Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Hoofd Oekraïense inlichtingendienst: "Oorlog zal eind dit jaar voorbij zijn”

HLN
LIVE. Hoofd Oekraïense inlichtingendienst: "Oorlog zal eind dit jaar voorbij zijn"
De Zweedse sociaaldemocraten brengen vandaag hun standpunt naar buiten over een eventueel NAVO-lidmaatschap. Finland dient woensdag waarschijnlijk zijn aanvraag in om lid te worden van het militaire bondgenootschap. Voor toetreding van nieuwe leden moeten alle dertig NAVO-landen groen licht geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

UITGELEGD: Hoe Microsoft, Apple en Google ons van paswoorden willen verlossen
Achttien jaar geleden voorspelde Microsoft-oprichter Bill Gates het einde van het paswoord. Maar pas nu lijkt het zover: de grote techbedrijven werken eindelijk samen om ons ook écht te verlossen van het hele 'minimaal 12 karakters, waarvan zeker 1 cijfer en een hoofdletter.'
Lees verder

Jelle De Beule, Wim Willaert en Rik Verheye spelen broers in 'Nonkels': "Het was een beetje zoals een scoutskamp"
In het echte leven zijn ze beste maten, op de set vormen ze drie broers met een krampachtige band. Jelle De Beule (41), Wim Willaert (55) en Rik Verheye (35) zijn samen te zien in de gloednieuwe fictiereeks 'Nonkels'. Niet alleen in de serie durven ze streken uit te halen, het trio tilt ook naast de set hun vriendschap naar een hoger niveau. In een interview vertellen ze uitgebreid over de ludieke opnames, hun opvallende transformatie en de link met het echte leven. "Toen de hele crew dacht dat we dronken op de set stonden, hebben we toch onder onze voeten gekregen."
Lees verder

Van der Poel denkt duidelijk het zijne over uitlatingen van Girmay na rit, Zonneveld: "Hij heeft alleen maar in z'n wiel gezeten"
Mathieu van der Poel en Bini Girmay hebben een iets andere kijk op het verloop van de achtste etappe van de Ronde van Italië. Het commentaar van de winnaar van Gent-Wevelgem leidde tot een grote lach bij zijn Nederlandse concurrent op Twitter.
Lees verder

Twitter niet te spreken over de presentatoren van het Songfestival: "Animatie op de camping is leuker"
Twitter heeft duidelijk heel wat te zeggen over de finale van het Eurovisiesongfestival. Op zaterdagavond waren het namelijk niet alleen de deelnemende landen die met alle aandacht gingen lopen. Ook de presentatoren, waaronder de Italiaanse Laura Pausini en zanger Mika, vielen op. Al bleek dat niet altijd een goede zaak te zijn. "Wat een miserie deze editie."
Lees verder

Bekende Antwerpfan Tom Waes over zijn grootste nachtmerrie: "Ik wil niet op Brugs feestje staan kijken"
Club Brugge dat kampioen wordt op het veld van Antwerp? Dat is de grootste nachtmerrie van menig Antwerpfan, ook van acteur/presentator Tom Waes.
Lees verder

Prins Albert van Monaco op gezinsuitstap zonder echtgenote prinses Charlene
In Disneyland Paris kijken ze niet op van een prins(es) meer of minder, maar als er echt koninklijk bezoek wordt gespot dan is dat toch wel van een andere orde. Zo bezocht prins Albert van Monaco samen met zijn kinderen Gabriella en Jacques (allebei 7) het Franse park. Opvallende afwezige was zijn vrouw, prinses Charlene.
Lees verder

Chinese miljoenenstad Shanghai heropent geleidelijk na strenge lockdown
Het bestuur van de Chinese miljoenenstad Shanghai kondigt een "geleidelijke" heropening aan van onder meer winkels en kappers, vanaf maandag. Al meer dan een maand geldt een strenge lockdown in de stad, en de bevolking raakt alsmaar meer gefrustreerd over het zerocovidbeleid van de autoriteiten.
Lees verder

Chinese miljoenenstad Shanghai heropent winkels "stap voor stap"
Het bestuur van de Chinese miljoenenstad Shanghai kondigt een "geleidelijke" heropening aan van de winkels, vanaf maandag. Al meer dan een maand geldt een strenge lockdown in de stad, en de bevolking raakt alsmaar meer gefrustreerd over het zerocovidbeleid van de autoriteiten.
Lees verder

Voetganger (39) zwaargewond na aanrijding aan kaaien
In het stadscentrum is vrijdag een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een 39-jarige vrouw werd zwaargewond afgevoerd naar het Sint-Vincentiusziekenhuis.
Lees verder

BINNENKIJKER. Op bezoek bij Pat Krimson en Loredana in hun riante villa: "De vorige eigenaar herkende me en de zaak was snel beklonken"
Met 'Liefde voor Muziek' komt volgende week een einde aan een razend druk voorjaar voor Pat Krimson (57) en Loredana (36), die ook individueel uitblonk in 'The Masked Singer'. Vóór het koppel deze zomer de duizendste show van 2 Fabiola opvoert, laden Pat en Loredana nog even de batterijen op in hun villa in Zonhoven.
Lees verder

