Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

Meisje (16) en vrouw (34) doodgeschoten aan Nederlandse zorgboerderij, verdachte is gekend bij politie

HLN
Meisje (16) en vrouw (34) doodgeschoten aan Nederlandse zorgboerderij, verdachte is gekend bij politie
Bij een schietpartij aan een zorgboerderij in de Nederlandse gemeente Alblasserdam (provincie Zuid-Holland) zijn deze ochtend een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw om het leven gekomen. Een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw raakten zwaargewond. De 38-jarige John S. uit Oud-Ablas is aangehouden als verdachte. De man staat bij de politie al jaren bekend als 'verward', hij zorgde ook voor overlast.
Lees verder

Tatiana zag haar moeder sterven door Russische scherpschutter: "Plots zag ik iets door haar hoofd vliegen"
De moeder van Tatiana is één van de vele slachtoffers van de gruwel die Russische soldaten in de Oekraïense stad Boetsja hebben aangericht. Nu getuigt Tatiana bij Sky News over hoe haar moeder om het leven kwam. "We namen elke dag dezelfde route naar mijn grootmoeder om te koken, maar plots op een dag, zonder waarschuwing, hoorde we een luid geweerschot. Ik riep nog dat iedereen moest gaan liggen, maar mijn moeder viel al door de kogel in haar hoofd." Tatiana en haar vader hopen nu dat de dood van haar moeder als oorlogsmisdaad zal beschouwd worden.
Lees verder

IN KAART. Check hier hoe het in uw regio met de droogte is gesteld
Het is droog tot uiterst droog in Vlaanderen, en dat zo vroeg op het jaar. De Vlaamse Milieumaatschappij verwacht niet veel beterschap. Uit de voorspellingen waarover 'VTM Nieuws' bericht, blijkt dat het overal in Vlaanderen nagenoeg extreem droog zal worden. Check hier hoe het in uw regio met de droogte is gesteld.
Lees verder

Zes jaar cel voor 24-jarige vriendin van Wit-Russische dissident die werd gearresteerd aan boord van omgeleide Ryanair-vlucht
In Wit-Rusland is Sofia Sapega, de vriendin van dissident Roman Protasevitsj, veroordeeld tot zes jaar cel. Het stel werd in mei vorig jaar opgepakt nadat hun vliegtuig werd onderschept door Minsk.
Lees verder

ASSISEN. Ex-lijfwacht koning schuldig aan moord: "Hij had kansen genoeg om te stoppen"
De volksjury in Leuven heeft de verdediging van Peter Willems niet geloofd. Volgens de twaalf gezworenen is de dood van Van Puymbrouck een moord pur sang. Het Openbaar Ministerie zal nu pleiten over de strafmaat.
Lees verder

Mazzu over cruciaal tweeluik tegen Club: "Deze matchen zullen titelstrijd niét beslissen"
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

Voormalige omwonenden 3M krijgen voorlopig geen gratis bloedtest
Buurtbewoners van de 3M-fabriek in Zwijndrecht kunnen hun bloed laten testen op PFAS, maar wie er alleen werkt of wie er jarenlang woonde maar nu niet meer, komt voorlopig niet in aanmerking. Dat schrijft 'De Standaard' en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws aan persagentschap Belga.
Lees verder

GELDFLATER. Alma leende ruim 1.300 euro voor de auto van haar vriend: "Ik kwam er snel achter dat hij een ander had"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Alma Sanders (42), die uit verliefdheid een lening van iets meer dan 1.300 euro afsloot om een auto voor haar vriendje te kunnen betalen. Ze kreeg het geld nooit meer terug.
Lees verder

Football Talk. Buta (Antwerp) trekt voor vier seizoenen naar Eintracht Frankfurt - KV Kortrijk klopt OH Leuven
KV Kortrijk won een oefenwedstrijd tegen OH Leuven met 2-3. Herrmann, Sainsbury en De Bruyn troffen raak. Donderdag trekken de Kerels naar Club NXT voor de laatste oefenpartij van dit seizoen. (IVDA)
Lees verder

LIVE GIRO. Italiaans duo voorop, Van der Poel mikt in openingsrit op roze trui: "Deze aankomst moet me liggen"
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Federale regering bereidt invoering registratie- en controlesysteem migranten voor
De federale regering bereidt zich voor op de invoering van een Europees in- en uitreissysteem voor migranten. Het gaat om een elektronisch registratie- en controlesysteem bij de grenzen van de Schengenlanden voor migranten die maximaal 90 dagen in de Europese Unie willen verblijven. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die grote verwachtingen koestert van het nieuwe systeem.
Lees verder

