Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 mei 2022

INTERVIEW. Hilde Crevits: “Als Vincent Van Peteghem Vlaamse jobbonus mee regelt, krijgen burgers 600 euro netto mee...

HLN
INTERVIEW. Hilde Crevits: "Als Vincent Van Peteghem Vlaamse jobbonus mee regelt, krijgen burgers 600 euro netto meer. Dankzij CD&V hé, niét dankzij N-VA"
Na Openbare werken en Mobiliteit, Onderwijs, Werk, Economie en Landbouw is Hilde Crevits (CD&V) nu bevoegd voor Welzijn. De gids is ervaren, de tocht is moeilijk. "Wouter Beke vroeg het mij. In 2019 zag ik het niet zitten, nu wel. En misschien ben ik wel nodig."
Lees verder

Jasmien Claes, alias mevrouw Mignolet, het pit achter de kampioenenmaker van Club: "Simon is rustig, ik ben meer zoals Noa Lang"
"Zij heeft thuis ook de Champions' play-offs gespeeld." Meet Jasmien Claes (34), alias mevrouw Mignolet. Trotse mama ook van Lex en de nog frêle Vin. Én het pit achter de kampioenenmaker van Club. "Ik ben meer zoals Noa Lang."
Lees verder

Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze gezellige kleine festivals in Vlaanderen feest je er deze zomer op los
Na twee jaar wachten mogen we weer uitkijken naar een volwaardige festivalzomer. Zo zijn Rock Werchter en Tomorrowland al in volle voorbereiding om hun uitverkochte festivalweides te laten genieten als vanouds. Maar de zomermaanden bieden zoveel meer dan de welbekende grote namen. Overal in Vlaanderen kun je kleinschalige, gezellige festivals met elk hun unieke troeven ontdekken. Wij geven hier alvast enkele suggesties voor jouw festivalagenda.
Lees verder

PORTRET. Geen pluimen en blote borsten meer in 'Le Lido': het wereldberoemde Parijse cabaret sluit voorgoed de deuren
De Parijse pluimen en hoepelrokken mogen opgeborgen, de French Cancan afgeleerd. Binnenkort houdt 'Le Lido' - na 'Moulin Rouge' het beroemdste cabaret ter wereld - er voorgoed mee op. Zelfs de ellenlange benen van de showdanseressen raakten niet over de coronaput. Laatste portret van 'une grande dame'.
Lees verder

Onze chef voetbal over de contractverlenging van Hein Vanhaezebrouck: "Het peper en zout van AA Gent"
Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met twee jaar verlengd. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt dat beide partijen niet zonder elkaar kunnen. "Vanhaezebrouck heeft AA Gent de jongste maanden weer op smaak gebracht."
Lees verder

Iconisch Coca-Cola-flesje krijgt make-over in strijd tegen plastic: "Kleine verandering met hopelijk grote impact"
Hoewel ze samen mogen gerecycleerd worden, belanden de dop van een plastic Coca-Cola-flesje en het flesje zelf nog té vaak in verschillende vuilnisbakken. Om deze recyclagekwaal te bestrijden, heeft de frisdrankgigant een nieuw flesje gelanceerd. Maar niet iedereen is onder de indruk.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Kledingketen houdt grote privéverkoop in magazijn: "202 euro betaald, 256 euro uitgespaard"
Wie aan een nieuwe outfit toe is en toch niet te veel wil uitgeven, moet volgens de leden van Promojagers België langsgaan op de privéverkoop van kledingketen Modemakers. In een magazijn in de Oost-Vlaamse gemeente Temse kan je immers ferme koopjes doen.
Lees verder

Supergoedkoop treinen door Duitsland deze zomer
Deze zomer onbeperkt treinen door Duitsland, voor maar 9 euro per maand? Dat kan nu de Bondsdag en Bondsraad plannen daarvoor hebben goedgekeurd.
Lees verder

26 nieuwe coronabesmettingen in Peking: 13.000 inwoners van wooncomplex in quarantaine
Zo'n 13.000 inwoners van een wooncomplex in de Chinese hoofdstad Peking zitten sinds vrijdagnacht in quarantaine na de bevestiging van 26 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten.
Lees verder

Mega Mindy's Free Souffriau en Lotte Stevens vervoegen cast voor laatste speelreeks van musical '40-45'
Binnenkort start de laatste reeks voorstellingen van de musical '40-45'. Daarin vertolken Mega Mindy-actrices Free Souffriau en Lotte Stevens de rollen van Sarah en Marie.
Lees verder

Golden State Warriors loopt ondanks 42 punten van MVP Luka Doncic uit tot 2-0 tegen Dallas Mavericks
Golden State Warriors heeft met 126-117 gewonnen van Dallas Mavericks in het tweede duel van de finale van de Western Conference in de NBA.
Lees verder

