Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 mei 2022

Kim uit 'Boer zkt Vrouw' krijgt kritiek voor 'vrouwenwissel': "Mijn familie en vrienden snappen het, al de rest kan d...

HLN
Kim uit 'Boer zkt Vrouw' krijgt kritiek voor 'vrouwenwissel': "Mijn familie en vrienden snappen het, al de rest kan de boom in"
De Limburgse Kim Biets (30) zorgde gisterenavond voor een plottwist van formaat in 'Boer zkt vrouw'. Na zijn romantische trip met uitverkorene Ginny (27) - waar er ook gekust werd - keerde hij op zijn stappen terug en besloot hij toch voor de 23-jarige Emi te kiezen. Iets wat hem meteen op een hoop verontwaardigde reacties kwam te staan. "Een ongelofelijke klotestreek", klonk het onder meer online. "Maar ik ben een oprechte jongen, ook tijdens het programma", benadrukt Kim. Hij licht zijn keuze toe, vertelt waarom hij eerst voor Ginny koos en of hij nog contact heeft met haar. "Ik heb het gevoel correct te hebben gehandeld."
Lees verder

Enthousiaste Queen opnieuw te been voor favoriete paardenshow (of was het voor Tom Cruise?)
Ze was nog niet veel in de openbaarheid sinds ze in oktober een nachtje in het ziekenhuis moest doorbrengen, maar de paardenshow van afgelopen weekend op Windsor Castle wilde koningin Elizabeth (96) voor geen goud missen. Sinds het ontstaan van de Koninklijke Windsor Paardenshow, nu al 79 jaar geleden, heeft de koningin er niet één gemist.
Lees verder

Tot 45 euro terugbetaald: zoveel komen mutualiteiten tussen in de kosten voor een fitnessabonnement
Heb je een extra duwtje nodig om te starten met fitnessen? Dan kan een tegemoetkoming van het ziekenfonds je misschien wel over de streep trekken. Spaargids.be zoekt uit welke ziekenfondsen het meest terugbetalen voor een sport- of fitnessabonnement.
Lees verder

Campagneposters voor Chinese leider Xi Jinping duiken overal op in Australië
De gezichten van de Australische verkiezingskandidaten staan overal in het land op campagneposters, maar er is één gezicht dat eruit springt: dat van de Chinese leider Xi Jinping. De banden met China zijn een van de belangrijkste thema's in de Australische verkiezingen: "Xi is meer naar voren gericht. Hij is agressiever. En dat betekent dat Australië moet reageren".
Lees verder

Tesla stelt verhogen productie in fabriek Shanghai uit
Tesla stelt het verhogen van de productie in zijn grote fabriek in Shanghai met een week uit. Aanvankelijk zou de fabrikant van elektrische auto's vanaf vandaag de productie weer opvoeren, maar dat wordt toch pas volgende week, aldus een interne memo ingezien door persbureau Reuters. Shanghai ging de afgelopen weken gebukt onder strenge lockdowns wegens het coronavirus. De stad kondigde zondag versoepelingen aan.
Lees verder

ASSISEN LIVE. "Ook broer van Gery werd slachtoffer van een moord": vrienden en familie getuigen over Marie-José (64) en Gery (68)
Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag komen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog hieronder.
Lees verder

HOROSCOOP. Hoge kosten voor Maagd en veel mannen voor single Kreeft: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Door een dwarse planeet Mars barst in je relatie de bom, Boogschutter."
Lees verder

In de zomer verbruik je een stuk minder energie: is het slim om je voorschotfactuur dan te verlagen?
Je energieverbruik neemt in de lente en zomer een flinke duik. Je hoeft niet meer te verwarmen en ook de kosten voor verlichting nemen af. Is het dan zinvol om gedurende deze maanden je voorschotfactuur te laten verlagen? En is dat ook zomaar een optie? Mijnenergie.be pluist het uit.
Lees verder

Mavericks winnen 'game 7' onder leiding van beresterke Doncic en bereiken Western Conference Finals, Boston ontmoet Miami in het oosten
De Dallas Mavericks hebben zich in de play-offs van de NBA op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de Western Conference. De Mavericks wonnen in Phoenix het beslissende zevende duel tegen Phoenix Suns, de verliezend finalist van vorig jaar, met 123-90.
Lees verder

