Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 mei 2022

Kalush Orchestra blijft achter politieke uitspraken op Songfestival staan: “Het was een kans om mensen te helpen, e...

HLN
Kalush Orchestra blijft achter politieke uitspraken op Songfestival staan: "Het was een kans om mensen te helpen, en die hebben we gegrepen"
Na de overwinning, de ontnuchtering. Een dag nadat Kalush Orchestra de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival won, moet de band opnieuw richting Oekraïne. "We weten niet wat ons daar te wachten staat", aldus frontman Oleh Psiuk. "Maar we zijn strijdvaardig, én blij dat we onze geliefden weer kunnen zien."
Lees verder

Club Brugge pakt derde landstitel op rij na ommekeer in tweede helft tegen Antwerp
Club Brugge mag de champagnekurken laten knallen. De achttiende landstitel in Clubs geschiedenis is officieel binnen, na 1-3 winst op de Bosuil. Een gretig Antwerp deed het blauw-zwart niet cadeau, maar finaal bleek de ploeg van trainer Alfred Schreuder dodelijk efficiënt.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Zo'n fout mag niet op dit niveau": vier Bruggelingen krijgen in titelmatch 7/10, twee spelers van Antwerp gebuisd
Club Brugge is kampioen. Dat na een slechte eerst helft op Antwerp maar een ommekeer in de tweede. In ons rapport vier Brugse spelers met een 7/10, maar ook drie die flirten met een onvoldoende. Langs Antwerp-zijde wél twee buizen. "Zo'n fout mag niet op dit niveau."
Lees verder

REACTIES. Mignolet: "Die reddingen? Ik was nog belangrijker tijdens rust" - Vanaken: "Volgend jaar voor een vierde op rij"
Club Brugge is voor de derde keer op rij kampioen van België. De Brugse spelers reageerden nuchter, maar straks wordt het toch een feestje. Jack Hendry: "Wat een Schot doet als hij viert? Drinken, en veel."
Lees verder

Schutter in supermarkt reed 370 kilometer om zo veel mogelijk zwarten te doden: "Hij vreesde voor een omvolking"
Payton Gendron heeft tijdens zijn moordende raid in de supermarkt in Buffalo bewust zwarte klanten geviseerd. Een blanke man die weerloos op de grond lag, spaarde hij. De schutter excuseerde zich zelfs bij hem, blijkt uit de beelden die hij zelf maakte. In het manifest dat hij achterliet, blijkt dat hij vreesde voor een omvolking. De schutter reed 370 kilometer omdat er in de wijk waar hij toesloeg veel zwarten wonen.
Lees verder

LIVE. West Ham scoort opnieuw! Met twee goals tegen Man City trapt Bowen Liverpool - voorlopig - terug in titelrace
• Premier League • Aftrap: 15u • De Bruyne opnieuw belangrijk? • London Stadium
Lees verder

Welles-nietes over de prenup, zijn kinderen en de eerste kus: zo hard verschillen de getuigenissen van Johnny Depp en Amber Heard
Hij zegt dat zij als eerste begon met slaan, zij beweert dat hij al van in het begin agressief was. Zij noemt z'n kinderen 'prachtige, intelligente weirdo's', hij zegt dat ze weigerden om bij haar in de buurt te komen. In het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) spreken de voormalige echtelieden elkaar op meerdere punten tegen. We leggen hun getuigenissen in deze tweedelige reeks naast elkaar. "Hij verloor de controle over z'n lichaam en z'n darmen en iedereen - ik ook - ruimde dat voor hem op."
Lees verder

LIVE. Man City vindt aansluiting! Met twee goals tegen Man City trapt Bowen Liverpool - voorlopig - terug in titelrace
• Premier League • Aftrap: 15u • De Bruyne opnieuw belangrijk? • London Stadium
Lees verder

Uit de handen van verloofde krijgt Paul Onuachu officieel zijn Gouden Schoen
Een heuglijk moment voor Paul Onuachu. Voor de aftrap van Genk-Gent kreeg de Nigeriaanse spits de Gouden Schoen overhandigd. Tot zijn grote verbazing was het zijn verloofde Tracy Acheampong die hem de schoen kwam afgeven.
Lees verder

LIVE GIRO. Carapaz laat ploegmaats jagen op vluchters, brengt Blockhaus straks spektakel?
Als de Giro-organisatie vijf sterren aan een etappe geeft, dan weten de klassementsmannen hoe laat het is. Met een aankomst bergop op Blockhaus staat de roze trui van Juan Pedro Lopez op het spel. Wie pakt het roze? Of verrast de Spanjaard? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Derde persoon opgepakt voor dodelijke brand in New Delhi
In New Delhi is zondag nog een derde persoon opgepakt nadat zeker 27 mensen om het leven waren gekomen bij een grote brand in een gebouw in de stad. Het gaat om de eigenaar van het gebouw.
Lees verder

