Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 mei 2022

Joyrider ramt geparkeerde wagens: "De bestuurder was 14 jaar"

HLN
Joyrider ramt geparkeerde wagens: "De bestuurder was 14 jaar"
In de Pieter Dierckxlaan in Temse deed zich woensdagavond een ongeval met vluchtmisdrijf voor. Een bestuurder reed tegen twee geparkeerde wagens en sloeg vervolgens op de vlucht. Volgens getuigen ging het om een 14-jarige uit de buurt.
Lees verder

Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? "Je mag zelfs meer calorieën eten"
De Franse biochemicus en 'Glucose Goddess' Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
Lees verder

Het huis van Koen en Belinda lijkt er pas te staan, maar is 60 jaar oud: "Zelfs voldaan aan energie-eisen van nieuwbouw"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Sibille Goeman van Goeman Vastgoed een rijhuis uit 1964 in het Oost-Vlaamse Appels. "Overal waar je kijkt, heb je de indruk dat dit een nieuwbouw is."
Lees verder

"Voor deze rijwoning mag je zo'n 400.000 euro rekenen": Het oude huis van Koen en Belinda lijkt na renovatie op een nieuwbouw
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Sibille Goeman van Goeman Vastgoed een rijhuis uit 1964 in het Oost-Vlaamse Appels. "Overal waar je kijkt, heb je de indruk dat dit een nieuwbouw is."
Lees verder

KOERS KORT. Domper voor Alpecin-Fenix: einde seizoen voor Jonas Rickaert - Alaphilippe kan mee op trainingskamp met de ploeg
Het seizoen 2022 van Jonas Rickaert zit er op. De renner van Alpecin-Fenix wordt binnenkort geopereerd aan een geknelde liesslagader, die hem sinds Gent-Wevelgem aan de kant hield. Nadien wacht een lang herstel, dus richt de 28-jarige West-Vlaming zich op 2023. Ook voor zijn ploeg is dit een domper. Als lead-out van sprinters Jasper Philipsen en Tim Merlier maakte Rickaert vorig jaar faam in de Tour. Het leverde hem een contractverlenging op tot eind 2025. (BVDC)
Lees verder

Zanger Don McLean stuurt kat naar bijeenkomst wapenlobby NRA
Zanger Don McLean ('American Pie' en 'Vincent') zal dit weekend, na de bloedige schietpartij in een lagere school in Texas, niet optreden op de jaarlijkse bijeenkomst van de machtige wapenlobby NRA in dezelfde Amerikaanse staat, dat meldt de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

Football Talk. FC Dender speelt volgend seizoen in 1B - Salah blijft nog minstens één seizoen bij Liverpool
FCV Dender heeft zich tot kampioen in eerste nationale, de eerste amateurdivisie in het Belgisch voetbal, gekroond. De Oost-Vlaamse club speelt volgend seizoen in 1B.
Lees verder

Als je plots niets meer hoort van je (potentiële) partner: studie wijst uit waarom ghosting zo pijnlijk is
Van de ene op de andere dag word je compleet genegeerd, maar een verklaring krijg je niet. Ghosting, heet dat fenomeen. En zij die het al meemaakten weten: het kan behoorlijk kwetsen. Onderzoekers zochten uit waarom ghosting precies zo pijnlijk is. "Het was in 2015 pijnlijker dan het nu is."
Lees verder

Tesla doet aanvraag voor goederentreinstation bij Duitse fabriek
Tesla heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van een goederentreinstation bij zijn autofabriek in het oosten van Duitsland. Ook wil de elektrische-autobouwer extra logistieke faciliteiten bouwen voor zijn fabriek in Grünheide, ten oosten van Berlijn. Dat meldde de gemeente Grünheide aan het Duitse persbureau DPA. Eerder dit jaar werd de nieuwe fabriek officieel in gebruik genomen.
Lees verder

Buitenlandminister VS gaat China oproepen regels te respecteren
De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken zal China oproepen zich aan de internationale regels te houden. Een functionaris heeft dat meegedeeld voorafgaand aan de speech die de minister donderdag zal houden over het Aziatische land. De toespraak is aangekondigd als de meest uitgebreide verklaring van de Amerikaanse regering tot nu toe over China.
Lees verder

Voortaan minder rode prijzen te zien bij Colruyt
Wie bij Colruyt gaat winkelen, zal voortaan minder rode prijsaanduidingen tegenkomen. Alleen de eigen promoties krijgen nog een kleurtje, zo heeft de supermarktketen aangekondigd. Aan de laagsteprijsgarantie wordt niet geraakt.
Lees verder

