Doorgaan naar hoofdcontent

Internationale pers kroont onze nummer één: “Koning Courtois is de beste doelman van de wereld”

HLN
Internationale pers kroont onze nummer één: "Koning Courtois is de beste doelman van de wereld"
De man die Real Madrid de Champions League bezorgde. Onze journalist in het Stade de France zette zijn volgspot op Thibaut Courtois en zag monden openvallen. En dat was ook het geval bij de internationale pers. "De beste keeper op de planeet, dat is hij."
Lees verder

Jens Dendoncker over zijn weekendplannen: "Lauren maakt mijn leven compleet, dus zéker ook mijn weekend"
Acht jaar woont Jens Dendoncker (31) intussen in Antwerpen. En sinds enkele jaren deelt hij in die stad lief en leed met zijn vriendin Lauren Versnick. "Bij ons is er meer dan houden van. Ik ben dankbaar dat we nu nog altijd samen zijn", zo vertelt hij, doelend op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft. De charismatische komiek verklapt waar hij in het weekend het liefst stoom afblaast. "Het is zalig om 500 meter van onze deur de stad in te trekken."
Lees verder

REACTIES. Klopp: "Courtois was Man van de Match, dat zegt alles - Ancelotti: "Ben nu een man van records"
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti overlaadde zijn team met lof na de winst van de Champions League. Real versloeg dankzij een onklopbare Thibaut Courtois Liverpool in de finale in het Stade de France met 1-0. "Ik kan het niet geloven", sprak de 62-jarige Italiaan in een eerste reactie. "We hebben een fantastisch seizoen gehad."
Lees verder

Grote klopjacht in Eupen op daders van misdrijf in Duitsland
De politie zoekt deze ochtend in de regio van Eupen naar de daders van een misdrijf dat in Duitsland werd gepleegd. Dat meldt het parket van Eupen.
Lees verder

Schildpad met 2 koppen viert 10de verjaardag: "Maar moeder worden zal nog even duren"
Een klein verjaardagsfeestje in Wielsbeke dit weekend: de tweekoppige schildpad Kianga werd 10 jaar oud. "Ik heb nog andere schildpadden, maar Kianga blijft toch mijn lievelingsdier."
Lees verder

Hasselaar Steve Meert van 'Fc Nerds' onverwacht overleden
Hasselaar Steve Meert, gekend van 'FC Nerds', is dit weekend onverwacht overleden. De man liet het leven door hartfalen.
Lees verder

Vandaag trekt Ros Beiaard door Dendermonde: alles wat u moet weten over de legende en de folklore
De Ros Beiaard-koorts slaat helemaal toe in Dendermonde. Iedereen kijkt uit naar de langverwachte Ommegang vandaag. Maar waar komt dit gebeuren eigenlijk vandaan? Wat zit er achter al die figuren in de stoet? En waarom leeft dit zo in Dendermonde? Wij zochten het allemaal voor u uit.
Lees verder

Dina Tersago presenteert al 20 jaar op televisie: "Ik vind het heel erg als mensen mij 'fake' noemen"
"Ik probeer mijn spontaniteit en joie de vivre te behouden." Na 20 jaar in het vak gaat voor Dina Tersago (43) oprechtheid nog altijd boven alles. Met haar minzame stijl en haar jeugdige voorkomen is de presentatrice al jaren een van de populairste VTM-gezichten. "Toen mensen me erop wezen dat Gloria Monserez en ik zussen zouden kunnen zijn... Dat maakte mijn dag goed", vertelt ze in een gesprek over haar gezin, het begin van haar carrière en omgaan met kritiek. "Ik wil na elk programma dat ik presenteer een evaluatiegesprek."
Lees verder

RECENSIE. 'Obi-Wan Kenobi': "Moest arme Ben hiervoor uit z'n pensioen gehaald worden?"
Drie maanden nadat Disney+ de Boba Fett-boeken dichtdeed, pakt het streamingplatform uit met het meest geanticipeerde Star Wars-project sinds 'The Force Awakens'. In het zesdelige 'Obi-Wan Kenobi' kruipt Ewan McGregor terug in de legendarische lompen van de gelijknamige Jedi-meester en riskeert hij opnieuw een confrontatie met z'n oud-leerling Anakin Skywalker. Acteur Hayden Christensen maakt daarmee z'n triomfantelijke comeback naar de franchise en mag zich volwaardig in het iconische pak van Darth Vader hijsen. Of dit alles ook even verrukkelijk wegkijkt als dat het klinkt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

LIVE. Absolute hoogdag in Dendermonde: voor het eerst in twaalf jaar trekt Ros Beiaard weer door de stad
Twaalf jaar moesten de Dendermondenaren er op wachten, maar vandaag is het eindelijk zover! Hun trotse Ros wordt van stal gehaald om de Vier Heemskinderen Maarten, Wout, Stan en Lander in een historische ommegang, die ongeveer 2.000 figuranten telt, door de binnenstad te dragen. Naar verwachting zal het volksfeest zo'n 100.000 mensen op de been brengen. De binnenstad is dan ook autovrij, de 18.000 tribuneplaatsen uitverkocht. Start omstreeks 14.30 uur, het hoogtepunt volgt rond 19.30 uur met een spektakel op de grote markt met meer dan 10.000 vuurpijlen.
Lees verder

