Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 mei 2022

Massagraf ontdekt in Irak uit tijd van Saddam Hoessein

Massagraf ontdekt in Irak uit tijd van Saddam Hoessein

In het zuiden van Irak is bij werkzaamheden voor een vastgoedproject een massagraf ontdekt dat hoogstwaarschijnlijk dateert uit de tijd van dictator Saddam Hoessein. Er werden resten van vijftien lichamen opgegraven, mogelijk liggen er nog tientallen andere slachtoffers.

Lees verder

Tekort aan personeel: vandaag geen treinen tussen Mechelen en Sint-Niklaas

Op de spoorlijn Mechelen-Puurs-Sint-Niklaas rijden al de hele dag geen treinen, omdat er een tekort aan treinbegeleiders is. In de plaats worden bussen ingelegd. Dat laat NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman weten. Morgenochtend vroeg moet duidelijk zijn of er morgen wel treinen kunnen rijden op de lijn.

Lees verder

CD&V-top buigt zich over opvolging Beke en Mahdi

De CD&V-top zat zaterdag samen om zich te buigen over de opvolging van Wouter Beke als Vlaams minister en de mogelijke opvolging van Sammy Mahdi als federaal staatssecretaris.

Lees verder

Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Amerikaanse stad Buffalo

In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij meerdere mensen door kogels geraakt. Dat meldt de lokale politie via Twitter. De schutter zou intussen opgepakt zijn.

Lees verder

Amerikaanse vicepresidente reist naar Emiraten na dood president Khalifa bin Zayed Al-Nahyane

De Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris zal maandag naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen, na het overlijden van president Khalifa bin Zayed Al-Nahyane. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Lees verder

Britney Spears verliest haar ongeboren kindje: 'Vreselijke ervaring voor elke ouder'

Zangeres Britney Spears heeft zaterdagavond via Instagram het droevige nieuws dat zij en haar partner Sam hun baby verloren zijn. De zangeres had onlangs nog aangekondigd dat ze in verwachting was.

Lees verder

Drie assists van Ryota Morioka leveren Charleroi drie punten op tegen strijdend KV Mechelen

Het lijkt erop dat KV Mechelen als laatste in de Europe play-offs zal eindigen. In Charleroi gaf Engvall het startschot van een doelpuntrijke avond, maar het was uiteindelijk wél de thuisploeg die aan het langste eind trok: 3-2.

Lees verder

Oekraïne wint Songfestival, België eindigt 19de

De Oekraïne groep Kalush Orchestra heeft zoals verwacht het Eurovisiesongfestival in Turijn gewonnen met het nummer 'Stefania'. De Belgische inzending Jérémie Makiese scoorde slechts 5 punten van het publiek en eindigde op de 19de plaats.

Lees verder

Vrouwen Anderlecht blikken Standard in tijdens laatste 20 minuten en winnen Beker van België

Anderlecht heeft zaterdag in het AFAS-stadion in Mechelen voor de elfde keer in haar clubgeschiedenis de Beker van België in het vrouwenvoetbal veroverd. De Brusselse vrouwen haalden het met 3-0 van Standard. Sarah Wijnants, Sakina Ouzraoui en sterspeelster Tessa Wullaert zorgden voor de doelpunten.

Lees verder

'Het Songfestival zal volgend jaar kunnen doorgaan in een nieuw en vredig Oekraïne'

Op de persconferentie na afloop van de overwinning met zijn band Kalush Orchestra op he Eurovisiesongfestival nam rapper Oleh Psiuk (27) het woord. 'Net zoals elke Oekraïner zijn ook wij overtuigd dat we tot het einde zullen blijven strijden.'

Lees verder

Noord-Korea meldt vijftien nieuwe 'koortsdoden'

Noord-Korea heeft te midden van een besmettingsgolf met het coronavirus vijftien nieuwe overlijdens wegens koorts geregistreerd in één dag tijd.

Lees verder

Waarom wetenschappers zich zorgen maken over deze smeltende gletsjer op Antarctica

Klimaatwetenschappers houden de Thwaites-gletsjer goed in de gaten. De stabiliteit van de gletsjer is van belang voor de stabiliteit van de volledige West-Antarctische ijskap die de zeespiegel significant zou kunnen laten stijgen. Glacioloog Philippe Huybrechts (VUB) legt uit hoe deze ijsmassa dreigt weg te smelten.

Lees verder

Weerbericht | Tot 28 graden in Vlaanderen

Het wordt zondag warm met temperaturen tot 23 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen. Het is zonnig met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen wat regendruppels vallen.

Lees verder