Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaanse politie verijdelt cyberaanvallen van pro-Russische hackersgroepen tijdens Songfestival

HLN
Italiaanse politie verijdelt cyberaanvallen van pro-Russische hackersgroepen tijdens Songfestival
De Italiaanse politie heeft cyberaanvallen van pro-Russische hackersgroepen op de netwerkinfrastructuur verijdeld tijdens de halve finale afgelopen dinsdag en de finale zaterdag van het het Eurovisie Songfestival in Turijn. De politie meldde dat de hackersgroep Killnet en de daaraan verbonden groep Legion tevergeefs cyberaanvallen pleegde tijdens optredens van artiesten en tijdens de stemmingen.
Lees verder

Klein in de nederlaag: Price en "dikke" Lewis maken het bont en moeten en moeten uit elkaar gehaald worden
Gerwyn Price heeft zich gisterenavond niet van zijn beste kant laten zien. Na een nederlaag tegen Adrian Lewis kookte het potje bij de Welshman over. Hij gooide zijn pijltjes weg en wou snel naar huis. Maar toen Lewis hem nog iets in het oor kwam fluisteren, laaiden de gemoederen hoog op.
Lees verder

Waarom is het zo moeilijk om tegen de groep in te gaan? "Uitgesloten worden was vroeger een doodsvonnis"
Van 'Big Brother' en 'De Mol' naar 'De Verraders', veel tv-series draaien rond de groepsdynamiek. En ook in het echte leven – denk maar aan Reuzegom – is dikwijls te zien hoe sterk die groepsdruk kan zijn. Wie is een schaap en volgt, wie is een rebel? Professor sociale psychologie Frank Van Overwalle (65) van de Vrije Universiteit Brussel doet een boekje open over de kracht van groepen: "Een groep geeft mensen identiteit, maar is daardoor ook anti-sociaal."
Lees verder

Klein in de nederlaag: Price en "dikke" Lewis maken het bont en moeten uit elkaar gehaald worden
Gerwyn Price heeft zich gisterenavond niet van zijn beste kant laten zien. Na een nederlaag tegen Adrian Lewis op de Czech Darts Open kookte het potje bij de Welshman over. Hij gooide zijn pijltjes weg en wou snel naar huis. Maar toen Lewis hem nog iets in het oor kwam fluisteren, laaiden de gemoederen hoog op.
Lees verder

BASKET KORT. Net geen finaleplaats voor driekoppig Team Antwerp * Oostende naar elfde titelfinale op rij * Kangoeroes Mechelen één zege verwijderd van finaleplaats
Als een pletwals, zo denderde landskampioen Oostende over Bergen heen (90-48). Goed voor een derde zege en kwalificatie voor de titelfinales. Daarin kan Oostende op zoek naar een elfde landstitel op rij. In de andere halve finale staat Mechelen dicht bij zijn eerste finaleplaats ooit. Het won de tweede partij van Leuven met 78-75. Mechelen heeft nog één zege nodig. Volgt die maandag in Leuven?
Lees verder

Vrouw en peuter komen goed weg: wagen belandt op zijn dak na ongeval
Een vrouw en haar peuter raakten zaterdagavond betrokken bij een spectaculair ongeval in Ruddervoorde. Ze belandde met haar wagen op zijn dak. De bestuurster raakte lichtgewond, haar kindje bleef ongedeerd.
Lees verder

IN BEELD: Zomerse temperaturen lokt de eerste zwemmers in het water
Het eerste zomerse weekend van 2022 lokte meteen de eerste zwemmers naar het provinciaal domein Nieuwdonk in Overmere (Berlare). De temperatuur van het water was nog niet bijzonder hoog, maar toch zochten al heel wat zwemmers verkoeling.
Lees verder

Actrice Nora Gharib was ooit schoonheidsspecialiste: dit zijn haar 4 favoriete beautylooks (en zo creëer je ze)
Actrice en Tv-presentatrice Nora Gharib (28) siert dit weekend op de cover van NINA. Ze praat voluit over haar leven na de scheiding en haar plannen voor de toekomst. Voor ze het grote scherm veroverde, startte ze haar carrière als schoonheidsspecialiste. Dat ze nog altijd de kneepjes van het vak kent, toont ze met haar vier favoriete beautylooks. En ook de cover look staat erbij. "Make-up hoeft niet moeilijk te zijn."
Lees verder

Van kamado tot tafelgrill: zo kies je de ideale barbecue voor je tuinfeest
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren.
Lees verder

Saoedisch staatsoliebedrijf maakt 38 miljard euro winst dankzij hoge olieprijs
Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 39,5 miljard dollar (37,9 miljard euro) opgetekend. Dat is een stijging met 82 procent op jaarbasis. Het grootste olieconcern ter wereld profiteerde van de oplopende olie- en gasprijzen door de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

