Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 mei 2022

Opsteker in een grijs seizoen: beloften Standard verzekeren zich op slotspeeldag van deelname aan 1B

HLN
Opsteker in een grijs seizoen: beloften Standard verzekeren zich op slotspeeldag van deelname aan 1B
Ze hebben het nog onnodig spannend gemaakt, maar de beloften van Standard zijn dan toch zeker van 1B volgend seizoen. Een punt tegen Charleroi was voldoende voor zekerheid over de vierde plaats. AA Gent moet het doen met een plekje in eerste amateur.
Lees verder

Gilkinet pleit voor afschaffing mondmaskerplicht op openbaar vervoer
Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer afschaffen. "In overleg met mijn collega's die bevoegd zijn voor mobiliteit in de gewesten, heb ik vrijdag aan het kernkabinet van de federale regering gevraagd dat het Overlegcomité zo snel mogelijk samenkomt om te beslissen over het einde van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer", aldus Gilkinet.
Lees verder

LIVE. Oekraïense commandant: "Nog altijd 200 burgers vast onder puin staalfabriek, we hebben hun stemmen gehoord"
In het uitgebreide gangencomplex onder de verwoeste staalfabriek in Marioepol zitten nog tot wel 200 burgers vast. Dat heeft de plaatsvervangende commandant van het Oekraïense Azov-bataljon gezegd. "Mijn manschappen konden hun stemmen horen", stelt Sviatoslav Palamar (39) tegen persbureau Reuters. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

George RR Martin verklapt iets meer over prequel 'Game of Thrones'
In augustus verschijnt 'House of the Dragon', een prequel op de populaire reeks 'Game of Thrones'. Schrijver George RR Martin heeft nu iets meer hints gegeven over hoe de nieuwe reeks eruit gaat zien.
Lees verder

Pat Krimson en Loredana kozen voor het Frans en Margriet Hermans bracht een surprise guest mee: dit was 'Liefde voor muziek'
Vanavond was het de beurt aan Camille in 'Liefde voor muziek'. Artiesten zoals Margriet Hermans en Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola wisten te verrassen met hun cover. Andere deelnemers zoals Davina Michelle wisten dan weer te ontroeren met hun gekozen song. "Ik hoop dat ik later zo'n stem heb als jij."
Lees verder

Artiesten van 'Liefde Voor Muziek' trekken in september naar de Lotto Arena
'Liefde voor muziek' gaat na de zomer opnieuw naar z'n fans toe met een liveversie in de Lotto Arena. De artiesten van het huidige seizoen, Pat Krimson & Loredana, Koen Buyse, Margriet Hermans, Camille, Ozark Henry en Davina Michelle, brengen op vrijdag 23 september het beste uit het programma.
Lees verder

O'Sullivan pakt zevende wereldtitel snooker, nadat hij zich in finale laat opmerken met aansteker en akkefietje met Belgische ref
Ronnie O'Sullivan (46) heeft zijn 7de wereldtitel in het snooker binnengehaald. De Engelsman zette in de finale landgenoot Judd Trump opzij met 18-13. Tijdens de eindstrijd in het Crucible Theatre liet O'Sullivan zich opmerken toen hij het aan de stok kreeg met... de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. The Rocket zorgde ook voor een opvallend beeld met een aansteker.
Lees verder

"Gegevens gebruikers datingapp Grindr jarenlang te koop"
Gegevens van miljoenen gebruikers van homodatingapp Grindr zijn jarenlang te koop geweest, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van insiders. Die data, waaronder gegevens over de locaties waarop zij zich bevonden, werden verzameld via een advertentienetwerk. Sinds zeker 2017 was de informatie te koop. Grindr zegt zelf twee jaar geleden een einde te hebben gemaakt aan de praktijk.
Lees verder

Metejoor heeft tweede gouden plaat te pakken
Na zijn overwinning op de MIA's zaterdagavond is Metejoor op maandag alweer in de prijzen gevallen. Tijdens 'De Cooke & Verhulst Show' kreeg de zanger een gouden plaat voor zijn album 'Metejoor'.
Lees verder

FAVV roept producten Milcobel Moorslede terug na listeriabesmetting
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept een reeks producten van Milcobel Moorslede terug na een listeriabesmetting in de fabriek. Zo meldt het FAVV maandagavond. De besmetting met de listeriabacterie kwam al vorige week aan het licht, maar nu blijkt dat er mogelijk ook besmette producten de fabriek hebben verlaten.
Lees verder

