Doorgaan naar hoofdcontent

Man van 27 jaar zwaar gewond voor eigen woonst: “Onderzoek moet uitwijzen of het om een ongeval of aanval gaat”

HLN
Man van 27 jaar zwaar gewond voor eigen woonst: "Onderzoek moet uitwijzen of het om een ongeval of aanval gaat"
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een jongeman van 27 jaar vlak voor zijn eigen deur in elkaar geslagen. Het incident vond plaats op het gemeenteplein van Hoeilaart. Dat meldt de gemeente zelf via haar sociale media. Onderzoek moet uitwijzen of er effectief derden bij aan te pas kwamen.
Lees verder

LIVE GIRO. Van der Poel is eraan begonnen op zijn roze tijdritfiets! Kan hij zijn leiderstrui behouden?
In de Giro d'Italia is het in de tweede etappe aan de tijdrijders. Tussen de twee stadsdelen Pest en Buda wordt een tijdrit van 9,2 kilometer afgewerkt. De laatste 1.300 meter loopt redelijk op: 4,9 procent met een piek van 14 procent. Gezien de relatief korte afstand worden geen grote tijdsverschillen verwacht tussen de verschillende klassementstenoren, eerder onderlinge mentale (spelden)prikjes. Behoudt Mathieu van der Poel zijn roze leiderstrui? Volg het hieronder LIVE!
Lees verder

Veiling Warhol kan maandag alle records breken: prijs geschat op 200 miljoen dollar
Maandag wordt in New York een werk van Andy Warhol geveild. De prijs wordt geschat op 200 miljoen dollar, waarmee het het duurste kunstwerk uit de twintigste eeuw kan worden.
Lees verder

RECENSIE. 'The Staircase': "Een absolute must-see als u nog eens ferm tegen de rugleuning van uw fauteuil wilt gedrukt worden"
Op de bewuste fatale avond in december 2001 dronk het Peterson-echtpaar wijn en keken ze naar de huurfilm 'America's Sweethearts'. Ze deden de glazen nog eens vol en kaartten na aan het zwembad, waarop Kathleen naar binnen ging en enige tijd later in een plas bloed onderaan een trap in hun villa werd aangetroffen. Wat er met Kathleen Peterson gebeurde in de cruciale minuten voor haar dood, blijft tot op vandaag een mysterie waar evenmin de nieuwste HBO Max-dramareeks 'The Staircase' op Streamz het antwoord op kan geven. Maar of dat ook nodig is om u met huid en haar in dit verhaal te zuigen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

"Vooraf had ik hiervoor getekend": indrukwekkende Van der Poel behoudt leiderstrui na korte tijdrit in Giro, zege is voor Simon Yates
Simon Yates heeft de tijdrit in de Giro gewonnen. De Brit toonde zich sneller dan een sterke Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin. Van der Poel behoudt zijn roze leiderstrui.
Lees verder

Simon Yates deelt tik uit aan andere klassementsmannen in korte Giro-tijdrit, Van der Poel behoudt leiderstrui
Simon Yates heeft de korte Giro-tijdrit in Boedapest gewonnen. De Brit haalde het nipt voor Mathieu van der Poel, die zijn roze trui wel behoudt.
Lees verder

Ex van Kim Kardashian spreekt na 14 jaar: "Lekken van sekstape was afgesproken met haar en Kris Jenner"
Rapper Ray J, ex van Kim Kardashian (41), benadrukt in een interview met de Britse 'Daily Mail' dat hij hun beruchte sekstape uit 2007 niet gelekt heeft naar de media. De inmiddels 41-jarige Amerikaan zegt dat de publicatie van de pikante video destijds in overleg gebeurde met Kim en haar moeder en manager Kris Jenner (66).
Lees verder

"Leeg het aquarium": dierenrechtenorganisatie protesteert in Brussel tegen dolfinaria
Een 25-tal activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back hebben zaterdag met een protest aan het Europakruispunt voor Brussel-Centraal deelgenomen aan de internationale campagne Empty The Tanks. In meer dan 30 landen wordt actie gevoerd tegen het houden van zeezoogdieren in gevangenschap. Tegelijkertijd vraagt Bite Back nadrukkelijk een einde aan de dolfinaria in België.
Lees verder

Fleecetrui van Zelensky geveild voor meer dan 100.000 euro in Londen
Een fleecetrui van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft meer dan 100.000 euro opgebracht op een veiling van Christie's in Londen. Het geld gaat naar humanitaire hulp voor Oekraïne.
Lees verder

Besmetting met apenpokken duikt op in Engeland
Een besmetting met het zeldzame apenpokkenvirus is opgedoken in Engeland. Dat meldt de BBC. Het virus is vastgesteld bij een patiënt die vanuit Nigeria naar Groot-Brittannië is gereisd, aldus de Britse gezondheidsautoriteiten.
Lees verder

