Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie ...

HLN
IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie en brandweer
De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.
Lees verder

Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: "Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs"
Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.
Lees verder

Steeds meer middenklassers in de rij voor voedselpakket en nooit eerder zo weinig schenkingen: "Ik schaam me, maar wil niet dat mijn kinderen iets tekortkomen"
De energiecrisis zorgt ervoor dat nog nooit eerder zoveel mensen een beroep deden op de voedselbank. Bovendien krijgen de voedselbanken sinds april zo'n 30 procent minder schenkingen, een historische daling. Onze reporter sprak met een voltijds werkende mama die voor het eerst in de rij stond. "Al tien jaar werk ik bij een verzekeringsmaatschappij en toch moet ik nu besparen op eten."
Lees verder

"Vrouw meldde in 2018 al seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen 'The Voice'"
Een vrouw heeft al in 2018 melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen 'The Voice of Holland'. Dat stelt advocaat Sébas Diekstra, die de vrouw bijstaat die werkte bij de productie van het programma. John de Mol heeft altijd gezegd dat de eerste meldingen over misstanden bij de talentenshow pas in april 2019 binnenkwamen.
Lees verder

Mark van Bommel nadert akkoord met Antwerp, Genk haakt af
Mark van Bommel is zo goed als rond met Antwerp. De Nederlandse trainer moet op de Bosuil de opvolger worden van Brian Priske. Racing Genk is definitief afgehaakt.
Lees verder

Expertencommissie: "Wereld nog steeds slecht voorbereid op nieuwe pandemie"
De wereld is niet beter voorbereid op een pandemie dan eind 2019. Dat stelt het Independent Panel for Pandemic Preparedness and Response (IPPPR) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de expertencommissie is de situatie mogelijk nog erger dan voor de coronapandemie, door de economische staat van de meeste landen.
Lees verder

Van Brangelina tot Apple en Google: iedereen wil Belgische designbuitenmeubelen. "Voor een buitensofa betaal je tot 100.000 euro"
Belgische designbuitenmeubelen zijn hot. Maar liefst 40 procent van de totale marktomzet zou uit ons land komen. Zelfs Brad Pitt en Angelina Jolie versleten ooit hun avonden samen op een Belgische buitensofa. Wat maakt onze meubelen zo goed?
Lees verder

Oekraïne vult 'dodentrein' met lijken van Russische soldaten
De lijken van honderden Russische soldaten in Oekraïne zijn nog niet gerepatrieerd. Meer dan 200 witte zakken met daarin de levenloze lichamen van Russische soldaten worden op een 'dodentrein' gezet. Soms zijn het hele lichamen, maar vaak alleen een vormeloze hoop vlees, botten en kleren.
Lees verder

Kent u deze formats nog? 15 voorstellen in 15 seizoenen, van 'de Belgische Champions League' tot een oneven aantal clubs in 1A
Vanmiddag vergadert de Pro League over de competitieformule. De voorbije vijftien jaar regende het ideeën. Het ene al gekker dan het andere - wat te denken van een eerste klasse met zeventien clubs? Hieronder vindt u een overzicht van alle voorstellen en hervormingen sinds 2007. Pak er gerust een telraam bij.
Lees verder

Elia zet gezinnen in om elektriciteitsnet "in evenwicht te houden" met korte afschakelingen
Hoogspanningsnetbeheerder Elia gaat een proefproject uitbreiden waarbij de eindgebruiker helpt om het net in evenwicht te houden. Productie en verbruik moeten steeds gelijk zijn, en dus komt er in tijden van toenemende productie van zonne- en windenergie een grotere evenwichtsoefening bij kijken. Via het proefproject worden apparaten zoals een warmtepomp bijvoorbeeld afgeschakeld als er veel vraag naar stroom is.
Lees verder

