Doorgaan naar hoofdcontent

Hein Vanhaezebrouck niet verbaasd over dreigende sanctie: “Je kan niet blind blijven voor wat nu al een paar jaar a...

HLN
Hein Vanhaezebrouck niet verbaasd over dreigende sanctie: "Je kan niet blind blijven voor wat nu al een paar jaar aan het gebeuren is"
Volgende week dinsdag weet Hein Vanhaezebrouck of hem een bijkomende sanctie wacht, voor zijn gedrag en uitspraken na zijn uitsluiting in de match tegen Genk én voor wat hij later vertelde in een interview met deze krant. Vanhaezebrouck zegt daar niet van geschrokken te zijn.
Lees verder

Deense kroonprins en vrouw "diep geschokt" door wanpraktijken op school van zoon: "Totaal onaanvaardbaar"
De Deense kroonprins Frederik (53) en kroonprinses Mary (50) zijn "diep geschokt" door een documentaire die werd uitgezonden over de kostschool waar hun 16-jarige zoon prins Christian les volgt. In de docu vertellen tientallen oud-leerlingen van Herlufsholm, zoals de school heet, over heftige pesterijen en een "cultuur van misbruik en geweld", die zou doodgezwegen worden door de directie.
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton nadert op vluchters, Wie houdt Van der Poel straks van het roze op aankomst boven?
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

PORTRET. Wie is die mysterieuze 'Van Mossel', de Nederlandse autokeizer die alle Vlaamse garages opkoopt? "Vele kleintjes maken samen één grote"
Van Mossel: op steeds meer Vlaamse showrooms prijkt plots die naam. Van Ford tot Peugeot, van Opel tot Mercedes-Benz. Zonder onderscheid van merk slokt hij ze allemaal op en is hij intussen de Vlaamse marktleider in autoconcessies. Portret van de onbekende 'mosselman' die eigenlijk Eric Berkhof (58) heet. Als zoon van een Vlaamse moeder en Nederlandse vader startte hij in 1982 als stagiair in een Volkswagen-garage. Vandaag is hij één van de succesvolste zakenmannen van Nederland: "Maar toch mag elke klant mij nog altijd bellen."
Lees verder

Italiaanse Ndrangheta-maffia plant aanslag op openbaar aanklager
Huurmoordenaars van de Italiaanse Ndrangheta-maffia plannen een aanval op een openbaar aanklager, dat meldt de Italiaanse krant 'Il Fatto Quotidiano' na een waarschuwing van een buitenlandse inlichtingendienst.
Lees verder

Waarom zelfs de gewoonste supermarkt intussen een eigen sushibar heeft: "Perceptie van versheid verkoopt beter"
Het verkoopsucces van sushi in onze supermarkten blijft maar toenemen. Met 25,6 miljoen stuks verkocht Delhaize afgelopen jaar alweer 10 procent meer sushirolletjes en dat zal volgens de warenhuisketen ook de volgende jaren zo blijven. Ziedaar de verklaring waarom niet alleen Delhaize, maar ook Carrefour zo veel mogelijk winkels met sushibars uitrust: "Ze staan garant voor weinig risico — want alles gebeurt in onderaanneming — maar ook voor een mooie winst", zegt retailexpert Stefan Van Rompaey. "Bovendien voedt zo'n sushibar de perceptie van versheid."
Lees verder

LIVE GIRO. Op naar (massa)sprint: wie pakt eerste roze trui op pittige aankomst?
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE F1. Special Ones voor oefenritten GP Miami: Mercedes en Team Williams pronken met kleuren, Norris met NBA-tintje en Miami-vibes bij Pérez
Vandaag staan de vrije trainingen voor de eerste Grand Prix in Miami op het programma. Enkele rijders hebben voor die gelegenheid speciale tools voorzien. Mercedes met Lewis Hamilton zal aantreden met kleurrijke achtervleugels op hun wagens, Lando Norris van McLaren zal met een helm in de vorm van een NBA-basketbal aan de start staan. Team Williams blijft niet achter en komt met een kleurrijke wagen voor de dag in Florida.
Lees verder

Bezoekers schrikken: zeeleeuw springt uit het water in Nederlandse dierentuin en ontsnapt bijna uit verblijf
Een Californische zeeleeuw in Diergaarde Blijdorp was het allemaal even zat: in een video is te zien hoe de zeeleeuw uit het water springt en deels boven de metershoge ruit van zijn verblijf uitkomt. Gelukkig voor de zeeleeuw én de dierentuin springt hij al snel weer het water in. "Af en toe vertonen jongvolwassen zeeleeuwmannetjes wat puberaal gedrag."
Lees verder

