Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 mei 2022

Man (54) teruggevonden in diepvries in Sint-Eloois-Winkel: parket onderzoekt verdacht overlijden

HLN
Man (54) teruggevonden in diepvries in Sint-Eloois-Winkel: parket onderzoekt verdacht overlijden
In Sint-Eloois-Winkel, deelgemeente van het West-Vlaamse Ledegem, is een man dood teruggevonden in een diepvries. Dat bevestigt de burgemeester van Ledegem, Bart Dochy, vandaag. Het parket zegt dat het een onderzoek heeft geopend naar een verdacht overlijden.
Lees verder

Discussie in drukke winkelstraat eindigt in steekpartij in Oudenaarde: motorrijder (21) even in levensgevaar
In het centrum van Oudenaarde is zondagnamiddag een 21-jarige motorrijder neergestoken na een discussie met enkele voetgangers. "Plots stond die zwaargewonde man voor mijn zaak", getuigt een horecauitbaatster. De man verkeerde even in levensgevaar.
Lees verder

Remco en Oumi, een liefde van vallen en altijd opstaan: "Toen hij in het ravijn lag, begon zij te hyperventileren"
Vier maanden hebben ze het geheimpje gekoesterd, nu mag iedereen het weten: Remco Evenepoel en Oumi zijn verloofd en "op een wolk". De wielrenner en studente zijn vijf jaar samen, gingen uit mekaar maar vonden glorieus de weg terug. "Nu gaan we bewuster met mekaar om."
Lees verder

LIVE. Rusten bij 0-0 in het Lotto Park! Beide ploegen kregen al goeie kansen, volgen de goals na rust?
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, voorlopig is het 0-0. Kruipt RSCA na de pauze recht, of wint Club? Volg de match live op deze pagina.
Lees verder

Hartverwarmend: jong rugbyspelertje geeft peptalk aan teamgenootje en gaat viraal op Twitter
Jack, een jong rugbyspelertje uit Engeland, gaat momenteel viraal op Twitter. Op een filmpje dat gedeeld werd door het Twitteraccount van de Sedbergh School in Cumbria, een stad in het Verengid Koninkrijk, is te zien hoe hij zijn teamgenootje Bob een emotionele peptalk geeft wanneer die het moeilijk heeft tijdens een training.
Lees verder

De fase waar nog de nodige inkt over zal vloeien: verdiende De Ketelaere al vroeg een strafschop?
Meteen opschudding in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Blauw-zwart wilde een strafschop nadat Lisandro Magallan in de zestien een duw in de rug van Charles De Ketelaere gaf, net voor de Rode Duivel zijn hoofd tegen een voorzet van Andreas Skov Olsen zette. VAR Bram Van Driessche checkte de fase, maar vond niet dat ref Nathan Verboomen terug moest keren op zijn eerdere beslissing om geen penalty te geven. Een fase waar ongetwijfeld nog de nodige inkt over zal vloeien.
Lees verder

Undav en Vanzeir voor een keer in rol van antiheld na gemiste kansen: "Hopelijk krijgen we hier geen spijt van"
Vaak scoren ze blind, nu zat er toch een lastig stofje in de ogen. Deniz Undav en Dante Vanzeir misten in het slot grote kansen voor drie cruciale titelpunten. Maar één 'bad day at the office' mag wel na hun straf seizoen, toch? "We gaan nu niet spuwen op de aanval."
Lees verder

Amerikaanse moordverdachte en gevangenismedewerkster vermist, mogelijk hielp ze hem ontsnappen
Een moordverdachte en een gevangenismedewerkster zijn vermist nadat zij hem ophaalde uit de gevangenis in Alabama. Het is voorlopig onduidelijk of Vicki White hem wilde helpen ontsnappen, al zijn daar wel enkele aanwijzingen voor. De kans bestaat echter ook dat ze ontvoerd werd. "Ze is hoe dan ook in gevaar", klinkt het. In een Facebookpost vraagt de politie van Lauderdale County om uit te kijken naar het duo.
Lees verder

Waarom zet Conner Rousseau aanval in op Vlaams Belang? "Vooruit wilt uitdager Vlaams Belang zijn bij verkiezingen in 2024"
Niet alleen Vooruit, maar ook Vlaams Belang heeft 1 mei vandaag geclaimd. Tijdens de toespraken van beide voorzitters werd er verschillende keren naar elkaar uitgehaald. Van Grieken bestempelde Rousseau als "een typevoorbeeld van de verwaande elite die vol is van zichzelf". Rousseau zei dan weer over Vlaams Belang dat ze "een wolf in schaapsvacht" zijn. Jelle Frencken geeft meer uitleg bij VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE. Wat een pegel! Mata schiet staalhard op de paal, net geen owngoal van Van Crombrugge
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, voorlopig is het 0-0. Kruipt RSCA na de pauze recht, of wint Club? Volg de match live op deze pagina.
Lees verder

