Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

IN BEELD. Diploma-uitreiking voor Duivels én onthulling van Walk of Fame voor internationals met 100 of meer caps

HLN
IN BEELD. Diploma-uitreiking voor Duivels én onthulling van Walk of Fame voor internationals met 100 of meer caps
Proclamatie voor een aantal Rode Duivels. Zij behaalden hun UEFA B en A-diploma en werden daar vanochtend voor gehuldigd. En passant onthulde de voetbalbond ook een Walk of Fame in Tubeke.
Lees verder

Plakkerige vloeistof zorgt voor monsterfiles op Antwerpse ring: tot anderhalf uur aanschuiven
Door een ongeval op de Antwerpse ring in de richting van Nederland ter hoogte van Berchem zijn drie rijstroken versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De Liefkenshoektunnel wordt tijdelijk tolvrij gemaakt. Omstreeks 13.30 uur lopen de files vanuit Gent al op tot ruim anderhalf uur. Een plakkerig goedje zorgt bovendien voor lange opkuiswerkzaamheden.
Lees verder

Forse files na ongeval op Antwerpse ring in Berchem, Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij
Door een ongeval op de Antwerpse ring in de richting van Nederland ter hoogte van Berchem zijn drie rijstroken versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De reiniging en de takeling zal nog een tijd duren, waarschuwt woordvoerder Peter Bruyninckx. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt.
Lees verder

Plakkerige vloeistof veroorzaakt monsterfiles op Antwerpse ring: weg opnieuw vrijgemaakt
De Antwerpse ring in de richting van Nederland is ter hoogte van Berchem opnieuw volledig vrij. Dat meldt de brandweerzone Antwerpen op Twitter. Sinds kort voor de middag waren er drie rijstroken versperd na een ongeval tussen twee auto's en een vrachtwagen waarbij glucose op de rijbaan terechtkwam.
Lees verder

De driegevelwoning van Giovanni en Lesley baadt in luxe: "Ik sluit niet uit dat er iemand 500.000 euro voor wil betalen"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Stefan Vanweddingen van Aktimmo een halfopen nieuwbouw in Sint-Truiden. "De woning heeft de allure van een villa, maar het is opletten dat je niet te veel investeert."
Lees verder

"Het is een zware en pijnlijke tijd geweest": prinses Charlene spreekt voor het eerst, maar hoe gemeend is het?
Ze leek compleet van het toneel verdwenen, maar prinses Charlene (44) van Monaco verschijnt weer in het openbaar. Zij en haar echtgenoot prins Albert (64) maakten afgelopen weekend hun opwachting tijdens de Grand Prix van Monaco, één van de belangrijkste evenementen op de kalender van het vorstendom. Hoe gaat het ondertussen met de prinses, en wat denkt ze van alle kwalijke roddels die haar nu al maanden achtervolgen? Voor het eerst spreekt Charlene zich uit: "Je wilt het hebben over de scheidingsgeruchten en mijn nieuwe thuis in Zwitserland?"
Lees verder

LIVE. Heel wat Duivels nemen trainersdiploma in ontvangst, ook eerbetoon aan internationals met meer dan 100 caps onthuld
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds gisteren klaar voor vier Nations League-wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina.
Lees verder

Morgen D-day voor Dessers: wordt het Feyenoord of toch een terugkeer naar Genk?
Blijft het Rotterdam of wordt het een retour naar Genk voor Cyriel Dessers (27)? Feyenoord heeft tot woensdagavond 1 juni om de aankoopoptie te lichten, maar heeft nog geen akkoord met de Genk-huurling gevonden.
Lees verder

Familie gaat zelf op zoek naar vermiste Leen (37): "Laatste spoor leidt naar Reims in Frankrijk"
De politie is op zoek naar Leen Lippevelde (37) uit Brugge. Zij vertrok zaterdagnacht thuis met haar wagen. Ter hoogte van Reims in Frankrijk betaalde ze nog aan een péage, maar sindsdien ontbreekt elk spoor. Haar familie is nu op zoek in Frankrijk. "We zijn elke snelwegparking aan het bekijken", zegt haar echtgenoot.
Lees verder

Als leeftijdsverschillen tussen collega's te groot zijn, nemen de ouderen ontslag
Hoe duidelijker de leeftijdsverschillen op de werkvloer, hoe meer oudere werknemers beslissen om het bedrijf te verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen. Opvallend genoeg hebben jongeren daar minder problemen mee - integendeel, zelfs.
Lees verder

Expert over de ban van Russische olie: "Dit zal de inflatie verder aanjagen terwijl Moskou een verdeel-en-heersspelletje kan proberen"
De ban van Russische olie moet Rusland dwingen om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Maar aardolie is als brandstof en grondstof voor de industrie onze belangrijkste energiebron. Komt de bevoorrading in het gedrang? Hoe zit het met het prijseffect? Doet de boycot Rusland écht pijn? En zijn er valkuilen? Professor internationale energiepolitiek Thijs van de Graaf van de UGent beantwoordt zes cruciale vragen. "Op 31 december wordt de kraan dichtgedraaid en dat gaan we voelen in onze portemonnee".
Lees verder

