Doorgaan naar hoofdcontent

Joe Biden, Mark Zuckerberg, Morgan Freeman: Rusland publiceert lange lijst Amerikanen die land niet meer in mogen

Joe Biden, Mark Zuckerberg, Morgan Freeman: Rusland publiceert lange lijst Amerikanen die land niet meer in mogen

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag een lijst van 963 Amerikanen gepubliceerd aan wie de toegang tot Rusland wordt ontzegd. Het gaat om vergelding voor soortgelijke sancties die Washington sinds het offensief in Oekraïne heeft getroffen.

Lees verder

Bernd Storck mag na zes maanden alweer opkrassen bij Racing Genk

Bernd Storck is niet langer de hoofdcoach van eersteklasser KRC Genk, zo maakte de club zondag bekend in een persmededeling. Beide partijen hebben in onderling overleg beslist om uit elkaar te gaan, omdat ze een andere toekomst voor ogen hebben.

Lees verder

Azovstal-fotograaf deelt laatste foto's voor overgave

'Dat was het.' Voor zijn overgave deelde de Oekraïense fotograaf Dmytro Orest ­Kozatsky (26) nog een laatste reeks beelden vanuit de belegerde Azovstalfabriek.

Lees verder

Olena Zelenska in zeldzaam interview: 'Niemand neemt mijn echtgenoot af, zelfs de oorlog niet'

De first lady van Oekraïne, Olena Zelenska, heeft een zeldzaam interview gegeven samen met haar echtgenoot president Volodomir Zelenski. Het is slechts de tweede keer dat het koppel samen te zien is, sinds het begin van de oorlog. Zelenska verbleef voor haar veiligheid op een geheime locatie. Bekijk het interview in bovenstaande video.

Lees verder

Dode bij brand in rusthuis in Elsene

Bij een brand in een verzorgingstehuis voor ouderen in de Brusselse deelgemeente Elsene is zondag een bewoner overleden. Dat zegt de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Lees verder

Defensiebudget klieft zieltogende Vivaldi-regering, Groen eist conclaaf voor 'noodzakelijke doorstart'

Luidt de discussie over de uitgaven voor Defensie de (fatale?) federale regeringscrisis in? Aan de vooravond van het kernkabinet blijkt het water tussen groenen en liberalen nog héél erg diep. De dash is uit de ploeg, geeft de Groen-fractieleider onomwonden toe.

Lees verder

Zelenski: 'Alleen diplomatie kan een einde maken aan de oorlog'

De oorlog in Oekraïne kan alleen beëindigd worden via de diplomatieke weg. Dat zegt de Oekraïense president Volodomir Zelenski zaterdag aan een Oekraïense televisiezender. De oorlog 'zal bloedig zijn, er zullen gevechten zijn, maar het definitieve einde zal via de diplomatie gebeuren', klonk het.

Lees verder

Buschauffeur haalt levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre uit in Lochristi: bestuurder op staande voet ontslagen

Een buschauffeur heeft dinsdag een levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre uitgevoerd op een baan in Lochristi. Het manoeuvre werd gefilmd door de dashcam van een vrachtwagen en de beelden werden vervolgens verspreid door de Facebook-pagina 'Ge zijt van Lochristi als ge...'. Het busbedrijf heeft de bestuurder op staande voet ontslagen.

Lees verder

Dominic Thiem verliest opnieuw in eerste ronde

Dominic Thiem (ATP 194) heeft nog steeds niet de goede vorm te pakken. De Oostenrijker verloor zondag kansloos van de Boliviaan Hugo Dellien (ATP 87) in de eerste ronde van Roland Garros: 6-3, 6-2 en 6-4.

Lees verder

Biden is 'voorbereid' op kernproef Noord-Korea

'Hallo. Punt.' Dat was het antwoord van Joe Biden op de vraag of hij een boodschap had voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Amerikaanse president reist momenteel door Azië. Daar zei hij een nucleaire proef van Noord-Korea zeker niet uit te sluiten.

Lees verder

Héritier, Nidal en Thomas zijn nieuwe Ketnet-wrappers

Het populaire Ketnet-programma 'Wie wordt wrapper?', waarin opvolgers werden gezocht voor gewezen wrappers Thomas en Sien, is gewonnen door Nidal van Rijn, Thomas De Smet en Héritier Tipo.

