Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Terwijl de figuranten zich klaarmaken voor de ommegang hangt er een regenwolk boven Dendermonde: “Regen schri...

HLN
LIVE. Terwijl de figuranten zich klaarmaken voor de ommegang hangt er een regenwolk boven Dendermonde: "Regen schrikt echte fans niet af"
Twaalf jaar moesten de Dendermondenaren erop wachten, maar vandaag is het eindelijk zover! Hun trotse Ros wordt van stal gehaald om de Vier Heemskinderen Maarten, Wout, Stan en Lander in een historische ommegang, die ongeveer 2.000 figuranten telt, door de binnenstad te dragen. Naar verwachting zal het volksfeest zo'n 100.000 mensen op de been brengen. De binnenstad is dan ook autovrij, de 18.000 tribuneplaatsen uitverkocht. Start omstreeks 14.30 uur, het hoogtepunt volgt rond 19.30 uur met een spektakel op de grote markt met meer dan 10.000 vuurpijlen.
Lees verder

Brand in de De Manstraat: 87-jarige bewoner in levensgevaar
De bewoner van het pand in de De Manstraat in Deurne waar zaterdagmiddag een brand uitbrak, is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Een buurvrouw ademde ook te veel rook in en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Vijf dieren in een terrarium overleefden de brand niet.
Lees verder

Stikstofakkoord wordt door alle partijen van Vlaamse regering gedragen, verzekert Jambon
"Het stikstofakkoord wordt door alle partijen in de Vlaamse regering gedragen". Dat verzekerde Vlaams minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag (Eén). Hij benadrukte ook op dezelfde golflengte te zitten als kersvers minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V).
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Vroege vlucht van zeven renners met Gianni Vermeersch en Robbe Ghys, pakt Remco Evenepoel eindzege?
In de slotetappe van de Ronde van Noorwegen rijden de renners één grote ronde van 149,3 kilometer in en rond Stavanger. Onderweg moet het peloton de Undheim overwinnen, maar de sprintkanonnen hebben daarna nog tijd genoeg om terug te keren. Remco Evenepoel start in de oranje leiderstrui. Schrijft hij straks de Ronde van Noorwegen op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Dieven laten BMW Natasja (36) op betonblokken achter na diefstal banden en velgen in Wakken
Langs de Molenstraat in Wakken (Dentergem) zijn dieven in de nacht van zaterdag op zondag aan de haal gegaan met de vier banden en velgen van de geparkeerde BMW 316 van Natasja Vankeirsbilck (36). Buren merkten zondagochtend op dat de auto op betonblokken stond. "Ik ben echt kwaad", aldus Natasja.
Lees verder

Festival in Brugge vroegtijdig afgebroken nadat man brandblusser leegspuit op mengpaneel
Het dancefestival Nomade Open Air in Brugge is zaterdagavond vroegtijdig stilgelegd door een incident met een bezoeker. Dat bevestigt Lien Depoorter van de Brugse politie. De organisatie is nu op zoek naar beelden om de toekomst van het festival te garanderen.
Lees verder

Griekenland verlengt grenshek met Turkije met tachtig kilometer, terwijl spanningen oplopen
In een poging om migranten te verhinderen om de grens te voet over te steken, wil de Griekse regering de grens met Turkije in het noordoosten van het land volledig afgrendelen. Momenteel is het grenshek 35 kilometer, binnenkort wordt dat 80 kilometer langer.
Lees verder

Paus Franciscus benoemt 21 nieuwe kardinalen, onder wie Luc Van Looy, voormalig Gents bisschop
Paus Franciscus heeft zondag de benoeming van 21 nieuwe kardinalen van de Rooms-Katholieke Kerk aangekondigd. Daarbij is ook de Belg Luc Van Looy, de voormalige bisschop van Gent. Dat schrijft 'Vatican News'. Kardinalen zijn na de paus het hoogst in rang binnen de kerk. De geestelijken worden op 27 augustus officieel ingezworen.
Lees verder

Wat het ultieme voetbalfeest moest worden voor zijn 14-jarige zoon, werd de hel van Parijs: "Dit gaat hier zo fout aflopen"
Zaterdagavond stond het hoogtepunt van Europees voetbal op het programma, de Champions League-finale in Parijs. Maar wat een voetbalfeest moest worden, werd voor velen een hel. Duizenden supporters geraakten niet op tijd het stadion binnen, anderen proberen over hekkens en muren te klauteren en de politie zette zelfs traangas in. We spraken met een Vlaming er samen met zijn 14-jarige zoon middenin zat. "Er bleef maar volk bijkomen. We zaten op elkaar als haringen in een ton", klinkt het. "Als je weet dat een ticket 690 euro kost, dan verwacht je daar iets voor terug."
Lees verder

LIVE GIRO. Eerste renners bezig aan hun chronoproef: zorgt jarige Carapaz nog voor een mirakel of brengt Hindley het roze veilig naar de haven?
Nog 17,4 kilometer tijdrijden en dan zit de Giro erop. Jai Hindley verdedigt na zijn triomftocht gisteren op de Passo Fedaia een voorsprong van 1:25 op Richard Carapaz in het klassement. Behoudens ongelukken of een mirakel wordt Hindley straks in Verona de eerste Australiër ooit die de Giro wint. Maar wie zet de tijdrit naar zijn hand? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Zo ga je beter om met je spaargeld en hou je meer over aan het einde van de maand: lezers delen tips
Klassiek sparen, beleggen of toch maar investeren in je eigen huis? Het financiële nieuws brengt de laatste maanden vooral extra uitdagingen: hogere prijzen voor energie en grondstoffen, stijgende inflatie, wisselende aandelenkoersen. Onze lezers delen hun beste tips om jouw spaargeld veilig door deze onzekere periode te loodsen. Van een 'no buy month' tot investeren in buitenlandse valuta: ontdek enkele verrassende opties.
Lees verder