Presentatrice Laura Pausini had last van lage bloeddruk
Laura Pausini had tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival last van een lage bloeddruk. Dat zegt ze zondag op Instagram. De zangeres en presentatrice van het liedjesfestival verdween zaterdagavond plots van het podium, om twintig minuten later weer terug te keren.
Lees verder

Wie is Payton Gendron? 18-jarige kondigde zijn dodelijke raid maanden op voorhand aan en koos supermarkt in Buffalo bewust uit
Zijn slachtpartij in de supermarkt had hij maanden geleden al online aangekondigd, maar zaterdag reed hij effectief in de auto van zijn ouders naar het 300 kilometer verderop gelegen Buffalo, "waar veel zwarten wonen". Payton Gendron - amper 18 - stapte uit op de parking en begon meteen te schieten. Zijn kogels raakten dertien slachtoffers - elf waren zwart. Zijn voormalige school waarschuwde al voor Gendron, die eerder al had gedreigd met een school-shooting 'tijdens of na een diploma-uitreiking'.
Lees verder

KOERS KORT. Tiberi wint op hoogste punt van Hongarije, eindwinst voor Dunbar
De Ier Eddie Dunbar (Ineos Grenadiers) heeft de wielerronde van Hongarije (2.1) op zijn palmares geschreven. Hij eindigde op de slotdag als tweede in de koninginnenrit naar het hoogste punt van het land, vlak na de Italiaan Antonio Tiberi (Trek-Segafredo).
Lees verder

Vera Jans in polepositie om Beke op te volgen: "Ze komt uit juiste provincie"
De CD&V-top wil dit weekend beslissen wie Wouter Beke opvolgt als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. De kans dat Hilde Crevits doorschuift naar die positie, zoals her en der wordt gesuggereerd, lijkt klein. Zij zou absoluut Landbouw in haar takenpakket willen houden. Het Limburgse parlementslid Vera Jans wordt in de partij het vaakst genoemd als kanshebber.
Lees verder

Man City komt met de schrik vrij na 2-0 achter op West Ham en behoudt kloof van vier punten op Liverpool
Ging Man City na de finale van de Champions League ook de Premier League-titel nog uit handen geven? Bij de pauze stond het 2-0 achter in een kolkend London Stadium van West Ham, zodat Liverpool terug volop in de titelrace zat en het doelsaldo beslissend leek te worden. Maar een goal van Grealish en een eigen doelpunt van Coufal deden het dan toch opnieuw kantelen. Mahrez miste zelfs nog een strafschop op 2-3. De Bruyne en co hebben volgend weekend genoeg aan een puntje thuis tegen Aston Villa om zich nog kampioen te kronen.
Lees verder

LIVE GIRO. Bijltjesdag op de Blockhaus: Ciccone en Yates zakken al snel door het ijs
Als de Giro-organisatie vijf sterren aan een etappe geeft, dan weten de klassementsmannen hoe laat het is. Met een aankomst bergop op Blockhaus staat de roze trui van Juan Pedro Lopez op het spel. Wie pakt het roze? Of verrast de Spanjaard? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

RECENSIE. 'Transport': "Ook de beste paarden struikelen wel eens"
Belgische en Finse tv-makers hebben de handen in elkaar geslagen voor de donkere misdaadreeks 'Transport' - nu te bekijken via Streamz. Daarin raken drie vrouwen elk op hun manier verwikkeld in een stinkende affaire waarbij een illegale handel in paardenvlees centraal staat. Onder meer Geert Van Rampelberg, Lynn Van Royen en Joke Devynck duiken op in de coproductie. Maar hangt er aan het plot voldoende vlees om van een succes te kunnen spreken? Of was dit paard beter op stal blijven staan? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Deze week in 'Familie': lachen met Zjef de persoonlijke butler en nakende miserie voor Veronique
In 'Familie' blijft de spanning stijgen, maar er is deze week ook heel wat humor te beleven. Benny (Roel Vanderstukken) heeft een etentje geregeld voor Brahim (Amine Boujouh) en zijn vriendin in de gesloten Foodbar met Zjef (Jan van den Bossche) als persoonlijke butler. Als dat maar goed afloopt...
Lees verder

Minister Bart Somers spreekt in Antwerpen Oekraïense demonstranten tegen Russische invasie moed in
Enkele tientallen Oekraïners en sympathisanten zijn zondagnamiddag samengekomen op het Operaplein in Antwerpen om te protesteren tegen de Russische inval in Oekraïne. Ze doen dat elke zondag, maar deze keer kwam ook Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) zijn steun en solidariteit tonen met het Oekraïense volk.
Lees verder