SpaceX lanceert succesvol nieuw pakket Starlink-satellieten
SpaceX heeft vrijdag succesvol een nieuw pakket satellieten voor zijn Starlink-netwerk gelanceerd, zo heeft het bedrijf getwitterd.
Lees verder

LIVE GIRO. Monstervoorsprong voor Italiaans duo, Van der Poel mikt in openingsrit op roze trui: "Deze aankomst moet me liggen"
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Ik zie mezelf als de Roberto Martínez van de arbitrage": scheidsrechtersbaas Bertrand Layec bijt van zich af in gesprek met onze huisref Tim Pots
"Een leugenaar", noemde Hein Vanhaezebrouck hem. Waarna scheidsrechtersbaas Bertrand Layec (56) flagrant de mist inging over de penaltyfout op Charles De Ketelaere. De zoveelste slechte beurt van de arbitrage dit seizoen. In gesprek met onze huisref Tim Pots geeft Layec tegengas. "Nathan Verboomen? Die floot tijdens Anderlecht-Club gewoon goéd."
Lees verder

Federale regering keurt spoorwegplan van minister Gilkinet goed: elke 30 minuten trein op hele net
De ministerraad heeft vrijdag het licht op groen gezet voor Spoorvisie 2040, het plan waarmee minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) het spoorwegbeleid voor de komende twintig jaar richting wil geven. Doel is meer mensen en bedrijven op de trein te krijgen, met elke 15 minuten een trein rond de grote steden.
Lees verder

Voor één keer niet in Hawaï, eerste WK Ironman in bijna drie jaar tijd is vat vol vraagtekens: "Het is nu misschien nog zwaarder"
De hoogmis in het triatlon is terug, zij het anders dan gewoonlijk. De beste triatleten op de lange afstand verzamelen zich uitzonderlijk niet in Hawaï om 3,8 kilometer te zwemmen, 180 kilometer te fietsen en 42 kilometer te lopen, wel in St. George. Bart Aernouts (37) en Pieter Heemeryck (32) - de twee Belgen aan de start - blikken vooruit.
Lees verder

Meesseman en Wauters starten WNBA-seizoen: "Ze grapten al dat we de naam misschien moeten veranderen in Belgian Sky of Chicago Cats"
Eentje moet als speelster het verschil op het parket maken, een ander ernaast, als assistent coach: vandaag beginnen Emma Meesseman (28) en Ann Wauters (41) aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière. Met de Chicago Sky zetten ze de jacht op een tweede WNBA-titel in.
Lees verder

Minder vroegtijdige schoolverlaters in 2021, aandeel ligt dubbel zo hoog bij mannen
In 2021 was 5,3 procent van de Vlaamse jongeren tussen 18 en 24 jaar een vroegtijdige schoolverlater. In 2020 ging het nog om 6,7 procent en in 1999 was het percentage zelfs dubbel zo hoog (13,6 procent). Dat meldt Statistiek Vlaanderen op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten (EAK).
Lees verder

LIVE. Special Ones voor oefenritten GP Miami: Mercedes met kleurrijke achtervleugels, Norris met NBA-tintje, Team Williams pronkt met kleurrijke wagen
Vandaag staan de vrije trainingen voor de eerste Grand Prix in Miami op het programma. Enkele rijders hebben voor die gelegenheid speciale tools voorzien. Mercedes met Lewis Hamilton zal aantreden met kleurrijke achtervleugels op hun wagens, Lando Norris van McLaren zal met een helm in de vorm van een NBA-basketbal aan de start staan. Team Williams blijft niet achter en komt met een kleurrijke wagen voor de dag in Florida.
Lees verder

"Tijdens mijn eerste keer had het meisje me niet verteld dat ze haar regels had." 7 stoute vragen aan Fabrizio
Fabrizio Tzinaridis (29) kennen we ondertussen als 'De Bachelor' op Play4. Zijn finale roos ging naar Madieke, maar de tv-persoonlijkheid en tattoo artist is intussen opnieuw single. Onbekenden vragen de begeerde vrijgezel nu weleens voor een trio, maar zelfs Fabrizio heeft zijn onzekerheden, ontdekken we wanneer we hem zeven stoute vragen stellen. "Ik heb mezelf lang op de tweede plaats gezet en dure cadeaus gekocht voor vriendinnen."
Lees verder