Club profiteert niet van puntenverlies Union: matige topper tegen Anderlecht krijgt geen winnaar
Status quo in de Champions' play-offs. Na het scoreloos gelijkspel op de Bosuil bleven ook Anderlecht en Club Brugge op 0-0 steken. Club start zo met een achterstand van drie punten aan het cruciale tweeluik tegen Union.
Lees verder

Tom Helsen vertrekt na kwartier bij de MIA's: "Er overviel me plots gevoel van leegte en oppervlakkigheid"
Tom Helsen is na een kwartier opgestapt bij de MIA's. "Er overviel me plots een gevoel van leegte en oppervlakkigheid: ik wil hier niet zijn", legt de zanger zelf uit op zijn Facebookpagina.
Lees verder

Barcelona wint Champions League Futsal na duidelijke winst tegen Sporting Lissabon
Barcelona heeft aangetoond dat het momenteel de best spelende futsalploeg in Europa is. De Spanjaarden speelden in de Letse hoofdstad Riga met veel bravoure en heroverden hun titel in de Champions League. Nadat in de halve finale na een zinderende match afgerekend werd met Benfica, ging nu Sporting Lissabon met 4-0 voor de bijl.
Lees verder

1 mei loopt uit de hand in Frankrijk: rellen breken uit wanneer Fransen op straat komen tegen beleid van onlangs herkozen Macron
Duizenden Fransen zijn op de Dag van de Arbeid op straat gegaan om te demonstreren tegen het beleid van de onlangs herkozen president Emmanuel Macron. De meeste betogingen verliepen vreedzaam, maar op sommige plaatsen zoals in Parijs, ontstonden er rellen. Vuilnisbakken werden in brand gestoken, ze plunderden een McDonald's en gooiden ruiten van winkels in. De politie zette enkele keren traangas in.
Lees verder

REACTIES. Vanaken: "Het kon alle kanten uit" - Skov Olsen: "Moet beter tegen Union"
Een matige topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft geen winnaar opgeleverd. En daar konden de spelers aan beide kanten zich best in vinden. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

REACTIES. Vanaken: "Het kon alle kanten uit" - Skov Olsen: "Moet beter tegen Union" - Hoedt: "Eerlijk resultaat"
Een matige topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft geen winnaar opgeleverd. En daar konden de spelers aan beide kanten zich best in vinden. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

ONS RAPPORT. Eén uitblinker bij Club Brugge, twee onvoldoendes bij Anderlecht na zoutloos gelijkspel
De topper tussen Anderlecht en Club Brugge loste de verwachtingen niet helemaal in. Dat vertaalt zich ook naar de punten voor beide ploegen. Bij Club scoort amper één speler een 8 op 10, bij Anderlecht krijgen twee pionnen zelfs een 4 op 10. Ontdek alle scores hieronder.
Lees verder

Bestuurder rijdt door rood in Dendermonde en botst met twee wagens: vrouw zwaargewond, twee kindjes gewond, hondje overleeft klap niet
Op de Mechelsesteenweg in Dendermonde, aan het kruispunt met de Vlassenbroekbrug, is zondagavond een zwaar ongeval gebeurd. Een vrouw moest door de brandweer uit het voertuig geholpen worden en raakte zwaargewond. Nog twee anderen werden ook gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval overleefde een hond de zware klap niet.
Lees verder

Elien en Cyriel uit 'Boer zkt Vrouw' hebben hun keuze gemaakt: met deze twee singles gaan zij verder
Zondagavond kozen Elien en Cyriel met welke singles zij het laatste traject van hun zoektocht naar een partner willen verder zetten. Met pijn in het hart besloot Elien om Stijn te laten gaan. Bij boer Cyriel was het Laura die zelf besliste om de boerderij te verlaten.
Lees verder

Kompany niet tevreden, wel fier: "Iederéén is de strijd aangegaan, ik heb zeker een reactie gezien"
Vincent Kompany was een fiere trainer na de topper tussen Anderlecht en Club. Het resultaat bleef (deels) achterwege, maar de wedstrijdmentaliteit was er - in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Gent en Union - dit keer wél. "Deze versie van mijn ploeg heeft enorm veel progressiemarge."
Lees verder