Doorgaan naar hoofdcontent

“In ‘De mol’ kon hij plots niet meer echt tegen zijn verlies”: broers Sven en Kristof Pede over hun band

HLN
"In 'De mol' kon hij plots niet meer echt tegen zijn verlies": broers Sven en Kristof Pede over hun band
De jongste is 31 en ontmaskerde de mol dankzij een tip van de oudste. De oudste is 37 en brak ooit de arm van de jongste. Ze supporteren allebei voor Anderlecht en zijn verknocht aan hun hometown Liedekerke. Maar hun band werd pas echt hecht toen de jongste vader werd. Sven en Kristof Pede, broers.
Lees verder

Shanghai heropent openbaar vervoer gedeeltelijk na twee maanden lockdown
Het openbaar vervoer in Shanghai is zondag gedeeltelijk heropend na bijna twee maanden lockdown vanwege de coronapandemie.
Lees verder

Carmen (34) zou nooit meer een voetballer daten, maar dan ontmoet ze Wesley (41). "Het voelde zo snel vertrouwd"
Door slechte ervaringen neemt Carmen (34) zichzelf voor om nooit meer iets met een voetballer te beginnen. Maar dan leert ze Wesley (31) kennen: voetballer bij de ploeg van Willebroek, terwijl zij samen met haar ouders achter de toog in de voetbalkantine werkt. Haar interesse in hem groeit, maar kan Wesley haar bewijzen dat niet alle voetballers onvoorspelbare partners zijn? "Elke avond hoopte ik dat hij me iets zou sturen. Ondertussen had hij meer contact met een vriendin van mij."
Lees verder

Queen Elizabeth zal voor het eerst in zeventig jaar niet het eresaluut in ontvangst nemen tijdens Trooping the Colour
Wanneer volgende maand het evenement Trooping the Colour plaatsvindt in Londen, zal de Britse koningin Elizabeth (96) voor het eerst in zeventig jaar niet aanwezig zijn om het eresaluut in ontvangst te nemen. Dat schrijft de Britse krant 'The Sunday Times'.
Lees verder

Football Talk. PSG zet sportief directeur Leonardo op straat - Trossard mist slotmatch Brighton, maar geraakt wellicht fit voor Nations League
Leandro Trossard (27) moet door een lichte blessure verstek geven voor de slotmatch van Brighton tegen West Ham. De Rode Duivel zou wel tijdig fit geraken voor de Nations League-duels in juni. België neemt het dan op tegen Nederland (3/6), Polen (8/6 en 14/6) en Wales (11/6).
Lees verder

LIVE. Frey zet Antwerp op voorsprong met listig hakje, wat kan Union nog?
• Slotspeeldag Champions' play-offs • Aftrap: 16u • Stade Joseph Marien • Union is zeker van de tweede plek, Antwerp van de vierde
Lees verder

LIVE. Union en Antwerp gaan rusten met brilscore na matig schouwspel, wie toont na rust meer gretigheid?
• Slotspeeldag Champions' play-offs • Aftrap: 16u • Stade Joseph Marien • Union is zeker van de tweede plek, Antwerp van de vierde
Lees verder

Max Verstappen wint in Barcelona na pech bij Charles Leclerc en wordt nieuwe WK-leider
Max Verstappen heeft in Barcelona zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De Nederlandse wereldkampioen haalde het voor ploegmaat Sergio Pérez en George Russell. Halverwege de wedstrijd kreeg Charles Leclerc, die riant op kop reed, af te rekenen met een mechanisch probleem. De Monegask moest opgeven. Verstappen is de nieuwe leider in de WK-stand.
Lees verder

Wereldprimeur: vermoord slachtoffer doet zelf oproep in opsporingsprogramma
Een 13-jarige jongen, Sedar Soares, die in 2003 in Rotterdam werd vermoord, doet nu met behulp van moderne technieken zelf een oproep op televisie aan de dader en aan getuigen om zich te melden. Het gebruik van deepfake-technologie is een wereldprimeur in dit soort zaken, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse politie.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Quinten is alles kwijt gespeeld en Cédric vermoedt dat zijn mama een affaire heeft
Romantiek, spanning en intrige. Dat zijn de klassieke ingrediënten voor een boeiende week 'Familie'. Ook de verhuis van Louise (Charlotte Sieben), Kato (Alix Konadu) en Jelle (Maarten Cox) naar hun studentenkot zorgt voor heel wat commotie uiteraard.
Lees verder

