Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

LIVE GIRO. Peloton brengt sprinters in stelling: wie wint zesde etappe in de Giro?

HLN
LIVE GIRO. Peloton brengt sprinters in stelling: wie wint zesde etappe in de Giro?
De renners werken vandaag de zesde rit af tussen Palmi en Scalea. Het peloton krijgt alleen in de beginfase een colletje van vierde categorie voor de wielen en alles wijst erop dat we een massasprint krijgen. Cavendish en Ewan kunnen, nadat ze gisteren verrast werden in de vijfde etappe, vandaag revanche nemen. Wie wint in Scalea? Volg de etappe op deze pagina op de voet!
Lees verder

Verlinden blijft hoger budget voor politie op tafel leggen: "Historische achterstand werk je op anderhalf jaar niet weg"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal binnen de regering blijven ijveren voor meer middelen voor de politie. "Maar een historische achterstand kan je op anderhalf jaar niet wegwerken", klonk het in de Kamer.
Lees verder

Patatje schillen en koken wordt stilaan folklore
De aardappel staat nog altijd op kop in de lijst van populairste bijgerechten in de thuiskeuken van de Belg, maar de gekookte aardappel is op zijn retour. Die moet het afleggen tegen voorverpakte en voorgekookte aardappelen. Het gedoe met schillen en gissen wanneer de patatten gaar zijn, daar hebben we blijkbaar de buik van vol.
Lees verder

Coely stelt nieuwe single 'Run It Up' voor
De queen van de Belgische hiphop is terug van weggeweest. Coely dropte een nieuwe single 'Run It Up', en kwam hem voorstellen bij Kawtar & Keyaert, de ochtendshow van MNM.
Lees verder

Iran arresteert twee Franse toeristen die het land zouden willen "destabiliseren"
Iran heeft twee Franse onderdanen gearresteerd. Dat meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. Parijs veroordeelt de "ongegronde arrestatie" en eist hun "onmiddellijke vrijlating". Het nieuws komt er daags nadat Iran had aangekondigd twee "Europeanen" te hebben gearresteerd, die ervan werden verdacht het land te willen "destabiliseren".
Lees verder

Cedric apetrots na schouderklopje van zijn papa in 'Huis Gemaakt': "Indrukwekkend wat jullie allemaal hebben gedaan"
Cedric uit 'Huis Gemaakt' heeft de bouwmicrobe overgekregen van zijn papa die hem al vroeg meenam naar de werf en hem alle kneepjes van het vak leerde. Hij kijkt enorm op naar zijn papa. Daarom is hij ook trots wanneer zijn papa op bezoek komt en zijn goedkeuring geeft.
Lees verder

Démare troeft Ewan af in millimetersprint en pakt tweede zege op rij in Giro
Arnaud Démare heeft de zesde etappe in de Giro gewonnen. Hij klopte in de massasprint Caleb Ewan en Mark Cavendish. Juan Pedro López profiteerde mee van de snipperdag in het peloton en start ook morgen in de roze leiderstrui. Diego Rosa, een Italiaan van EOLO-Kometa reed meer dan 140 kilometer aan de leiding, maar werd op 28 kilometer van de finish ingerekend door het peloton.
Lees verder

Israël keurt 4.500 wooneenheden goed op bezette Westelijke Jordaanoever
Israël heeft donderdag bijna 4.500 wooneenheden goedgekeurd op de Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied dat sinds 1967 bezet wordt door de Hebreeuwse staat. Dat meldt de Israëlische ngo Peace Now.
Lees verder

Duitse politie verijdelt mogelijke bomaanslag van tiener (16) op school
De Duitse politie heeft allerhande wapens en materiaal om zelf explosieven te maken teruggevonden bij een zestienjarige schooljongen in het Duitse Essen. De scholier zou van plan geweest zijn een bloedbad aan te richten op twee scholen in de buurt. Intussen is een terrorismeonderzoek geopend.
Lees verder

90 kilometer per uur op Gentse autosnelwegen? Vlaamse overheid start onderzoek
Nog voor de zomer wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters testen hoe de snelheid op de Gentse autosnelwegen verlaagd kan worden. Actiegroepen vragen al langer om die naar 90 kilometer per uur te brengen. "Eindelijk", reageert Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.
Lees verder

