Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE F1. George Russell zet snelste tijd van de dag neer - Max Verstappen noteert geen rondetijd in tweede training

HLN
LIVE F1. George Russell zet snelste tijd van de dag neer - Max Verstappen noteert geen rondetijd in tweede training
George Russell (Mercedes) klokte de snelste chrono over de twee oefensessie op het gloednieuwe Formule 1-parcours in Miami. Hij overtrof de snelste tijd van Charles Leclerc (Ferrari) tijdens de eerste sessie van de dag. Max Verstappen (Red Bull) wist na een teleurstellende eerste vrije training in de tweede sessie helemaal geen tijd neer te zetten: "Ik kan niet sturen", zei de regerend wereldkampioen over de radio, waarna hij met een rokende auto de pitstraat weer opzocht.
Lees verder

Roze nylon, leger danseressen en seks in 't Sportpaleis met Dua Lipa: "Let's get crazy, Antwerp!"
Van wat fever gesproken. Haar nieuwe BFF Angèle was er dan wel niet bij zoals gehoopt - zij moest optreden in Frankrijk - maar de passage van Dua Lipa zette vrijdagavond vlam in de pijp in het Sportpaleis zoals we dat lang niet meer gezien hebben. Véél spandex, holografische discobollen en een levensgrote Elton John voor uw neus. Tot zelfs een paaldansje met haar microstatief toe en geflirt met haar leger dansers: àlles kon en mocht in het over the top-spektakel. En zaterdag opnieuw.
Lees verder

LIVE (20u45). Liverpool ontvangt Tottenham, zet het in titelstrijd City onder druk?
• Premier League • Aftrap: 20u45 • Anfield • Manchester City staat op kop met 83 punten, Liverpool heeft er eentje minder
Lees verder

40 straatracers riskeren boetes en rijverbod voor illegale races in parking Decathlon: "Ik heb kermiskraampjes en heb mijn rijbewijs nodig."
Na uitstel van executie op 11 februari was het vandaag eindelijk zover: de 40 straatracers die eind maart vorig jaar gearresteerd werden tijdens illegale races in de parking van de Kinepolis Group aan de Noorderlaan moesten vandaag één voor één komen vertellen wat hen die dag gemotiveerd heeft. Enkelen van hen zagen destijds alvast geen graten in wat ze deden. "Ik dacht dat wat we deden wel legaal was omdat er zoveel volk aanwezig was."
Lees verder

Loog Moskou over beelden van geredde bemanning gezonken vlaggenschip Moskva? Tante van deze man lijkt sterkste bewijs te leveren van wel
Er zijn twijfels gerezen over de beelden die het Russische ministerie van Defensie kort na het zinken van zijn vlaggenschip Moskva deelde en die de geredde bemanning zou tonen. Dat blijkt onder meer uit het verhaal van een tante van een van de opvarenden die te zien is.
Lees verder

LIVE. "Opnieuw 50 burgers geëvacueerd uit Azovstal-fabriek" - Biden belooft meer militaire hulp
Vrijdag zijn 50 burgers geëvacueerd uit de zwaar belegerde Azovstal-fabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol. Dat meldt de Oekraïense vicepremier Iryna Veresjtsjoek. Vandaag gaat de evacuatie verder aldus de vicepremier. Volgens Kiev wil Moskou deze laatste verzethaard in Marioepol tegen maandag veroveren. Op 9 mei viert Rusland namelijk de 77ste verjaardag van de zege op het Duitsland van Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Biden belooft meer militaire hulp - Zelensky: invloedrijke staten werken aan redden soldaten Azovstal-fabriek
Vrijdag zijn 50 burgers geëvacueerd uit de zwaar belegerde Azovstal-fabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol. Dat meldt de Oekraïense vicepremier Iryna Veresjtsjoek. Vandaag gaat de evacuatie verder aldus de vicepremier. Volgens Kiev wil Moskou deze laatste verzethaard in Marioepol tegen maandag veroveren. Op 9 mei viert Rusland namelijk de 77ste verjaardag van de zege op het Duitsland van Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Meld hier gevaarlijke fietspunten in jouw buurt en maak Vlaanderen VeloVeilig
"Hoe maken we samen Vlaanderen VeloVeilig?". Dat is de vraag die HLN samen met alle fietsers wil beantwoorden in het grootste fietsonderzoek ooit. Op bovenstaande kaart kan je gevaarlijke fietspunten melden. Op die manier tekenen we samen de meest gedetailleerde fietskaart van Vlaanderen die ons wegennet echt VeloVeiliger kan maken. Op de kaart kan je zowel kijken naar de gevaarlijke fietspunten in jouw buurt, alsook nieuwe fietspunten toevoegen en bestaande fietspunten bevestigen als belangrijk of als opgelost.
Lees verder

Vijf jaar cel voor Amerikaanse agent die demente bejaarde met geweld arresteerde
Een voormalige politieagent uit de Amerikaanse staat Colorado is veroordeeld tot vijf jaar cel voor de gewelddadige arrestatie van een 73-jarige vrouw met dementie. De bejaarde dame liep bij de aanhouding een gebroken arm, een verstuikte pols en een ontwrichte schouder op.
Lees verder

