Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

Mazzu over cruciaal tweeluik tegen Club: “Deze matchen zullen titelstrijd niét beslissen”, Schreuder: “Dit zij...

HLN
Mazzu over cruciaal tweeluik tegen Club: "Deze matchen zullen titelstrijd niét beslissen", Schreuder: "Dit zijn Champions League-wedstrijden"
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

Valerie (41) en Alexander (46) maakten van hun art-decowoning uit 1945 een lichtrijke én energiezuinige woonst: "Er is een pak denkwerk aan voorafgegaan"
Bij de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
Lees verder

"Dames sturen me foto's van hun kont. Wat zeg ik daarop?" 7 stoute vragen aan 'Bachelor' Fabrizio Tzinaridis
Fabrizio Tzinaridis (29) kennen we ondertussen als 'De Bachelor' op Play4. Zijn finale roos ging naar Madieke, maar de tv-persoonlijkheid en tattoo artist is intussen opnieuw single. Onbekenden vragen de begeerde vrijgezel nu weleens voor een trio, maar zelfs Fabrizio heeft zijn onzekerheden, ontdekken we wanneer we hem zeven stoute vragen stellen. "Ik heb mezelf lang op de tweede plaats gezet en dure cadeaus gekocht voor vriendinnen."
Lees verder

Oplettende kijkers denken Amber Heard te betrappen op acteerwerk: "Ze gebruikt letterlijke quotes uit films"
Haalt Amber Heard de inspiratie voor haar getuigenissen tijdens haar proces tegen Johnny Depp uit bekende films? Als je het aan oplettende kijkers op sociale media vraagt, alvast wel. Volgens hen gebruikt Amber letterlijke quotes uit onder andere 'Reservoir Dogs' en 'Notting Hill'. "Ze is gewoon aan het acteren en gebruikt er nog échte scripts voor ook", klinkt het.
Lees verder

Hilarisch moment: Spaanse koningin Letizia draagt zelfde jurk als awardwinnares
De Spaanse koningin Letizia reikt de "Koningin Letizia 2021 Awards" uit en draagt daarvoor een zwart-witte jurk van Mango. Tijdens de ceremonie blijkt plots dat ze niet de enige is met die keuze, want ook een van de awardwinnaars draagt exact hetzelfde kleed als haar. Het tafereel zorgt voor een hilarisch moment tussen de twee.
Lees verder

Vlaanderen verplicht zonnepanelen voor 2.500 grootverbruikers
De 2.500 grootste elektriciteitsverbruikers van Vlaanderen moeten tegen 2025 beschikken over zonnepanelen om een deel van hun stroom zelf te produceren. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De verplichting zal niet alleen gelden voor 2.500 grote industriële verbruikers, maar ook voor 700 overheidsgebouwen. De regering wil de technische modaliteiten de komende weken verder uitwerken.
Lees verder

Vincent Kompany: "Genoeg talent in België om ook Conference League-finale te ambiëren"
• Champions' play-offs • Bosuil • Speeldag 3 • Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE GIRO. Ruiters dagen peloton uit, Van der Poel mikt in openingsrit op roze trui: "Deze aankomst moet me liggen"
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Geen 'N-woord' of 'pretty pussy': liedjestekst moet kindvriendelijk gemaakt worden in 'The Voice Kids'
Voor 'The Knockouts' heeft coach Laura het nummer 'Alright' van Kendrick Lamar gekozen voor J.A.P. om te rappen. Er is wel een probleem: het blijft natuurlijk 'The Voice Kids'. En dus moet de tekst een beetje kindvriendelijker gemaakt worden. Zo wordt het 'N-woord' 'fellah' of 'brother' en 'pretty pussy wordt 'pretty woman'.
Lees verder

Proces rond aanslagen Parijs ligt opnieuw stil na nieuwe coronabesmetting
Het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, dat bijna acht maanden geleden is begonnen, ligt opnieuw voor ruim een week stil. Aanleiding is een nieuwe coronabesmetting bij een van de verdachten.
Lees verder

Oekraïense soldaten zingen in Azovstal-fabriek tijdens Russisch beleg
Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe Oekraïense soldaten in de Azovstal-fabriek de moed erin houden door te zingen. Ze zingen de Mars van de Oekraïense Nationalisten, een lied waar Oekraïners trots op zijn. Het patriottisch lied was oorspronkelijk het officiële volkslied van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten en het Oekraïense opstandelingenleger in 1929. Het wordt nog op de dag van vandaag vaak gezongen als steun of bij evenementen ter ere van het Oekraïense opstandelingenleger.
Lees verder

