Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Demi Vollering laat niets voor concurrentie: derde ritzege en eindwinst in Baskenland

HLN
KOERS KORT. Demi Vollering laat niets voor concurrentie: derde ritzege en eindwinst in Baskenland
De Nederlandse wielrenster Demi Vollering (Team SD Worx) heeft op de slotdag van de Ronde van het Baskenland (WorldTour) haar derde dagzege op evenveel ritten geboekt. Ze mag uiteraard ook met de eindwinst naar huis.
Lees verder

Zelensky wil Songfestival in Marioepol, maar organisatie ziet dat niet zitten: "Geen garanties op veiligheid"
Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival, wil de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de komende editie in Marioepol laten doorgaan. Dat voorstel krijgt meteen een njet van de Europese Radio-unie EBU, dat de liedjeswedstrijd organiseert. "We begrijpen de symbolische waarde van die uitspraak, maar die beslissing ligt niet bij Oekraïne", klinkt het.
Lees verder

Prinses, influencer en rijzende ster: Victoria Federica, het knappe nichtje van koning Felipe, maakt furore in Spanje
Victoria Federica (21), het nichtje van de Spaanse koning Felipe, staat steeds vaker in de schijnwerpers. Onlangs nog sierde de jonge royal de cover van een prestigieus modeblad, en ze scheert hoge toppen als influencer. Het is een frisse wind die het Spaanse koningshuis, overschaduwd door ruzies en miserie, goed kan gebruiken. Victoria doet zelfs haar best om het besmeurde blazoen van grootvader Juan Carlos wat op te poetsen. En het brein achter dat charmeoffensief? Haar vader Jaime, zo blijkt.
Lees verder

"Sinds kort kan je hier genieten van een sushihapje dat naar mij werd vernoemd": waar eet zanger Christoff?
"Het moet zijn dat ik niet van verandering hou want in alle restaurants die ik vaak bezoek, kies ik bijna áltijd hetzelfde gerecht op de kaart", lacht zanger Christoff De Bolle (45). Welke gerechten zijn dat dan en vooral: waar kom je de 'Zeven Zonden'-zanger soms tegen? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Wetteren, Geraardsbergen, Deinze en Zwevezele.
Lees verder

"Hij schaamt zich omdat hij moeilijk klaarkomt." Daphne (32) en Stef (32) vrijen amper nog, seksuoloog geeft raad
"Stef gaf aan dat hij tijdelijk minder zin had. Niet veel later betrapte ik hem op zelfbevrediging. Het was als een stomp in mijn maag." Daphnes (30) vriend Stef (32) komt zelden klaar tijdens het vrijen en schaamt zich daar zo hard voor dat hij liever stiekem masturbeert. Daphne probeert álles, van lingerie tot speeltjes, maar dat vermindert voor Stef de prestatiedruk niet, zegt seksuoloog Wim Slabbinck. Hij geeft concreet advies. "Schrap penetratie van het menu."
Lees verder

LIVE. De Bruyne aan aftrap tegen West Ham, zet City nieuwe stap richting landstitel?
• Premier League • Aftrap: 15u • De Bruyne opnieuw belangrijk? • London Stadium
Lees verder

Drama in manege in Lier: jongetje van 2,5 overleden na trap van paard
Bij een dramatisch ongeval in een manege in Lier is zaterdagavond een kindje van 2,5 om het leven gekomen. Het jongetje kreeg een trap van een paard.
Lees verder

LIVE. Club virtueel kampioen na twee corners! Hendry en Adamyan slaan op het uur genadeloos toe
• Bosuil • Aftrap: 13u30 • Champions' play-offs • Als Club wint, is het voor de 18de keer landskampioen
Lees verder

LIVE. Antwerp duikt rust in met verdiende voorsprong, Club krijgt geen voet aan de grond op de Bosuil
• Bosuil • Aftrap: 13u30 • Champions' play-offs • Als Club wint, is het voor de 18de keer landskampioen
Lees verder

Organisatie niet te spreken over fraude tijdens tweede halve finale Songfestival: "Nog nooit meegemaakt op zo'n grote schaal"
Tijdens het jureren van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival - waarin ook Jérémie Makiese aantrad - werden er onregelmatigheden vastgesteld bij zes landen. Dat nieuws maakte de organisatie zelf bekend, en zindert nog na. "We hebben dit nog nooit meegemaakt op zo'n grote schaal", klinkt het.
Lees verder