Bijzondere Belastingsinspectie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in
De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft in 2021 1.017 keer de toestemming gekregen om bij een bank de rekening van een belastingplichtige in te kijken. Dat blijkt uit cijfers van de BBI zelf. Sinds juli 2011 is het bankgeheim in ons land versoepeld. Controleurs van de fiscus mogen sindsdien het bankgeheim naast zich neerleggen als ze aanwijzingen hebben dat iemand belastingen ontduikt of als iemand rijker leeft dan zijn officiële inkomsten doen vermoeden.
Lees verder

Ex-directeur Louvre verdacht van fraude met Egyptische schatten
Een voormalige directeur van het Louvre in Parijs wordt verdacht van fraude met een aantal Egyptische archeologische schatten. Hij zou volgens een Franse gerechtelijke bron hebben meegewerkt aan het verdoezelen van de herkomst van de vondsten. De archeologische stukken zouden volgens de aanklacht tijdens de Arabische Lente (2010-2012) uit Egypte zijn gesmokkeld en nadien van valse certificaten zijn voorzien om de oorsprong te verhullen.
Lees verder

Zlatan Ibrahimovic speelde zes maanden zonder kruisband: "Nog nooit zo hard afgezien"
AC Milan heeft bekendgemaakt dat Zlatan Ibrahimovic de komende zeven tot acht maanden aan de kant staat. De veertigjarige Zweed werd in het Franse Lyon geopereerd aan de voorste kruisband van zijn linkerknie. De ingreep stond al een tijdje gepland, want Zlatan zag het voorbije halfjaar af. "Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast het veld."
Lees verder

Zlatan Ibrahimovic speelde zes maanden zonder kruisband: "Nog nooit zoveel geleden"
AC Milan heeft bekendgemaakt dat Zlatan Ibrahimovic de komende zeven tot acht maanden aan de kant staat. De veertigjarige Zweed werd in het Franse Lyon geopereerd aan de voorste kruisband van zijn linkerknie. De ingreep stond al een tijdje gepland, want Zlatan zag het voorbije halfjaar af. "Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast het veld."
Lees verder

Is het een goed idee om je kind zelf te leren zwemmen? "Een verkeerde techniek afleren is veel moeilijker dan iets van nul aanleren"
Je kind leren stappen en fietsen is al een hele uitdaging. Het leren zwemmen – volgens de juiste technieken – is mogelijk nog moeilijker. Pak je dat zelf aan of kies je voor een leraar? En wat met de kostprijs en wachttijden bij zo'n zwemlessen? De Vlaamse Zwemfederatie (Zwemfed) en privéleraar James Van Colen brengen je in het juiste baantje: "In sommige regio's is er een wachttijd van twee jaar."
Lees verder

'Familie'-acteur Guillaume Devos slachtoffer van oplichting: "Voor mij staat dit gelijk aan misbruik van kinderen"
Acteur Guillaume Devos (40), vooral bekend omdat hij jarenlang de rol van Pierrot Van den Bossche op zich nam in de VTM-soap 'Familie', is het slachtoffer geworden van oplichting, misbruik van vertrouwen en fraude. "Ik heb aangifte gedaan bij de politie", aldus de Oost-Vlaming, die gemeenteraadslid is in Ronse. Hij legt uit hoe hij in de val van enkele gewiekste misdadigers werd gelokt. "Toen er drie keer op rij gevraagd werd om meer geld, kreeg ik argwaan."
Lees verder

Sommelier proeft 9 gemberdranken en deelt een 5/10 uit: "Dit heeft niets meer met gember te maken"
Gember is hot: letterlijk én figuurlijk. De gemberdrank zet iedereen in vuur en vlam en staat deze zomer opnieuw op elke menukaart in de dichtstbijzijnde cocktailbar. Sommelier en spiritconnaisseur Jurgen Lijcops vergelijkt negen gemberdranken van bekende merken zoals Gimber en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. "Jammer van de grote hoeveelheid suiker."
Lees verder

Sommelier beoordeelt 9 gemberdranken en geeft een 5/10: "Dit lijkt op een versie van een snoepjesfabrikant"
Gember is hot: letterlijk én figuurlijk. De gemberdrank zet iedereen in vuur en vlam en duikt deze zomer opnieuw op elke menukaart in de dichtstbijzijnde cocktailbar op. Sommelier en spirits connaisseur Jurgen Lijcops vergelijkt negen verschillende gemberdranken van bekende merken zoals Gimber en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. "Jammer van de grote hoeveelheid suiker."
Lees verder

LIVE GIRO. Almeida, vierde in de stand, niet meer gestart na positieve coronatest - De Bondt in kopgroep van vier
Slecht nieuws uit de Ronde van Italië: João Almeida, de vierde in de stand, moet de koers verlaten na een positieve coronatest. Wat de etappe van vandaag betreft, is het tussen al het klimgeweld door nog eens aan de overgebleven sprinters. Pakt de oppermachtige Arnaud Démare zijn vierde ritzege? Of verrast Mathieu van der Poel op het steile klimmetje op zo'n 50 kilometer van de aankomst? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder