Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

LIVE GIRO. Alweer nieuwe fiets voor Van der Poel - Gooit lange beklimming roet in het eten van de sprinters?

HLN
LIVE GIRO. Alweer nieuwe fiets voor Van der Poel - Gooit lange beklimming roet in het eten van de sprinters?
Vandaag lijkt het hoge woord in de Giro weer aan de sprinters. Op weg naar Messina ligt wel een lange beklimming, maar nadien moet er nog genoeg ruimte zijn om een eventuele scheve situatie recht te zetten. Boekt Mark Cavendish - oppermachtig in de eerste sprint - zijn tweede ritzege? Of gooit Mathieu van der Poel zich er na de opgave van ploegmaat Jakub Mareczko vol tussen? U komt het allemaal te weten op deze pagina.
Lees verder

Hel op aarde: foto's tonen gruwel in geïmproviseerde ziekenhuizen onder Azovstal-fabriek
Ondanks de niet-aflatende Russische bombardementen houden de laatst overgebleven Oekraïense strijders nog altijd stand onder de fabriek van Azovstal in Marioepol. Nieuwe beelden van binnenin het ondergrondse complex tonen echter dat de situatie erg precair is. Dat is onder meer het geval in de geïmproviseerde klinieken die werden opgezet om gewonden te verzorgen.
Lees verder

'Babe'-acteur James Cromwell lijmt zich uit protest vast aan toog van Starbucks
Acteur James Cromwell (82), bekend van de HBO-serie 'Succession' en de film 'Babe', heeft dinsdag actie gevoerd bij een Starbucks in New York. De acteur en enkele andere activisten zijn boos dat de koffieketen in de VS een toeslag rekent voor plantaardige melk en lijmden hun handen daarom vast aan de balie. De actie was georganiseerd door dierenrechtenorganisatie PETA.
Lees verder

Meilandjes laten alle luxe achterwege en ontdekken hun nieuwe woonst: "Zo klein"
We kennen ze van hun chique kasteel in Frankrijk, maar in het nieuwe VTM2-programma 'De Meilandjes zonder centen' laat het flamboyante gezin van Martien Meiland (60) alle luxe achterwege. Een maand lang ruilen ze hun miljoenenwoning in voor een bescheiden huurhuis en moeten ze rondkomen met een leefloon. In de eerste aflevering ontdekt de familie hun nieuwe verblijf. "Wat is het klein", roept dochter Maxime (26) meteen uit. "En er ligt tapijt op de grond. Dat zal vast gaan stinken met de honden." "Het is ook wel erg vies", vult Martien aan. De volledige eerste aflevering is woensdagavond om 20.30 uur te zien op VTM2.
Lees verder

Memoires van 'madam Marianne' uit 'Thuis' zijn opvallend pikant: "Erotisch, maar nooit vulgair"
Twaalf hoofdstukken, twaalf mannen. De memoires die Marianne (gespeeld door Leah Thys) in 'Thuis' schreef, zijn geen voer voor preutse lezers. De autobiografie, die ook in het echt in de boekhandel ligt, bevat namelijk best wat erotische passages. "Van mijn wang over mijn hals, waar hij met zijn vinger de vorm van mijn sleutelbeenderen voelde om dan verder mijn borsten te strelen."
Lees verder

Grotere regenwaterputten in opmars: "ga meteen voor een put van 10.000 liter"
De klimaatverandering is een realiteit. Zowel periodes van droogte als intense neerslag komen steeds vaker voor. Maart en april waren kurkdroge maanden, waardoor heel wat regenwaterputten in Vlaanderen vandaag leeg zijn. Nu al. Moeten we investeren in grotere regenwaterputten? Bouwsite Livios gaat het na.
Lees verder

Eerste op waterstof aangedreven schip voor bemanningsleden klaar voor gebruik
Een Belgisch en Nederlands bedrijf zijn erin geslaagd om de allereerste boot, aangedreven op waterstof, voor het vervoer van bemanningsleden te ontwikkelen. "Een baanbrekende ontwikkeling voor de industrie die het brandstofverbruik en emissies met 80 procent doet dalen", aldus Windcat Workboats en CMB.TECH.
Lees verder

LIVE. "Al die slapjanussen gaan overstag en kiezen plots voor Club, maar Union verdient het": Jan Mulder voorspelt spektakel op Jan Breydel
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: 20u30 • Jan Breydel • Club Brugge nam afgelopen weekend de leiding over in de Champions' play-offs
Lees verder

Urologen openhartig over de penis: "Een kilogram of tien afvallen geeft je penis er een extra centimeter bij"
Van alle mannelijke organen steelt de penis de show. De hersenen zijn slimmer, het hart sympathieker, maar wie is de ster? Urologen Piet Hoebeke en Aaron Spitz praten over het veelbesproken mannelijke lid. "Wat een groot geluk dat de mens niet hoeft na te denken bij orgasmes. Het merendeel van de ejaculaties zou faliekant mislukken."
Lees verder

