Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

Hof van beroep buigt zich over wanpraktijken in de gevangenis van Vorst: “Die gevangenis is een sombere en akelige ...

HLN
Hof van beroep buigt zich over wanpraktijken in de gevangenis van Vorst: "Die gevangenis is een sombere en akelige plek"
"De gevangenis van Vorst dateert uit 1910, maar nu nog steeds lijkt het alsof de tijd er is blijven stilstaan. Deze gevangenis is een sombere en akelige plek", aldus het parket-generaal woensdag voor het Brusselse hof van beroep. Drie jaar geleden werden veertien cipiers van de gevangenis van Vorst veroordeeld tot 20 maanden cel met uitstel voor het onmenselijk behandelen van gedetineerden in 2014 en 2015. Allen tekenden hiertegen beroep aan.
Lees verder

VN hebben 144 miljoen dollar nodig voor redding roestende olietanker in Rode Zee
De Verenigde Naties hebben in totaal 144 miljoen dollar (136 miljoen euro) nodig om een olietanker te redden voor de kust van Jemen, waar een milieuramp dreigt. Dat twitterde de VN-noodhulpcoördinator voor Jemen, David Gressly, woensdag bij de start van een donorconferentie. Dit is inclusief 80 miljoen dollar om de verouderde en onveilige tanker Safer tijdelijk te vervangen.
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Marc Degryse: "Union mag niet versmacht worden door de druk" - Skov Olsen op de bank bij Club, Nieuwkoop ontbreekt bij bezoekers
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: 20u30 • Jan Breydel • Club Brugge nam afgelopen weekend de leiding over in de Champions' play-offs
Lees verder

Michelle Martin wordt een vrije vrouw, slachtoffers teleurgesteld: "Ik heb soms nog wraakgevoelens"
Michelle Martin (62) wordt half augustus opnieuw een vrije vrouw. De ex van Marc Dutroux, die tot dertig jaar cel was veroordeeld omdat ze de slachtoffers van haar toenmalige man niet had geholpen en zelfs bewust had verwaarloosd, is sinds tien jaar vrij onder voorwaarden. Omdat ze zich aan die condities heeft gehouden, worden haar geen beperkingen meer opgelegd. De ouders van de slachtoffers reageren teleurgesteld.
Lees verder

Top van openbaar ministerie trekt aan alarmbel in parlement: "Nood aan crisisplan op maat"
De doorbraak in het onderzoek naar de versleutelde Sky ECC-telefoons biedt een unieke kans om het probleem van de georganiseerde misdaad aan te pakken, maar dan zijn er middelen en een duidelijke aanpak voor de federale gerechtelijke politie (FGP) nodig. Dat is de boodschap van de top van het openbaar ministerie in de commissie Binnenlandse Zaken en commissie Justitie. Die roept op tot een "crisisplan om maat".
Lees verder

Wat doe je best als je geld op de beurs hebt staan? Geldexpert Paul D'Hoore geeft advies
De beurscijfers zijn roder dan rood en veel beleggers raken in paniek. Is het wel slim om nu aandelen te kopen of verkopen? VTM Nieuws liet geldexpert Paul D'Hoore aan het woord.
Lees verder

Massagraf met Russische soldaten ontdekt in Oekraïne
Een Italiaanse journalist heeft in Oekraïne per toeval een massagraf voor Russische soldaten ontdekt. De militairen waren herkenbaar aan hun emblemen en uniformen, en aan de roebelbiljetten die ze bij zich hadden. Het is de eerste keer dat er beelden opduiken van een massagraf van Russische soldaten in het conflict met Oekraïne. Een waarschuwing voor gevoelige kijkers: onderstaande video bevat harde beelden.
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Aftrap in kolkend Jan Breydel: wie neemt (serieuze) optie op landstitel?
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Skov Olsen bij Club weer op de bank, De Ketelaere als spits • Bij Union ontbreekt Nieuwkoop • Wie neemt optie op landstitel?
Lees verder

Football Talk. Coaches Vitesse en New York City in beeld bij Standard - FIFA start onderzoek naar WK-ganger Ecuador
Behalve de Noor Ronny Deila (New York City FC) is ook Thomas Letsch in beeld bij Standard. De Duitser is momenteel hoofdtrainer van Nederlandse Vitesse, met wie hij Anderlecht uitschakelde in de voorrondes van de Conference League.
Lees verder