Laatste slotklooster in Gent sluit de deuren. "Of we Gent gaan missen? Wij kwamen eigenlijk nooit buiten..."
Met zes zijn ze nog, de Arme Claren Coletienen van het Monasterium Bethlehem. De jongste is 62, en keert eind juni terug naar Thailand. De anderen zijn allemaal 80 plus, en verkassen naar Lokeren. Daarmee verdwijnt het laatste slotklooster uit Gent. Na een leven vol bidden, werken en zwijgen, praten ze voor het eerst, honderduit, over hun kloosterleven. "Hoe langer je dit doet, hoe gelukkiger je ervan wordt."
Lees verder

Cijfers bewijzen het: Club Brugge wordt de verdiende kampioen
Union stond zeven maanden lang op kop. Speelde de pannen van het dak. Maar als puntje bij paaltje komt staat Club Brugge bovenaan. Op weg naar de derde landstitel op rij, nummer 18 ondertussen. En op basis van deze cijfers is die gewoon verdiend.
Lees verder

KOERS KORT. Jakobsen juicht in Hongarije, Reynders nieuwe leider - Alaphilippe traint op de rollen - Stuyven langer bij Trek-Segafredo
Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Quick.Step-Alpha Vinyl was na een waaierslag en een massale valpartij in de finale de snelste van een klein peloton. De Belg Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen - Baloise) werd derde, zijn ploegmaat Jens Reynders is de nieuwe klassementsleider.
Lees verder

Justin Timberlake en Jessica Biel staan samen op set in 'Candy': "Ik had zenuwen om met mijn man samen te werken"
Justin Timberlake duikt op in de serie 'Candy'. In de reeks speelt zijn echtgenote Jessica Biel de hoofdrol. 'Candy' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Candy Montgomery, een huisvrouw die in 1980 terechtstond voor moord. "Ik was niet zeker of het zou werken", vertelt Jessica Biel over de samenwerking met haar man. "Maar Justin was erg leuk op de set."
Lees verder

Démare troeft Ewan af in millimetersprint en pakt tweede zege op rij in Giro
Arnaud Démare hield Caleb Ewan nipt af in een sprint op het scherp van de snee en pakte zo zijn tweede etappe op rij in deze Giro. Mark Cavendish werd derde. Juan Pedro López profiteerde mee van de snipperdag in het peloton en start ook morgen in de roze leiderstrui.
Lees verder

Kosovo wil toetreden tot Raad van Europa, maar Servië belooft "strijd"
De Servische president Aleksandar Vucic waarschuwt er vandaag voor dat zijn land zal "strijden" tegen een toetreding van Kosovo tot de Raad van Europa, de organisatie die toeziet op de naleving van de mensenrechten in Europa. Vucic had eerder al verklaard dat Servië de strijd zou hervatten tegen de internationale erkenning van zijn voormalige provincie.
Lees verder

Journalisten worden toegevoegd aan lijst beschermde beroepen: "Intimidatie en agressie komen steeds meer voor"
Journalisten zullen worden toegevoegd aan de lijst van beschermde beroepen. Dat zei Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Katia Segers (Vooruit).
Lees verder

KIJK LIVE. Beke geeft ontslag als Vlaams minister van Welzijn
Wouter Beke geeft zijn ontslag als Vlaams minister van Welzijn. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. U kan de persconferentie hier live volgen.
Lees verder

Acteur Walter Quartier: "Fabre krijgt 18 maanden met uitstel en ik vier jaar effectief voor wat dronken knuffels"
Acteur Walter Quartier (68) barstte vanmiddag in tranen uit toen de rechter hem het laatste woord gaf. De Antwerpenaar, vroeger een veelgevraagd gastacteur in Vlaamse tv-series, is in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar effectieve celstraf voor seksueel misbruik van zijn twee dochters. "Laat dit ophouden. Ik zou mijn dochter het liefst terug in mijn hart sluiten. Ik heb al een dochter verloren." Zijn jongste dochter pleegde zelfmoord, mogelijk als gevolg van het misbruik toen zij nog kind was.
Lees verder

Hoogste rechtbank van Turkije handhaaft gevangenisstraf oppositieleidster
Het Turkse Hof van Cassatie heeft vandaag een celstraf van maximaal vijf jaar en een verbod om aan politiek te doen bevestigd voor Canan Kaftancioglu. Zij leidt de afdeling van de provincie Istanboel van de belangrijkste oppositiepartij van het land.
Lees verder