Doorgaan naar hoofdcontent

Jaimy (15) en gezin ondergedoken na duizenden bedreigingen over ‘needle spiking’: “Zelfs dertigers wilden mijn ...

HLN
Jaimy (15) en gezin ondergedoken na duizenden bedreigingen over 'needle spiking': "Zelfs dertigers wilden mijn jongen dood"
"We zaten 's nachts huilend in de auto voor het politiekantoor, en niemand kon ons helpen." Bijna vier dagen lang kreeg Jaimy (15) doodsbedreigingen nadat hij beschuldigd werd van 'needle spiking' op het We R Young-festival in Hasselt. Feiten waar de tiener niets mee te maken heeft, maar intussen eet of slaapt hij nog amper. "Zo groot als die storm van bedreigingen was, zo massaal moeten de excuses volgen op sociale media", vindt zijn mama Marie-Claire.
Lees verder

Ocean Viking met 294 migranten aan boord aangemeerd in Sicilië
De Ocean Viking, het reddingsschip van de vereniging SOS Méditerranée, is maandag aangemeerd in de haven van Pozzallo in Sicilië. Het reddingsschip had 294 migranten aan boord. Sommigen onder hen bevonden zich al meer dan een week op het schip, aangezien de Ocean Viking moest wachten totdat het een veilige haven kreeg toegewezen.
Lees verder

IN BEELD. Adil El Arbi poseert voor het eerst met z'n vrouw op première van 'Ms. Marvel'
Maandagavond ging in Docks Dome in Brussel 'Ms. Marvel' in première, de nieuwste superheldenreeks van Disney+. Op de rode loper heel wat bekend en schoon volk, waaronder ook het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Zij hebben de eerste en laatste aflevering van deze internationale zesdelige serie geregisseerd. Van de gelegenheid maakte Adil meteen gebruik om voor het eerst te poseren met zijn vrouw Loubna Khalkhali, een journaliste bij VRT.
Lees verder

Drie vragen waar de 'Thuis'-fans mee zitten na het trouwfeest van Bob en Tamara
Wat de mooiste avond van hun leven moest zijn, werd - op zijn minst gezegd - een beetje bizar voor Bob en Tamara. Na een mislukte speech van hun getuigen werd het dansfeest ingezet en dat was eentje dat door de 'Thuis'-fans niet snel vergeten zal worden.
Lees verder

Winst in Cannes geeft Lukas Dhont vleugels: "'Close' is al aan 100 landen verkocht"
In al zeker honderd landen zal 'Close' van Lukas Dhont (31) binnenkort op het witte doek te zien zijn. De film van de Gentse regisseur kaapte zaterdag op het filmfestival van Cannes de Grand Prix weg - de zilveren medaille - en dat levert hem duidelijk geen windeieren op.
Lees verder

Football Talk. Inter Milan bestudeert terugkeer Lukaku, Perisic vertrekt - Verkoop Chelsea afgerond: "Onze visie is duidelijk: we willen de fans trots maken"
Inter Milan bestudeert een mogelijke terugkeer van Rode Duivel Romelu Lukaku naar de Italiaanse voetbalclub. Daarnaast hoopt de club ook de Argentijnse aanvaller Paulo Dybala aan te trekken. De Kroaat Ivan Perisic vertrekt echter, bevestigt Giuseppe Marotta, de CEO van Inter. Tijdens een ronde tafel in Milaan ontkende Marotta niet dat Inter een terugkeer van Lukaku bestudeert. De spits ging vorige zomer naar Chelsea voor bijna 115 miljoen euro, maar kende een ongelukkig eerste seizoen na zijn megatransfer van bij Inter Milaan.
Lees verder

Jongeman in levensgevaar na steekpartij in Sint-Gillis
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is maandagnamiddag een jongeman van vermoedelijk 17 jaar oud zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid en het Brusselse parket. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en twee verdachten konden opgepakt worden.
Lees verder

ROLAND GARROS. Swiatek in drie sets naar kwartfinales - Elise Mertens uitgeschakeld in dubbelspel
De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg op het Parijse gravel in de vierde ronde (achtste finales) de Chinese Qinwen Zheng (WTA 74) in 3 sets: 6-7 (5/7), 6-0 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 40 minuten.
Lees verder

Politie in Florida pakt tienjarige jongen op die dreigde met massaschietpartij: "Gedrag van deze leerling is walgelijk"
In de Amerikaanse staat Florida is een tienjarige jongen opgepakt die in een sms zou hebben gedreigd met een massaschietpartij. Dat heeft de politie van Lee County zondag bekendgemaakt.
Lees verder