Ciccone toont zich de sterkste op slotklim in Cogne en wint vijftiende etappe in de Giro
Giulio Ciccone heeft de vijftiende etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Trek-Segafredo was de sterkste op de steile slotklim richting Cogne. Hij kwam alleen aan en wint zijn eerste etappe in deze Giro. Carapaz blijft, ondanks een vroege val, in het roze. Koen Bouwman neemt de blauwe trui over van Diego Rosa die al vroeg in de etappe de rol moest lossen.
Lees verder

Carmen Electra ziet terugkeer naar 'Baywatch' zeker zitten: "Sexy én leerrijk"
Net als Pamela Anderson (54) raakte Carmen Electra (50) wereldberoemd dankzij haar rol in 'Baywatch'. Het iconische rode badpak heeft ze intussen aan de haak gehangen, maar Electra zou het niet erg vinden om opnieuw in de rol van redder te kruipen. Dat vertelt ze aan 'People Magazine'.
Lees verder

Nafi Thiam opent seizoen met degelijke chrono op horden in Lokeren: "In verhouding tot mijn gevoel valt de tijd goed mee"
Nafi Thiam heeft zondag haar seizoen geopend met een 100 meter horden tijdens de Flanders Cup atletiek in Lokeren. De tweevoudige olympische kampioene won in 13.58, 24 honderdsten boven haar persoonlijk record. Thiam kon leven met de chrono, maar de benen waren niet super. "Ik heb me op geen enkel moment echt goed gevoeld", zei ze na afloop.
Lees verder

MULTILIVE. Volg hier de razend spannende ontknoping in de titelstrijd, Mané brengt Liverpool opnieuw langszij
Manchester City kan vandaag voor de achtste keer in de clubgeschiedenis kampioen worden. Daarvoor kan het wel best winnen tegen Aston Villa. Want Liverpool volgt in het klassement op amper één punt. Verliest Man City punten en klopt Liverpool Wolverhampton, dan gaat de titel alsnog naar de 'Reds'.
Lees verder

Nog maar eens feest: Club-supporters warmen letterlijk en figuurlijk op voor laatste wedstrijd
Feest twee van drie voor de supporters van Club Brugge zondagmiddag. Nadat ze vorige week de titel officieel konden vieren, staat nu de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Al uren voor de match verzamelden heel wat fans op de Platse. De straat werd er zelfs afgesloten.
Lees verder

Twee vrouwen beschuldigen nieuwe Franse minister van verkrachting
Damien Abad, die slechts enkele dagen geleden benoemd werd tot Frans minister van Solidariteit en Personen met een Handicap, wordt door twee vrouwen beschuldigd van verkrachting. Dat maakte de website Mediapart bekend, die de getuigenissen optekende. De feiten zouden hebben plaatsgevonden in 2010 en 2011.
Lees verder

LIVE (18u30). Youngster Nusa maakt debuut in de basis bij Club, Sadiki krijgt eerste minuten bij Anderlecht
• Slotspeeldag Champions' play-offs • Aftrap: 18u30 • Jan Breydelstadion • Club is al kampioen, Anderlecht zeker derde
Lees verder

Antwerp pakt op slotspeeldag eerste zege in play-offs na knap hakje Frey
Antwerp heeft trainer Brian Priske een mooi afscheid gegeven. Het zette in een flauwe wedstrijd Union met 0-1 opzij dankzij een geniale ingeving van Frey. Union, waar onder meer Vanzeir op de bank begon, haalde nooit haar niveau van het afgelopen seizoen.
Lees verder

MULTILIVE. Sensatie in Manchester: Cash kopt Aston Villa op voorsprong, maar Liverpool staat zelf nog op een gelijkspel tegen Wolverhampton
Halverwege de wedstrijden van Man City en Liverpool blijft het enorm spannend voor de titel. Man City leek zijn wedstrijd onder controle te hebben, maar slikte toch een tegengoal bij een zeldzame counter van Aston Villa. Maar Liverpool kan vooralsnog niet profiteren, want zij komen thuis voorlopig niet verder dan een 1-1 tegen Wolverhampton
Lees verder

Syrische experts assisteren Russen bij mogelijke campagne met gevreesde vatenbommen in Oekraïne
Bereiden de Russen een campagne met beruchte vatenbommen voor in Oekraïne? Europese inlichtingendiensten menen van wel, zo schrijft de Britse krant 'The Guardian'. Meer dan 50 specialisten van het Syrische leger - met een aanzienlijke ervaring in het maken en droppen van vatenbommen - zijn al enkele weken in Rusland om samen te werken met het Russische leger.
Lees verder