Doorgaan naar hoofdcontent

Ook brandverzekering wordt duurder: met deze tip kan je toch veel geld besparen

HLN
Ook brandverzekering wordt duurder: met deze tip kan je toch veel geld besparen
Dat zoveel dingen in ons leven in prijs stijgen, laat niets of niemand onberoerd. De premie voor je brandverzekering blijft helaas niet achter. Independer.be legt uit hoe dat komt, en hoe je door goed te vergelijken véél geld kunt besparen.
Lees verder

President Zelensky betuigt medeleven aan slachtoffers schietpartij in Texas
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft woensdag zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van een schietpartij op een basisschool in Uvalde in Texas, en zei dat het "verschrikkelijk is om dodelijke slachtoffers van schietpartijen te hebben in tijden van vrede".
Lees verder

Antwerpse drugscrimineel opgepakt tijdens trip van Marokko naar Spanje
In Tarifa, in het uiterste zuiden van Spanje, is een 26-jarige drugscrimineel opgepakt tegen wie door ons land een internationaal aanhoudingsbevel was uitgevaardigd. De man maakt volgens de Spaanse politie deel uit van een internationale drugsbende die actief is in de Antwerpse haven.
Lees verder

Lize Feryn en Roel Vanderstukken spelen hoofdrollen in theaterversie 'The Broken Circle Breakdown'
Het was eerst een theaterstuk, daarna een Oscargenomineerde film met Veerle Baetens (44) en Johan Heldenberg (55) in de hoofdrollen. En nu is 'The Broken Circle Breakdown' opnieuw in het theater te zien, met Lize Feryn (29) en Roel Vanderstukken (45).
Lees verder

Geen Tour de France en Brussels Classic voor Biniam Girmay, die binnen enkele dagen wel training hervat
Op de affiche van het 'Na-Giro-criterium' in Valdobbiadene (30 mei) pronkt de naam van Biniam Girmay, maar dat is een klucht. "Gezien zijn oogblessure door de kurk van de fles Prosecco mag Biniam tien dagen niet fietsen. Zijn vooropgestelde programma is aangepast. De Brussels Classic en de Ronde van Limburg worden geschrapt", zegt performancemanager Aike Visbeek.
Lees verder

Diesel wordt opnieuw tikkeltje duurder: tot 1,977 euro per liter
Diesel (B7) tanken wordt morgen een tikkeltje duurder. De maximumprijs stijgt dan 1,8 cent tot 1,977 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

"Ik sta op het punt" en "ik wil je een geheimpje vertellen": 18-jarige schutter voerde bizarre conversatie op sociale media voordat hij bloedbad aanrichtte
Salvador Ramos, de achttienjarige schutter die een bloedbad aanrichtte op een basisschool in Texas, deelde enkele dagen voordat hij zou toeslaan enkele foto's van zijn wapens op sociale media. Op een van de foto's heeft hij zelfs een meisje getagd met wie hij wiskunde volgde. "Ik wil je een geheimpje vertellen", schreef hij.
Lees verder

Hier kan zelfs geen enkele Knokse flat aan tippen: luxepenthouse van bijna 19 miljoen geniet van waanzinnig uitzichten
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een penthouse in Miami die de stempel van Giorgio Armani draagt.
Lees verder

IN KAART. Opnieuw 49 gevallen gerapporteerd: in deze 21 landen werden al apenpokken ontdekt
Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen, waaronder België. In totaal staat de teller op 221 bevestigde gevallen en 88 mogelijke. Een overzicht.
Lees verder

Football Talk. Bernd Storck nieuwe coach van Eupen - Sergio Gómez hoopt dat rust volstaat
AS Eupen heeft de aanwerving van coach Bernd Storck vanmorgen bevestigd. De 59-jarige Duitser tekende 'Am Kehrweg' voor één jaar. Algemeen directeur Christoph Henkel heeft het in een officieel communiqué over een droomcoach die, op basis van zijn bekwaamheid en ervaring in de Jupiler Pro League, precies aan het gezochte profiel beantwoordt om met geëngageerd voetbal de club een nieuw elan te bezorgen. (AR)
Lees verder

LIVE GIRO. Opnieuw klimmen geblazen, kan Hindley een gooi doen naar het roze van Carapaz?
De zeventiende etappe van deze Giro is een korte, maar pittige rit. In de 168 kilometer tussen Ponte di Legno en Lavarone liggen twee beklimmingen van eerste categorie. De renners moeten deze twee steile cols bovendien allebei in de laatste vijftig kilometer overwinnen. Zeker opnieuw kansen voor een sterke vluchter om de rit te pakken, maar ook tussen de mannen van klassement zouden er op de slotklim wel eens verschillen gemaakt kunnen worden. Kan Jai Hindley zijn achterstand van drie seconden op leider Carapaz goedmaken? U kan het van start tot finish hier volgen. Rond 17u15 kennen we de winnaar.
Lees verder