"Wat ben ik een rare bondscoach, hé": persmoment Van Gaal wordt steekspel met media, waarin hij spits zelfs... een goede bruidsnacht toewenst
38 minuten prikjes en plaagstoten heen en weer. Louis van Gaal (70) had het in zijn persconferentie niet of nauwelijks over de Rode Duivels, maar wat was het weer genieten van de Nederlandse bondscoach. Meesterlijk hoe hij het spanningsveld met de media bewandelt en bewerkt. "Je denkt toch niet dat ik naar de media luister?"
Lees verder

Batshuayi steelt opnieuw de show en arriveert in wel erg kleurrijke BMW, Lukaku in Ferrari
Verzamelen geblazen in Tubeke. Een paar Rode Duivels — onder meer Dries Mertens en Jan Vertonghen — arriveerden gisteren al rond de middag in het basecamp om hun trainerscursus af te ronden. Nadien volgden ook Kevin De Bruyne en co. De ene met al meer zin dan de andere. De meest kleurrijke was alweer Michy Batshuayi. Afgezet in een flashy BMW, met alle kleuren van de regenboog. Witte halsketting, hoedje en bloemenhemd incluis. Romelu Lukaku kwam toe in een Ferrari Roma. Eden Hazard van zijn kant sloot iets later aan dan voorzien. Net als Thibaut Courtois werd ook Jason Denayer medisch onderzocht.
Lees verder

Benny van ABBA vindt Songfestival niet leuk meer
Benny Andersson (75) kijkt niet meer naar het Eurovisiesongfestival. Bijna vijftig jaar nadat hij de liedjeswedstrijd met ABBA won, vindt de zanger het naar eigen zeggen niet leuk meer.
Lees verder

Football Talk. UEFA kondigt "onafhankelijk verslag" aan over chaos rond Stade de France - verkoop Chelsea helemaal rond
De Europese voetbalbond UEFA laat een onafhankelijk verslag opstellen over de gebeurtenissen rond de Champions League-finale van afgelopen zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs. Dat kondigt de UEFA maandag aan.
Lees verder

Britney Spears was uitgenodigd voor het Met Gala 2022: "Maar in de plaats met mijn hond in bad gegaan"
Het had niet veel gescheeld of Britney Spears (40) was eerder deze maand voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar verschenen. De zangeres wilde naar het beroemde Met Gala in New York, maar bedacht zich op het laatste moment.
Lees verder

Atlético-fans gehoorzamen voorzitter en halen naamplaatje Courtois uit de grond aan stadion
In het rood-witte deel van Madrid lachen ze er niet mee. Nadat Thibaut Courtois - ex-Atlético - zaterdag de Champions League won met Real, haalden fans van Atlético het naamplaatje van de doelman aan het stadion uit de grond. En dat op vraag van voorzitter Enrique Cerezo.
Lees verder

Bestuurder ontvoerd en geraakt door kogel na wilde achtervolging die start in ons land
Overkop gegaan na een achtervolging, ontvoerd en uiteindelijk ook gewond door een kogel: een bestuurder heeft er een hels avontuur opzitten dat begon in ons land, weet nieuwswebsite France Bleu.
Lees verder

Vrijend koppeltje op klif zorgt voor hilariteit op terras van restaurant
Een vrijend koppeltje heeft voor hilariteit gezorgd bij de gasten van een restaurant in Engeland. Terwijl die zaten te eten op een terras kregen ze plots in de gaten hoe een koppeltje, vol in hun zicht, de liefde bedreef op de rand van een klif boven zee.
Lees verder

ROLAND GARROS. Medvedev in drie sets kansloos onderuit tegen Cilic
Daniil Medvedev is in de vierde ronde uitgeschakeld door Marin Cilic. De nummer 2 van de wereld verloor in drie sets van de als twintigste geplaatste Kroaat, die Medvedev met 6-2 6-3 6-2 kansloos liet.
Lees verder

Lichaam van dode jongen gevonden in koffer, identiteit blijft mysterie voor Amerikaanse speurders
In een bos in de Amerikaanse staat Indiana is vorige maand het stoffelijk overschot van een jongen in een koffer teruggevonden. De autopsie heeft nu uitgewezen dat hij overleden is aan de gevolgen van dehydratatie. De speurders tasten nog steeds in het duister over zijn identiteit. Zijn leeftijd wordt tussen vijf en acht jaar geschat.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russen trekken Severodonetsk binnen - Europese leiders sluiten akkoord over Russisch olie-embargo
De Russische troepen zijn maandag de Oekraïense stad Severodonetsk binnengetrokken. Volgens de gouverneur vinden er hevige straatgevechten plaats. Bewoners worden aangemaand om binnen te blijven. De Europese Unie heeft ondertussen een akkoord bereikt over een verbod op de import van Russische olie. Op die manier hoopt de EU Rusland af te snijden een belangrijke financieringsbron voor de oorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder