gruwel die Russische soldaten in de Oekraïense stad Boetsja hebben aangericht. Nu getuigt Tatiana bij Sky News over hoe haar moeder om het leven kwam. "We namen elke dag dezelfde route naar mijn grootmoeder om te koken, maar plots op een dag, zonder waarschuwing, hoorde we een luid geweerschot. Ik riep nog dat iedereen moest gaan liggen, maar mijn moeder viel al door de kogel in haar hoofd." Tatiana en haar vader hopen nu dat de dood van haar moeder als oorlogsmisdaad zal beschouwd worden.
Lees verder

Het wordt extreem droog in Vlaanderen. Dat blijkt uit een rapport dat VTM Nieuws kon inkijken
Het is droog tot uiterst droog in Vlaanderen, en dat zo vroeg op het jaar. De Vlaamse Milieumaatschappij verwacht niet veel beterschap. Uit de voorspellingen waarover 'VTM Nieuws' bericht, blijkt dat het overal in Vlaanderen nagenoeg extreem droog zal worden. VTM Nieuws verduidelijkt hoe groot het probleem is.
Lees verder

Prinsessen Eugenie en Beatrice worden naar de achtergrond geduwd: "William wil hen uit de monarchie"
De Britse prins Andrew heeft het de laatste jaren behoorlijk bont gemaakt, waardoor hij nu het absolute zwarte schaap van de familie is. Aanvankelijk ging men ervan uit dat zijn dochters, prinsessen Eugenie en Beatrice, gespaard zouden blijven van de koninklijke toorn, maar dat lijkt toch niet helemaal het geval. Niet alleen loopt Eugenie haar kans op een luxueuze cottage in Windsor mis, de twee zussen lopen het risico om volledig uit het spotlights te verdwijnen. "Prins William en zijn vader werken aan een strategie om Megxit-situaties te voorkomen."
Lees verder

Duik het weekend in met Anouk Matton, Loena Hendrickx en Anja Daems (en lees morgen hun interview in NINA)
Kibbelen of knuffelen? In het allerbeste gezin kan het al eens beide zijn. Behalve op Moederdag, dan verdienen mama's dj Anouk Matton, radiopresentatrice Anja Daems en Lut, de mama van kunstschaatster Loena Hendrickx, alleen maar knuffels. Dit weekend lees je ons interview met hen in NINA. Maar om de dames nu al wat te leren kennen, beantwoorden ze enkele Moederdagdilemma's.
Lees verder

GETEST. "Een conservatieve, grijze muis met superieure uitrusting": onze motorexpert reed met de Honda NT1100
Honda heeft eindelijk opnieuw een grote toermotor in het gamma. De NT1100 moet het gat tussen de Gold Wing en avontuurlijke Africa Twin vullen met zijn rijkelijke uitrusting en vlot stuurkarakter. Het prijskaartje zit ook nog eens goed, maar of dat volstaat om onze motorexpert Arno Jaspers te overtuigen? "Honda bewandelt als geen ander de grens tussen efficiënt en doodsaai."
Lees verder

Zes jaar cel voor 24-jarige vriendin van Wit-Russische dissident Roman Protasevitsj die werd gearresteerd aan boord van omgeleide Ryanair-vlucht
In Wit-Rusland is de vriendin van dissident Roman Protasevitsj, Sofia Sapega, veroordeeld tot zes jaar cel. Het stel werd in mei vorig jaar opgepakt nadat hun vliegtuig werd onderschept door Minsk.
Lees verder