Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Herenthout: Intergemeentelijke herdenkingstocht ’75 + 2 jaar einde WO II’ zondag 8 mei

Herenthout
Intergemeentelijke herdenkingstocht '75 + 2 jaar einde WO II' zondag 8 mei
Op zondag 8 mei rijdt er een Karavaantocht langs Herentals, Herenthout en Olen naar verschillende oorlogsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog. Voorafgegaan door een 25-tal oude militaire voertuigen, vaandeldragers en een piperband zal er een parcours afgelegd worden langs 6 stopplaatsen waar telkens een officiële herdenkingsplechtigheid gehouden zal worden, om hulde te brengen aan de militaire en burgerlijke oorlogsslachtoffers die op die plaatsen vielen te betreuren.
Lees verder

Buurtfeest organiseren?
Hoe organiseer je een onvergetelijk buurtfeest? We geven vijf tips voor een topeditie. Wist je dat je hiervoor een subsidie tot 200 euro kan aanvragen bij de gemeente? En organiseer je een buurtfeest in de periode van 24 tot en met 26 juni of van 1 tot en met 11 juli, dan dien je een aanvraagformulier in voor een feestcheque van de Vlaamse Overheid, in het kader van Vlaanderen feest.
Lees verder

Webinar duurzaam verwarmen 9 juni
Hoe verwarm ik mijn huis duurzaam en houd ik de verwarmingskosten betaalbaar? Dialoog vzw, Fluvius en Energiehuis Kempen organiseren een gratis Webinar 'Slim verwarmen', op 9 juni om 19u30. Warmtepompen, wanneer ze zinvol zijn voor jouw woning en andere slimme manieren om je huis te verwarmen, komen aan bod.
Lees verder

Globale bijhouding Herenthout vanaf 10 mei
Elke drie jaar wordt er per gemeente een globale bijhouding uitgevoerd. Dit houdt in dat van heel de gemeente de kaart wordt vergeleken met de werkelijkheid. Waar er iets veranderd is, wordt dit dan aangepast. In de periode van 10/05/2022 tot 10/06/2022 wordt in onze gemeente de globale bijhouding uitgevoerd.
Lees verder