Lezers maken van jouw huizenjacht een succes: "Stop een persoonlijk briefje in de bus en probeer nooit een afspraak vast te krijgen via mail"
Hoge prijzen en andere kandidaat-kopers die met tienduizenden euro's over de vraagprijs gaan: de kans dat je je droomhuis een paar keer moet laten schieten is groot als je vandaag een huis wil kopen. Met deze tips van lezers slaag jij er wél in om de sleutel van jouw eigen woning te bemachtigen. Van kopen via Biddit tot rechtstreeks op de eigenaars afstappen, ook als een woning nog niet te koop staat. Onze lezers vertellen hoe zij er wél in slaagden om het huis van hun dromen aan te kopen.
Lees verder

TV-wereld reageert op torenhoge vergoedingen van VRT-gezichten: "Ik stel mij daar toch ethische vragen bij"
'Een half miljoen euro of meer'. Zoveel zouden de vijf best betaalde schermgezichten jaarlijks verdienen. En opvallend: vier van hen zitten niet bij de commerciële zenders, maar in de stal van de openbare omroep. Hoe verantwoord is dat, zeker nu er fors bespaard moet worden bij de VRT? Voormalig schermgezicht Margriet Hermans (68) en Mike Verdrengh (76), de man die bij VTM het exclusiviteitscontract introduceerde, vertellen hoe die bedragen geëvolueerd zijn en of ze nog wel nodig zijn. "De VRT zou beter zijn vedetten zelf maken in plaats van ze elders weg te plukken."
Lees verder

Het sprookje van Lierse, exact 25 jaar geleden laatste 'kleine' kampioen: "Met enige zin voor overdrijving, wij werden kampioen aan de toog"
Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Lierse voor één van de meest spraakmakende stunts zorgde in de Belgische voetbalgeschiedenis. Met een groep vrienden van 'onder de kerktoren' pakten de Pallieters in 1997 de landstitel. "Ik had Union de titel gegund, maar nu blijven wij wel de laatste 'kleine' kampioen. Daar ben ik nog altijd heel trots op."
Lees verder

Zwemvijver aanleggen? Dit moet je eerst weten
Klassieke zwembaden krijgen stevige concurrentie van hun natuurlijke variant. De verschillen tussen beide types verdwijnen dan ook stilaan. Droom je ook van zo'n natuurlijke waterpartij in je tuin? Bouwsite Livios geeft inzicht in het prijskaartje van een zwemvijver en wijst op vier belangrijke aandachtspunten.
Lees verder

"Ultrawitte tanden zoals in de reclames zijn vaak niet realistisch": hoe kan je veilig bleachen en hoeveel kost het?
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Belgen zich schaamt voor hun gebit. Ze dromen van een witte glimlach, iets waar een bleaching kan voor zorgen. Maar hoe pak je dat veilig aan? En hoeveel kost zo'n behandeling? Wij vroegen het aan tandarts Frederik Ardenois: "Hoelang je het effect zal zien, hangt af van verschillende factoren."
Lees verder

Film van de broers Dardenne krijgt staande ovatie in Cannes: "De casting director zou een prijs moeten krijgen"
De broers Jean-Pierre en Luc Dardenne scoorden gisteren goeie punten op het Filmfestival van Cannes. Hun nieuwe film 'Tori en Lokita' ging er in wereldpremière en kon op een staande ovatie rekenen. Ook de internationale pers klinkt over het algemeen enthousiast.
Lees verder

Verdachte dader van fatale schietpartij in metro in New York gearresteerd
De politie van New York heeft dinsdag een verdachte opgepakt van de fatale schietpartij in de New Yorkse metro, die afgelopen zondag plaatsvond. Bij de aanval werd de 48-jarige Daniel Enriques neergeschoten en overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het New York Police Department (NYPD) verspreidde eerst een opsporingsbericht van de 25-jarige Andrew Abdullah en heeft de verdachte nu opgepakt, zo is bekendgemaakt op Twitter.
Lees verder

Franse koorddanser die Seine overstak haalt nieuwe stunt uit boven Mont Saint-Michel: "Ik ben euforisch"
De Franse koorddanser Nathan Paulin, die in september 2021 al eens de Seine overstak vanop de Eiffeltoren in Parijs, heeft dinsdag een nieuw wereldrecord behaald. De waaghals liep deze keer over een slackline van maar liefst 2.200 meter lang, die gespannen was tussen een kraan en de abdij op het Normandische eilandje Mont Saint-Michel.
Lees verder

Mick Schumacher houdt vurig pleidooi voor behoud GP van Monaco: "Zou doodzonde zijn"
F1-coureur Mick Schumacher hoopt hartgrondig dat de Grote Prijs van Monaco niet van de kalender van de Formule 1 verdwijnt. "De race is al zo lang onderdeel van de Formule 1 en het is een historische plek. Het zou zonde zijn als we deze race kwijtraken."
Lees verder