Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 mei 2022

Johnny Depp liep 22,5 miljoen dollar mis door Amber Heard: “Haar opiniestuk was verwoestend”

HLN
Johnny Depp liep 22,5 miljoen dollar mis door Amber Heard: "Haar opiniestuk was verwoestend"
De open brief die Amber Heard eind 2018 schreef over huiselijk geweld, kostte haar ex Johnny Depp een zesde 'Pirates of the Caribbean'-job. Jack Whigham, de manager van de acteur, verklaarde maandag in de rechtbank dat Depp daardoor 22,5 miljoen dollar (21,4 miljoen euro) misliep. Volgens entertainmentadvocaat Richard Marks gaat de invloed van het opiniestuk zelfs nog verder. "Depps vermogen om nog werk te krijgen in de Hollywood-industrie is geschaad."
Lees verder

Oekraïense soldaat sterft na gevangenname door Russen, officieren sturen foto's van zijn lichaam naar familie
Dan Zvonyk, een Oekraïense soldaat is gestorven terwijl hij in gevangenname van Russen was. De soldaat was één van de soldaten die de Azovstal-fabriek, de laatste restant van verzet in Marioepol, verdedigde. Hij was te zien in een propagandafilmpje van het Russische leger. In dat filmpje melden ze expliciet dat krijgsgevangenen uit Marioepol menselijk behandeld worden. Vijf dagen later is Dan Zvonyk dood. Het Russisch ministerie van Defensie heeft nog geen commentaar gegeven over zijn dood.
Lees verder

Eén jaar na 'De Bachelorette' is Elke Clijsters nog altijd single: "Sommige mannen hebben te hoge verwachtingen"
Nadat de liefde tussen Elke Clijsters en Ivan in De Bachelorette vorig jaar snel bekoeld was, liep ook de relatie van 'Bachelor' Fabrizio Tzinaridis met de Nederlandse Madieke op een sisser af. "Voor hem was seks tijdens de opnames belangrijk, voor mij niet", reageert Elke.
Lees verder

Man vermoord door Russische sluipschutter net voor geboorte van zijn tweeling
Deze Oekraïense tweeling zal hun vader nooit kunnen ontmoeten. Bogdan werd vermoord door een Russische sluipschutter. Het koppel wilde al lang kinderen, ze keken dan ook heel erg uit naar de geboorte.
Lees verder

Bogdan vermoord door Russische sluipschutter, zijn vrouw bevalt enkele dagen later van tweeling: "Hij heeft ze nooit in zijn armen kunnen houden"
Deze Oekraïense tweeling zal hun vader nooit kunnen ontmoeten. Bogdan werd vermoord door een Russische sluipschutter. Het koppel wilde al lang kinderen, ze keken dan ook heel erg uit naar de geboorte.
Lees verder

Russisch verkenningsvliegtuig dringt Duits luchtruim binnen, maar wordt onderschept door twee gevechtsvliegtuigen
Twee Duitse Eurofighters - gevechtsvliegtuigen ontworpen en gebouwd door een Europees consortium - hebben een Russisch verkenningsvliegtuig onderschept vlakbij het Duitse eiland Rügen. Recentelijk hebben zich soortgelijke incidenten ook al voorgedaan in Denemarken en Zweden.
Lees verder

Test Aankoop dreigt opnieuw met rechtszaak tegen Ryanair na staking
Na "honderden klachten" van reizigers over de manier waarop Ryanair de gevolgen van de recente staking van het in België gebaseerde cabinepersoneel afhandelt, stelt consumentenorganisatie Test Aankoop de Ierse lowcostmaatschappij formeel in gebreke. Een nieuwe rechtszaak - na een gelijkaardige staking in 2018 werd een groepsvordering opgestart - wordt niet uitgesloten.
Lees verder

Een laatste keer 'Topdokters' voor oncoloog Lore Lapeire: "Als mijn emoties afvlakken, is het tijd voor vakantie"
Patiënten mogen haar Lore noemen en bij slecht nieuws verbijt ze soms zelf de tranen. "Ik hoef niet op een piëdestal, die tijd als arts is voorbij." Zelf zal ze het niet zeggen, maar zoals medisch oncoloog en 'Topdokter' Lore Lapeire (42) kom je ze niet vaak tegen. Wij hadden met haar bijzonder gesprek over haar vak en de moeilijke keuzes die zij en haar patiënten moeten maken. "Moeten we iemand die de ziekte goed verdraagt slechter maken met chemo, alleen maar zodat de scans verbeteren?"
Lees verder

Onze analist Michel Wuyts blikt vooruit op de Giro: "Ik verwacht veel van Girmay"
Vrijdag begint de Giro. Van 6 mei tot en met 29 mei strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Onze analist Michel Wuyts kijkt in zijn glazen bol en neemt voor de Gouden Giro de belangrijkste deelnemers onder de loep.
Lees verder

Grootste bakkersgroep van het land verwacht duurder brood
De oorlog in Oekraïne en de stijgende energiekosten zullen leiden tot belangrijke prijsverhogingen. Dat is de verwachting van La Lorraine Bakery Group, de grootste bakkersgroep van het land. Tekorten verwacht de groep niet.
Lees verder

