Doorgaan naar hoofdcontent

Herenthout: Lentedrink zondag 22 mei

Herenthout
Lentedrink zondag 22 mei
Om verloren tijd in te halen, organiseert gemeente Herenthout op zondag 22 mei een lentedrink, met een verenigingenmarkt en een drankje aangeboden door het lokaal bestuur. Kom allemaal vanaf 14u naar Markt om te vieren dat we weer mogen genieten van een gezellig samenzijn. Tot dan!
Lees verder

Internationale dag van de Fair Trade zaterdag 14 mei
Op zaterdag 14 mei wordt de Internationale dag van de Fair Trade gevierd. Die dag heeft de gemeente extra aandacht voor eerlijke handel, handel met oog mens én planeet. Daarom organiseert de GROS (Gemeentelijke raad voor Ontwikkelingssamenwerking) een info- en verkoopstand met Fair Trade producten op de Lentedrink van de gemeente op zondag 22 mei. We streven hiermee naar een eerlijk loon en goede werk- en milieuomstandigheden voor de boeren en producenten wereldwijd. Bovendien verwelkomen ze...
Lees verder

Archeologiedagen 20-22 mei: de laatste vlucht van Lancaster ME737
Wandel dit weekend de Lancasterwandeling in het kader van de archeologiedagen van 2022. De activiteit is een wandelroute van 5,7 km lang. Ze is zelfstandig te volgen aan de hand van een brochure. Aan de hand van het verhaal van de overlevende crewleden, ooggetuigen, militaire verslagen en een archeologische opgraving vertellen we het verhaal van de laatste vlucht van Lancaster ME737.
Lees verder

Infosessie digitaal bankieren 7 juni
Digitaal bankieren wordt alsmaar populairder en valt niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wat zijn de voordelen en wat kan je er allemaal mee doen? Waar moet je op letten? Is het wel veilig? Tijdens deze infosessie krijg je ook meer uitleg over het fenomeen 'phishing' en andere vormen van online fraude. Hoe gaan oplichters te werk en hoe herken je verdachte mails of sms'en? Ook contactloos betalen, PayConiq en Itsme komen aan bod.
Lees verder