Stephanie en Iluna Planckaert stellen eigen make-upbox voor
Stephanie Planckaert (33) zet haar eerste stappen in de beauty-wereld. Met haar dochter Iluna Planckaert (17) stelde ze in Hasselt haar eerste, eigen make-upbox voor, die ze uitbrengt met de Belgische beauty-onderneemster Caroline Rigo, bekend van Rigorgeous.
Lees verder

Noordzee moet één grote groene energiecentrale worden
België, Denemarken, Duitsland en Nederland willen de capaciteit van windmolens in de Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen. Ze hebben daar vandaag in het Deense Esbjerg een akkoord over ondertekend.
Lees verder

België, Denemarken, Duitsland en Nederland willen capaciteit van windmolens in Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen
België, Denemarken, Duitsland en Nederland willen de capaciteit van windmolens in de Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen. Ze hebben daar vandaag in het Deense Esbjerg een akkoord over ondertekend.
Lees verder

Ook Europees Parlement vraagt vrijlating van terdoodveroordeelde Djalali
De voorzitster van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft Iran opgeroepen af te zien van de executie van Ahmadreza Djalali en de Zweeds-Iraanse professor vrij te laten. Metsola heeft daarover een brief gestuurd naar de voorzitter van het Iraanse parlement, zo verklaarde ze in de plenaire vergadering van het Europees Parlement.
Lees verder

Reiziger springt uit rijdende trein: treinverkeer tussen Izegem en Roeselare stilgelegd
Het treinverkeer tussen Izegem en Roeselare is woensdagnamiddag vanaf 17.30 uur anderhalf uur stilgelegd. Oorzaak was de melding dat een reiziger net na het vertrek uit het station van Izegem uit de rijdende trein sprong. Brandweer en politie organiseerden een zoekactie langs het spoor, zonder resultaat.
Lees verder

INTERVIEW. Ondernemer Wouter Torfs trekt naar de non-profitsector: "Torfs is mijn leven geweest. Loslaten is onmogelijk"
Op een dag vind je de job van je leven. Wouter Torfs (64), CEO van de gelijknamige schoenenketen, maakt de oversteek naar de sociale sector. Als voorzitter van het Centrum Algemeen Welzijnswerk wordt hij het nieuwe uithangbord van de steun aan dakloze en kansarme personen. "Ik denk dat het wijs is om een stap opzij te zetten voor het te laat is."
Lees verder

IN BEELD. Jarige Belgische marine trakteert koning Filip op indrukwekkende vlootparade op de Schelde
De Belgische marine heeft woensdagavond zijn 75ste verjaardag gevierd met een indrukwekkende vlootparade op de Schelde in Antwerpen. Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen.
Lees verder

Mauves Army stuurt duidelijk signaal naar Anderlecht: "Geen erehaag in Brugge"
Maakt Anderlecht zondag een erehaag voor landskampioen Club Brugge? Vincent Kompany zei afgelopen weekend "er nog niet aan gedacht te hebben", maar voor supportersfederatie Mauves Army is het duidelijk uit den boze.
Lees verder

Noordzee straks grootste groene energiecentrale van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland en Denemarken ondertekenen ambitieus energieakkoord
Woensdag reisden Premier Alexander de Croo (Open Vld) en Minister van Energie Tinne van Der Straeten (Groen) samen naar Denemarken. Op de agenda: een topontmoeting met hun directe collega's uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Door samen meer windmolenparken te bouwen, die met elkaar te verbinden, én de opgewekte stroom aan land te brengen, willen de Noordzeelanden hun bevoorrading van duurzame energie verbeteren.
Lees verder

Camille werkt samen met gerenommeerde songwriter John Ewbank: "Hij was zwaar onder de indruk"
Popprinses Camille (20) slaat de handen in elkaar met de bekende songwriter en muziekproducent John Ewbank (53). De twee kropen woensdag samen in de studio. "John was erg onder de indruk van haar stem", vertelt William Vaesen, de manager van de zangeres.
Lees verder