Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

Miette uit ‘Mijn pop-uprestaurant’ is in het huwelijksbootje gestapt

HLN
Miette uit 'Mijn pop-uprestaurant' is in het huwelijksbootje gestapt
Fans van 'Mijn pop-uprestaurant' zullen Miette Dierckx (28) ongetwijfeld nog kennen. De blondine startte in 2016 samen met Willem het restaurant Jalapeño Loco, maar greep net naast de overwinning. Op liefdesvlak heeft Miette duidelijk iets meer geluk. Ze is namelijk in het huwelijksbootje gestapt met haar nieuwe liefde Jonas.
Lees verder

Lalieux wil sancties opleggen aan overheidsdiensten die niet inclusief zijn
Bevoegd minister Karine Lalieux (PS) heeft vijf pistes klaar om het aantal mensen met een handicap die aan de slag zijn bij een federale overheidsdienst op te krikken. Ze wil dat daarbij voor elk van de administraties trajecten worden uitgetekend. En voor publieke diensten die dat traject niet respecteren, stelt minister Lalieux voor een sanctiemechanisme uit te tekenen.
Lees verder

Onbekende dode vrouw in kanaal blijkt dame van 57 uit Duitsland te zijn
De onbekende vrouw die op 28 september van vorig jaar aangetroffen werd in het kanaal in Nederweert, vlak over de Nederlandse grens, is geïdentificeerd. Het gaat om een vrouw van 57 jaar uit Duitsland.
Lees verder

Tweehonderd lichamen gevonden in kelder van ingestorte woonblok in Oekraïense havenstad Marioepol
Arbeiders hebben in het puin van een ingestorte woonblok in de havenstad Marioepol tweehonderd lichamen gevonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press. Ze waren volgens de Oekraïense autoriteiten aan het vergaan en verspreidden een enorme stank in de buurt. De plaatselijke bevolking weigerde de lichamen weg te halen en Russische soldaten zouden de plek verlaten hebben.
Lees verder

Gebruik van schadelijke pesticiden op groenten en fruit neemt terug toe: hoe komt dat?
Uit een onderzoek door de ngo Pesticide Action Network (PAN) blijkt dat gevaarlijke pesticiden terug veel meer op groenten en fruit zitten. Hoe kan zoiets gebeuren en wat houdt dat precies in voor de producten? Maarten Trybou van de FOD Volksgezondheid licht toe. "Voor deze stoffen moeten vervangers gezocht worden."
Lees verder

IN BEELD. Oekraïense jongeren in Kiev nemen deel aan tatoeage-marathon om geld voor leger in te zamelen
In een verlaten fabriek in de Oekraïense hoofdstad Kiev hebben lokale tattoo-artiesten de afgelopen zeven weken een wekelijkse tatoeage-marathon georganiseerd. Dat doen ze om geld in te zamelen voor het Oekraïense leger, dat sinds de start van de oorlog op 24 februari de meedogenloze strijd tegen de Russen aangaat. In totaal heeft het initiatief al 270.000 Oekraïense grivna (zo'n 8.566 euro) opgeleverd. De meeste klanten kiezen voor symbolische ontwerpen, waarmee ze de liefde en steun voor hun vaderland willen uitdrukken.
Lees verder

Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"
Ter gelegenheid van 25 mei, Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, heeft Child Focus vandaag de site keephopealive.be gelanceerd. Met die sensibiliseringscampagne wil de organisatie op een unieke manier de aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen. De afbeeldingen op de website doen namelijk exact hetzelfde als wanneer vermiste kinderen vergeten worden: stilaan verdwijnen.
Lees verder

David Goffin wint voor het eerst in anderhalf jaar nog eens match op een grandslam: in 4 sets voorbij Tsjech
Oef. Hij kan het nog. Nadat hij mentaal in een diepe put zat, komt Goffin (ATP 48) weer boven water. Met nu ook een vervolg op Roland Garros. In vier sets voorbij de 20-jarige Tsjech Jiri Lehecka (ATP 77). Alleen setverlies in nummer twee: 6-4, 4-6, 6-4 en 6-4. Voor het eerst in anderhalf jaar wint 'Le Goff' nog eens een wedstrijd op een grandslamtoernooi.
Lees verder

Bedrijf achter Snapchat keldert met 40 procent op beurs, ook andere techbedrijven in het rood
Snap raakte dinsdag bijna 40 procent van zijn beurswaarde kwijt op Wall Street. Het bedrijf achter het socialemediaplatform Snapchat gaf een winstwaarschuwing vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden. De hele socialemediasector zag miljarden aan beurswaarde verdampen.
Lees verder

Hongaarse premier Orban verlengt noodtoestand om macht in eigen handen te houden
Kort voor het aflopen van de huidige corona-noodtoestand eind deze maand heeft de Hongaarse premier Viktor Orban een weg gevonden om verder per verordening te regeren.
Lees verder