LIVE. Titelkoorts stijgt: pakt Club op Bosuil derde landstitel op rij?
• Bosuil • Aftrap: 13u30 • Champions' play-offs • Als Club wint, is het voor de 18de keer landskampioen
Lees verder

Gezin dagvaardt 3M wegens 'hallucinante PFOS-waarden': "We kunnen niet anders dan naar de rechtbank trekken"
Een gezin met kinderen dat vlak bij de Zwijndrechtse vestiging van 3M woont, dagvaardt de Amerikaanse multinational omdat in de lichamen van de gezinsleden, maar ook in hun woning en tuin, "hallucinante PFOS-waarden" zijn vastgesteld. Ze sloten zich aan bij het midden maart opgerichte burgercollectief Darkwater 3M. De zaak wordt dinsdag ingeleid voor vrederechter in het vijfde kanton in Antwerpen.
Lees verder

Wat kan je doen tegen klaver in je gazon? "Plaatsen waar het groeit zijn gevoeliger voor kale plekken"
Een beetje klaver in je gazon houdt het gras groen en biedt voedsel voor bijen en hommels. Maar wat als ze je hele gazon inpalmen en je grasmat eronder te lijden heeft? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft goede raad om hun groei op een milieuvriendelijke manier terug te dringen.
Lees verder

Duitse steden dimmen straatverlichting om energie te besparen
Verschillende steden in Duitsland verminderen het aantal uren dat de straatverlichting brandt. Daarmee willen ze kosten besparen nu de energieprijzen nog altijd hard oplopen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne. Volgens de Duitse vereniging van steden en gemeenten is het terugschroeven van de straatverlichting een van de maatregelen die genomen kan worden om energie te besparen.
Lees verder

Man (18) in levensgevaar na steekpartij op tram in Antwerpen: dader op de vlucht
Op tram 3 richting P+R Merksem heeft er zaterdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Een 18-jarige man kreeg verschillende messteken. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Steven Van Herreweghe (44) vertoeft elk weekend in het atelier van zijn beste vriend: "Onze gesprekken, da's therapie"
Hoe een drukbezette televisiepresentator als Steven Van Herreweghe (44) stoom afblaast? Door zich naast zijn beste vriend in diens schildersatelier neer te vlijen. De single papa van 2 vertelt wat hem elk weekend tot rust brengt. "Ik zit in die fase in mijn leven dat ik op zaterdag filterkoffie drink in Vlaamse kantines. Ik was daar bang voor, maar het is supergezellig."
Lees verder

Eerst werd ze uit de rechtbank gezet, nu doet ze haar verhaal: goede vriendin van Johnny Depp haalt stevig uit naar Amber Heard
Midden april werd Gina Deuters, een goede vriendin van Johnny Depp, uit de rechtbank gezet. Deuters moest normaal gezien getuigen in het proces tussen de acteur en zijn ex-vrouw Amber Heard. Alleen had de vrouw voor haar getuigenis al enkele filmpjes van het proces gezien. Als gevolg moest ze de rechtszaal te verlaten. Ondertussen heeft de vrouw echter een tweede kans gekregen. In een interview met het Amerikaanse 'Page Six' doet Gina Deuters nu alsnog haar verhaal. "In het begin leek ze een aardige huisvrouw, maar al snel kwam haar ware aard naar boven."
Lees verder

LIVE. "Let's win today!": Club op weg naar Bosuil - Paul Gheysens: "Als Club beter is, dan mogen ze winnen"
• Bosuil • Aftrap: 13u30 • Champions' play-offs • Als Club wint, is het voor de 18de keer landskampioen
Lees verder

Podcastmaker Gilles Mbiye-Beya over 'zijn' AC Milan, op zucht van Serie A-titel: "We gaan de glorietijden herbeleven - dat kan niet anders"
Als het over AC Milan gaat, spreekt hij in de 'wij-vorm'. Gilles Mbiye-Beya (26), podcastmaker en Milan-adept, over de nakende titel van de Rossoneri. "Van mij mag Zlatan de rest van zijn leven bij ons op de bank zitten."
Lees verder

De wonderjaren van Metejoor (31) en zijn zus Lisa (29): "Mijn ouders hebben mij nooit horen zingen als kind"
In 'The Voice Kids' (VTM) is hij coach van jonge zangtalenten, maar hoe was Joris Van Rossem, beter bekend als Metejoor, zelf toen hij nog een 'kid' was? Wij doken in de fotoalbums van de zanger en zijn zus, die zelf ook door de podiummicrobe gebeten is. "Lisa deed mee aan wedstrijden en sprong voortdurend op een podium. Ik was keifier op haar en tegelijk ontzettend kwaad op mezelf: waarom durf je dat niet?"
Lees verder