Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Onuachu en Thorstvedt zorgen voor ommekeer, invallers leiden Genk naar winst

HLN
LIVE. Onuachu en Thorstvedt zorgen voor ommekeer, invallers leiden Genk naar winst
• Europe play-offs • Stade du Pays (Mambourg) • Speeldag 3 • Aftrap: vrijdag, 20u45
Lees verder

LIVE. Bayo kopt Charleroi op slag van rusten op voorsprong tegen Racing Genk
• Europe play-offs • Stade du Pays (Mambourg) • Speeldag 3 • Aftrap: vrijdag, 20u45
Lees verder

ANALYSE. Joachim Coens houdt eer aan zichzelf na dramatische peiling: "Een geluk bij een ongeluk"
Joachim Coens gooit zelf de handdoek in de ring. De zoveelste dramatische peiling deed de CD&V-voorzitter de das om. "Al een tijdje hopen we op zo'n rampzalige peiling. Want dan zou Coens eigenlijk niet anders kunnen dat een stap opzij zetten", zegt een partijmandataris. Hoe is het zover kunnen komen en wat is de (onzekere) toekomst van CD&V?
Lees verder

Amerikaanse bedrijven dekken reiskosten van werknemers die naar andere staat moeten reizen voor abortus
Verscheidene Amerikaanse bedrijven, waaronder Yelp, Amazon en Citigroup verbinden zich ertoe om de kosten te dekken voor werknemers die naar een andere staat moeten reizen om er een abortus te laten uitvoeren. Daarmee nemen ze een standpunt in nadat uit gelekte documenten blijkt dat het Amerikaanse Hooggerechtshof van plan is om het abortusrecht af te schaffen.
Lees verder

Dua Lipa gespot bij Antwerps restaurant Veranda
Zoals we weten staan er dit weekend twee concerten van Dua Lipa gepland in het Sportpaleis. Maar sommigen konden de Britse zangeres vandaag al spotten in het Antwerps restaurant Veranda.
Lees verder

Dua Lipa gespot bij Antwerps restaurant Veranda, waar eerder ook Kanye West dineerde
Dit weekend treedt Dua Lipa twee keer op in het Sportpaleis. Maar sommigen konden de Britse zangeres vrijdag al spotten in het Antwerps restaurant Veranda.
Lees verder

Koen Wauters en Tom Boonen op podium na verbeten duel in Porsche Carrera Cup Benelux: "Een extra ronde en hij had mij te pakken"
Koen Wauters en Tom Boonen eindigden als tweede en derde in de eerste ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux, Pro-Am-klasse, in Spa. Dat na een knap manoeuvre van Wauters voorbij Boonen. "Maar nog één ronde extra en Tom had mij misschien wel liggen gehad."
Lees verder

Onderzoek naar 109 hepatitisgevallen bij kinderen in de VS, al vijf sterfgevallen
Amerikaanse gezondheidsautoriteiten onderzoeken momenteel 109 gevallen van de onverklaarbare hepatitisvorm bij kinderen, waaronder vijf sterfgevallen. Dat heeft het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bekendgemaakt op een persconferentie.
Lees verder

Brexit-reisbeperkingen voor Britse bands worden versoepeld
Britse transporteurs die werken voor muziekconcerten, sport- of culturele evenementen zullen vlotter kunnen touren in Europa. Sinds de brexit mochten zij slechts drie stops per tournee op het Europese continent doen, maar tegen het einde van de zomer worden die beperkingen overal opgeheven, zo bericht de Britse zender BBC vandaag.
Lees verder

Terwijl België in de grijze middenmoot hangt, verpulvert Nederland het nationaal coëfficiëntenrecord
Dankzij de 0-0 van Feyenoord op bezoek bij Olympique Marseille bereikten Cyriel Dessers en co de finale van de Conference League, wat opnieuw rijkelijk werd beloond op coëfficiëntengebied. Nederland liep opnieuw weg bij het al uitgeschakelde Portugal en zorgt zelfs bij nummer vijf Frankrijk voor angstzweet. En België? Dat volgt op grote afstand als 13de.
Lees verder