Minister Brouns wil welbevinden boeren verhogen met actieplan
Jo Brouns, de nieuwe Vlaamse minister van Landbouw, heeft een actieplan gelanceerd om het welbevinden in de landbouwsector te verhogen. Boeren op een Kruispunt, de hulporganisatie voor boeren met problemen, ziet het aantal aanmeldingen immers jaar na jaar toenemen. Brouns verzekerde de aanwezige landbouwers dat er naar hen zal worden geluisterd in het stikstofdossier.
Lees verder

Spanje gaat 12 miljard euro investeren in halfgeleiders
De Spaanse regering heeft een plan van 12 miljard euro aangenomen dat bedoeld is om de chip- en halfgeleiderindustrie te ontwikkelen en van Spanje een "referentie" te maken in deze strategische sector, die wereldwijd kampt met tekorten.
Lees verder

Paniek slaat toe bij Béa in 'Blind gekocht': "Ik vrees echt dat het niet gaat lukken"
Béa uit 'Blind gekocht' is duidelijk ten einde raad. De vele flyers die ze uitgedeeld heeft, hebben niets opgebracht. Daarnaast kwamen er ook na haar oproep op de radio geen bruikbare tips binnen. "Ik ben echt aan het panikeren", vertelt ze aan presentator Jani.
Lees verder

Football Talk. Voorzitter Stade Reims bevestigt vertrek Wout Faes - Bernd Storck zo goed als rond met Eupen - Sergio Gómez hoopt dat rust volstaat
Wout Faes heeft vorige zaterdag tegen Nice zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Stade Reims. Dat bevestigde clubvoorzitter Jean-Pierre Caillot aan radiozender Europe 1. "Toen Faes in 2020 zijn contract tekende tot 2024, was de afspraak dat hij twee jaar bij ons zou blijven. Die zijn nu voorbij. We kijken uit naar een vervanger centraal in de defensie."
Lees verder

Bart Somers (Open Vld) houdt anderstalige vragenlijst voor nieuwkomers tegen
Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) heeft zijn administratie gevraagd om voor de volgende editie van de Gemeente-Stadsmonitor geen anderstalige vragenlijsten op te stellen voor nieuwkomers. Dat voorstel lag op tafel en had ook een positief advies gekregen, maar volgens de Open Vld-minister zouden anderstalige vragenlijsten een "diffuus en tegenstrijdig signaal" geven over het belang om Nederlands te leren.
Lees verder

Poolse president beschuldigt Duitse regering van woordbreuk over pantservoertuigen
De Poolse president Andrzej Duda heeft de Duitse regering ervan beschuldigd dat die haar belofte niet nagekomen is over de levering van pantservoertuigen aan zijn land. Duda kwam in een interview met tv-zender Die Welt, in de marge van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, terug op een belofte van Berlijn om pantservoertuigen te leveren. Polen zou daarmee pantservoertuigen kunnen vervangen die het aan Oekraïne leverde. "Ze zijn die belofte niet nagekomen", zei Duda. "En eerlijk: we zijn daarover heel ontgoocheld."
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Voorsprong vluchters daalt, Quick-Step Alpha Vinyl bepaalt tempo in peloton
Na zijn spectaculaire overwinning in Luik-Bastenaken-Luik staat Remco Evenepoel vandaag aan de start van de Ronde van Noorwegen. In een heuvelachtige openingsetappe moeten de renners een afstand van 173,6 kilometer overbruggen tussen Bergen en Voss. Net voor de finish in Voss kunnen de punchers hun kunsten laten zien op een steil muurtje. Grijpt Evenepoel meteen de macht in Noorwegen? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Nationalistische partij Sinn Fein plant referendum over verenigd Ierland vanaf 2032
De Republikeinse en nationalistische Ierse partij Sinn Fein wil in de komende tien jaar een referendum organiseren om de Britse provincie Noord-Ierland en het EU-land Ierland te verenigen tot één land. "We moeten de hoofden en harten daarvoor winnen", zei partijvoorzitster Mary Lou McDonald dinsdag in Londen.
Lees verder

Ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt nieuwe burgemeester van Grimbergen
Wissel van de macht in Grimbergen, want daar moet Chris Selleslagh (Open Vld) de sjerp afstaan. De twee andere meerderheidspartijen N-VA en Vernieuwing dienen immers een motie van wantrouwen in en stellen meteen een nieuwe meerderheid voor.
Lees verder

Boezemvrienden Sam Gooris en Sergio: "Bij de geboorte van mijn dochter stond Sam aan de verloskamer te roepen"
Jawel, Vlaanderen is een zangduo rijker: Sam Gooris (49) en Sergio (56) slaan nu ook muzikaal de handen in elkaar. "Ik droomde er héél lang van om samen te werken", zegt Sam, al meer dan 30 jaar innig bevriend met Sergio. "Tijdens de coronacrisis zaten we heelder nachten achter onze computers thuis samen gin-tonics te drinken", vertellen de twee in een gesprek over hun eerste ontmoeting, hun vriendschap en hun muzikale plannen. " Alleen mijn vrouw vond het niet zo tof."
Lees verder