Het "penthouse van Madonna" in Rotterdam staat te koop voor 6,5 miljoen euro: zo ziet het er vanbinnen uit
Wie centen in overvloed heeft en een stulpje in Rotterdam wel ziet zitten: bij onze noorderburen staat een van de duurste penthouses te koop. Het optrekje, waarvan wordt beweerd dat popster Madonna de bewoonster was, staat te koop voor 6,5 miljoen euro. Het penthouse heeft onder andere zes slaapkamers en evenveel badkamers te bieden, maar vooral: een spectaculair uitzicht.
Lees verder

Frank Feys, de onbekende Vlaamse acteur in HBO-hitserie 'The Staircase': "Ik hoop ooit nog eens in m'n eigen taal te mogen spelen"
In 'The Staircase' - de HBO-hitserie die op Streamz loopt - speelt een Vlaamse acteur mee. Frank Feys (57) uit Veurne vertolkt de rol van de Franse documentairemaker Denis Poncet. Hier kent niemand Feys, maar in Spanje, waar hij woont en werkt, is hij een vertrouwd tv-gezicht, en op zijn palmares staan films en series met Benicio del Toro, Tim Robbins, Shirley MacLaine, Jessica Lange, Demi Moore, Billy Connolly en nog meer grote namen. In dit exclusieve interview vertelt hij over z'n bijzondere carrière in het buitenland en waarom hij hier geen grote rollen kon bemachtigen. "Bij de VRT mocht ik meteen vertrekken."
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Vroege vlucht van zeven renners met Gianni Vermeersch en Robbe Ghys, Evenepoel en Jumbo-Visma trekken peloton in waaiers
In de slotetappe van de Ronde van Noorwegen rijden de renners één grote ronde van 149,3 kilometer in en rond Stavanger. Onderweg moet het peloton de Undheim overwinnen, maar de sprintkanonnen hebben daarna nog tijd genoeg om terug te keren. Remco Evenepoel start in de oranje leiderstrui. Schrijft hij straks de Ronde van Noorwegen op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Waar eet royaltywatcher Jo De Poorter? "Deze cappuccino doet zelfs die van de Italianen verbleken"
"Fine dining is voor mij geen dagelijke kost, maar ik kan er wel van genieten", zegt presentator, communicatie- en koningshuisdeskundige Jo De Poorter. In zijn bestseller 'De Laatste Koningin' wijdt hij een volledig hoofdstuk aan hoe en wat de Queen eet. Maar hoe tafelt hij zelf? "Doordat ik vaak in het buitenland ben, geniet ik het meest van degelijke Belgische keuken." Hij deelt zijn 7 favoriete adresjes in Maldegem, Knokke-Heist, Antwerpen en Duffel.
Lees verder

"Mijn vriendin is bang van mij." Frank (30) is verbaal agressief als hij gedronken heeft, seksuoloog Wim geeft raad
Toen Frank (30) onlangs in een dronken bui in woede uitbarstte, is er iets gebroken bij zijn vriendin Sylvie (28). "Ze is die dag echt bang geworden van mij", vertelt hij. "Sindsdien lukt het niet meer tussen ons, hoewel we elkaar doodgraag zien. Hoe maak ik het goed?" Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies én een doetip. "Veiligheid is een fundament van een relatie."
Lees verder

Caitlyn Jenner kreeg geen uitnodiging voor huwelijk van stiefdochter Kourtney: "Ze is geschokt"
Caitlyn Jenner (72) is op z'n zachtst gezegd niet blij dat ze niet werd uitgenodigd voor de bruiloft van Kourtney Kardashian (43) en Travis Barker (46). Ze is "geschokt" dat haar stiefdochter haar er niet bij wilde hebben, vertelt een bron tegen Page Six.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Vroege vlucht met Gianni Vermeersch en Robbe Ghys, Trek-Segafredo bepaalt tempo in peloton met Remco Evenepoel
In de slotetappe van de Ronde van Noorwegen rijden de renners één grote ronde van 149,3 kilometer in en rond Stavanger. Onderweg moet het peloton de Undheim overwinnen, maar de sprintkanonnen hebben daarna nog tijd genoeg om terug te keren. Remco Evenepoel start in de oranje leiderstrui. Schrijft hij straks de Ronde van Noorwegen op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Karel Geraerts zo goed als zeker opvolger van Mazzu bij Union
Karel Geraerts is zowat het enige staflid van Union dat niet met Felice Mazzu zal meeverhuizen naar Anderlecht. De 40-jarige assistent van Mazzu wordt – behoudens verrassingen - namelijk de nieuwe hoofdtrainer van Union. De voorbije dagen werd er druk onderhandeld tussen Geraerts en de Union-leiding en volgens bronnen rondom de club gaan de gesprekken de goeie richting uit.
Lees verder

LIVE F1. Start loopt vertraging op door regen: Leclerc vertrekt vanop de pole in Monaco, WK-leider Verstappen op P4
Thuisrijder Charles Leclerc start vandaag vanop de pole in de GP van Monaco. Max Verstappen, de WK-leider van het huidige Formule 1-seizoen, moet vertrekken vanop de vierde positie. Kan de Nederlander zijn achterstand goed maken op de smalle wegen in Monaco? Mis in onderstaande liveblog niets van de prestigieuze race.
Lees verder