Lees verder

Mars in Brussel voor vermiste Natacha de Crombrugghe

Naar schatting 300 mensen hebben zondag in het Zoniënwoud deelgenomen aan de 'Walk of Hope' in Brussel om de ouders van Natacha de Crombrugghe te steunen, die eind januari in Peru verdween.

Lees verder

Annie 'Tata Yoyo' Cordy heeft eigen tunnel in Brussel

De Brusselse zangeres en actrice Annie Cordy (1928-2020) heeft na haar eigen parkje en plein nu ook haar eigen tunnel in Brussel. Zondagmiddag werd de vroegere Leopold II-tunnel herdoopt in aanwezigheid van prominenten en veel gewone Brusselaars.

Lees verder

Max Verstappen boekt derde zege op rij en is nieuwe WK-leider

De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Spanje gewonnen. De Monegask Charles Leclerc (Ferrari) moest opgeven voor halfweg de zesde WK-manche van het seizoen, hij staat de koppositie in de WK-stand af aan Verstappen.

Lees verder

Giulio Ciccone wint de vijftiende rit van Giro

De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) heeft zondag de vijftiende rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De roze leiderstrui hangt nog steeds rond de schouders van de Ecuadoriaan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), die niet werd aangevallen.

Lees verder

Franse minister Abad beschuldigd van verkrachting

De nieuwe Franse regering zit bijzonder verveeld met beschuldigingen aan het adres van minister Damien Abad. Twee vrouwen zeggen door hem verkracht geweest te zijn, dat lekte dit weekend uit via de nieuwssite Mediapart.

Lees verder

Afghaanse nieuwsankers (v.) bedekken dan toch gezicht op tv

De tv-journalistes in Afghanistan zijn uiteindelijk toch noodgedwongen gezwicht voor de taliban. Na een dag van verzet, bedekten ze zondag toch hun gezicht voor de camera, zodat enkel hun ogen te zien waren.

Lees verder

Michael Frey bezorgt Great Old overbodige zege op het veld van Union

Antwerp heeft de overbodige topper tegen vicekampioen Union op de slotspeeldag van de Champions' play-offs met 0-1 gewonnen. Frey scoorde het enige doelpunt. De nederlaag hield de Union-supporters alvast niet tegen een stevig feestje te bouwen om dit schitterende seizoen te vieren.

Lees verder

Israël laat EU-parlementsdelegatie land niet in

Na de moord op al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh, besloot het Europees parlement een delegatie af te vaardigen naar de Palestijnse Gebieden. Maar Israël weigert hen toegang te verlenen tot het land en de Gazastrook.

Lees verder

Prachtig: Belgische paraglider zweeft over bloeiende tulpenvelden

De Belgische paraglider Tom de Dorlodot heeft er een unieke vlucht opzitten. Hij zweefde met zijn paramotor boven de bloeiende tulpenvelden in Nederland. Een huzarenstukje want van zodra de tulpen bloeien worden ze niet veel later geknipt om te verkopen. Bekijk de kleurrijke beelden in bovenstaande video. 

Lees verder

Manchester City kruipt door het oog van de naald naar nieuwe landstitel

Manchester City is opnieuw landskampioen in Engeland. Kevin De Bruyne en co lieten zich ei zo na verrassen door Aston Villa, maar bogen een 0-2-achterstand in vijf minuten om in een 3-2-zege. Liverpool moest absoluut winnen tegen Wolves en hopen op een misstap van City, maar net aan die laatste voorwaarde werd niet voldaan.

Lees verder

Anderlecht houdt landskampioen Club Brugge op gelijkspel

In een volgepakt Jan Breydelstadion heeft de kersverse kampioen Club Brugge 1-1 gelijkgespeeld tegen aartsrivaal Anderlecht. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel.

Lees verder

Sinds privatisering zijn nummerplaten winstmachine

Sinds de overheid Bpost nummerplaten laat maken, betaalt de burger te veel voor de dienst, werd concurrentie uitgeschakeld en liep de staat miljoenen mis. Werd vooral beter van de uitbesteding: Bpost. Dat besluit het Rekenhof.

