Doorgaan naar hoofdcontent

Klimaatexperts: “Huidige droogte heeft al gevolgen, aarde mogelijk nog voor 2027 al 1,5 graad warmer”

HLN
Klimaatexperts: "Huidige droogte heeft al gevolgen, aarde mogelijk nog voor 2027 al 1,5 graad warmer"
Er is de voorbije weken nauwelijks een spatje regen gevallen en daar komt de komende tijd geen verandering in. Volgens prognoses van het Europees Centrum van middellangetermijnvoorspellingen is de kans daardoor groter op een drogere en warmere zomer dan normaal. Tegelijk waarschuwt de VN dat de aarde tegen 2027 al minstens één jaar 1,5 graden Celsius warmer zal zijn dan voor het industriële tijdperk. "Dat is geen verrassing, maar het doet pijn om dat wetenschappelijk bevestigd te zien", zegt klimaatexperte Jill Peeters.
Lees verder

Biden overweegt importheffingen op Chinese producten te schrappen in strijd tegen inflatie
De Amerikaanse regering gaat onderzoeken of de importheffingen die gewezen president Donald Trump instelde op Chinese goederen weer kunnen worden opgeheven. Die maatregel moet bijdragen tot het afremmen van de inflatie. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden vandaag verklaard.
Lees verder

Minderjarige slaat fotograaf (75) neer op De Keyserlei: beelden circuleren op sociale media
De 75-jarige fotograaf Donald Woodrow is eind april in Antwerpen neergeslagen door een jongeman die er niet mee gediend was dat de man hem filmde. Dat schrijft 'Gazet van Antwerpen'. De politie arresteerde diezelfde dag twee minderjarigen.
Lees verder

"België en VK moeten meer dan ooit samenwerken op vlak van hernieuwbare energie"
Ons land en het Verenigd Koninkrijk moeten meer dan ooit samenwerken op het vlak van hernieuwbare energie, zeker nu het Westen onafhankelijk wil worden van Russische olie en gas. Dat heeft het hoofd voor Energie en Veiligheid van het Britse handelsdepartement Johanna Whittington dinsdag gezegd tijdens de economische missie in het Verenigd Koninkrijk, op een evenement rond offshore-energie.
Lees verder

Hoe ziet het nieuwe format eruit? En naar wie gaan de extra plaatsen? Alles wat u moet weten over de nieuwe Champions League
De Champions League ziet er vanaf 2024-25 helemaal anders uit. Een beetje meer als de Super League. De toplanden halen hun slag grotendeels thuis. Meer matchen, meer inkomsten.
Lees verder

Eerste Oekraïense president Leonid Kravtsjoek overleden
De eerste president van Oekraïne, Leonid Kravstjoek, is vandaag na een slepende ziekte overleden. Dat heeft het Oekraïense persbureau op gezag van een bron in de familie gemeld. De politicus werd op 10 januari 88 jaar.
Lees verder

LIVE. Michael Ngadeu brengt AA Gent op voorsprong, Hairemans maakt gelijk: krijgen we nog een winnaar in KV Mechelen-AA Gent?
De tweede helft is op gang getrapt met een 0-1-voorsprong voor AA Gent. De Buffalo's kwamen op voorsprong door een doelpunt van Ngadeu op hoekschop in minuut 36. Een paar minuten later raakte Shved niet voorbij Davy Roef. Vlak voor de pauze kreeg KV Mechelen nog een penalty na een fout van Godeau op Cuypers, maar Mrabti miste. Pakken Vanhaezebrouck en AA Gent straks negen op negen of blijven de drie punten Achter De Kazerne?
Lees verder

"Opgelucht dat mijn geheim eindelijk uitkomt": minderjarige tieners staken brand aan waarbij twee pompiers verongelukten
"Mijn cliënt wilde al jaren bekennen, maar hij had zoveel schrik." De brand in Beringen van 2019 waarbij brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders het leven lieten, kent een plotse wending. Drie jonge mannen uit de buurt blijken nu verantwoordelijk voor de brand en zwegen sindsdien in alle talen. Twee van hen waren 17 jaar tijdens de feiten, een derde was net meerderjarig. 'Kattenkwaad', klinkt het in hun omgeving, maar wel met desastreuze gevolgen.
Lees verder

