Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

IN BEELD. De Bruyne met Heineken, ietwat beschonken Grealish en Guardiola met sigaar: zo vierde Man City de titel in ...

HLN
IN BEELD. De Bruyne met Heineken, ietwat beschonken Grealish en Guardiola met sigaar: zo vierde Man City de titel in Manchester
Niet alleen in Brugge, maar ook in Manchester stond er vandaag een kampioenenviering op het programma. Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats van Man City reden in een open bus door de stad, nadat ze gisteren de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis veroverden. De Bruyne - die al een afterparty achter de rug had - vierde met Heineken, manager Pep Guardiola met een sigaar. Ook miljoenenaankoop en fervent feestbeest Jack Grealish had het duidelijk naar zijn zin. Bekijk hieronder de beste beelden.
Lees verder

Wispelturige dag met opklaringen, enkele buien en in het noordwesten mogelijk een donderslag
Dinsdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden en vallen er geregeld buien. In de namiddag verwachten we vooral over het noordwesten enkele stevige buien, die mogelijk vergezeld worden van een donderslag. Daarna wordt het vanaf de kust droger en zonniger.
Lees verder

Sergio & Sam Gooris vormen een nieuw zangduo: "Maar 'Liefde Voor Muziek' moet ons absoluut niet bellen"
Vlaanderen is een zangduo rijker: Sam Gooris (49) en Sergio (56) slaan nu ook op muzikaal vlak de handen in elkaar. Met 'Een nieuw begin hé ho' brengen de twee voor het eerst samen een single uit. "Ik droomde er al héél lang van om samen te werken", aldus Sam die al meer dan 30 jaar innig bevriend is met Sergio.
Lees verder

Ondanks Aster Nzeyimana zakt 'Extra Time' volledig weg: wat is er aan de hand?
Exact 106.256 kijkers. Dat was het legertje voetbalfans dat vorige week, in volle strijd voor de kampioenstitel, naar 'Extra Time' keek. Geen all time-diepterecord, want een week eerder haalde het voetbalpraatprogramma amper 94.542 fans. Het zondagse 'Sports Late Night' op PLAY4, met onder andere de samenvatting Union-Brugge en vlak na 'De Mol' met 1,2 miljoen kijkers, scoorde toen ook al een magere 216.970 kijkers. Wat is er allemaal aan de hand in tv-voetballand? Een analyse.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Night Sky' (Prime Video): Een gepensioneerd koppel met een gigantisch geheim
Het moet van de Pixar-film 'Up' geleden zijn dat we nog zo een vertederend gepensioneerd echtpaar op de buis zagen, maar in 'Night Sky' doen Oscarwinnaars J.K. Simmons en Sissy Spacek zelfs de ijsblokjes in onze koelkast smelten.
Lees verder

Kostenexplosie zet warenhuizen onder druk: "Deze situatie is absoluut onhoudbaar"
Stijgende kosten en amper mogelijkheid de prijzen al te zeer op te trekken: de sowieso al piepkleine marges vreten momenteel aan onze warenhuisketens. Hoelang kunnen ze dit nog volhouden? Welke supermarkten zijn de winnaars? En waarom stijgen de voedingsprijzen hier veel minder dan in de buurlanden? Experten Pierre-Alexandre Billiet en Tom Simonts geven antwoord.
Lees verder

Het populairste duo van de Lage Landen: Metejoor lanceert duet met Snelle: "Hij vroeg mìj om samen te werken"
Hij heeft Holland rond z'n vinger gewonden. Drie shows over de grens had Metejoor al aangekondigd, nu volgt een zomersingle met Snelle - de populairste noorderbuur van 't moment. "Ongelofelijk", vindt Joris - Metejoor - Van Rossem. Maar verklaarbaar volgens Snelle: "Zijn muziek is puur en hij is een supergrave kerel. Metejoor is onder artiesten bij ons écht een begrip geworden."
Lees verder

Het populairste duo van de Lage Landen: Metejoor lanceert duet met Snelle. "Hij is echt een begrip in Nederland"
Vlaanderen is al veroverd, en nu heeft hij ook Holland rond z'n vinger gewonden. Metejoor kondigde eerder al drie shows over de grens aan, en daar voegt hij nu een duet met Snelle - de populairste noorderbuur van 't moment - aan toe. Wij spraken Joris - Metejoor - Van Rossem (31) en Lars - Snelle - Bos (26) over hun kersverse samenwerking, die geboren werd op Werchter Parklife: "Zijn muziek passeert bij ons negentig keer per week op de radio, ongelofelijk veel."
Lees verder

"De kijkcijfers zijn niet de reden waarom we stoppen": Gert en James presenteren deze week voor het laatst samen
"Het is tijd voor iets anders", vindt James en dus is hij samen met zijn maatje Gert bezig aan de allerlaatste afleveringen van 'De Cooke en Verhulst Show'. Daarmee komt, na 344 afleveringen, een einde aan de unieke talkshowtandem. "Er staat niets meer op de planning samen."
Lees verder