Experts waarschuwen: "Grapjes van Johnny Depp in rechtszaal zouden hem tegen kunnen werken"
Johnny Depp kreeg het grote publiek volledig aan zijn kant na zijn getuigenissen in de rechtbank van Fairfax, Virginia. Daar klaagt hij zijn ex-vrouw, Amber Heard, aan wegens laster. Vanaf de getuigenbank maakte hij enkele grapjes over de advocaten van Heard, die meteen viraal gingen op het internet. Maar volgens expert Lee Berik zouden die ludieke opmerkingen wel eens in zijn nadeel kunnen werken.
Lees verder

Stijn Vlaeminck fietst VeloVeilig door Limburg: "Al tien jaar bezig om gewestweg veilig te maken"
Onze journalist Stijn Vlaeminck fietste vandaag door Limburg voor VeloVeilig Vlaanderen. Een provincie met prachtige fietspaden, maar toch ook nog wat werk op vlak van veiligheid. Dat zegt ook burgmeester Wim Dries van de gemeente Genk: "We willen hier al tien jaar een veilige weg van maken, maar alle instanties rond de tafel krijgen voor een plan, is moeilijk."
Lees verder

LIVE. Zet De Bruyne tegen Wolverhampton nieuwe stap richting titel?
• Premier League • Aftrap: 21u15 • Molineux Stadium • Wolverhampton-Manchester City
Lees verder

Belgische magistraat die beticht wordt van oplichting wordt door Frankrijk aan ons land uitgeleverd
Nadat een verzoek tot Cassatie vandaag werd geweigerd is de uitlevering door Frankrijk van een Belgische magistraat aan België definitief.
Lees verder

Bekende aanklager (45) uit Paraguay vermoord op huwelijksreis, voor ogen van zwangere vrouw
Paraguay is in de ban van een geruchtmakende moord op een van de bekendste openbaar aanklagers van het land. De 45-jarige Marcelo Pecci werd afgelopen maandag tijdens zijn huwelijksreis in Colombia doodgeschoten door twee gewapende mannen, een paar uur nadat zijn vrouw op Instagram bekend had gemaakt dat de twee een kindje verwachten.
Lees verder

Ook misstanden op Amerikaanse internaten voor inheemse kinderen
Uit de eerste bevindingen van een onderzoek naar Amerikaanse internaten voor inheemse kinderen komen min of meer dezelfde misstanden naar voren als in Canada. Bij zeker vijftig van de ruim vierhonderd voormalige kostscholen in de Verenigde Staten zijn graven gevonden, meldt onder andere The New York Times.
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Ook Club Brugge dreigt na verrassende hoekschop, maar Lazare redt de meubelen
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Skov Olsen bij Club weer op de bank, De Ketelaere als spits • Bij Union ontbreekt Nieuwkoop • Mignolet redde na 19 seconden poging van Lazare, ook heet standje voor doel van Moris
Lees verder

Hilary Duff gaat naakt op de cover van Women's Health: "Dit was heel eng om te doen"
Een grote stap voor voormalig 'Lizzy Maguire'-actrice Hilary Duff (34). Zij staat deze maand naakt op de cover van het bekende Amerikaanse magazine Women's Health. "Ik vond dit zo eng om te doen", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

LIVE. Romelu Lukaku ziet knappe lob afgekeurd worden voor buitenspel, Chelsea op rozen na vroege goal Mount en rode kaart Leeds
• Premier League • Aftrap: 20u30 • Elland Road • Lukaku scoorde vorig weekend tweemaal tegen Wolverhampton
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. Betere tweede helft op Jan Breydel? Buchanan steekt meteen de neus aan het venster
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Skov Olsen bij Club weer op de bank, De Ketelaere als spits • Bij Union ontbreekt Nieuwkoop • Mignolet redde na 19 seconden poging van Lazare, ook heet standje voor doel van Moris
Lees verder

Rechter laat dwangsom Trump vallen onder voorwaarden
In een zaak rond mogelijk financieel gerommel door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, is een Newyorkse rechter bereid om de dwangsom tegen hem op te heffen. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Trump moet tegen 20 mei dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen, waaronder het betalen van 110.000 dollar (105.000 euro) boete.
Lees verder