Stromae voor het eerst aanwezig op Met Gala: "Raar om hier te zijn, maar ik voel me vereerd"
Naast heel wat bekende celebrities was ook België vertegenwoordigd op het Met Gala. Niemand minder dan Stromae poseerde in het Metropolitan Museum of Art. De artiest koos voor een opvallende outfit: hij droeg hetzelfde kostuum als op zijn album cover.
Lees verder

Na Oscarindicent: comedyserie Will Smith krijgt geen tweede seizoen
Serie 'The Joka', waarin Will Smith in gesprek ging met verschillende stand-upcomedians, komt na één seizoen ten einde. De show was te zien op streamingservice Roku, die de serie had overgenomen van mobiel platform Quibi, dat in 2020 na zes maanden ten onder ging.
Lees verder

We eten meer zuivel sinds de coronacrisis: "Melk blijft nog altijd het populairste product"
Een scheutje melk in je koffie, een plakje kaas op je boterham of boter om je vlees in te bakken: sinds de coronacrisis is het thuisverbruik van zuivel gemiddeld 7,4% gestegen tegenover 2019. Gemiddeld eet een Belg 4 keer zuivel per dag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox en GfK in opdracht van VLAM. "Zuivel neemt een belangrijke plaats in onze eetgewoonten in."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Brutale moord in Zwin deed Knokke exact 51 jaar geleden opschrikken: "Hij wou wat papieren pakken, zei hij. Seconden later schoot hij genadeloos vier agenten neer"
Koning Leopold III kwam zich van de toestand vergewissen. En slachtoffers Willy De Bree (39) en Paul Demare (28) kregen een nationale begrafenis. Twee collega's raakten zwaargewond en moesten lange tijd revalideren. Vandaag is het exact 51 jaar geleden dat een Nederlandse gangster op de parking van het Zwin het vuur opende op vier agenten. Robert Van Sprang was op dat moment amper 22 jaar. "Het leek ons eerst zo een braaf ventje." In Knokke vindt vandaag een herdenking plaats, nadat de 50ste verjaardag van de trieste gebeurtenis in het water viel door corona. Een reconstructie van een gitzwarte pagina uit de geschiedenis van Knokke-Heist.
Lees verder

Tijd voor het terras: zo haal je álles uit je buitenruimte
De tijd om buiten te vertoeven is aangebroken. Of je nu een klein terras of een riante tuin hebt, slim omspringen met de ruimte is altijd raadzaam. Maar hoe doe je dat stijlvol? Van de juiste indeling tot de beste bloem: vtwonen.be verklapt hoe je iedere vierkante meter optimaal benut.
Lees verder

Niet-chirurgische neuscorrecties zijn in opmars. "Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar"
Zware plastische chirurgie is out. Kleine, niet-invasieve ingrepen zijn in. Althans toch als we sociale media mogen geloven: online tonen verschillende mensen het resultaat van 'liquid rhinoplasty', een neuscorrectie waar je niet voor onder het mes hoeft maar die uitgevoerd wordt met een spuitje. Keel-, neus- en oordokter Gert Jeunen: "Het is een laagdrempelige behandeling die in de praktijk gebeurt onder verdoving." Hij vertelt ons over de voor- en nadelen.
Lees verder

Guillaume Gillet straks met beloften Anderlecht in 1B?
Keert Guillaume Gillet (38) na zes jaar terug naar Anderlecht? De kans bestaat dat hij volgend seizoen uitkomt in 1B met de beloften van Anderlecht. Bij de integratie van de beloftenteams in 1B is overeengekomen dat er twee spelers van meer dan 30 jaar mogen aantreden, op voorwaarde dat ze niet in actie komen met de A-ploeg. De gesprekken tussen Anderlecht en Gillet lopen en hij heeft ook een aanbod op zak, maar een akkoord is er nog niet. Van een eventuele duobaan speler-assistent-coach is op dit moment geen sprake. Al zou Gillet met zijn ervaring wel een belangrijke rol op zich nemen in de kleedkamer en op het veld.
Lees verder

Een pijlsnel Anderlecht-talent, de 'Tanzaniaanse Mbappé' of een vlot scorende keeper: wat u mag en moet weten over de jeugdige 1B-aanwinsten
Het woord is aan de jeugd. Racing Genk, Anderlecht, Club Brugge en Standard worden volgend seizoen door hun beloftenploeg vertegenwoordigd in 1B. Maar wie zijn die jonge gasten eigenlijk? Van sleepovers met Maarten Vandevoordt over 'de Tanzaniaanse Mbappé' tot een vlot scorende doelman: wat u mag en moet weten van de jonge garde in 1B.
Lees verder

Komt er een nieuwe, levensreddende behandeling voor prostaatkanker? Uroloog: "In plaats van daarop te wachten, moeten we volop blijven inzetten op controles"
Uit een recent Brits onderzoek blijkt dat er een link is tussen agressieve prostaatkanker en vijf bacteriën in de prostaat en in urine. Maar wat betekent dit voor patiënten met dit type kanker? Kan de ontdekking naar effectievere behandelmethodes en lagere sterftecijfers leiden? Uroloog en onderzoeker dr. Charles Van Praet (UZ Gent) legt uit.
Lees verder

Stookolieprijs stijgt naar op een na hoogste niveau ooit
De maximumprijs van stookolie scheert weer hoge toppen. Vanaf morgen stijgt hij naar 1,3447 euro per liter bij bestellingen van minstens 2.000 liter. Dat is een evenaring van de op één na hoogste prijs.
Lees verder