Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

Komt er ook bij ons een grote ontslaggolf? 2 experten over de groeiende ‘anti-ambitie’ bij Belgen

HLN
Komt er ook bij ons een grote ontslaggolf? 2 experten over de groeiende 'anti-ambitie' bij Belgen
Veel overuren, eindeloze meetings en weinig vrije tijd? Not done, denken steeds meer werknemers. 'De Grote Ontslaggolf' noemen ze het in Amerika, waar bediendes zich na twee jaar pandemie niet langer willen uitsloven voor een baas en werk geen prioriteit meer vinden. Groeit die 'anti-ambitie' ook bij ons? Is hard werken hoe langer hoe minder cool? Arbeidsexperts Stijn Baert en Hans De Witte over de nieuwe werkethiek van de Belg. "Ik vind mezelf best ambitieus, maar dan toch vooral buiten mijn job."
Lees verder

VN-mensenrechtenbaas aangekomen in China voor eerste bezoek sinds 2005: ook provincie Xinjiang staat op programma
Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Michelle Bachelet is maandag begonnen aan haar zesdaags bezoek in China. Het is de eerste keer in zeventien jaar dat een VN-mensenrechtencommissaris het land bezoekt. Ze trekt ook naar de provincie Xinjiang, waar volgens mensenrechtengroepen honderdduizenden Oeigoeren zijn opgesloten in gevangenkampen.
Lees verder

Goed nieuws voor reiziger: CEO van Brussels Airport verwacht geen chaos tijdens de zomer
Het wordt een drukke zomer op Brussels Airport, maar de drukte zou beheersbaar moeten zijn. "Ik verwacht geen chaos zoals onlangs op andere luchthavens." Dat laat Arnaud Feist, de CEO van luchthavenuitbater Brussels Airport Company, weten.
Lees verder

Ibrahimovic viert met champagne en sigaar zoals alleen hij dat kan: "Mino vroeg me AC Milan weer op de kaart te zetten"
De champagne laten knallen en weggooien zoals alleen hij dat kan, inclusief sigaar in de mond. Waarna Zlatan Ibrahimovic de eerste landstitel van AC Milan in elf jaar opdroeg aan zijn overleden zaakwaarnemer Mino Raiola. De invloedrijke voetbalmakelaar, opgegroeid in Haarlem, overleed eind vorige maand op 54-jarige leeftijd.
Lees verder

SOAPCHECK. Tine Priem stapt in het huwelijksbootje en is dit het definitieve einde van Frank en Simonneke?
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Van veldbestormingen tot bierdouches, zo vierden deze kampioenen hun titel
De kampioenen zijn gekend en dat wil zeggen dat er ook duchtig is gevierd. Hieronder een overzicht van hoe die feestjes eruitzagen en wie daar een hoofdrol opeiste.
Lees verder

Van beldbestormingen tot bierdouches, zo vierden deze kampioenen hun titel
De kampioenen zijn gekend en dat wil zeggen dat er ook duchtig is gevierd. Hieronder een overzicht van hoe die feestjes eruitzagen en wie daar een hoofdrol opeiste.
Lees verder

OPROEP. Verhuisde u naar de kust? Laat het ons weten
'Het Laatste Nieuws' zoekt lezers die ooit voor een bijzondere reden naar de kust verhuisden. Liet u het binnenland achter voor een pittoresk huisje met zicht op de duinen? Voor een dagelijks vakantiegevoel in de zilte lucht? Uw reactie is van harte welkom bij celien.moors@dpgmedia.be. Vermeld uw contactgegevens en kort de reden van verhuis.
Lees verder

Sander De Pestel na de kritiek op Thibau Nys: "We gaan binnenkort samen worteltaartje eten in Leuven"
De rel tussen Sander De Pestel en Thibau Nys na de Antwerp Port Epic is een dag later weer bijgelegd. "Thibau bood zijn excuses aan en voor mij is dit hoofdstuk afgesloten. Ik ben niet van plan Thibau van de baan te rijden."
Lees verder

Noa Lang viert titel met nieuwe tatoeage van niemand minder dan bokslegende Muhammad Ali
Na het titelfeest van gisteren is Noa Lang alweer terug in Nederland. Deze ochtend deelde hij via Instagram al een video bij een tatoeëerder. Daar breidt het Brugse goudhaantje zijn indrukwekkende verzameling tatoeages nog wat uit met een tekening van bokslegende Muhammad Ali.
Lees verder

An Caers nieuwe CEO van Special Olympics Belgium
An Caers, voormalig directeur radio bij DPG Media, wordt de nieuwe CEO van Special Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. Caers is de opvolger van Zehra Sayin.
Lees verder