Lees verder

Tienersensatie Carlos Alcaraz stoot vlot door naar tweede ronde Roland Garros

Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP 6) heeft zich zondagavond geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Hij ging met 6-4, 6-2 en 6-0 voorbij de Argentijnse 'lucky loser' Juan Ignacio Londero (ATP 141).

Lees verder

Elise Mertens haalt 'positieve energie' uit vlotte winst in eerste ronde Roland Garros

Elise Mertens (WTA 32) kende zondag geen enkele moeite met de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51) in de eerste ronde van Roland Garros. Met 6-3 en 6-1 stootte de Limburgse vlot door.

Lees verder

Alison Van Uytvanck naar tweede ronde Roland Garros na 'vreemde overwinning'

Alison Van Uytvanck (WTA 60) wist zich zondag met een gelukje te kwalificeren voor de tweede ronde van Roland Garros. De 28-jarige tennisster verloor de eerste set (6-3) in de wedstrijd tegen de Amerikaanse Ann Li en keek ook in de tweede tegen een 3-2 achterstand aan, toen haar tegenstandster noodgewongen moest opgeven met een schouderblessure.

Lees verder

Opnieuw schietpartij in metro New York

In de metro van New York is zondag een 46-jarige man door een medepassagier in de borst geschoten, melden verschillende media. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De politie zoekt nog naar de dader.

Lees verder

Is graan een oorlogswapen geworden?

Sinds de oorlog in Oekraïne is de druk op de graanmarkt sterk opgelopen. Geoogst graan geraakt de Oekraïense havens niet uit, akkers kunnen niet opnieuw ingezaaid worden. En ook de graanuitvoer vanuit Rusland stokt. Komt daarbij dat andere traditionele graanproducenten zoals India en de VS minder opbrengsten noteren door de droogte. Is graan en oorlogswapen geworden? Of zit het probleem nog veel dieper?

Lees verder

Is graan een oorlogswapen geworden?

Sinds de oorlog in Oekraïne is de druk op de graanmarkt sterk opgelopen. Geoogst graan raakt de Oekraïense havens niet uit, akkers kunnen niet ingezaaid worden. En ook de graanuitvoer vanuit Rusland stokt. Komt daarbij dat andere traditionele graanproducenten zoals India en de VS minder opbrengsten noteren door de droogte. Is graan een oorlogswapen geworden? Of zit het probleem veel dieper?

Lees verder

Met de zegen van de mama, en haar advocate

De contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain herinnert eraan dat de macht in het topvoetbal nog steeds bij de spelers ligt. En bij hun ouders.

Lees verder

Sinds privatisering zijn nummerplaten winstmachine

Sinds de overheid Bpost nummerplaten laat maken, betaalt de burger te veel voor de dienst, werd concurrentie uitgeschakeld en liep de staat miljoenen mis. Werd vooral beter van de uitbesteding: Bpost. Dat besluit het Rekenhof.

Lees verder

Weerbericht | Regenachtig met mogelijk ook onweer en hagel

Er is maandagochtend hier en daar nog een gesluierde zon te zien maar al vrij snel neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en volgen er perioden van regen of buien die al kunnen gepaard gaan met een donderslag.

Lees verder

Mondmasker voortaan enkel nog verplicht bij dokter, in ziekenhuis en apotheek

De mondmaskers verdwijnen grotendeels uit het dagelijks leven. Vanaf vandaag moeten ze niet langer opgezet worden op het openbaar vervoer. Maar helemaal verdwijnen doet het masker voorlopig niet: in het ziekenhuis, bij de dokter en in de apotheek blijft het verplicht om zo'n mondkapje op te zetten.

Lees verder

Kusttrein valt stil in buurt van Merelbeke na mogelijke sabotage

Een trein met duizend kustreizigers aan boord is op de terugweg richting binnenland zondagavond stilgevallen. De NMBS vermoedt dat een reiziger hem saboteerde. Na een uur kon de trein weer verder.

Lees verder

Gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van 'Smells Like Teen Spirit' is geveild voor 5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro). Dat is volgens veilinghuis Julien's Auction veel meer dan verwacht.

Lees verder

Lid van de Iraanse Revolutionaire Garde doodgeschoten in Teheran

Een lid van de Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse elitekorps dat onder leiding van de geestelijke leider valt, is zondag doodgeschoten op straat in het oosten van de hoofdstad Teheran.

Lees verder