Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

K3'tje Marthe in alle stilte getrouwd met Baba Yega-choreograaf Sinerjey

HLN
K3'tje Marthe in alle stilte getrouwd met Baba Yega-choreograaf Sinerjey
Geen prijs voor K3 op de MIA's, al mocht Marthe De Pillecyn (25) naar verluidt wel een ander feestje vieren. Zo zou de zangeres zaterdag in het huwelijksbootje gestapt zijn met choreograaf Sinerjey Meyfroodt (35), de bezieler van dansgroep Baba Yega, met wie ze sinds 2019 een koppel vormt.
Lees verder

Dan toch iemand die voorzitter van Groen wil worden: deze kandidaten haakten allemaal al af
Dan toch een kandidaat: Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout (36) uit Anzegem stapt samen met Nadia Naji (30) uit Molenbeek in de voorzittersrace bij Groen. Opvallend, ze doen dat niet als kandidaat-voorzitter en kandidaat-ondervoorzitter, maar als kandidaten voor het covoorzitterschap. Het duo stapt daarmee af van het model dat Groen tot vandaag hanteert en wil het voorbeeld van de Franstalige groenen van Ecolo en Die Grünen in Duitsland overnemen.
Lees verder

Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji willen samen covoorzitters worden bij Groen: "Politiek is meer dan likes scoren"
Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout (36) uit Anzegem stapt samen met Nadia Naji (30) uit Molenbeek in de voorzittersrace bij Groen. Opvallend, ze doen dat niet als kandidaat-voorzitter en kandidaat-ondervoorzitter, maar als kandidaten voor het covoorzitterschap. Het duo stapt daarmee af van het model dat Groen tot vandaag hanteert en wil het voorbeeld van de Franstalige groenen van Ecolo en Die Grünen in Duitsland overnemen.
Lees verder

Vicepremier Clarinval pessimistisch: "Meerderheid bevolking onderschat de gevolgen nog: oorlog in Oekraïne wordt erger dan coronacrisis"
Vicepremier David Clarinval (MR) is erg pessimistisch over de economische gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne. Volgens de federale minister van Zelfstandigen stevenen we af op een periode die erger wordt dan de coronacrisis. "De bevolking onderschat de impact nog", zei Clarinval in een interview met RTL Info.
Lees verder

Vlaamse leerlingen willen geen kortere zomervakantie
Uit een enquête van de Vlaamse Scholierenkoepel blijkt dat acht op de tien scholieren geen verkorte zomervakantie wil. Er werden 3.500 leerlingen bevraagd nadat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de deur op een kier zette.
Lees verder

Onze huisref vindt dat Club Brugge penalty moest krijgen na duw op De Ketelaere, Vanaken furieus na afloop: "Schaf die VAR maar af"
Club Brugge verdiende gisteren een strafschop na de duwfout van Lisandro Magallan op Charles De Ketelaere. Dat zegt onze huisref Tim Pots. Ook Hans Vanaken en Alfred Schreuder snappen niet waarom de bal niet op de stip ging.
Lees verder

Verrassingen op je afrekening vermijden? Dit gadget toont je stroom- en gasverbruik in detail
Met de stijgende prijzen kijken we steeds meer naar ons dagelijkse energieverbruik. Vaak kan dat via een app van je provider, maar met een speciaal apparaatje kun je het verstoken van stroom en gas ook tot in de kleinste details met een eigen app opvolgen. Technologiesite Tweakers zoomt er dieper op in.
Lees verder

De Bleeker wil dat Ierland optreedt tegen Ryanair voor tegenwerken gedupeerde reizigers
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil dat de Economische Inspectie contact opneemt met de Ierse autoriteiten met de vraag op te treden tegen Ryanair. De luchtvaartmaatschappij zou reizigers tegenwerken indien die een schadevergoeding aanvragen voor een geannuleerde vlucht, meldt de staatssecretaris.
Lees verder

Zeespiegel Nieuw-Zeeland stijgt sneller dan verwacht: Wellington en Auckland bedreigd
In grote delen van Nieuw-Zeeland neemt de zeespiegel twee keer sneller toe dan voorzien, waardoor twee belangrijke steden, de hoofdstad Wellington en de grootste stad Auckland, bedreigd worden. "We hebben minder tijd om op te treden, en dat is een beetje beangstigend", aldus onderzoeksleider Tim Niash.
Lees verder

Anthony Moris hield al voor 16de keer zijn netten schoon: "Hiervoor word ik betaald, zeker?"
Wie zelf niet tot scoren komt, moet hopen dan zelf maar de nul te houden. En ook dat hebben ze bij Union onder de knie, zoveel is duidelijk. Anthony Moris (32) hield al voor de 16de keer dit seizoen zijn netten schoon.
Lees verder

