Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 mei 2022

Kantoor anti-abortusorganisatie in Wisconsin in brand gestoken

HLN
Kantoor anti-abortusorganisatie in Wisconsin in brand gestoken
Het kantoor van een anti-abortusorganisatie in de Amerikaanse staat Wisconsin is zondag in brand gestoken, meldt de politie van de stad Madison. De brandstichting komt een paar dagen nadat een ontwerpbesluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof uitlekte. Daaruit bleek dat het hof de historische uitspraak Roe versus Wade uit 1973 wil terugdraaien. Die uitspraak garandeert het recht op abortus in de Verenigde Staten grondwettelijk.
Lees verder

Gokreclame wordt bijna volledig verboden, ook sportsponsoring door gokbedrijven verdwijnt
Tegen eind dit jaar moet zowat alle reclame voor gokken verdwijnen in ons land. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg en meldt zijn kabinet maandag.
Lees verder

Ontploffing aan woning in Houthalen
Op maandag 9 mei vond er rond 4 uur 's morgens een kleine ontploffing plaats in Houthalen.
Lees verder

En toen waren de rollen plots omgedraaid: Union, ooit 12 punten voor op Club, kruipt nu in rol van jager
Voor het eerst sinds een lange tijd worden ze in Brugge weer wakker als koploper. Net op tijd, zo drie matchen voor het einde. En zeggen dat blauw-zwart nog niet eens heel lang geleden nog 12 punten in het krijt stond bij Union.
Lees verder

"Veel mensen hebben geen idee welke job ze eigenlijk willen": drie tips om wél de juiste koers te vinden
Het viel onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie UGent, heel erg op bij zijn rol als expert in Blind Gesprongen, het VTM-programma waarin Vlamingen een blinde carrièresprong maken, hoe de kandidaten echt compleet geen idee hadden welke job ze wilden uitoefenen. Daarom geeft hij advies om de baan te vinden die écht bij je past.
Lees verder

Weet jij ook niet welke job je écht zou willen doen? Onze werkexpert vertelt hoe je de juiste richting kiest
Het viel onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie UGent, heel erg op bij zijn rol als expert in Blind Gesprongen, het VTM-programma waarin Vlamingen een blinde carrièresprong maken, hoe de kandidaten echt compleet geen idee hadden welke job ze wilden uitoefenen. Daarom geeft hij advies om de baan te vinden die écht bij je past.
Lees verder

Ervaren jager (63) sterft naast dode ree op Kemmelberg
Het levenloze lichaam dat zondagnamiddag op de flanken van de Kemmelberg in Kemmel (Heuvelland) is gevonden is geïdentificeerd als dat van ervaren jager en voormalig advocaat Patrick Geelhand de Merxem (63). Het lichaam lag naast een dode ree en een jachtwapen en had een schotwond. In welke omstandigheden hij om het leven kwam, wordt onderzocht.
Lees verder

Omzet PostNL daalt door wegvallen effecten corona
De omzet van PostNL is in het eerste kwartaal gedaald. Dat komt onder meer doordat in dezelfde periode vorig jaar meer pakketten werden verstuurd vanwege de coronapandemie, zo meldt het Nederlandse postbedrijf maandag. Daarnaast werden er door de oorlog in Oekraïne volgens PostNL minder pakketten verstuurd. Ook de hoeveelheid brieven liep terug omdat vorig jaar nog veel uitnodigingen voor een coronavaccinatie bij mensen thuis werden afgeleverd.
Lees verder

Dallas en Philadelphia vechten terug in play-offs NBA
Dallas Mavericks heeft in de play-offs in de NBA de stand met Phoenix Suns gelijkgetrokken. De ploeg won wedstrijd vier met 111-101 en zijn zo op 2-2- gekomen in de best-of-seven.
Lees verder