Emma Meesseman met 17 punten topschutter bij winnend Chicago Sky
Emma Meesseman heeft met haar WNBA-team Chicago Sky het competitieduel tegen Minnesota Lynx gewonnen met 78-82. De Belgian Cat kroonde zich in het Target Center in Minneapolis voor ruim 6.500 basketfans tot topschutter bij de bezoekers.
Lees verder

LIVE GIRO. Nieuwe aankomst bergop moet voor vuurwerk zorgen tussen favorieten voor de eindzege
Als de Giro-organisatie vijf sterren aan een etappe heeft, dan weten de klassementsmannen hoe laat het is. Met een aankomst bergop op Blockhaus staat de roze trui van Juan Pedro Lopez op het spel. Wie pakt het roze? Of verrast de Spanjaard? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Ed Sheeran betaalde mee aan medische kosten The Wanted-zanger Tom Parker
Ed Sheeran (31) betaalde mee aan de medische kosten van The Wanted-zanger Tom Parker, die in maart overleed aan de gevolgen van hersenkanker. Dat meldt 'The Sun', die de nog uit te komen memoires van Parker heeft ingezien.
Lees verder

Twitter tikt Musk op vingers om schenden geheimhoudingsplicht
Twitter beschuldigt zijn potentiële koper Elon Musk ervan zich niet aan een geheimhoudingsovereenkomst te hebben gehouden. Musk onthulde eerder dat de steekproefgrootte voor een controle op nepaccounts bij het socialemediaplatform standaard honderd gebruikers is, waarmee hij gevoelige informatie naar buiten zou hebben gebracht.
Lees verder

"Ik gaf 30 keer over per dag." Deze 2 mama's waren zwanger en extreem misselijk door zeldzame ziekte
"Ik verloor twaalf kilo, had geen kracht meer om te wandelen en was zo ondervoed dat ik sondevoeding kreeg." Voor vrouwen die aan Hyperemesis Gravidarum (HG) lijden is zwanger zijn werkelijk een hel. Saonah en Jessica getuigen over de zware, nog te weinig bestudeerde ziekte die zelfs sommige vrouwen doet twijfelen om de zwangerschap te beëindigen. Gynaecoloog Wilfried Gyselaers legt uit wat er wél al geweten is over de ziekte die 1 tot 3 op de honderd zwangere vrouwen treft.
Lees verder

Football Talk. Monaco van Clement doet gouden zaak na ferme comeback, Lamkel Zé beslissend voor Metz
Net als satellietclub FC Seraing, krijgt FC Metz mogelijk de kans om zich via barrages op het hoogste niveau te handhaven. 'Les Grenats' wonnen gisteren hun thuismatch tegen Angers met 1-0, dankzij een doelpunt van… Didier Lamkel Zé. Die overwinning laat Metz toe — met gelijke punten maar een beter doelpuntensaldo — over AS Saint-Etienne te wippen naar de 18de plaats, die recht geeft op barrages. Zaterdag wordt de laatste speeldag in de Ligue 1 afgewerkt. FC Metz speelt uit op PSG, Saint-Etienne uit op FC Nantes. (AR)
Lees verder

Oekraïense presentator die Songfestival vanuit bunker becommentarieert door het dolle heen na winst van Oekraïne
De foto's van Timur Miroshnychenko die vanuit een bunker het Eurovisiesongfestival becommentarieert, gingen eerder deze week de wereld rond. Ook tijdens de finale was de man opnieuw van de partij. Toen hij hoorde dat Oekraïne gewonnen had, ging Timur helemaal door het lint.
Lees verder

Ze wonen al samen: wie is de machtige en steenrijke Rich Paul, die het hart van Adele kon veroveren?
Hij is beste maatjes met Jay-Z, staat in de top 20 van de rijkste sportmakelaars ter wereld en ondertussen mag Rich Paul (40) zich ook al een jaar lang de nieuwe vriend van Adele (34) noemen. Deze week raakte bovendien het nieuws bekend dat de twee al samenwonen, in een allesbehalve bescheiden optrekje van 55 miljoen euro. Lang niet slecht dus voor iemand die vroeger sporttruitjes uit de koffer van zijn auto verkocht. Maar wie is nu juist de man waar de Britse zangeres als een blok voor gevallen is? Hun moeilijke jeugd hebben ze alvast gemeenschappelijk. Om nog maar te zwijgen over hun rijkelijk gespijsde bankrekening.
Lees verder

Radja Nainggolan zet de boel op scherp voor de komst van Club: "Ik wil niet belachelijk gemaakt worden in mijn stad, ze"
Als Radja Nainggolan praat, doet hij dat ongecensureerd. En deelt hij af en toe een uppercut uit. "Jullie, journalisten? In Italië is de druk groter, maar snappen ze meer van voetbal."
Lees verder