Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 mei 2022

“Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kies...

HLN
"Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet": topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. "Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill."
Lees verder

8 op de 10 Belgen vinden het vandaag te duur om een huis te kopen
Ruim acht op de tien Belgen (84 %) vinden het vandaag te duur om een huis te kopen. Meer dan de helft is ook van mening dat je op dit moment beter niet (ver)bouwt. Dat blijkt uit een enquête die iVox afnam naar aanleiding van de start van Batibouw, de grootste bouwbeurs van het land die zopas haar deuren opende en loopt tot zondag 29 mei.
Lees verder

Agent in levensgevaar na ongeval op E17
Op de E17 in Zele is zaterdagochtend een agent levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. De agent was op weg van zijn nachtshift naar huis toen hij achteraan inreed op een rijdende vrachtwagen. De bestuurder is in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

'Power Ranger'-ster Austin St. John gearresteerd voor Covidfraude
Austin St. John (47), die de Red Power Ranger Jason Lee Scott speelde in 'Mighty Morphin Power Rangers', is donderdagochtend gearresteerd na een FBI-inval in zijn huis in Texas. De tv-ster uit de jaren 90 kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen wegens Covidgerelateerde fraude.
Lees verder

'Power Ranger'-ster Austin St. John gearresteerd voor covid-fraude
Austin St. John (47), die de Red Power Ranger Jason Lee Scott speelde in 'Mighty Morphin Power Rangers', is donderdagochtend gearresteerd na een FBI-inval in zijn huis in Texas. De tv-ster uit de jaren '90 kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen wegens covid-gerelateerde fraude.
Lees verder

Test Aankoop vraagt substantiële verbeteringen aan EPC
Test Aankoop wil dat er substantiële verbeteringen worden aangebracht aan het energieprestatiecertificaat (EPC). Voor de consumentenorganisatie is het van cruciaal belang dat het document completer, concreter en nuttiger wordt.
Lees verder

Amerikaanse geheime agenten naar huis teruggestuurd na dronken incident in Seoel vlak voor aankomst Joe Biden
Amper een uur voordat president Joe Biden voet aan grond zette in Zuid-Korea voor een werkbezoek, zijn twee leden van de Amerikaanse geheime dienst terug naar huis gestuurd omdat ze het in de hoofdstad Seoel te bont zouden hebben gemaakt. Volgens Amerikaanse media ging het duo op kroegentocht en kwam het tot een gevecht met een taxichauffeur, zo meldt BBC.
Lees verder

Amerikaanse geheime agenten naar huis teruggestuurd na dronken incident met taxichauffeur in Seoel
Amper een uur voordat president Joe Biden voet aan grond zette in Zuid-Korea voor een werkbezoek, zijn twee leden van de Amerikaanse geheime dienst terug naar huis gestuurd omdat ze het in de hoofdstad Seoel te bont zouden hebben gemaakt. Volgens Amerikaanse media ging het duo op kroegentocht en kwam het tot een gevecht met een taxichauffeur, zo meldt BBC.
Lees verder

Een unieke diamant, een vingerafdruk van je partner of een puzzelstukring: dit zijn de 8 trends in trouwjuwelen
Het eeuwige symbool van verbinding en liefde is nog altijd de trouwring. Hij moet one of a kind zijn, tijdloos, subtiel of net heel opvallend: het lijstje aan vereisten voor het perfecte juweel is ellenlang. Om toekomstige echtgenoten te helpen bundelde House of Weddings de trends in trouwjuwelen van 2022. Van geüpcyclede juwelen tot unieke gravures: deze ontwerpen verzegelen dit jaar de eeuwige liefde.
Lees verder

Zware agressie op snelwegparking Wetteren: dronken trucker slaat agente het ziekenhuis in
Omdat ze hem er op wees dat hij fout geparkeerd stond en zijn papieren vroeg, heeft een Bulgaarse trucker een politieagente zwaar mishandeld op de snelwegparking van de E40 in Wetteren. De vrouw is zes weken werkonbekwaam.
Lees verder

