Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 mei 2022

Onderzoekers zien opnieuw grote stofwolken uit Sahara naderen

HLN
Onderzoekers zien opnieuw grote stofwolken uit Sahara naderen
West-Europa krijgt komend weekend mogelijk weer een lading stof uit de Sahara over zich heen.
Lees verder

IN BEELD. 71 Brugse zwanen genieten na vijf maanden ophokplicht van de vrijheid: "Je ziét gewoon dat ze gelukkig zijn"
Aan het Begijnhof in Brugge zijn de vaste bewoners er terug. Na vijf maanden ophokplicht, door enkele gevallen van vogelgriep in ons land, mogen pluimvee en vogels opnieuw vrij in de natuur. Het sein om ook de fiere witte zwanen weer in het straatbeeld te zien. "Net op tijd om nesten te maken en te broeden", hoopt verzorgster Heidi Demeyer.
Lees verder

Frank Duboccage: "Felle onweers- en regenbuien verwacht in het oosten van het land, maar zeer lokaal"
"Er komen felle regen- en onweersbuien aan in het oosten van ons land. Het westen blijft vanmiddag voornamelijk droog, zegt weerman Frank Dubbocage. Waar exact het zal onweren, blijft moeilijk te voorspellen want het zal slechts plaatselijk zijn.
Lees verder

Club Brugge arriveert aan oefencomplex na feestnacht: Schreuder in Mercedes, Vormer in Porsche en Hoefkens... met de fiets
The day after. Na de middag arriveerden de spelers van kampioen Club Brugge op het Belfius Basecamp. Eerst Alfred Schreuder, die zijn laatste week als coach van Club aanvat. Nadien volgden onder meer Sargis Adamyan, Ruud Vormer, Denis Odoi en Tajon Buchanan. Carl Hoefkens, in beeld om de nieuwe T1 te worden, kwam met de fiets naar het oefencomplex.
Lees verder

Club Brugge arriveert aan oefencomplex na feestnacht: Schreuder in Mercedes, De Ketelaere in Range Rover en Hoefkens... met de fiets
The day after. Na de middag arriveerden de spelers van kampioen Club Brugge op het Belfius Basecamp. Eerst Alfred Schreuder, die zijn laatste week als coach van Club aanvat. Nadien volgden onder meer Charles De Ketelaere, Sargis Adamyan, Ruud Vormer, Denis Odoi en Tajon Buchanan. Carl Hoefkens, in beeld om de nieuwe T1 te worden, kwam met de fiets naar het oefencomplex.
Lees verder

LIVE. Amber Heard hervat haar getuigenis: "Die littekens heb ik opgenomen toen Depp me wurgde"
Na een weekje geplande rust zijn de teams van Amber Heard (36) en Johnny Depp (58) klaar om er weer in te vliegen. Voor de derde keer zal Amber Heard gaan getuigen in de smaadzaak die haar ex-man tegen haar aanspande. Volg haar getuigenis hier live.
Lees verder

LIVE. Volg hier hoe Amber Heard haar getuigenis hervat
Na een weekje geplande rust zijn de teams van Amber Heard (36) en Johnny Depp (58) klaar om er weer in te vliegen. Voor de derde keer zal Amber Heard gaan getuigen in de smaadzaak die haar ex-man tegen haar aanspande. Volg haar getuigenis hier live.
Lees verder

LIVE. Amber Heard hervat haar getuigenis: "Johnny was mijn thuis. En die thuis was vaak erg gewelddadig"
Na een weekje geplande rust zijn de teams van Amber Heard (36) en Johnny Depp (58) klaar om er weer in te vliegen. Voor de derde keer zal Amber Heard gaan getuigen in de smaadzaak die haar ex-man tegen haar aanspande. Volg haar getuigenis hier live.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Silvia L. getuigt over moord op haar man Silvio Aquino
Op 27 augustus 2015 werd Silvio Aquino op klaarlichte dag klemgereden en gegijzeld door gewapende mannen met bivakmutsen op de Sint-Hubertuslaan in Oudsbergen. Silvia L., de echtgenote van Silvio Aquino, zat samen met haar man in de wagen en werd ook gegijzeld. Maar zij kon nog net ontsnappen voor Silvio met vijf kogels in het hoofd en twee in de borst werd doodgeschoten. De vier uitvoerders van de 'fout gelopen ontvoering' hebben intussen hun betrokkenheid bekend. Vandaag, bijna zeven jaar na de feiten, getuigt onder meer Silvia L., net op de dag van haar vijftigste verjaardag, voor het assisenhof in Tongeren over wat ze die dag meemaakte. Volg haar getuigenis in onze liveblog hieronder.
Lees verder

