Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 mei 2022

Klopp bevestigt vertrek Origi bij Liverpool: “Het was een puur plezier om met Divock samen te werken”

HLN
Klopp bevestigt vertrek Origi bij Liverpool: "Het was een puur plezier om met Divock samen te werken"
Nu ook de bevestiging van Jürgen Klopp. Divock Origi zal na acht jaar Liverpool verlaten. "Ik verwacht een speciaal afscheid. Waar hij ook gaat, hij zal succesvol zijn." De 27-jarige spits trekt, behoudens een verrassing, naar AC Milan.
Lees verder

LIVE GIRO. Korte etappe tussen Sanremo en Cuneo gesneden koek voor sprinters
In de dertiende rit van de Giro moeten de renners vandaag een afstand van 150 kilometer overbruggen tussen Sanremo en Cuneo. Na 44 kilometer krijgt het peloton de Colle di Nava voor de wielen geschoven. De beklimming is wel een col van derde categorie, maar daarna hebben de sprinters nog tijd genoeg om terug te keren. Wie schrijft deze etappe op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina!
Lees verder

Stormjager Maickel gaat met kans op tornado júíst de deur uit: "Dat is het mooiste"
Vandaag is er een kleine kans op windschering, ook wel windhoos of tornado genoemd. Hoewel de meeste mensen dan binnenblijven, zijn er ook waaghalzen die het stormweer juist gaan opzoeken. De Nederlandse stormjager Maickel Geurts is zo iemand. Maar zonder gevaar is dat niet. "Het is echt opletten geblazen vandaag", vertelt hij aan onze collega's van AD.nl.
Lees verder

Man probeert meisje (13) van fiets te sleuren in Lanaken: politie zoekt getuige die dader doet vluchten
Een man zou woensdag rond de middag in Lanaken geprobeerd hebben om een 13-jarig meisje van haar fiets te trekken. De politie is onder meer op zoek naar een getuige die iets naar de dader riep.
Lees verder

Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zich krijgen op financiële hulp: nu gemiddeld wachttijd van 28 maanden
Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
Lees verder

Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden
Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
Lees verder

De laatste van Lang, nog één keer juichen om Vormer en Dost? Galamatch tegen Anderlecht staat ook in het teken van het (mogelijke) afscheid
'Good vibes only' zondag in het Jan Breydelstadion, waar de galawedstrijd van landskampioen Club Brugge tegen aartsrivaal Anderlecht één langgerekt feest moet worden. Hét ideale moment ook om afscheid te nemen van een tiental spelers die straks andere oorden opzoeken. Een laatste keer Lang, een laatste doelpunt van Dost? En wat zijn de vertrekpercentages van De Ketelaere en Vormer? Ook voor een handvol invallers is het hun Farewell game. Een overzicht.
Lees verder

Wat koken we volgende week? 5 nieuwe gerechten van HLN Eten ter inspiratie: van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze 5 recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Tienjarige staatsbon krijgt rentevoet van 1,30 procent
De nieuwe staatsbons die ons land vanaf 4 juni uitgeeft, zullen een rentevoet hebben van 0,70 procent voor de vijfjarige bon en van 1,30 procent voor de tienjarige bon. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vrijdag.
Lees verder

Meunier, Hazard en Witsel vallen in de prijzen: Erling Haaland deelt bij afscheid Borussia Dortmund voor half miljoen euro aan horloges uit
Erling Haaland maakt komende zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. De Noorse spits stond er tweeënhalf seizoen onder contract en heeft de mensen binnen de club bedankt door gepersonaliseerde horloges uit te delen. Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Axel Witsel vallen zo in de prijzen.
Lees verder

Eerste presentator van Telefacts Terry Verbiest overleden
Terry Verbiest, de eerste hoofdredacteur van TV Brussel, is donderdagavond op 66-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Brusselse nieuwssite BRUZZ vrijdag. De journalist werd geboren in Tienen maar spendeerde zijn laatste jaren in Mortsel.
Lees verder