Hypothecaire rente stijgt fors: voor een gemiddelde lening op 20 jaar betaal je nu de prijs van een nieuwe auto extra
Wat kan je doen nu de hypotheekrente de jongste maand al stevig is gestegen? Op kortere termijn lenen is een mogelijkheid. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Spaargids.be geeft meer uitleg.
Lees verder

Gemiddelde hypotheekrente stijgt naar 3,11 procent: met wat je extra moet afbetalen, kan je een auto kopen
Wat kan je doen nu de hypotheekrente de jongste maand al stevig is gestegen? Op kortere termijn lenen is een mogelijkheid. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Spaargids.be geeft meer uitleg.
Lees verder

Peking lijkt weer een spookstad door nieuwe maatregelen tegen coronavirus
Miljoenen mensen in Peking werken vanaf vandaag thuis, na een nieuwe reeks maatregelen tegen het coronavirus. De Chinese hoofdstad met 22 miljoen inwoners lijkt een spookstad. China voert een strikt "zero-covid-beleid" en sluit hele steden af bij de vaststelling van enkele besmettingen. De afgelopen 24 uur registreerde Peking 49 nieuwe besmettingen.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Speurders komen dodelijke raid van Alexander Dean (29) reconstrueren
Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag komen de speurders zijn dodelijke raid reconstrueren. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

Dronebeelden tonen hoe Oekraïens leger Russische helikopter boven Slangeneiland vernietigt
Het Oekraïense leger heeft een video verspreid waarop ze een Russische helikopter raken. Op de dronebeelden is te zien hoe de helikopter boven het door Rusland bezette Slangeneiland vliegt en plots ontploft. De helikopter was er mogelijk om gewonde troepen te helpen.
Lees verder

Onze Antwerp-watcher over de afstraffing tegen Anderlecht: "Priske krijgt de perceptie niet meer gekeerd"
Niet om aan te zien, deze Great Old. Stamnummer één sleept zich naar het slot van een turbulent seizoen. De afstraffing tegen Anderlecht als dieptepunt.
Lees verder

HOROSCOOP. Irritaties in de liefde voor Steenbok en opslag voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder en diepgaand overzicht. "Planeten Mars en Uranus maken de week allesbehalve saai, Stier!"
Lees verder

CELEB 24/7. Nick Jonas deelt eerste foto van zijn dochter en herken jij de actrice op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nieuwe vergelijkingsmethode voor energiecontracten zorgt voor verwarring: hoe doe je de beste zaak?
Vandaag bieden energieleveranciers nagenoeg alleen nog energiecontracten met variabele tarieven aan. Dat maakt het bijzonder moeilijk om de verschillende leveranciers en hun contracten te vergelijken, gezien hun prijzen voortdurend schommelen. Hoe pak je dat als consument het best aan? Er bestaan verschillende manieren, en ook dat zorgt voor verwarring. Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Russische ruimtechef: "Rusland kan NAVO-landen in een half uur vernietigen"
Het hoofd van het Russische ruimteagentschap 'Roskosmos', Dmitry Rogozin, heeft beweerd dat Rusland de lidstaten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) erg snel kan vernietigen indien er een nucleaire oorlog zou plaatsvinden. Rogozin, die de laatste maanden al heel wat provocatieve uitspraken deed, deelde de boodschap in een bericht op het platform Telegram. "Rusland kan de NAVO-landen in 30 minuten kapotmaken, maar dat mogen we niet toelaten", aldus de ruimtechef. "De gevolgen van een nucleaire oorlog zullen namelijk een impact hebben op de toestand van onze Aarde."
Lees verder

Uitgeputte Verstappen ondanks zege kritisch op "wisselvallige" Red Bull: "Ik denk dat ik drie kilo ben kwijtgeraakt"
Compleet uitgeput. Max Verstappen moest even bekomen na zijn overwinning in de GP van Miami. "We hebben nog steeds problemen die we moeten oplossen", was de Nederlander achteraf kritisch.
Lees verder