Elon Musk wil Trump weer toelaten op Twitter
De Amerikaanse miljardair Elon Musk wil de ban van Donald Trump, de gewezen president van de Verenigde Staten, op Twitter opheffen, eenmaal zijn overname van het sociale medium voor 44 miljard dollar (een kleine 42 miljard euro) rond is.
Lees verder

Gent blijft stevig op kop van Europe play-offs na winning goal van Tissoudali in slotseconden
AA Gent boekte in Mechelen zijn derde overwinning op rij en blijft na vier speeldagen stevig op kop in de Europe play-offs. Hairemans maakte in de slotminuten een doelpunt van Ngadeu ongedaan, maar in blessuretijd bezorgde Tissoudali de Buffalo's alsnog de zege.
Lees verder

Half miljoen handtekeningen voor petitie om Johnny Depp terug te brengen in 'Pirates of the Caribbean'
Meer dan een half miljoen Johnny Depp-fans smeken Disney om hem terug te brengen in de zesde 'Pirates of the Caribbean'-film. Depp speelde in de vijf vorige films Captain Jack Sparrow, maar nadat hij door zijn ex Amber Heard werd beschuldigd van mishandeling, is hij die hoofdrol kwijt. 566.000 fans 'and counting' vragen nu om die situatie recht te zetten.
Lees verder

LIVE. Nederland zingt voor het eerst sinds 2010 in eigen taal: volg hier de eerste halve finale van het Songfestival
Vanavond vindt de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. België zit er nog niet tussen, wij zijn donderdag pas aan de beurt. Maar dat neemt niet weg dat er ook vandaag al heel wat opvallende performances op de planning staan. Volg alles mee in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Volg hier de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival
Vanavond vindt de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. België zit er nog niet tussen, wij zijn morgen pas aan de beurt. Maar dat neemt niet weg dat er ook vandaag al heel wat opvallende performances op de planning staan. Volg alles vanaf 21 uur mee in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Volg hier de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival: "Oekraïne pakt het publiek in"
Vanavond vindt de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. België zit er nog niet tussen, wij zijn donderdag pas aan de beurt. Maar dat neemt niet weg dat er ook vandaag al heel wat opvallende performances op de planning staan. Volg alles vanaf 21 uur mee in ons liveblog.
Lees verder

NAVO-topman Jens Stoltenberg test positief op corona
Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg heeft positief getest op het coronavirus en vertoont milde symptomen. Zijn woordvoerster laat weten dat hij volledig gevaccineerd is en een boosterprik heeft gekregen.
Lees verder

Michelle Williams in verwachting van derde kind
Michelle Williams wordt weer moeder. De Amerikaanse actrice laat aan vakblad 'Variety' weten dat ze dit najaar haar derde kind verwacht.
Lees verder

Chauffeur gaat even door het lint tegen pechstrookrijder op afrit van E17
In Lokeren deed zich dinsdagavond rond 19.30 uur een geval van verkeersagressie voor op de afrit van de E17 richting Gent. Een bestuurder die een rij aanschuivende wagens wou voorbijsteken via de pechstrook kreeg het aan de stok met een chauffeur van een bestelwagen.
Lees verder

LIVE. Meteen 1-1! Matip wist openingstreffer van Luiz uit
• Premier League • Aftrap: 21u • Villa Park • Met nog drie speeldagen te gaan staat Liverpool drie punten achter op Manchester City
Lees verder

Onze tenniswatcher ziet hoe Goffin weer op het juiste pad zit: "Er is één aspect dat er altijd uitsteekt als hij in vorm geraakt"
Met een knappe 7-6, 7-6-zege op Hubert Hurkacz (ATP 12) – zijn beste overwinning in 2022 – in de eerste ronde van het ATP 1000-tornooi van Rome toonde David Goffin (ATP 48) dat hij op de weg terug is. Sinds de start van het gravelseizoen vijf weken geleden won de Luikenaar al drie keer zoveel matchen dan in de drie maanden daarvoor.
Lees verder

IN BEELD. Prinses Astrid op bezoek bij Britse kroonprins Charles
Prinses Astrid (59) leek een tijdje van het toneel verdwenen, maar deze week maakt ze haar 'koninklijke comeback' in het VK. Op de agenda stond natuurlijk ook een bezoekje aan de Britse kroonprins, Charles.
Lees verder