"Wat als ik verlies? Dan zal dat wel het einde van mijn carrière zijn": wat er in Abu Dhabi op het spel staat voor Delfine Persoon
Alles of niks. Dat is wat er voor bokser Delfine Persoon vanavond op het spel staat in Abu Dhabi. Niet voor niets vloog ze op en af naar het Midden-Oosten. Dat vraagt om een woordje uitleg van de bokser en haar trainer Filiep Tampere: "Ik heb nog één grote kans en die moet ik nemen."
Lees verder

Deze week in 1932: Amelia Earhart begint als eerste vrouw ooit aan solovlucht over Atlantische oceaan, vijf jaar later verdwijnt ze mysterieus tijdens recordvlucht rond de wereld
Amelia Earhart was in 1932 de eerste vrouwelijke piloot die in haar eentje de Atlantische Oceaan overvloog, vijf jaar na Charles Lindbergh. Ze begon haar trip op 20 mei 1932, deze week exact 90 jaar geleden. In 1937 waagde ze zich, samen met navigator Fred Noonan, aan een recordvlucht van 47.000 km rond de wereld. Het liep mis en beiden verdwenen in nooit opgehelderde omstandigheden.
Lees verder

Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: "Vooral de softwareondersteuning van je toestel is belangrijk"
Duurzaamheid is steeds minder een hol begrip, maar meer en meer hét pad voor de toekomst. Ook bij de keuze van je smartphone kun je op dat vlak een verschil maken, door een smartphone aan te schaffen die zo lang mogelijk meegaat. Donovan Kerssenberg, smartphonespecialist bij technologiesite Tweakers, legt uit hoe je er de beste uitpikt én geeft zijn eigen top drie mee.
Lees verder

Niet tevreden, geld terug? De wettelijke garantie verandert drastisch vanaf 1 juni: dit moet je weten
Dankzij nieuwe Europese regels wordt de wettelijke garantie - niet te verwarren met fabrieksgarantie, laat staan met commerciële garantie - grondig hervormd. "Zo wordt het principe uitgebreid naar digitale inhoud en diensten", zegt Reinhard Steennot, professor Consumentenrecht aan de Universiteit Gent. "Bovendien wordt de consument nog beter beschermd." Voor ons zet hij de nieuwe wetgeving uiteen.
Lees verder

Burgemeester van Londen wijst uitnodiging prins Harry en Meghan af
De burgemeester van Londen, Sadiq Khan (51), heeft de uitnodiging van prins Harry (37) en Meghan Markle (40) om hen in hun huis in Californië op te zoeken afgewezen. Dat melden verschillende Britse media. De hertog en hertogin van Sussex zouden de burgemeester hebben uitgenodigd omdat ze vorige week niet naar een feest van de burgemeester in Los Angeles konden komen.
Lees verder

Het moment waarop raket inslaat op cultureel centrum van Oekraïense Lozova
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland van een raketaanval op een cultureel centrum in Lozova, in het oosten van het land. Bij de aanval op het gebouw zouden acht mensen gewond zijn geraakt, onder wie een elfjarig kind. Op deze video is de raketinslag te zien, gevolgd door een explosie en een enorme rookwolk.
Lees verder

INTERVIEW. 'Thuis'-actrice Leah Thys (77), 1 jaar na het overlijden van haar grote liefde: "Ik overleef. Dag per dag"
Leah Thys (77) nam één jaar geleden onverwachts afscheid van haar echtgenoot Jos De Man (88). We mogen haar opzoeken in hun vakantiehuisje aan de Franse Opaalkust, waar Leah nu rust zoekt maar ook troost vindt. "Ik weet dat Jos zich hier goed voelde." De 'Thuis'-actrice blikt vooruit op alweer een zomer zonder hem, maar kijkt ook terug op haar jeugd en de jaren dat ze in het bruisende Londen woonde. "Eigenlijk wilde mijn moeder heel graag een zoon. Dat heb ik gevoeld."
Lees verder

Verstoorde voorbereiding brengt Elise Mertens niet van de wijs voor Roland Garros: "Kwartfinale enkel en winnen in het dubbel. Je moet dromen, hè"
De bezige bij in Elise Mertens (WTA 33) werd de voorbije weken verplicht aan banden gelegd. Een scheurtje in de dij zorgde voor een verstoorde voorbereiding op Roland Garros. Toch slaat dat de 26-jarige Hamontse niet uit haar lood: "Ik moet vertrouwen hebben in mezelf."
Lees verder

Dana Winner zet criticasters op hun plaats: "Wie zegt dat ik nog botox gebruik, kent er niets van"
"Eigenlijk ben ik te bescheiden om Dana Winner te heten, Chantal was voor mij ook al oké", zegt de 57-jarige Limburgse zangeres. Toch ontbreekt het haar allerminst aan vechtlust, én aan een pantser tegen kritiek. De artieste blikt in dit interview terug op de hoogtepunten uit haar leven, maar ook op de moeilijke periodes, zoals het overlijden van haar vader en haar scheiding. "Dat voelt voor een stuk aan als falen."
Lees verder