Derde dosis van AstraZeneca-vaccin goedgekeurd in EU
Het Europese geneesmiddelenagentschap EMA heeft toestemming gegeven om in de Europese Unie een derde dosis van het coronavaccin van AstraZeneca (Vaxzevria) toe te dienen, meldt het Britse lab. "Gezondheidswerkers kunnen nu Vaxzevria gebruiken als derde boosterdosis bij patiënten die eerst gevaccineerd werden met Vaxzevria of met andere mRNA-vaccins die door de EU zijn goedgekeurd", zoals die van Pfizer en Moderna, bevestigt AstraZeneca.
Lees verder

Nu ook officieel: Brian Priske niet langer trainer van Antwerp
Een verrassing is het niet. Brian Priske is niet langer coach van Antwerp. De 45-jarige Deen moet na één seizoen vertrekken. Het is nu wachten op de volgende aankondiging van de Great Old, namelijk die van de komst van Mark van Bommel als nieuwe T1.
Lees verder

KMI waarschuwt voor onweer en hagel, 'code geel' in grote delen van het land
Er is maandagnamiddag veel bewolking met buien, die vooral over de oostelijke helft van het land redelijk pittig kunnen worden met veel neerslag in korte tijd, onweer en kans op zware windstoten en eventueel wat hagel. Tussendoor is er af en toe ook wat zon mogelijk. In het westen verwacht het KMI geregeld regenperioden. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 of 24 graden in het noordoosten.
Lees verder

"Hij duikt af en toe nog op": Johnny Depp doet Jack Sparrow-stem voor juichende fans
"Je zal altijd Kapitein Jack Sparrow zijn", roept een fan naar Johnny Depp terwijl hij de rechtszaal in Fairfax, Virginia verlaat. Daarop besluit Depp zijn iconische Jack Sparrow-stem nog eens boven te halen. De video waarin de acteur vanuit een zwarte SUV zijn fans begroet gaat viraal op Twitter.
Lees verder

Zeldzame beelden tonen oorlog in Oekraïne door de ogen van Russische tankcommandant: "We worden al drie uur aangevallen, ze fucken ons"
Hoe beleeft een 24-jarige Russische tankofficier de oorlog in Oekraïne? Een Oekraïense krant maakte een verslag aan de hand van beelden die de jonge Russische luitenant Joeri Sjalajev zelf maakte met zijn smartphone. De documentaire levert een zeldzame inkijk in het Russische leger.
Lees verder

Brussels Airport wil minder korte vluchten
De coronapandemie heeft Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, de voorbije twee jaar 240 miljoen euro doen verliezen. Met een nieuwe strategie, "Shift 2027", hoopt het bedrijf vanaf dit jaar uit de rode cijfers te raken. Opvallend onderdeel van de strategie: minder korteafstandsvluchten.
Lees verder

Zelensky vraagt maximale sancties tegen Rusland op Wereld Economisch Forum in Davos
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag het Wereld Economisch Forum in Davos toegesproken. Hij riep de wereldleiders in een videoboodschap op om "maximale sancties" op te leggen aan Rusland voor de inval in Oekraïne. "Enkel zo kan voorkomen worden dat Rusland of eender welk ander land een niet-uitgelokte oorlog tegen zijn buurland begint."
Lees verder

Jonge bestuurder (25) komt om het leven bij ongeval in Floreffe
In Floreffe, in de Waalse provincie Namen, is een 25-jarige bestuurder overleden na een verkeersongeval dat zondagavond omstreeks 22.30 uur plaatsvond. Dat heeft de brandweer van de zone Val de Sambre bevestigd. Het ongeval gebeurde op de N90. Om onbekende reden verloor de jongeman de controle over zijn voertuig waarop hij de middenberm en een verlichtingspaal raakte. Hij werd uit zijn auto geslingerd en stierf ter plaatse.
Lees verder

Na miljoenendiefstal en mysterieuze moorden: Thailand en Saudi-Arabië begraven na 30 jaar de strijdbijl
Ze waren sinds 1989 aartsvijanden, maar na meer dan 30 jaar begraven Thailand en Saudi-Arabië eindelijk de strijdbijl. De Thai kunnen voor het eerst weer naar het Arabische land vliegen, in juni brengen de Saoedische royals een bezoek aan Thailand en later dit jaar verwelkomt Saoedi-Arabië zijn eerste Thaise ambassadeur in drie decennia. Maar hoe is de breuk tussen beide landen ooit ontstaan? Dit is hoe 91 kilo aan gestolen kroonjuwelen, mysterieuze moorden en diepgewortelde corruptie tot een diplomatieke oorlog leidden.
Lees verder