Gert en James presenteren deze week voor de laatste keer samen: "Het moet spannend blijven"
"Het is tijd voor iets anders", vindt James en dus is hij samen met zijn maatje Gert bezig aan de allerlaatste afleveringen van 'De Cooke en Verhulst Show'. Daarmee komt, na 344 afleveringen, een einde aan de unieke talkshowtandem. "Er staat niets meer op de planning samen."
Lees verder

Football Talk. Sergio Gómez hoopt dat rust volstaat - AA Gent op stage naar Oostenrijk
Nog geen beslissing over een mogelijke operatie van Sergio Gómez. Zowel club als speler hoopt momenteel dat enkele weken rust volstaan om volledig te herstellen van zijn schaambeenblessure, vorige maand opgelopen op Kortrijk. Een operatie geniet dus niet de voorkeur, maar zelfs in geval van een ingreep leeft de hoop dat Gómez fit aan de start van het nieuwe seizoen zal staan. (SVL)
Lees verder

Instituut voor verkeersveiligheid pleit voor rijbewijs met punten
Het verkeersveiligheidsinstituut Vias pleit ervoor om snel een rijbewijs op punten in te voeren waar tot op een bepaald niveau automatisch maatregelen aan gekoppeld zijn. Dat staat in een studie op vraag van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
Lees verder

Uitslaande brand verwoest woning in Alveringem: "Bejaarde bewoner kon tijdig ontkomen"
Een uitslaande brand heeft maandagavond een woning in de Roesbruggestraat in Alveringem volledig verwoest. De bejaarde bewoner kon wel tijdig ontkomen.
Lees verder

Op hun trouwdag voor de raadkamer: tandarts (46) verdacht van moord op haar verloofde en assistent (45)
In plaats van voor het altaar zal een vrouwelijke tandarts uit Lummen, M.S. (46), voor de raadkamer moeten verschijnen. Alles was tot in de puntjes geregeld voor hun huwelijk vrijdag. De vrouw was tandarts, haar verloofde R.C. (45) - een ex-piloot - was haar assistent. Maar nu loopt er een moordonderzoek: de man is overleden door verstikking. Volgens de onderzoeksrechter heeft M.S. daarvoor een motief.
Lees verder

OVERZICHT. Nog maar 87 coronapatiënten op intensieve en dat is van 23 juli 2021 geleden
De coronacijfers blijven flink dalen. Dat blijkt uit cijfers die gezondheidsinstituut Sciensano vanmorgen gepubliceerd heeft. Het aantal nieuwe gevallen daalt met 35 procent tot gemiddeld 2.392 per dag en het aantal hospitalisaties met 23 procent tot 79 per dag. Er liggen nu nog 1.238 mensen in het ziekenhuis en 87 op intensieve. Dat laatste is van 23 juli 2021 geleden.
Lees verder

Dansen met ringmeisje en interactie met commentatoren: Floyd Mayweather entertaint fans tijdens boksmatch
Floyd Mayweather is een entertainer. Dat bewees hij afgelopen weekend nogmaals tijdens een demonstratiepartij tegen zijn voormalige sparringpartner Don Moore. Zo danste hij onder meer met een ringmeisje en ging hij tíjdens de boksmatch in interactie met de commentatoren.
Lees verder

DéFI stelt voor om Brussel uit te breiden tot randgemeenten
DéFI stelt voor om Brussel uit te breiden tot de randgemeenten. In dat kader wil de Franstalige partij in de gemeenten van de Vlaamse rand referenda organiseren over een eventuele toetreding tot het Brussels Gewest. Dat staat te lezen in de Brusselse editie van 'La Dernière Heure'.
Lees verder

Russen trekken langs Azovstal-fabriek met metaaldetector op zoek naar mijnen
Op deze beelden is te zien hoe Russische soldaten met een metaaldetector langs de Azovstal-fabriek lopen. Ze zoeken naar mijnen en bommen, om die dan gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Deze beelden worden door het Russische ministerie van Defensie gedeeld. Volgens hen zouden er in minder dan twee dagen al meer dan 100 bommen onschadelijk zijn gemaakt.
Lees verder

Bruce Springsteen komt naar België (maar een precieze datum is er nog niet)
Wie Bruce Springsteen (72) graag eens aan het werk wil zien, heeft geluk. The Boss gaat op tournee en doet daarmee ook België aan. Op een precieze datum voor dat concert is het wel nog even wachten.
Lees verder

Frituuruitbater verdedigt hogere prijzen van pakje friet: "Je vergelijkt américain toch ook niet met filet pur?"
Een kleintje met mayonaise wordt straks 25 tot 50 cent duurder. Frituuruitbaters worstelen met uit de frituurpan swingende olieprijzen, boven op de dure energie. Ook aardappelen zijn (een beetje) duurder geworden. Heeft de sector het echt moeilijk of surft ze mee op de golf dat alles duurder wordt? We zochten het uit.
Lees verder