"Duidelijke voorsprong van Sinn Fein in lokale verkiezingen in Noord-Ierland"
De Ierse nationalisten van Sinn Fein komen als grote winnaars uit de verkiezingen voor het Noord-Ierse parlement. Volgens Britse media zijn ze op weg de grootste partij te worden. In het eerste stadium van de tellingen haalt Sinn Fein volgens de BBC 29 procent, en ligt ze daarmee ver voor op de unionistische DUP. Die haalt in de voorlopige resultaten 21,3 procent.
Lees verder

Football Talk. Inter haalt achterstand op en is weer koploper - Samoise tot 2025 bij AA Gent
Inter heeft de leiding in de Serie A weer voor even overgenomen van AC Milan. De uittredende kampioen won op eigen veld met veel moeite van Empoli, 4-2. Het verschil met de stadsgenoot is weer een punt.
Lees verder

Zesde aangifte van oud-kandidate in zaak rond The Voice of Holland
Een oud-kandidate van The Voice of Holland gaat aangifte doen tegen "een man die werkzaam was binnen de productie". Dat schrijft Sébas Diekstra, de advocaat die de slachtoffers bijstaat, op Twitter. Daarmee komt het totaal aantal aangiften in de zaak op zes.
Lees verder

LIVE F1. Leclerc snelste op nieuw rondje van Miami, ontevreden Verstappen wordt snel naar binnen gehaald: "Hoe wil je dat ik zo parcours leer kennen?"
Charles Leclerc klokte de snelste chrono bij de eerste kennismaking van het gloednieuwe Formule 1-parcours in Miami. Later deze avond staat nog een tweede oefensessie op het programma. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Duur puntenverlies voor Genk in Charleroi na chaotisch slot, hattrick van Bayo afgekeurd
In een nieuw spektakelstuk in de Europe Play-offs hebben Racing Genk en Charleroi elkaar in evenwicht gehouden. Invallers Onuachu en Thorstvedt leken voor een zoveelste Genkse comeback te zorgen, maar Bayo scoorde in diep in blessuretijd de 2-2. De 3-2 van diezelfde Bayo enkele seconden voor tijd werd afgekeurd voor buitenspel.
Lees verder

"De allermoeilijkste opdracht ooit": dit was het leukste uit 'The Voice Kids'
In 'The Voice Kids' werden vrijdag voor de tweede keer 'Knockouts' gezongen. Elk team zette drie straffe kids tegenover elkaar, die streden om door te mogen naar de volgende ronde. En over die trio's was goed nagedacht.
Lees verder

Football Talk. Clement wervelt verder met AS Monaco - Inter haalt achterstand op en is weer koploper - Samoise tot 2025 bij AA Gent
Er is plots geen houden aan. Een achtste overwinning op rij in de Ligue 1 en dus 24 op 24 voor het AS Monaco van Philippe Clement. Tegen Lille, waar Amadou Onana aan de aftrap stond, was Aurélien Tchouaméni met twee goals de grote man. Angel Gomes scoorde tussendoor voor de thuisploeg: 1-2. De Monegasken staan nu gedeeld tweede met Marseille, dat nog een match te goed heeft. Zo wordt een Europees ticket - het grote doel - steeds reëler voor AS Monaco. Een tweede plaats geeft recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League, terwijl nummer drie nog voorrondes moet spelen.
Lees verder

Italië legt beslag op jacht die gelinkt wordt aan Poetin
De Italiaanse regering heeft vandaag beslag laten leggen op een superjacht ter waarde van ongeveer 700 miljoen dollar (ongeveer 664 miljoen euro) die in verband gebracht wordt met de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

Nieuwe topdag (zo zien ook RSCA-spelers) van Circus Brussels Padel Open: Navarro en di Nenno uitgeschakeld, icoon Belasteguin nog steeds in koers
Na een nieuwe topdag op de Circus Brussels Padel Open betekende de kwartfinale het eindpunt voor het als tweede geplaatste duo Francisco Navarro/Martin di Nenno. De bijna 43-jarige Fernando Belasteguin is nog steeds in koers. In de topper van de dag versloeg hij samen met Arturo Coello de als vierde geplaatste Argentijnen Chingotto en Tello.
Lees verder

LIVE (20u45). Houdt AA Gent de punten thuis tegen KV Mechelen?
• Europe play-offs • Speeldag 3 • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45
Lees verder