Ook tv-zenders zien verbod gokreclame niet zitten en stellen alternatieve maatregelen voor
De Belgische televisiezenders verzetten zich via hun sectorfederatie VIA (Vereniging van Belgische audiovisuele media) tegen het verbod op gokreclame dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil invoeren. De zenders stellen in plaats daarvan minder verregaande maatregelen voor.
Lees verder

"Op liefde staat geen leeftijd": Celina (92) treedt na 42 jaar lief en leed in huwelijksbootje met Antoine (86)
Ze zijn al 42 jaar samen en wilden al langer de stap zetten, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar maandag zetten ze in het oud-stadhuis van Ninove eindelijk de stap. Celina Van Laethem (92) uit Meerbeke en Antoine Beeckmans (86) uit Okegem gaven elkaar het jawoord. "Of ik blij ben dat Celina nu mijn vrouw is? Het zal nog niet!"
Lees verder

Celina (92) treedt na 42 jaar lief en leed in huwelijksbootje met Antoine (86): "Liefde kent geen leeftijd"
In het oud-stadhuis van Ninove vond er maandag een wel heel bijzonder huwelijk plaats. Celina Van Laethem uit Meerbeke, 92 jaar, en Antoine Beeckmans uit Okegem, 86 jaar, gaven elkaar het jawoord. Ze zijn al 42 jaar samen en wilden al langer de stap zetten, maar het was er nog nooit van gekomen.
Lees verder

IN BEELD. Ons koningshuis is verzot op fabelachtige droomwagens, maar één koningin overleefde het niet
Enkele weken geleden moest prins Laurent voor de politierechtbank verschijnen omdat het keuringsbewijs van zijn oldtimer Porsche was vervallen. "Zo'n frats kan alleen Laurent overkomen", zou je denken. Maar niets is minder waar: zijn voorliefde voor exclusieve wagens deelt hij met àlle Saksen-Coburgs. Voor onze vorsten is/was hun wagenpark een bron van plezier... maar ook van immens verdriet.
Lees verder

Meer dan zeshonderd open vacatures: evenementen en festivals vinden geen personeel
Met corona op de terugweg kan er weer volop gefuifd worden. Een feestelijke festivalzomer ligt dan ook in het verschiet, al schuilt er een addertje onder het gras. De evenementensector komt namelijk personeel tekort en moet daardoor opdrachten weigeren. Hoe komt het dat de sector het zo moeilijk heeft? Wat zijn de gevolgen? En zijn er ook oplossingen? "Soms voel ik me meer bedrijfslijder dan -leider."
Lees verder

COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: "David lijkt al zijn halve leven weg van huis"
Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. "Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken."
Lees verder

PORTRET. Luka Doncic, de jonge Sloveen die de NBA in vuur en vlam zet. Wordt hij de beste Europeaan ooit in de Amerikaanse basketcompetitie?
Een Sloveen zet de NBA in vuur en vlam. Portret van Luka Doncic (23), youngster met het potentieel om de beste Europeaan ooit in de Amerikaanse basketbalcompetitie te worden.
Lees verder

Van feestvreugde tot harde realiteit: Oekraïense Songfestivalwinnaars keren terug naar de oorlog
Groot feest zaterdag, maar vandaag opnieuw de harde realiteit voor Kalush Orchestra. De Oekraïense band die het Eurovisiesongfestival won keert vandaag terug naar de oorlog. Een emotioneel moment waarop ze afscheid moeten nemen van hun geliefden.
Lees verder

Ook Zweden gaat NAVO-lidmaatschap aanvragen
Zweden wil lid worden van de NAVO. Het land zal een aanvraag indienen om lid te worden van de alliantie, zo zei de Zweedse premier Magdalena Andersson maandag in Stockholm. Eerder hadden bijna alle partijen in het parlement hun steun uitgesproken voor een verzoek om toetreding.
Lees verder

Alpecin-Fenix wordt vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck én treedt normaal gezien volgend seizoen toe tot de WorldTour
Zeg vanaf 1 juli niet meer Alpecin-Fenix, maar wel Alpecin-Deceuninck. Het ramenbedrijf, dat sinds dit seizoen verbonden is aan de ploeg, treedt nog meer op de voorgrond en wordt tweede naamsponsor. Fenix doet dan weer een stapje terug. En er is nog meer nieuws, want de ploeg heeft voor volgend seizoen een WorldTour-licentie aangevraagd - dat lijkt slechts een formaliteit.
Lees verder

Ploeg-Van der Poel stapt over naar WorldTour en wordt vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck
Alpecin-Fenix maakt in 2023 de overstap naar de WorldTour, dat is de hoogste afdeling in het professionele wielrennen. Verder zal de ploeg van ondermeer Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Jasper Philipsen vanaf de Tour de France Alpecin-Deceuninck heten. Managers Christoph en Philip Roodhooft hebben dat nieuws bekendgemaakt op de rustdag van de Giro.
Lees verder