Sofie (36) sloot vrede met haar lichaam. "Ik hoor vaak dingen als 'je bent wel mooi voor een dikke vrouw'"
Elke maand zetten onze collega's van 'Goed Gevoel' een lezeres in de schijnwerpers die na een moeilijke periode vrede neemt met haar lichaam. Thuisblijfmama en influencer Sofie (36) omarmde haar extra kilo's en strijdt nu voor een wereld waarin positief naar dikke mensen gekeken wordt. "Ik pas niet in de kuipstoeltjes van pretparkattracties. Ik heb moeite met terrasstoelen met een leuning. Telkens weer herinnert de maatschappij me eraan dat ik te dik ben."
Lees verder

Pep Guardiola over de wissel van Kevin De Bruyne tegen Real Madrid: "Was tactische beslissing"
Kevin De Bruyne kampte niet met een fysiek probleem toen Pep Guardiola hem in Bernabéu naar de kant haalde. Dat vertelde de Spaanse coach van Man City vandaag op z'n persbabbel in aanloop naar de competitiematch tegen Newcastle. "Het was een tactische beslissing."
Lees verder

Vakbonden Ryanair stellen onderhandelingskalender voor die moet uitmonden in cao voor cabinepersoneel
De christelijke vakbonden ACV Puls en CNE bij Ryanair hebben aan de directie van de Ierse budgetvlieger een onderhandelingskalender voorgesteld. Die onderhandelingen moeten voor de bonden uitmonden in een cao voor het cabinepersoneel — stewards en stewardessen — die in België gestationeerd zijn.
Lees verder

Mickey Mouse verlicht Eiffeltoren om jubileum van Disneyland Paris te vieren
Disneyland Paris mag dit jaar 30 kaarsjes uitblazen, en daar worden heel wat feestelijkheden rond georganiseerd. Zo trok Mickey Mouse himself naar de Franse hoofdstad om de Eiffeltoren in de feestkleuren van het Franse park te hullen.
Lees verder

Elf vrouwen dienen klacht in omdat ze gedrogeerd werden via prik of drankje op Waalse fuif
In de zaak rond de toediening van drugs op een fuif in het Waalse Dampicourt (provincie Luxemburg) hebben nog eens vier vrouwen een klacht ingediend. Dat meldt het parket van Luxemburg. Het totaal komt zo op elf te staan. Er was al een gerechtelijk onderzoek gestart nadat zeven jonge vrouwen lieten weten dat ze verdovende middelen toegediend gekregen hadden. De fuif vond plaats van 30 april op 1 mei.
Lees verder

Thuisbasis van fraudeurs, miljardairs en kibbelende koppels: de opvallende geschiedenis van Johnny Depps kasteel
Er wordt veel vuile was buiten gehangen tijdens het proces tussen Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw, Amber Heard. Maar geen zo spectaculair als de beelden die stiekem door Amber gemaakt werden in het mysterieuze kasteel van de acteur. De video, waarin hij met kastdeuren slaat en dronken door de keuken loopt, geeft een zeldzame glimp van de sterk beveiligde burcht - inclusief slotgracht - waarin Depp zich al jaren schuilhoudt. Raar maar waar, de spectaculaire aanvaring tussen Amber en Johnny is nog niet het gekste dat er de voorbije eeuw in het pand gebeurd is. "Volgens tourgidsen is het vervloekt."
Lees verder

Nog op zoek naar een cadeautje voor Moederdag? Wij bundelden 20 originele ideeën
Het mooiste cadeau dat we onze mama's kunnen schenken op Moederdag? Uiteraard zijn ze al heel blij als we op bezoek komen, maar een extra cadeautje maakt hun feestdag net nog wat leuker. Daarom: twintig tips om een handgemaakt cadeau te geven of iets origineel online te bestellen voor een heel speciale Moederdag.
Lees verder

Filmische charme van samoeraigame 'Trek to Yomi' raakt snel uitgewerkt
Videogame 'Trek to Yomi' weet flink te verbluffen met zijn aparte visuele stijl, die hij ontleent aan oude samoeraifilms van cultregisseur Akira Kurosawa. Maar na een halfuur spelen zitten de enige verrassingen die je mag verwachten nog in de camerastandpunten waaruit telkens dezelfde, repetitieve actie wordt getoond.
Lees verder

CONFERENCE LEAGUE. Feyenoord houdt stand in Marseille en speelt finale tegen het AS Roma, Dessers: "Wie had dít gedacht?"
AS Roma-Feyenoord. Dat wordt op woensdag 25 mei de finale van de Conference League in de Albanese hoofdstad Tirana. Cyriel Dessers versus José Mourinho.
Lees verder