Doorgaan naar hoofdcontent

Kan Sammy Mahdi het tij nog keren voor cd&v? Politiek analist Karel Lattrez: "Hij heeft nog heel veel werk”

HLN
Kan Sammy Mahdi het tij nog keren voor cd&v? Politiek analist Karel Lattrez: "Hij heeft nog heel veel werk"
Na een "dramatische peiling" nam Joachim Coens de beslissing om te stoppen als voorzitter van cd&v. Met 8,7 procent stemmen zijn ze nu de kleinste partij van Vlaanderen. Een dag na het ontslag van Coens kondigde Sammy Mahdi aan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. De vraag is of de jonge Mahdi het tij alsnog kan keren voor de christendemocraten? Politiek analist Karel Lattrez vertelt in VTM Nieuws dat Mahdi "nog heel veel werk" heeft als hij daadwerkelijk voorzitter wordt.
Lees verder

LIVE. Luis Diaz brengt Liverpool met gelukje op gelijke hoogte nadat Son na rust score opende op Anfield
• Premier League • Aftrap: 20u45 • Anfield • Manchester City staat op kop met 83 punten, Liverpool heeft er eentje minder
Lees verder

Liverpool komt niet verder dan gelijkmaker Diaz tegen Tottenham en doet slechte zaak in titelstrijd met City
Is de titelstrijd beslecht? Liverpool raakte op Anfield niet voorbij Tottenham en kan Manchester City, dat thuis tegen Newcastle speelt, morgen drie punten zien uitlopen. De Reds botsten op een defensief prima georganiseerd Tottenham, dat na de pauze toesloeg via de counter en de onvermijdelijke Son. Voor al zijn powerplay kocht Liverpool louter de gelijkmaker via een afgeweken schot van Diaz.
Lees verder

TUI Belgium schrapt tot eind juni alle vluchten van en naar Bulgarije door oorlog in Oekraïne
TUI Belgium schrapt tot 30 juni alle vluchten van en naar Bulgarije. Ook alle vluchten van de touroperator naar Noord-Macedonië zijn geschrapt en dat voor het volledige zomerseizoen. Dat heeft 'VRT NWS' zaterdagavond bericht.
Lees verder

Roeselare is voor de dertiende keer kampioen na nieuwe 3-0 zege tegen Menen
Roeselare heeft zich voor de dertiende keer in haar clubgeschiedenis tot kampioen in de EuroMillions Volley League gekroond. De West-Vlaamse titelverdediger won ook het derde finaleduel van Menen met 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-20 en 25-13. Vorige week vrijdag en afgelopen woensdag won Roeselare ook al telkens met 3-0 van Menen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Okumu kopt AA Gent op voorsprong tegen Malinwa
• Europe play-offs • Speeldag 3 • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45
Lees verder

AA Gent maakt verschil in slotfase tegen KV Mechelen en gaat autoritair aan de leiding in Europe Play-Offs
Two down. Nadat AA Gent vorige week Charleroi uit de race voor play-off 2-winst kegelde, schakelden de Buffalo's ook KV Mechelen virtueel uit. Met dank aan uitblinker Okumu, die zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt. AA Gent vergroot zijn voorsprong op RC Genk, dat als enige concurrent voor de eindzege in de Europe Play-offs overblijft.
Lees verder

Doorbraak: pro-Ierse Sinn Féin grootste partij in Noord-Ierland
Een historische doorbraak in het Britse Noord-Ierland: de pro-Ierse Sinn Féin is voor de eerste keer de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen. De zogenoemde Ierse nationalisten mogen nu de nieuwe premier leveren. Tot nu toe wonnen steeds pro-Britse partijen, die willen dat Noord-Ierland geen deel wordt van Ierland.
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen "verpest het" en moet Ferrari's voor laten in kwalificatie voor GP Miami
Een prestatie voor de eeuwigheid. Charles Leclerc mag zich de eerste polesitter ooit noemen op het gloednieuwe Formule 1-parcours in Miami, voor teamgenoot Carlos Sainz. Max Verstappen leek op weg naar pole, maar moest na ultiem foutje alsnog buigen voor de Italiaanse tegenstand. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Treinverkeer van en naar Utrecht korte tijd onderbroken wegens verdachte koffer
In Nederland heeft het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal Station korte tijd stilgelegen na de vondst van een achtergebleven koffer in het station. Het station werd uit voorzorg ontruimd, maar intussen blijkt dat het ging om loos alarm.
Lees verder