Urologen openhartig over de penis: "Een kilogram of tien afvallen geeft hem er een extra centimeter bij"
Van alle mannelijke organen steelt de penis de show. De hersenen zijn slimmer, het hart sympathieker, maar wie is de ster? Urologen Piet Hoebeke en Aaron Spitz praten over het veelbesproken mannelijke lid. "Wat een groot geluk dat de mens niet hoeft na te denken bij orgasmes. Het merendeel van de ejaculaties zou faliekant mislukken."
Lees verder

Gilbert (63) vecht vijf weken na hameraanval nog steeds voor zijn leven: "De verwondingen zijn verschrikkelijk. Het is een wonder dat hij nog leeft"
"Zijn zicht zal mogelijk nooit meer hetzelfde zijn. En in het ergste scenario zal er sprake zijn van verlamming. Zijn schedel moest volledig verwijderd worden. Het blijft bang afwachten." Vijf weken na de gruwelijke hameraanval in Knokke-Heist, vecht Gilbert Vlietinck (63) nog steeds voor zijn leven. De verwondingen die de man opliep, zijn verschrikkelijk, zegt zijn dichte familie. Zijn stiefzoon, die de hamerslagen uitdeelde, blijft ondertussen zwijgen tegen de speurders.
Lees verder

Robin Parkinson, bekend van ''Allo 'Allo!', overleden
Acteur Robin Parkinson is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten. Parkinson was bij het grote publiek vooral bekend als Monsieur Leclerc uit de komische sitcom ''Allo 'Allo!'.
Lees verder

Nafi Thiam trapt zomerseizoen volgende week af in Lokeren
Het was lang wachten maar vandaag heeft Nafi Thiam in haar nieuwsbrief dan toch aangekondigd waar ze haar competitierentree maakt: ze zal op 22 mei de 100m horden lopen tijdens de Flanders Cup in Lokeren en de week erop een 200m meeting tijdens de IFAM meeting in Oordegem.
Lees verder

Steinerscholieren presteren minder goed in hoger onderwijs
Afgestudeerden uit het Steineronderwijs nemen minder deel aan het hoger onderwijs en presteren daar ook zwakker dan gemiddeld. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-parlementslid Roosmarijn Beckers heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Passagier zonder vliegervaring zet privévliegtuig veilig aan de grond na uitvallen piloot
Een passagier van een Amerikaans privévliegtuig is erin geslaagd om het toestel veilig te laten landen op een luchthaven in Florida. De piloot was blijkbaar onwel geworden en kon het vliegtuig niet meer zelf besturen.
Lees verder

Bijna onherkenbare Johny Voners schittert nog een laatste keer in nieuwe reeks 'Een goed jaar'
De VTM-reeks 'Een goed jaar' - waarin oplichters Lenny en Erik centraal staan - is vanaf 8 juni te zien op Streamz. De cast bestaat onder andere uit Joke Devynck, tortelduiven Frances Lefebure en Boris Van Severen, Jurgen Delnaet en Jeroen Perceval. Ook wijlen Johny Voners is te zien in een opmerkelijke bijrol - het was z'n allerlaatste rol voor z'n overlijden in maart 2020.
Lees verder

Shanghai verscherpt lockdown nog: maaltijden en boodschappen mogen niet meer aan huis bezorgd worden
Het stadsbestuur van Shanghai verscherpt de strenge lockdown ondanks het stabiele aantal coronabesmettingen. De komende dagen is het in delen van de stad verboden voor bedrijven om boodschappen en maaltijden aan huis te bezorgen en moeten inwoners toestemming hebben om naar het ziekenhuis te gaan als het geen noodgeval is.
Lees verder

Weduwe van overleden brandweerman Chris voelt geen compassie met jonge vuurstokers: "Geweend als een klein kind omdat de waarheid eindelijk naar boven kwam"
Het nieuws dat een vuurtje-stook van een aantal jongeren geleid heeft tot de dood van brandweermannen Benni Smulders (37) en Chris Medo (42) slaat ook bij hun nabestaanden in als een bom. "We hebben altijd geweten dat de brand er niet vanzelf gekomen is en jaren hebben we gewacht tot iemand zijn mond voorbij zou praten. Ik voelde aankomen dat dit zou gebeuren", vertelt de weduwe van Chris.
Lees verder

Weduwe van overleden brandweerman Chris voelt geen compassie met jonge vuurstokers: "Geweend als een klein kind omdat de waarheid eindelijk naar boven is gekomen"
Het nieuws dat een vuurtje-stook van een aantal jongeren geleid heeft tot de dood van brandweermannen Benni Smulders (37) en Chris Medo (42) slaat ook bij hun nabestaanden in als een bom. "We hebben altijd geweten dat de brand er niet vanzelf gekomen is en al jaren wachtten we tot iemand zijn mond voorbij zou praten. Ik voelde aankomen dat dit zou gebeuren", vertelt de weduwe van Chris.
Lees verder

De tribuneklant moet het oplossen: de emotionele rollercoaster van Jack Hendry, door schorsing Nsoki weer in de ploeg
Van verdedigingsleider naar de tribune… en terug naar de basiself. Jack Hendry (27) to the rescue, uitgerekend in dé match van 't jaar.
Lees verder