Ex-private banker vertelt hoe we kunnen leren van de rijken: "Beleggen op je 25ste? Voor alles is een tijd"
Dat de financiële kennis van de Belg ondermaats is, dat weten bankiers al langer. Maar niet iedereen kan zich een private banker veroorloven. Reden te meer voor voormalig private banker Jan Vanoverbeke, die dertig jaar lang gegoede families en hun vermogen begeleidde, om een boek te schrijven met praktisch advies. "Geld is een betaalmiddel, het is droge materie. Maar er zijn zoveel emoties mee gemoeid dat het moeilijk is om er nuchter over te praten."
Lees verder

Ex-private banker vertelt hoe we kunnen leren van de rijken: "Er is een soort 'natuurlijke volgorde' die ik ook bij rijkere families bemerk"
Dat de financiële kennis van de Belg ondermaats is, dat weten bankiers al langer. Maar niet iedereen kan zich een private banker veroorloven. Reden te meer voor voormalig private banker Jan Vanoverbeke, die dertig jaar lang gegoede families en hun vermogen begeleidde, om een boek te schrijven met praktisch advies. "Geld is een betaalmiddel, het is droge materie. Maar er zijn zoveel emoties mee gemoeid dat het moeilijk is om er nuchter over te praten."
Lees verder

LIVE GIRO. Zorgt jarige Carapaz nog voor een mirakel of brengt Hindley het roze veilig naar de haven?
Nog 17,4 kilometer tijdrijden en dan zit de Giro erop. Jai Hindley verdedigt na zijn triomftocht gisteren op de Passo Fedaia een voorsprong van 1:25 op Richard Carapaz in het klassement. Behoudens ongelukken of een mirakel wordt Hindley straks in Verona de eerste Australiër ooit die de Giro wint. Maar wie zet de tijdrit naar zijn hand? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Mathieu van der Poel entertaint publiek in Giro met wheelie op de Fedaia
Mathieu van der Poel heeft in de twintigste rit van de Giro uitgepakt met een wheelie. Op de Fedaia maakte de Nederlander van Alpecin-Fenix even tijd om het publiek te vermaken. En dat tot groot jolijt van de Italiaanse supporters langs de kant van de weg.
Lees verder

"Jij bent de nummer 1! Mijn koning!": familie Courtois zag hun held vanop de eerste rij uitblinken (en deelde dat gretig)
Vriendin, ouders, zus en de kindjes: allen tekenden ze gisterenavond present in het Stade de France. En zagen ze 'hun' Thibaut Courtois de Champions League winnen voor Real Madrid. De clan-Courtois deelde de euforie gretig op sociale media.
Lees verder

"Een probleem in bed kan een waarschuwing zijn voor een hartaanval of een beroerte": uroloog ontraadselt misverstanden over de penis
We weten te weinig over de penis, vindt Amerikaans uroloog Aaron Spitz. Door regelmatig op tv te komen en 'Het Penisboek' uit te brengen, heeft hij er zijn missie van gemaakt om misverstanden over het lichaamsdeel de wereld uit te helpen. "Te veel jongens leren over de penis door pornografie. Dat is vergelijkbaar met leren autorijden door naar 'The Fast and The Furious' te kijken."
Lees verder

Thomas Markle verlaat ziekenhuis en wenst Queen een gelukkig jubileum
Thomas Markle (77), de vader van hertogin Meghan, heeft het ziekenhuis verlaten. Vijf dagen geleden werd hij opgenomen met een beroerte. Hij had verlammingsverschijnselen en kon de linkerkant van zijn lichaam niet bewegen. Het gaat nu beter met de man, en hij wenst de Britse koningin zelfs een gelukkig jubileum.
Lees verder

Stunt met flyboard flopt: Franky 'raketman' Zapata (43) gewond na crash in Frans meer
Franky Zapata (43), de uitvinder van het flyboard, is dit weekend met zijn tuig neergestort in een meer in Biscarrosse (Frankrijk). De Fransman raakte gewond bij de crash. Van het ongeluk circuleren beelden op sociale media.
Lees verder

Football Talk. Dessers scoort eerste goal voor Nigeria - UEFA-voorzitter neemt het in zaak rond Mbappé op voor PSG - De Roeck verlengt bij Westerlo
Cyriel Dessers heeft zondag zijn eerste doelpunt gescoord voor de nationale ploeg van Nigeria. De spits van Feyenoord tekende in de oefeninterland in het Amerikaanse Dallas tegen Mexico kort na rust voor de gelijkmaker. Via een eigen doelpunt van verdediger William Troost-Ekong, ging Nigeria alsnog onderuit: 2-1. Dessers werd in zijn tweede interland negen minuten voor tijd vervangen.
Lees verder

Oeigoeren teleurgesteld over "propaganda-toer" VN-mensenrechtenchef in China
Een "propaganda-toer" en een "teleurstellende farce". Dat is hoe mensenrechtenactivisten het bezoek van de mensenrechtenchef van de Verenigde Naties Michelle Bachelet aan de Oeigoerse regio Xinjiang in China bestempelen. Op zaterdag sloot Bachelet haar bezoek af met een persconferentie, die door Oeigoeren buiten China als een teleurstelling werd ervaren.
Lees verder