Striptekenaar George Pérez, bekend van Marvel en DC Comics, overleden
De Amerikaanse striptekenaar George Pérez, bekend van de superheldenstrips van zowel Marvel als DC, is op 67-jarige leeftijd overleden als gevolg van pancreaskanker. Dat heeft zijn entourage zaterdag laten weten.
Lees verder

Football Talk. Volksfeest in Gelsenkirchen: Schalke promoveert - Beauty Alba bezorgt Barça nog zege - Van den Brom alweer ontslagen
Schalke 04 komt volgend seizoen opnieuw uit in de Bundesliga. De Duitse traditieclub won op de voorlaatste speeldag van de Tweede Bundesliga met 3-2 van St. Pauli en verzekerde zich zo van promotie.
Lees verder

Toptalent Carlos Alcaraz (19) klopt na Nadal ook Djokovic en speelt finale Masters Madrid
Carlos Alcaraz heeft op het Masters-toernooi van Madrid voor de tweede dag op rij voor een sensatie gezorgd. Het negentienjarige Spaanse supertalent schakelde na zijn winst in de kwartfinale op Rafael Nadal ook Novak Djokovic uit. Hij klopte de nummer één van de wereld in drie sets: 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5).
Lees verder

Dode in Anderlecht na vechtpartij met mes
In de buurt van het slachthuis van Anderlecht is zaterdag een 41-jarige man om het leven gekomen na een uit de hand gelopen ruzie. De man kreeg meerdere messteken toegediend en overleed aan zijn verwondingen. Dat berichten Franstalige media en wordt door de politiezone Brussel-Zuid bevestigd aan persagentschap Belga.
Lees verder

LIVE (21u). Kampioen Real en Atlético spelen Madrileense derby
• La Liga • Aftrap: 21u • Wanda Metropolitano • Real is al landskampioen, Atlético kan nog tweede worden
Lees verder

LIVE (17u30). Herstelt City tegen Newcastle van enorme kater in Champions League?
• Premier League • Aftrap: 17u30 • Etihad Stadium • Manchester City vecht verbeten strijd uit met Liverpool om landstitel
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische raketaanvallen op Odesa, meldt Oekraïense regering
Alle vrouwen, kinderen en ouderen werden zaterdag geëvacueerd uit staalfabriek Azovstal. Dat meldt Kiev. Er zaten zo'n 200 burgers vast in de fabriek in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Volgens Kiev wil Moskou deze laatste verzethaard in Marioepol tegen maandag veroveren. Op 9 mei viert Rusland namelijk de 77ste verjaardag van de zege op het Duitsland van Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Intussen beweert Oekraïne opnieuw een Russisch schip tot zinken te hebben gebracht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Télévie van RTL Belgium haalt meer dan 10 miljoen euro op voor kankeronderzoek
De 34ste editie van Télévie, de jaarlijkse liefdadigheidsactie van de Franstalige zender RTL Belgium, heeft een bedrag van 10.039.185 euro opgeleverd voor het onderzoek naar kanker, zo bleek zaterdag bij de slotshow.
Lees verder

Drie Amerikanen sterven mysterieuze dood in resort op Bahama's
In een resort op Great Exuma, een eiland in de Bahama's, zijn vrijdag drie Amerikanen dood aangetroffen. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Een vierde persoon - een vrouw - werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De doodsoorzaak is nog niet gekend, maar de politie vermoedt geen kwaad opzet.
Lees verder

Ex-veiligheidschef John Lee zeker van aanstelling als nieuwe regeringsleider Hongkong
In Hongkong zal ex-baas van de veiligheidsdiensten John Lee zondag door een klein comité van regimegetrouwen worden benoemd tot de hoogste bestuurder van de stad. De 64-jarige Lee, een voormalige politieagent, is de enige kandidaat om aftredend regeringsleidster Carrie Lam op te volgen. Zij besloot eerder om geen tweede mandaat na te streven.
Lees verder