Van schriel mannetje naar flexibele machine: Djokovic komt met 1.000ste zege in select clubje van vijf
6-4, 6-3. De score in de halve finale van het ATP 1000-toernooi in Rome was niet historisch, de prestatie wel. Zege nummer 1.000 voor Novak Djokovic. De 34-jarige Serviër komt in een select clubje van vijf binnen. "Dank dat ik een klein beetje deel mocht uitmaken van jouw geschiedschrijving", grinnikte tegenstander Casper Ruud (ATP 10).
Lees verder

"We zijn met opzet aangereden": groep Belgische wielertoeristen aangereden in Nederland
In het Nederlandse Bavel, enkele kilometers over de grens met de Kempense regio, zijn twee Belgen gewond geraakt. Mogelijk werden de twee wielertoeristen zondagochtend opzettelijk aangereden. De automobilist reed door, bevestigt een woordvoerder van de politie in een bericht aan Nederlandse media.
Lees verder

Veel gepuf en geblaas: zo beleefden de duizenden Club-fans aan Jan Breydel de slechte eerste helft
Een eerste helft om snel te vergeten voor de enkele duizenden Brugse fans die zich hebben geposteerd aan Jan Breydel voor de eventuele titelmatch tegen Antwerp. Veel gepuf, geblaas en nee-geschud, want ze zagen dat het voor rust niet vlot liep voor Vanaken en co. Toen Frey de 1-0 binnenschoot, grepen enkelen zich naar de haren. Kijk hierboven hoe de blauw-zwarte fans de eerste helft beleefden.
Lees verder

Trekt Oekraïne het laken naar zich toe? Oud-kolonel Roger Housen legt uit hoe de kaarten liggen: "Het spel gaat nu gelijk op, met licht voordeel voor de Oekraïners"
Het Oekraïense leger heeft de Russen uit de stad Charkiv verdreven en is nu zelf opgerukt tot een tiental kilometer van de Oekraïens-Russiche grens. Een klein lokaal succes? Of een keerpunt in de oorlog? Oud-kolonel Roger Housen legt uit hoe de kaarten liggen na bijna drie maanden strijd.
Lees verder

Hoe hou je kruidenplantjes uit de supermarkt langer in leven?
Koop je ook wel eens een basilicumplantje om de dag erna al te moeten vaststellen dat de basilicum volledig verschrompeld is? Daar gaat je voornemen om een plantje meerdere dagen als bron van verse kruiden te kunnen gebruiken. Waarom gaan die kruidenplantjes zo snel dood en hoe los je dat op?
Lees verder

Achter de nietszeggende gevel schuilt het interieur met lef van keramiste Valérie. "Mijn budget was beperkt"
Keramiste Valérie toont lef in het gebruik van kleuren, materialen en in de invulling die ze aan bepaalde stukken geeft. Dat loont, want haar interieur is er zo misschien wel een uit de duizend, achter een gevel zoals er dertien in een dozijn zijn. "Je moet niet zomaar kopen om te kopen. Vaak komen dingen nog goed van pas, mits een kleine aanpassing."
Lees verder

"Kampioen, kampioen!": zo beleefden duizenden Brugse fans aan Jan Breydel ommekeer richting titel
En of de vreugde-uitbarsting bij de duizenden Club Brugge-fans geposteerd op Jan Breydel gigántisch was. Na een slechte eerst helft werd de situatie tegen Antwerp op de Bosuil helemaal omgebogen. Via Hans Vanaken, Jack Hendry (zie de ontlading bij de fans aan het Brugse stadion in de video bovenaan dit artikel) en Sargis Adamyan (zie video hieronder). "Kampioen! Kampioen!"
Lees verder

Wielertoerist (40) uit Knokke-Heist gewond na aanrijding in het Nederlandse Sluis
Een groepje Belgische wielertoeristen is zondagochtend aangereden in het Nederlandse Retranchement, in de Zeeuwse gemeente Sluis. Drie van hen raakten gewond, van wie een 40-jarige man uit Knokke-Heist voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De 19-jarige bestuurder van de auto, die over de kop ging, had volgens de politie te veel gedronken.
Lees verder

KIJK LIVE. Club Brugge pakt derde landstitel na ommekeer in tweede helft tegen Antwerp
Club Brugge mag de champagnekurken laten knallen. De achttiende landstitel in Clubs geschiedenis is officieel binnen, na 1-3 winst op de Bosuil. Een gretig Antwerp deed het blauw-zwart niet cadeau, maar finaal bleek de ploeg van trainer Alfred Schreuder dodelijk efficiënt.
Lees verder

LIVE. West Ham scoort! Man City en De Bruyne moeten achtervolgen in volgepakt London Stadium na goal Bowen
• Premier League • Aftrap: 15u • De Bruyne opnieuw belangrijk? • London Stadium
Lees verder