Kan Poetin veroordeeld worden voor oorlogsmisdaden? "Bij soldaten gaat dat makkelijker dan bij leiders"
Oekraïne zegt dat het meer dan 10.000 mogelijke oorlogsmisdaden heeft geïdentificeerd, maar de Russische regering ontkent die aantijgingen. Wat is nu exact een oorlogmisdaad, wie beslist erover en kan Poetin zelf ook gestraft worden?
Lees verder

Huidige regeringspartijen zijn zelf verantwoordelijk voor knoeiboel in stikstofdossier: "Plots zijn wij piekbelasters"
Vorig jaar oranje, nu plots rood. Hoe meer details er uitlekken over de lijst van rode landbouwbedrijven, hoe duidelijker het wordt dat het een knoeiboel is. De huidige regeringspartijen kunnen dat enkel aan zichzelf verwijten.
Lees verder

Football Talk. Vier Frankfurt-spelers en geen Belgen in Europa League Ploeg van het Seizoen - Niko Kovac nieuwe trainer Wolfsburg
Vier spelers van winnaar Eintracht Frankfurt zijn door de Europese Voetbalconfederatie UEFA opgenomen in de Ploeg van het Seizoen in de Europa League, zo maakte UEFA vrijdag bekend.
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen is benieuwd naar talloze updates bij Ferrari en kijkt naar eigen Red Bull: "Hij is nog steeds te dik"
Met de GP van Barcelona is de Formule 1 toe aan manche nummer zes. Charles Leclerc is nog steeds leider, maar Max Verstappen is aan zijn opmars bezig. Wat wordt het daar in Catalonië? Volg het F1-weekend, met persconferenties, oefensessies en uiteraard de race zelf, in onderstaande liveblog.
Lees verder

Spanje en Verenigd Koninkrijk bereiden aankopen van duizenden vaccins tegen apenpokkenvirus voor
Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bereidt zich voor om duizenden doses te kopen van een vaccin dat is goedgekeurd tegen de traditionele pokken, en dat eveneens efficiënt blijkt om de verspreiding van het apenpokkenvirus af te remmen. Dat schrijft de Spaanse krant 'El País'. In Spanje zijn er tot nu toe zeven besmettingsgevallen gemeld. Buurland Portugal telt er momenteel dubbel zoveel. Met de beslissing volgt Spanje het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk, dat ook al is begonnen met het aanleggen van een vaccinvoorraad.
Lees verder

Dierenarts weerlegt argumenten van Amber Heard: "Een hond krijgt geen darmproblemen van wiet"
Johnny Depp is er zeker van: zijn ex-vrouw, Amber Heard, legde een drol in hun huwelijksbed om hem te tarten. Maar volgens Amber is dat niet waar, zo verklaarde ze in de rechtbank. Zij steekt het op Johnny's hond, Boo. Die zou wiet hebben ingeslikt als puppy, waardoor het dier levenslange darmproblemen kreeg. "Kan niet", zo beweert een dierenarts nu op TikTok.
Lees verder

"Een stukje dossier. Zo voel je je": één op de drie kinderen voelt zich niet gehoord bij echtscheiding
Amper één familierechter op de drie gaat altijd in op de vraag van kinderen jonger dan twaalf om gehoord te worden als hun ouders gaan scheiden. Zij zijn daar nochtans toe verplicht. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Dit moet anders. Het kind weegt te licht."
Lees verder

Margot Robbie zal te zien zijn in nieuwe 'Ocean's Eleven'-film
Goed nieuws voor fans van 'Ocean's'-films van Warner Bros. Er is namelijk een nieuwe film in de maak. Op het eindresultaat is het wel nog een hele tijd wachten, maar de eerste details zijn ondertussen wel al bekend. Zo zal Margot Robbie een cruciale rond spelen in de prent.
Lees verder

Na het coronavirus duikt nu ook het apenpokkenvirus op in ons land: wat zijn de verschillen tussen de twee?
Het coronavirus is nog niet helemaal van de baan of er staat al een nieuw virus voor de deur. Er is inmiddels sprake van twee besmettingen met het apenpokkenvirus in ons land. Toch loopt het met de verspreiding van de apenpokken wellicht niet zo'n vaart als bij het coronavirus. We sommen enkele belangrijke verschillen tussen de twee virussen op.
Lees verder