Romelu Lukaku veert op met twee goals in twee minuten voor nieuwe Chelsea-eigenaar in tribune, maar Wolves met ultieme gelijkmaker
Todd Boehly stak de vingers twee keer in de mond om te fluiten. De timing kon niet beter. Voor de ogen van de nieuwe Chelsea-eigenaar scoorde Romelu Lukaku twee keer. Zijn naam werd minutenlang luid bezongen. Een applausvervanging was zijn deel. En zo is Lukaku met veertien goals in alle competities plots weer clubtopschutter. Maar de namiddag eindigde met een gelijkmaker in de slotseconden nog zuur voor de Blues: 2-2.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku lacht weer: twee goals in twee minuten met nieuwe Chelsea-eigenaars in tribune
• Premier League • Aftrap: 16u • Stamford Bridge • Chelsea-Wolverhampton
Lees verder

Romelu Lukaku veert op met twee goals in twee minuten voor nieuwe Chelsea-eigenaar in tribune, maar Wolves met ultieme gelijkmaker
Todd Boehly stak de vingers twee keer in de mond om te fluiten. De timing kon niet beter. Voor de ogen van de nieuwe Chelsea-eigenaar scoorde Romelu Lukaku twee keer. Zijn naam werd minutenlang luid bezongen. Een applausvervanging was zijn deel. De namiddag eindigde alsnog met een domper. Vanop de bank zag Lukaku de Wolves alsnog in de slotseconden de gelijkmaker scoren.
Lees verder

Steeds meer meldingen in Frankrijk van mysterieuze naaldprikken in discotheken
Frankrijk is in de ban van een vreemd fenomeen in het nachtleven. In verschillende steden duiken meer en meer getuigenissen op van jongeren die beweren in een discotheek of in een bar met een naald te zijn geprikt. De Franse politie onderzoekt nu de zaak.
Lees verder

Julia Roberts keert terug naar de romantische komedie: "Het geheim van mijn huwelijk? Voldoende blijven kussen"
Na twintig jaar gaat Julia Roberts (54) eindelijk nog eens acteren in een romantische komedie, het filmgenre dat haar wereldberoemd maakte. Aan de zijde van George Clooney dan nog, de enige persoon met wie ze de prent 'Ticket to Paradise' wilde maken. Voor de gelegenheid gaf ze ook een zeldzaam interview, waarin ze vertelt hoe ze de afgelopen twee decennia heeft geleefd. "Plots voelde ik een enorme verantwoordelijkheid om mijn kinderen te laten zien dat ik creatief kan zijn."
Lees verder

Dua Lipa, Kanye West ... Wereldsterren komen naar Antwerps restaurant Veranda: "Maar we leggen iedereen in de watten, hoor"
Het Antwerpse restaurant Veranda kreeg gisteren hoog bezoek. De Britse zangeres Dua Lipa schoof er vrijdagmiddag aan tafel, voordat ze een optreden in het Sportpaleis gaf. Ook Kanye West ging er in 2020 eten. Waarom wereldsterren zo'n fan zijn van het restaurant in de Lange Lobroekstraat? "Het is een bepaald type restaurant, dat spreekt aan", aldus eigenaar en chef-kok Davy Schellemans (42).
Lees verder

Noord Ierse DUP erkent overwinning van nationalistische Sinn Fein
De conservatieve en unionistische partij DUP heeft zaterdag de overwinning van de nationalistische Sinn Féin-partij bij de parlementsverkiezingen in Noord-Ierland erkend. Sinn Féin spreekt dan weer over "een nieuw tijdperk" dat ingaat.
Lees verder

Burgemeester van Marioepol deelt beelden van erbarmelijke omstandigheden in Russisch 'filtratiekamp'
De beelden tonen de erbarmelijke omstandigheden in een filtratie- of gevangenenkamp in Bezimenne nabij Marioepol. Volgens de burgemeester worden er mannen gevangen gehouden door de Russen. Het gaat om Oekraïense burgers die zogezegd geëvacueerd zouden zijn. Zij worden bedreigd met executies en martelingen. De Russen gebruikte zulke filtratiekampen al in de Tweede Wereldoorlog en in de Tsjetsjeense Oorlog.
Lees verder

"Voetbal houdt me op het rechte pad": Wesley (38) zat acht jaar in gevangenis en geeft nu met enkelband training aan jonge voetballertjes
Acht jaar lang zat Whesley (38) al in de gevangenis. Ondertussen is hij een maand vrij met een enkelband. Hij gaat nu werken en geeft 's avonds twee keer per week… voetbaltraining. Aan jongens en meisjes van zo'n twaalf jaar oud. De trainerscursus maakt namelijk deel uit van zijn reïntegratie. "Vroeger rookte ik joints toen ik me thuis verveelde. Nu bereid ik mijn trainingen voor."
Lees verder

BASKET KORT. Play-offs: Leuven Bears en Bergen naar halve finale * Bako naar finale Champions League
Leuven Bears en Bergen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs. Beide ploegen wonnen de derde en beslissende wedstrijd. Leuven won met 90-77 tegen Charleroi. Bergen schakelde Antwerp Giants uit in de Lotto-Arena door een 64-74 zege. Halve finales play-offs: Oostende-Bergen en Kangoeroes Mechelen-Leuven Bears.
Lees verder