Ex-profvoetballer en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheidsmatchen voor eigen publiek in Beerzel: "Het lichaam wil niet meer mee"
Menig veteranenploeg zou smeken om zijn diensten, maar voor ex-profvoetballer Jef Delen (45) uit Beerzel is het goed geweest. De gewezen speler van onder andere KVC Westerlo, KV Mechelen en Verbroedering Geel hing op vrijdagavond zijn voetbalschoenen aan de haak langs het terrein van zijn laatste club Rode Ster Corsica Beerzel. Vrienden, familie, ex-collega's en de 'Caje' wuifden hem uit richting zijn voetbalpensioen.
Lees verder

VS en Zuid-Korea bieden Noord-Korea hulp aan met bestrijding coronavirus: al 10 procent van bevolking besmet sinds eind april
De Verenigde Staten en Zuid-Korea bieden Noord-Korea hulp aan met de bestrijding van het coronavirus. Dat doen ze zaterdag in een gezamenlijk persbericht. Staatspersbureau KNCA maakt melding van in totaal 2,46 miljoen "koortsbesmettingen", wat neerkomt op 10 procent van de Noord-Koreanen.
Lees verder

Bouwsector ziet aantal contracten afnemen door hoge materiaalprijzen: "Maar kunnen niet anders dan gestegen prijzen door te factureren aan de klant"
Batibouw kan op geen beter moment van start gaan om de bouwsector een duwtje in de rug te geven. De bouwsector ziet immers het aantal contacten en contracten afnemen door de hoge materiaalprijzen, meldt de Confederatie Bouw.
Lees verder

Het apenpokkenvirus zorgde deze week toch nog voor iets goeds: een golf aan grappige memes
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de apenpokken die ons land hebben bereikt tot het bipolaire weer: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Onze huissommelier beoordeelt 15 schuimwijnen onder de 15 euro en deelt zelfs een 9/10 uit: "Een betaalbaar alternatief voor champagne"
Van trouwrecepties tot communie- en lentefeesten: in mei en juni is er voortdurend een gelegenheid voor een heerlijk glaasje bubbels. Maar hoeft die schuimwijn altijd duur te zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen onder de 15 euro en selecteert voor jou de best betaalbare fles voor jouw aankomend feest.
Lees verder

ECB-voorzitster Christine Lagarde: crypto's hebben geen waarde
Cryptomunten hebben geen onderliggende waarde en beleggers in digitale munten kunnen hun inleg volledig verliezen. Dat zegt president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Nederlandse tv-programma 'College Tour' dat zondag uitgezonden wordt.
Lees verder

Elton John pakt optredens afscheidstournee weer op
Elton John is helemaal klaar om zijn afscheidstournee weer op te pakken. Dat schrijft de 74-jarige zanger op Instagram. De Brit moest de tournee onderbreken nadat hij een blessure had opgelopen aan zijn heup.
Lees verder

Red Flame Janice Cayman hoopt vanavond in haar tweede Champions League-finale op speelminuten bij Lyon: "Maar wat telt, is de zege"
Van de Gouden Schoen heeft ze al twee stuks in haar bezit, van de Champions League-trofee nog maar eentje: Janice Cayman (33) hoopt daar vanavond met Olympique Lyon in de finale tegen Barcelona verandering in te brengen. "Scorend of met een assist, maakt me allemaal niet uit. Als ik maar het op veld sta."
Lees verder

VS en Zuid-Korea gaan gezamenlijke militaire activiteiten uitbreiden na toegenome dreiging Noord-Korea
De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk-yeol zaterdag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel.
Lees verder

Zeg niet te snel 'airco' tegen een aircooler: er zijn wel degelijk verschillen
Onze zomers worden steeds heter. De traditionele ventilator, die bij hoge temperaturen de warme lucht gewoon verspreidt, voldoet niet meer. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar een aircooler of installeren airconditioning. Maar wat is nu het verschil tussen beide? Hoe bepaal je je keuze? En wat zijn de prijsverschillen? HLN Shop zoekt het uit.
Lees verder