Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 mei 2022

Herenthout: 80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster

Herenthout
80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster
De InterministeriĆ«le Conferentie (IMC) Volksgezondheid besliste dat alle bewoners van woonzorgcentra en alle personen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen, indien zij dit wensen Ć©n de minimumtermijn van 4 maanden na het vorig boostervaccin voldaan is. 80-plussers uit Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Herenthout kunnen voor deze boosterprik terecht in Herentals op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022, in het lokaal tussen AZ Herentals en het Oud Gasthuis.
Lees verder

Waarom worden de bermen nog niet gemaaid?
Een berm mag volgens het Bermbesluit pas gemaaid worden vanaf 15 juni. Een eventuele tweede maaibeurt mag slechts uitgevoerd worden na 15 september. Hierop kan enkel een uitzondering worden gemaakt als de verkeersveiligheid in het gedrang komt, om schadelijke organismen te bestrijden of om wateroverlast te voorkomen. Het Bermbesluit is er gekomen om de bermen op een natuurvriendelijker manier te beheren om wilde planten en dieren in stand te houden.
Lees verder

Doe mee aan Weekend van de Klant en ontvang gratis promotiemateriaal!
Onze gemeente ondersteunt het initiatief van UNIZO en Comeos en roept alle handelaars/klanten/leden op om mee te doen aan Weekend van de Klant op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Inschrijven op de website www.weekendvandeklant.be is volledig gratis. Als je inschrijft voor 11 september, krijg je daarbovenop een gratis promopakketje toegestuurd met een affiche, ballonnen en attentiestickers. De ideale manier om al jouw klanten te informeren over jouw actie(s) tijdens Weekend van de Klant.
Lees verder

Openbaar Onderzoek "Ontwerp Lokaal Materialenplan 2023 – 2030"
Binnenkort hebben we een nieuw uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval voor de periode 2023-2030, namelijk het Lokaal Materialenplan. Voor het zover is, loopt het openbaar onderzoek van 1 juni t.e.m. 31 juli 2022. Het Lokaal Materialenplan vervangt het uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2016-2022. Met dit plan zet de OVAM een volgende stap in de richting van een integraal beleid rond circulaire economie, door een verhoogde...
Lees verder