Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Hoge Raad van Financiën denkt aan afschaffing maaltijdcheques en btw-verhoging van 21 naar 22 procent

HLN
Hoge Raad van Financiën denkt aan afschaffing maaltijdcheques en btw-verhoging van 21 naar 22 procent
De Hoge Raad voor Financiën werkt aan een advies voor de fiscale hervorming. Het doel is om de nettolonen te laten stijgen en ons belastingssyteem te vereenvoudigen. De kostprijs daarvoor is wel 5,7 miljard euro. Om dat te compenseren denkt de Raad onder meer aan de afschaffing van maaltijdcheques en een btw-verhoging met 1%.
Lees verder

Danny (61) werd veertien dagen geleden bewusteloos achtergelaten na ongeval met fiets: "Na mijn val nog geroepen, daarna ging het licht uit"
Danny Van de Vondel (61) herstelt momenteel thuis van een hersenschudding, sleutelbeenbreuk en barstjes in zowel oogkas als kaakbeen na een flinke smak met zijn speed pedelec. Op weg naar het werk kwam hij vermoedelijk in aanraking met een tegenligger. De betrokkene reed verder en liet de man bewusteloos achter.
Lees verder

Manchester City bevestigt akkoord met Dortmund over transfer van Erling Haaland, Borussen kondigen ook meteen opvolger aan
Manchester City heeft een principeakkoord bereikt met Borussia Dortmund omtrent de transfer van Erling Haaland (21). Dat bevestigde de Engelse topclub. De Citizens betalen 75 miljoen euro voor de Noorse topspits.
Lees verder

Dit jaar al 60 mensen gedood door olifanten in Zimbabwe
Zestig mensen hebben dit jaar al het leven verloren door olifanten in Zimbabwe, dat meldt de woordvoerder van de regering. De olifantenpopulatie is één van de weinige die groeit in het land.
Lees verder

Hervorming Champions League is erdoor: acht matchen per club in eerste fase
UEFA-functionarissen, clubs en competities zijn het eens geworden over de definitieve opzet van de Champions League vanaf het seizoen 2024/2025. De plannen waar vorige maand door het uitvoerend comité van de UEFA al groen licht voor werd gegeven, werden na kritiek nog op een aantal punten gewijzigd.
Lees verder

Zwanger worden op je 39ste, kan dat zomaar? "Het idee dat het je laatste kans kan zijn: dat valt zwaar, hoor"
Realityster Astrid Coppens (39) is opnieuw in blijde verwachting. Het is duidelijk een trend om op latere leeftijd mama te worden, niet zelden dankzij de wetenschap. Maar tot wanneer kan een vrouw werkelijk gezond zwanger worden: is vijfendertig nog veilig? En vijfenvijftig dan? Plus, welke risico's zijn er verbonden aan zo'n zwangerschap op latere leeftijd? Dokter Arne Vanhie reageert. "Veertigplussers zijn verloskundig gezien echte hoogrisicozwangerschappen en hebben het vaak ook mentaal lastig."
Lees verder

"Het idee dat het je laatste kans zou kunnen zijn valt zwaar." Kan je zomaar zwanger worden op je 39ste?
Realityster Astrid Coppens (39) is opnieuw in blijde verwachting. Het is duidelijk een trend om op latere leeftijd mama te worden, niet zelden dankzij de wetenschap. Maar tot wanneer kan een vrouw werkelijk gezond zwanger worden: is vijfendertig nog veilig? En vijfenvijftig dan? Welke risico's zijn er verbonden aan zo'n zwangerschap op latere leeftijd? Dokter Arne Vanhie reageert. "Veertigplussers zijn verloskundig gezien hoogrisicozwangerschappen en hebben het vaak ook mentaal lastig."
Lees verder

Controleur krijgt trap in de rug aan Zuidstation: "Tijdens inspectie trommelde chauffeur kennissen op"
Een controleur van Mobiel Brussel is dinsdagochtend aangevallen aan het treinstation Brussel Zuid toen hij daar een voertuig controleerde dat in overtreding was. Dat bevestigt woordvoerster Camille Thiry. De controleur zou een trap in de rug gekregen hebben en werd naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Kinderen smeken om hun vaders te redden uit belegerde staalfabriek Marioepol
Meer dan duizend Oekraïense militairen zitten nog vast in de staalfabriek in Marioepol. Kinderen smeken de internationale gemeenschap nu in een aangrijpende video om hun vaders te redden.
Lees verder