Camille vertelt over het begin van haar carrière in 'Liefde voor muziek': "Ik heb vaak een neen gekregen"
Vanavond is het de beurt aan Camille in 'Liefde voor muziek. De zangeres vertelt openhartig over haar jeugd als enig kind en haar eerste stappen richting de haar muziekcarrière. "Door mijn ouders ben ik me fulltime bezig gaan houden met muziek. Ik deed ook veel audities als kind, maar kreeg vaan een neen", vertelt Camille.
Lees verder

"1 op de 3 vijfjarigen heeft al last van tandbederf": zo houd je de tanden van je kind gezond
Wie als kind weinig tot geen gaatjes heeft, blijft ook als volwassene vaker van tandleed gespaard. En dat heeft nauwelijks iets met erfelijke pech te maken: tandbederf is namelijk perfect te vermijden. Toch heeft een kwart van de kleuters er al last van. Hoe lacht je kind een gaatjesvrije toekomst tegemoet? Tijd om de experts aan de tand te voelen.
Lees verder

Natalia (37) getuigt over gruwel in bunkers onder staalfabriek in Marioepol: "Ik was doodsbang"
Een vrouw die heeft vastgezeten in het labyrint van tunnels en bunkers onder de fabriek van Azovstal in Marioepol, heeft getuigd over de horror die ze meemaakte. Natalia Usmanova (37) is een van de eerste burgers die geëvacueerd konden worden uit het laatste Oekraïense bolwerk in de havenstad, die verder helemaal in handen is van Russische troepen.
Lees verder

Mobile Vikings start met abonnementen vast internet: hogere snelheden dan bij moederbedrijf Proximus
Mobile Vikings lanceert binnenkort naast zijn abonnementen voor mobiel bellen en surfen ook abonnementen voor vast internet thuis. Dat heeft de telecomoperator, sinds kort eigendom van Proximus, aangekondigd.
Lees verder

Amber Heard ontslaat haar PR-team na weken vol negatieve headlines: "Ongezien"
Amber Heard (36) heeft de banden met haar PR-team verbroken, slechts enkele dagen voor ze moet getuigenen tijdens het monsterproces tegen Johnny Depp (58). Heard zou volgens insiders niet blij zijn geweest met de eindeloze stroom aan negatieve headlines die de laatste weken over haar verschenen.
Lees verder

Biden is "slechtste president ooit", Trump "een plaag": Ex-tegenstanders sparen elkaar niet in speeches
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gespeecht tijdens het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers (Correspondents' Dinner, nvdr). Dat gebeurt naar goede gewoonte in gemoedelijke sfeer met het nodige aantal mopjes. Opvallend: op dezelfde dag sprak ook Donald Trump op een Republikeinse rally in Nebraska. Sneren naar de huidige president werden daar op gelach of boegeroep onthaald, maar ook Biden nam tijdens zijn toespraak geen blad voor de mond over zijn voorganger. We leggen de (pittige) speeches voor u naast elkaar in bovenstaande video.
Lees verder

Trump en Biden speechen (en kibbelen) op hetzelfde moment: dit zijn de opvallendste fragmenten
De Amerikaanse president Joe Biden heeft naar gespeecht tijdens het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers (Correspondents' Dinner, nvdr). Dat gebeurt naar goede gewoonte in gemoedelijke sfeer met het nodige aantal mopjes. Opvallend: op dezelfde dag sprak ook Donald Trump op een Republikeinse rally in Nebraska. Sneren naar de huidige president werden daar met gelach of boegeroep onthaald, maar ook Biden nam tijdens zijn toespraak geen blad voor de mond over zijn voorganger. We leggen de (pittige) speeches voor u naast elkaar in bovenstaande video.
Lees verder

HOROSCOOP. Vuur tussen de lakens voor Kreeft en uitputting voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben, en daarbij gaat ze best diepgaand. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Eigenzinnige planeet Uranus ligt dwars en dat heeft een effect op je relatie, Leeuw. Jullie zitten totaal niet op dezelfde golflengte."
Lees verder

De behoefte om te pronken gaat wel erg ver: Miami legt valse jachthaven aan voor Formule 1-race
Geef uw ogen zondag de kost, want Miami ziet het groots voor haar debuut in de Formule 1. Het gaat zo ver dat de organisatoren in hun wens om qua glamour en exclusiviteit Monaco de loef af te steken, een valse haven lieten aanleggen. "De fans zullen denken: dit is anders, dit is leuk, dit is uniek." Gelukkig zal er met een uitdagende bochtensectie ook iets óp de baan te zien zijn.
Lees verder

Scherp, een Antwerp-boy en omarmd door de Bosuil: Ritchie De Laet is terug van heel even weggeweest
De Great Old voetbalde naar het evenbeeld van Ritchie De Laet (33). "Duelkracht en oorlog maken", zei de verdediger zelf. Old School Antwerp - het leverde een felbevochten punt op.
Lees verder