IN BEELD. Veel paars, pluimen en een fles tequila: dit zijn de opvallendste looks op de Billboard Awards
De grootste namen uit de muziekindustrie kwamen zondagmiddag naar Las Vegas. Daar vonden de Billboard Music Awards plaats om de artiesten te vieren die het afgelopen jaar de hitparades domineerden. Heel wat sterren trokken hun beste outfit aan om te schitteren op de rode loper.
Lees verder

IN BEELD. Veel paars, pluimen en fles tequila: dit zijn de opvallendste looks op de rode loper van de Billboard Awards
De grootste namen uit de muziekindustrie kwamen zondagmiddag naar Las Vegas. Daar vonden de Billboard Music Awards plaats om de artiesten te vieren die het afgelopen jaar de hitparades domineerden. Heel wat sterren trokken hun beste outfit aan om te schitteren op de rode loper.
Lees verder

Eden Hazard pakt geel na pittige fout, slachtoffer breekt twee botjes en stelt zich vragen bij sanctie
25 minuten kreeg Eden Hazard in zijn terugkeer bij Real Madrid. Daarin één stevige fout. Hij ging te gretig door op de voet van Carlos Akapo, die twee botjes in de voet brak en zich afvraagt of Hazard niet te licht bestraft werd met geel. Real speelde zonder z'n grote sterren 1-1 gelijk tegen Cadiz.
Lees verder

De klim van Clement: Monaco van nummer 8 naar de tweede plaats na 27 op 27
Objectief bijna binnen. Philippe Clement heeft AS Monaco naar een voorlopige tweede plaats in de Ligue 1 gegidst. Mooie klim, nog straffere reeks. Geen ploeg in de Ligue 1 doet beter dan AS Monaco met 39 punten. De Monegasken wonnen negen matchen op rij en zijn opgeklommen van plaats 8 naar die ene plek, achter de ongenaakbare kampioen PSG. Monaco haalde zaterdag tegen Brest een 0-2-achterstand op (4-2-winst).
Lees verder

Boer Kim kiest dan tóch voor Emi: "Geen contact meer met Ginny"
Tijdens het laatste keuzemoment in 'Boer zkt Vrouw' koos boer Kim definitief voor Ginny. Een keuze waar hij na de romantische date meteen spijt van bleek te hebben. Na een snelle position switch, zagen we hoe Kim op het einde van de aflevering in de armen van Emi vloog. Hoe gaat het intussen met Emi? Heeft ze lang getwijfeld na het telefoontje van Kim? En heeft ze nog contact met Ginny? Showbits-reporter Senne zocht haar op.
Lees verder

Prijs benzine 95 voor het eerst boven 2 euro
De officiële maximumprijzen voor benzine stijgen dinsdag fors. Benzine 95 (E10) gaat voor het eerst boven 2 euro per liter, benzine 98 (E5) boven 2,20 euro, zo meldt de Federale Overheidsdienst Economie.
Lees verder

Op hoeveel vakantiegeld heb jij recht?
Kijk je ernaar uit om je vakantie te plannen, maar zit je wat krap bij kas? Goed nieuws, want het vakantiegeld komt eraan. Hoe zit dat weeral precies in elkaar? Jobat.be zet het belangrijkste op een rij.
Lees verder

Laure (28) opende een boetiek, maar die brengt nog niet veel op: "De huur alleen al kost me 1.120 euro per maand"
Na haar middelbare school rolde Laure van het ene baantje in het andere, maar vandaag heeft ze haar droomjob gevonden: een eigen boetiek. Dat ze daarmee voorlopig nog geen 1.000 euro verdient, deert haar niet. "Mijn man heeft een loon tussen de 3.000 en 3.500 euro, daar redden we het wel mee."
Lees verder

Voor het eerst in zes jaar commerciële vlucht vanuit hoofdstad Jemen
Voor het eerst in zes jaar is weer een commercieel vliegtuig vertrokken uit Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Dit wordt gezien als een grote stap voorwaarts in een vredesproces dat al jaren moeilijk loopt.
Lees verder

Werkzaamheden aan Troontunnel gestart: "Druk verkeer op de hele Kleine Ring"
Door de start van de renovatiewerken aan de Troontunnel op de Kleine Ring van Brussel (R20), verloopt de ochtendspits moeizaam. Het verkeer kan in de tunnel enkel over één rijstrook richting Zuid en dat zorgt overal in de hoofdstad voor fileleed.
Lees verder

Grote bosbrand uitgebroken in Grez-Doiceau
Vanochtend is een grote brand uitgebroken in een bos in de Waals-Brabantse gemeente Grez-Doiceau (Graven). Dat is vernomen van de hulpverleningszone van de provincie.
Lees verder