Kraantjeswater komt niet in gedrang door aanhoudende droogte, maar "stop met auto's te wassen met drinkbaar water"
Ondanks de aanhoudende droogte komt de drinkwatervoorziening niet in gevaar. Dat meldt AquaFlanders dinsdag in een persbericht. Op voorwaarde dat we verstandig blijven omspringen met ons kraantjeswater.
Lees verder

Kraantjeswater komt niet in gevaar door aanhoudende droogte, maar "stop met auto's wassen me drinkbaar water"
Ondanks de aanhoudende droogte komt de drinkwatervoorziening niet in gevaar. Dat meldt AquaFlanders dinsdag in een persbericht. Op voorwaarde dat we verstandig blijven omspringen met ons kraantjeswater.
Lees verder

Vluchter Kämna vloert nieuwe leider López op de Etna, Vansevenant grijpt naast roze trui
Lennard Kämna heeft de vierde etappe van de Giro op zijn naam geschreven. De Duitser rekende op de flanken van de Etna af met medevluchter Juan Pedro López, al veroverde die laatste wel de roze trui. Mauri Vansevenant greep naast de leidersplek.
Lees verder

WHO-topman noemt Chinees 'Zero Covid'-beleid "onhoudbaar"
Het 'Zero Covid'-beleid dat de Chinese autoriteiten hanteren in hoofdstad Peking en de belangrijke havenstad Shanghai is onhoudbaar. Dat heeft de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, gezegd tijdens een persconferentie.
Lees verder

Hoop voor alle Belgen die geld verloren aan online oplichters: "Na 2 jaar betaalt bank ons geld terug. Eindelijk!"
Dagelijks verliezen bijna honderd Belgen geld aan online oplichters. Banken moeten slachtoffers van phishing in principe terugbetalen, maar liggen vaak dwars omdat ze hen "grove nalatigheid" verwijten. Jelle (36) en Sofie (34) gingen de strijd aan en hebben nu een vonnis in handen dat veel mensen die geld verloren kan helpen.
Lees verder

Emotionele Nicolas Colsaerts treedt na zeldzame nierziekte aan op Soudal Open: "Mentaal kreeg ik een klets"
Hij is afgegleden naar de 597ste plek op de wereldranking, maar wat dan nog? Golfer Nicolas Colsaerts is al lang blij dat hij nog leeft en donderdag kan aantreden op de Soudal Open in Schilde. "Als je gezondheid op het spel staat, dan is je klassement geen prioriteit."
Lees verder

Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat Poetin niet stopt bij overwinning in Donbas
De Amerikanen verwachten niet dat de Russische president Vladimir Poetin tevreden zal zijn als hij de Oost-Oekraïense Donbas-regio veroverd heeft. Hij zou de oorlog in Oekraïne willen voortzetten om ook doelen buiten de Donbas te halen, zegt Avril Haines, de directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendiensten.
Lees verder

Negatief Vlaams advies voor Luikse luchthaven na protest Limburgse gemeenten
Vlaanderen geeft een ongunstig advies voor de nieuwe vergunning van de luchthaven van Luik. Dat antwoordde minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in het parlement op een vraag van Inez De Coninck (N-VA). De luchthaven ligt op 8 kilometer van Vlaanderen.
Lees verder

Netflix overweegt abonnement met reclame
Streamingdienst Netflix lanceert mogelijk tegen het einde van dit jaar — vroeger dan aanvankelijk voorzien — een goedkoper abonnement waarbij kijkers ook advertenties te zien krijgen. Dat bericht de 'New York Times' vandaag, nadat de krant inzicht kreeg in een interne mededeling van Netflix aan zijn personeel.
Lees verder

EU beschuldigt Rusland van grootschalige cyberaanval, één uur voor start van oorlog: "Storingen moesten inval helpen verdoezelen"
De Europese Unie beschuldigt Rusland ervan een grootschalige cyberaanval uitgevoerd te hebben op een Amerikaans satellietnetwerk. De actie vond één uur voor de start van de oorlog plaats en moest de inval helpen verdoezelen, luidt het in een mededeling van de EU-lidstaten.
Lees verder

Drie jaar nadat brandweermannen leven laten in brand, worden verdachten opgepakt: "Ze waren toen minderjarig"
Er is een doorbraak in de zaak rond de brand die in 2019 het leven kostte aan brandweermannen Benni Smulders en Chris Medo. Het parket communiceert vanavond dat er vier arrestaties zijn gebeurd, en dat drie verdachten op het moment van de feiten minderjarig waren. "De brand werd mogelijk per ongeluk veroorzaakt", zegt het parket.
Lees verder