Italië gaat hoge winsten van olie- en gasbedrijven zwaarder belasten
Italië gaat de extra belasting op de hoge winsten van olie- en gasbedrijven verhogen. De bedrijven, die profiteren van de sterk gestegen prijzen van fossiele brandstoffen als gevolg van onder meer de oorlog in Oekraïne, moeten nu 25 procent belasting op hun winsten betalen.
Lees verder

Football Talk. Ronaldo scoort in simpele zege Man United tegen Brentford - Babygeluk voor Castagne
Rode Duivel Timothy Castagne heeft de geboorte van dochtertje Lya aangekondigd. De voetballer van Leicester viel vorige week nog uit in de halve finales van de Conference League met een hoofdblessure. Normaal gezien raakt hij fit voor de return tegen AS Roma komende donderdag.
Lees verder

LIVE. Boris Johnson spreekt vandaag Oekraïense parlement toe - Kiev: kind omgekomen bij raketaanval op Odesa
Door een Russische raketaanval op de Oekraïense havenstad Odessa is maandag zeker één kind om het leven gekomen. Een ander raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Zij verbleven volgens de lokale autoriteiten met nog drie personen in een huis dat werd getroffen door het projectiel. In het uitgebreide gangencomplex onder de verwoeste staalfabriek in Marioepol zitten nog tot wel 200 burgers vast, nadat de evacuatieoperatie maandag mislukte door het oplaaien van de strijd. De Britse premier Boris Johnson zal vandaag via een videoverbinding het Oekraïense parlement toespreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Italië trekt extra miljarden uit voor maatregelen tegen hoge energieprijzen
De Italiaanse regering trekt 14 miljard euro extra uit om gezinnen te helpen nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Dat heeft premier Mario Draghi maandagavond aangekondigd.
Lees verder

Amerikaanse politieagent beschuldigd van moord op 12-jarige jongen
Een politieagent uit de Amerikaanse stad Philadelphia is in staat van beschuldiging gesteld voor moord. Hij schoot een vluchtende jongen van 12 in de rug, die eerst zelf op de wagen van de agent zou hebben geschoten. De feiten dateren van 1 maart.
Lees verder

Trump noemt dwangsom van 10.000 dollar per dag "oneerlijk"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump noemt de dwangsom van 10.000 dollar per dag die vorige week aan hem werd opgelegd oneerlijk. De rechter legde de dwangsom op omdat Trump niet gereageerd zou hebben op een dagvaarding.
Lees verder

Politico: Hooggerechtshof VS van plan abortusrecht af te schaffen
Het Amerikaanse Hooggerechtshof is van plan de twee rechterlijke uitspraken die een federaal recht op abortus in de Verenigde Staten garanderen te vernietigen. Dat schrijft de politieke nieuwswebsite Politico op basis van gelekte documenten.
Lees verder

Amerikaanse vicepresident Kamala Harris weer uit quarantaine na coronabesmetting
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft negatief getest op corona en mag weer in het openbaar verschijnen. Ze voelt zich prima en heeft ook tijdens haar quarantaineperiode gewerkt. Dat zegt haar echtgenoot Doug Emhoff tegen verslaggevers in het Witte Huis.
Lees verder

Scholen krijgen ruimte om te experimenteren in strijd tegen lerarentekort
Scholen krijgen volgend schooljaar de ruimte om in proeftuinen de bestaande regelgeving even te negeren om andere concepten in de praktijk uit te testen in de strijd tegen het lerarentekort. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vandaag.
Lees verder

ONZE OPINIE. Lef mis je, wanneer een groene spreekt
Toen was er toch nog één. Want van de vele vissen die rond de stoel van Meyrem Almaci zwommen, hapte er voorlopig en allicht maar één: Jeremie Vaneeckhout. Atypische groene. Gelovige groene, landelijke groene. Houdt van een goed stukje vlees en het moedige midden. Niet te verslijten voor een stedelijke bobo die niet met de voeten tussen de 'gewone Vlaming' staat. Al is die stedelijke voeling van belang. In 2019 haalde de partij bijna de helft van haar iets meer dan 400.000 stemmen in de dertien centrumsteden. Enter: Nadia Naji uit Molenbeek. Op papier zijn de twee het perfecte plaatje. Een duobaan, waarvan iedereen op het einde van de dag alsnog naar één persoon kijkt? Vraag het eens aan Jean-Marc Nollet (Ecolo).
Lees verder