Twee personen vermist na zware explosie in flatgebouw in Madrid
In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn brandweerlui op zoek naar twee vermiste personen nadat een hevige explosie heeft plaatsgevonden in een flatgebouw. Zeventien anderen raakten gewond door rondvliegende glasscherven en puin. Dat hebben de Spaanse hulpdiensten bevestigd.
Lees verder

"Toen ze haar ogen dichtkneep, ging bij mij de alarmbel af": lichaamstaalexpert analyseert Amber Heard
Amber Heard (36) kwam deze week voor het eerst aan het woord in het smaadproces dat haar ex-man Johnny Depp (58) tegen haar heeft aangespannen. "Dit is het pijnlijkste en moeilijkste dat ik ooit heb meegemaakt", zei ze onder meer. Maar hoe oprecht was ze tegen de rechter? Dana Ketels, gedragsanalist en expert in non-verbale communicatie, analyseerde voor ons de beelden. "Het gevoel van afkeer domineerde tijdens haar getuigenis."
Lees verder

REALITYCHECK. Kelly verhuist van 'Love Island' naar een écht eiland en 'Big Brother'-deelnemer Dimitri heeft een nieuwe vriendin
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Van mode tot musea: dit zijn de 8 topadresjes van Bent Van Looy. "Koop weinig en voor de rest van je leven"
Muzikant Bent Van Looy (45) ademt naast muziek ook kunst: hij exposeert op Art Brussel, waar je zijn werk tot 1 mei kon bewonderen. Het is het werk van een man met smaak — ook voor musea, interieur en kleding. Hij tipt dan ook als geen ander de hotspots die daar precies geschikt voor zijn. Steek jezelf strak in het pak of trek erop uit in Bents favoriete natuurgebied. "Hier is het magisch."
Lees verder

Recordaantal speedpedelecs verkocht
De voorbije maand april werd een recordaantal speedpedelecs — supersnelle elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen rijden — ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.
Lees verder

Record aantal speedpedelecs verkocht
De voorbije maand april werd een recordaantal speedpedelecs - supersnelle elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen rijden - ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.
Lees verder

Hoe krijg je frietjes thuis even krokant als in de frituur?
Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. "Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes."
Lees verder

"Trailer 'H4Z4RD' breekt Belgisch record"
De trailer van 'H4Z4RD', de nieuwe langspeelfilm van Jonas Govaerts, staat nog maar sinds donderdag online, maar heeft nu al een Belgisch record te pakken. Dat schrijft 'Vertigo'.
Lees verder

De Croo over Dag van de Overwinning in Rusland: "Moeten escalatie van geweld vermijden"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil in de aanloop naar de Dag van de Overwinning in Rusland op 9 mei "alles doen om een nieuwe escalatie van geweld te vermijden". Dat zegt hij vrijdag op de herdenking van de Kortrijkse parachutisten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 9 mei vieren de Russen de overwinning op de nazi's tijdens die oorlog.
Lees verder

Koers Kort. Weer Belgisch succes in Duinkerke: Taminiaux (Alpecin-Fenix) nipt de snelste - Parijs-Roubaix voor beloften in laatste instantie afgelast
Opnieuw Belgisch succes in de Vierdaagse van Duinkerke. Lionel Taminiaux (25) haalde het in de vierde rit nipt na een massasprint. De elfde zege van het seizoen voor Alpecin-Fenix (enkele minuten later zorgde Mathieu van der Poel in de Giro voor de twaalfde) en de tweede profzege voor Taminiaux zelf. In 2019 won hij La Roue Tourangelle Région Centre Val de Loire (1.1).
Lees verder

ASSISEN. Wie is Sandro Hamidovic, de man die de Aquino's bedreigt met de vinger op de keel?
Van leuren met kookpotten over de verkoop van oude vodden en tweedehandsauto's tot zware criminaliteit. Zo laat de professionele loopbaan van Sandro Hamidovic (52), die terechtstaat voor de gijzeling van en moord op Silvio Aquino in 2015, zich samenvatten. Hoe kwam hij al die jaren geleden op het slechte pad terecht? Was liep er juist mis op die bewuste 27 augustus? En waarom maakte hij dat keel oversnijdende gebaar naar de Aquino's?
Lees verder