Ook 'Thuis'-acteurs steunen nationale staking: "Laat de kijker maar voelen dat we misnoegd zijn"
Door de nationale stakingsdag bij de VRT is er vanavond ook geen 'Thuis' te zien op de openbare omroep. Door besparingen wordt de productie in de toekomst uitbesteed. Enkele 'Thuis'-acteurs steunen de actie.
Lees verder

Dessers vindt geen akkoord met Feyenoord, terugkeer naar Genk lonkt
Cyriel Dessers (27) heeft geen persoonlijk akkoord met Feyenoord gevonden over een definitieve transfer. De spits keert in principe terug naar Genk, tenzij de Rotterdammers morgen, wanneer de deadline verloopt, nog met een extreem bod komen.
Lees verder

Nazaten wereldberoemde componist Verdi maken al 20 jaar ruzie over zijn villa op Italiaanse platteland en willen ze nu verkopen
Giuseppe Verdi is een van de meest bekende componisten ter wereld. Vijftig jaar lang woonde hij in een villa in het Italiaanse dorpje Sant'Agata bij Busseto in de provincie Piacenza. Vier nazaten ruziën al twintig jaar over wat te doen met het gebouw. Waarschijnlijk zal het nu geveild worden.
Lees verder

Huiszoekingen bij Deutsche Bank in onderzoek naar 'greenwashing'
Tientallen speurders van de Duitse financiële waakhond Bafin en van de federale politie BKA zijn dinsdag binnengevallen op de zetel van Deutsche Bank en bij zijn filiaal voor fondsenbeheer DWS in Frankfurt. Het Duitse gerecht verdenkt de bank ervan te hebben gefraudeerd met investeringen, waarbij beleggingsfondsen "duurzamer" worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn.
Lees verder

Valt vandaag de uitspraak in het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard? Bekijk hier de vijf opvallendste momenten
Zes weken lang stonden Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) recht tegenover elkaar in de rechtbank van Fairfax, Virginia. De acteur klaagt zijn ex aan voor 50 miljoen dollar wegens laster. Heard diende een tegeneis in van 100 miljoen dollar schadevergoeding. Het werd een spraakmakend proces met opvallende getuigenissen en verhalen. De slotpleidooien werden vrijdag gegeven. De jury kwam toen nog niet tot een beslissing. Vandaag wordt het beraad verdergezet.
Lees verder

Valt vandaag de uitspraak in proces Johnny Depp vs Amber Heard? Bekijk hier de vijf opvallendste momenten
Zes weken lang stonden Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) recht tegenover elkaar in de rechtbank van Fairfax, Virginia. De acteur klaagt zijn ex aan voor 50 miljoen dollar wegens laster. Heard diende een tegeneis in van 100 miljoen dollar schadevergoeding. Het werd een spraakmakend proces met opvallende getuigenissen en verhalen. De slotpleidooien werden vrijdag gegeven. De jury kwam toen nog niet tot een beslissing. Vandaag wordt het beraad verdergezet.
Lees verder

COLUMN. Wat als je lief een lagere opleiding heeft? Goedele trekt van leer tegen 'downdaten'
Naast een overdaad aan datingapps, je moet ook oppassen voor allerlei vervelende datingtrends en termen. 'Downdaten' is er eentje van: als je iemand datet met een lagere opleiding dan jezelf. Seksuologe Goedele Liekens denkt er het hare van, maar durft toegeven dat ze er zich zelf ook schuldig aan maakt. "Raar, want als een CEO iets begint met een nagelstyliste, is er geen vuiltje aan de lucht."
Lees verder

COLUMN. Wat als je lief lager opgeleid is? Goedele Liekens haalt uit naar 'downdaten'
Seksuologe Goedele Liekens volgt de trends in de datingwereld op de voet. En kijk: ze merkt dat 'downdaten' — iemand daten die lager opgeleid is dan jij — nog altijd erg not done is. Behálve als je een man bent. Waarom toch? Al maakt Goedele zich als mama soms ook schuldig aan het onterecht afraden van downdaten, beseft ze. "Raar, want als een CEO iets begint met een nagelstyliste is er geen vuiltje aan de lucht."
Lees verder

4-jarige kleuter overleeft val van zesde verdieping in Franse stad Tours
In de Franse stad Tours heeft een kleuter van 4 jaar gisteren een val van de zesde verdieping van een appartementsgebouw overleefd. Het kind was even aan de aandacht van zijn vader ontsnapt en zou uit het raam zijn gesukkeld. De kleuter liep enkele ernstige breuken op, maar is als bij wonder niet in levensgevaar.
Lees verder