"Amerikanen sluiten deal van 4,7 miljard euro rond overname van Chelsea"
Een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly, mede-eigenaar van honkbalteam de Los Angeles Dodgers, heeft het winnende bod gedaan in de overnamestrijd rond de Londense voetbalclub Chelsea. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.
Lees verder

Rechter wijst klacht van Trump over Twitterverbod af
Oud-president Donald Trump wilde via een federale rechter afdwingen dat hij weer toegang kreeg tot zijn geblokkeerde Twitteraccount, maar de rechter verwierp de zaak vrijdagmiddag (lokale tijd). Twitter en andere sociale media deden Trump vorig jaar in de ban nadat zijn aanhangers het Capitool in Washington D.C. hadden bestormd.
Lees verder

INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA), minister van lastige dossiers: "De boeren zijn boos, maar de natuur spreekt niet. Dus moet ik dat doen"
Zuhal Demir (N-VA) is stilaan de Vlaamse minister van moeilijke dossiers. Door de abdij van Averbode staat het stikstofakkoord opnieuw op de helling. Vervuilde grond blokkeert Oosterweel. En dan is er nog de vermaledijde energiefactuur. "Als ik nu niets doe, word ik later opgegeten. En terecht."
Lees verder

Hoe Stalin de Oekraïners dwong tot kannibalisme en Poetin dat nu weer dreigt te doen
Rusland heeft al een derde van de graanvoorraden weggesleept uit het deel van Oekraïne dat het bezet. Het is niet de eerste keer dat het voedsel daar als wapen misbruikt. Toen Sovjetdictator Stalin dat deed, stierven er zeker drie miljoen Oekraïners.
Lees verder

REPORTAGE. Het leven zoals het begint op een kleine materniteit: "De papa krijgt soms een duw, maar wij helpen vrouwen door véél barenspijn"
Te duur. Te talrijk. Overbodig. Voor zeventien kleinere materniteiten dreigt sluiting volgens het hervormingsplan voor de ziekenhuizen. Al hebben die kleintjes onmiskenbaar grote voordelen. "Hier moet je niet zeuren of er alstublìeft even een vroedvrouw kan langskomen. Ze stààt er al."
Lees verder

Project van 300 miljoen euro moet politie digitaal wapenen: van 80 toepassingen naar één app voor alle dossiers
De politiemensen krijgen vanaf zaterdag uitleg over het langverwachte monsterproject 'i-Police'. Dat moet bij de Belgische politie een digitale revolutie teweegbrengen, die bijna 300 miljoen euro kost en alle taken digitaliseert, schrijft De Tijd.
Lees verder

Grijze zaterdag met lokaal buien en een donderklap
Het is zaterdagochtend zwaarbewolkt met lokaal lichte regen in de westelijke helft van het land. Vervolgens wordt het wisselend bewolkt en tijdelijk droger. In de namiddag kunnen buien ontstaan. Daarbij is een donderklap niet uitgesloten. Op het einde van de namiddag wordt het in het noordwesten overwegend droog, meldt het KMI.
Lees verder

Carl Devos: "Kiezers weten het, de keizer beseft het: hij is zonder kleren"
Rampzalig. Een understatement voor de score van CD&V (8,7%). De voormalige staatsdragende partij, leverancier van zoveel regeringsleiders en -leden, architect van talrijke cruciale akkoorden die de Belgische politiek schragen, is virtueel terug geslagen tot … de kleinste partij van Vlaanderen. Ongezien voor wie ooit zo lang de grootste was. De mentale klap is groot.
Lees verder

COLUMN. Rijlessen van ouder tot kind kunnen fijne momenten zijn. Mag dat een beetje spontaan blijven?
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Dat een rijbewijs halen moeilijker zal worden, doet stilstaan bij rijlessen binnen het gezin. Plezierige momenten tussen ouder en kind: spontaan rondjes rijden op een parking, een ritje in de doodlopende straat... Nu moet mogelijks éérst een opleiding gevolgd. "Natuurlijk willen wij degelijke chauffeurs afleveren, maar is er eigenlijk nog iéts op deze wereld dat gemakkelijk en goedkoop mag verlopen?
Lees verder

Een openhartige Ritchie De Laet praat voor het eerst over zijn darmziekte: "Ik hoop dat mijn getuigenis mensen kan helpen. Want dit heeft impact op je leven"
"Ik voelde me helemaal leeg, had geen energie en ik durfde niets meer." Ritchie De Laet (33) getuigt openhartig over zijn darmziekte. Een monoloog.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Zonder helm had Maarten (11) - zoon van collega - fietsongeval donderdag niet overleefd. Voor hem en al die andere slachtoffers is er 'Veloveilig Vlaanderen'"
Collega Karl was al ongeduldig toen zijn 11-jarige zoon Maarten donderdag nog niet thuis was voor het avondeten, en nog meer toen hij de sirene van de ambulance hoorde. "Het zal toch niet." Maar het was wel zo. Opgeschept door een bestelwagen. Barst in zijn oogkas, zware hersenschudding. Maar het had nog zoveel erger kunnen zijn. "Zijn fietshelm heeft zijn leven gered, meneer", zei de spoedarts. HLN lanceert dit weekend de actie 'Veloveilig Vlaanderen'. We doen het voor Maarten. En al die andere kinderen en volwassenen die dagelijks slachtoffer worden op de fiets.
Lees verder