Doorgaan naar hoofdcontent

Heel wat mooi volk in de tribunes: van Rafael Nadal tot familie Courtois (met uiteraard ook vriendin Mishel)

HLN
Heel wat mooi volk in de tribunes: van Rafael Nadal tot familie Courtois (met uiteraard ook vriendin Mishel)
Buiten het stadion heel wat onrust, in het stadion zien we dan weer heel wat bekende koppen. Een overzichtje.
Lees verder

"Fenomenaal begin, maar na anderhalf uur is de magie helaas op": onze reporter woonde 'ABBA Voyage' bij in Londen
Mamma mia, here we go again. Veertig jaar na hun laatste concertreeks staan de leden van ABBA opnieuw op het podium. Goed voor 300 jaar popgeschiedenis, en dat vanuit hun luie zetel. Voor 'ABBA Voyage' wordt de band namelijk digitaal tot leven gewekt. Wij waren erbij in Londen, tijdens het openingsweekend. Een reünie die griezelig echt oogt, al verlang je na negentig minuten naar een occasionele valse noot.
Lees verder

Oekraïne showt Harpoon-raketten die het kreeg van VS: "We hebben er genoeg om hele Russische vloot in Zwarte Zee tot zinken te brengen"
De woordvoerder van het Oekraïense leger in de havenstad Odesa heeft een video gedeeld waarin de lancering van enkele Amerikaanse Harpoon-raketten getoond wordt. Volgens Sergey Bratchuk kregen ze er genoeg "om de hele Russische vloot in Zwarte Zee tot zinken te brengen".
Lees verder

Thibaut Courtois grote held in finale: Real Madrid wint Champions League dankzij wereldsaves Rode Duivel en goal Vinicius
Real Madrid heeft de Champions League gewonnen. De Koninklijke rekende in een spannende finale af met Liverpool: 1-0. Met dank aan een géweldige Thibaut Courtois, die nu elke grote trofee in clubverband in de prijzenkast heeft staan. Dé bekroning van zijn geweldig seizoen.
Lees verder

Onze huisref over de afgekeurde goal van Benzema: "Ik begrijp de beslissing, maar vreemd dat ref niet naar scherm werd geroepen"
Opschudding in de Champions League-finale. Karim Benzema trof op slag van rust raak na een rommelige fase, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Onze huisref Tim Pots begrijpt de beslissing, maar stelt dat scheidsrechter Clément Turpin naar het scherm moest geroepen worden.
Lees verder

Onze man in het Stade de France zag Thibaut Courtois geschiedenis schrijven: "Is hij nu ook officieel onze grootste doelman ooit?"
Een gigant. Letterlijk. Figuurlijk. San Tibu gaat in Madrid de legende in. In eigen land ook. In clubverband heeft Thibaut Courtois alles gewonnen, van de nationale titels over een Europa League tot de Champions League. Koninklijk palmares. In Parijs zette hij de kroon op een carrière. Onze man in het Stade de France, Kristof Terreur, zette zijn volgspot op Courtois en naasten. Hij zag monden openvallen: "Wat een fenomeen!"
Lees verder

Matchwinnaar Courtois snoert criticasters de mond: "Ik krijg nog niet het respect dat ik verdien"
Thibaut Courtois werd verkozen tot man van de match in de gewonnen Champions League-finale met Real Madrid. Na afloop was hij euforisch en reageerde hij op zijn criticasters. "Ik zag tweets passeren dat ik vernederd zou worden, maar het was net omgekeerd."
Lees verder

Chaos voor Champions League-finale volgens UEFA veroorzaakt door "duizenden fans die met valse tickets probeerden binnenraken"
De Champions League-finale werd zaterdagavond met meer dan dertig minuten uitgesteld. Duizenden Liverpool-supporters geraakten niet op tijd in het stadion en stonden in een enorme wachtrij. "De poorten aan de Liverpool-zijde raakten geblokkeerd door duizenden fans die met valse tickets probeerden binnenraken", verklaart de UEFA de chaos in een statement. Om de supporters uiteen de drijven zette de politie zelfs traangas in. Op beelden waren ook fans te zien die over omheiningen kropen om toch het stadion binnen te raken.
Lees verder

LIVE. Zelensky hekelt "nieuwe terreur" van Rusland - Burgemeester Marioepol waarschuwt voor uitbraak infectieziekten
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland van "nieuwe terreur". Het gaat volgens hem om "zinloze, barbaarse aanvallen" met raketten en mortieren. Dat zei hij zaterdag in een videotoespraak. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Brazilië opnieuw geteisterd door noodweer: zeker 34 doden
Stortregens die de Braziliaanse staat Pernambuco al sinds dinsdag teisteren hebben volgens de autoriteiten het leven van minstens 34 mensen geëist. Verreweg de meeste slachtoffers vielen zaterdag toen door aardverschuivingen op verschillende plekken in de noordoostelijke staat in totaal 29 inwoners omkwamen.
Lees verder

Waarnemers: zeker 27 burgers gedood in oosten van Congo
Zaterdagochtend zijn in Beni, in het oosten van de Democratische Republiek Congo, minstens 27 burgers gedood door rebellen van ADF. Dat melden het leger en waarnemers ter plaatse.
Lees verder

Twee nieuwe hagedissensoorten ontdekt in Peru: beestjes vernoemd naar Transformer en biologe
Wetenschappers hebben in Peru twee nieuwe hagedissensoorten ontdekt. De reptielen zijn aangetroffen in de ruïnes van Machu Picchu en natuurpark Machiguenga.
Lees verder

PORTRET. Charles Leclerc, gehard door het leven en kandidaat-wereldkampioen: "Ik was 4, speelde met autootjes en zag F1-bolides passeren"
En plots is hij kandidaat wereldkampioen. Maar wie is de thuisrijder van het weekend eigenlijk? Wolf in schapenvacht achter het stuur. Zeggen ze. Ideale schoonzoon zodra hij uitstapt. Lijkt hij. Maar op zijn jonge 24ste ook al serieus gebrandmerkt door het leven. Weten we. Maak kennis met Charles Marc Hervé Percival Leclerc.
Lees verder

Andy Peelman: "Een autoprogramma voor VTM maken? Heb zelfs al een pilootaflevering opgenomen"
In de Formule 1-wereld is er heel wat ophef rond het 'juwelen verbod' dat Lewis Hamilton treft. Dit houdt niet alleen sporters in de ban, maar ook liefhebbers onder BV's, zoals Andy Peelman. Showbits-reporters Senne en Desna vroegen hem naar aanleiding van de race zondag wat zijn mening hierover is en wat zijn plannen zijn in de autosportwereld. Ontdek wat Andy allemaal verklapt in deze nieuwe Showbits-video.
Lees verder

Jaar na jaar meer meldingen van datalekken: toegenomen digitalisering en thuiswerk vergroten risico
Het aantal dossiers over gegevenslekken dat de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) behandelt, stijgt jaar na jaar. "Digitalisering en meer thuiswerk leiden tot meer risico's rond persoonsgegevens", klinkt het vandaag in De Zondag.
Lees verder

Bijna vertienvoudiging van buitenlandse toeristische boekingen in Vlaanderen na coronadal
De toeristische sector klimt stilaan uit een diep coronadal. Zo was er dit voorjaar een bijna vertienvoudiging van het aantal boekingen door buitenlandse toeristen in Vlaanderen in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) recentelijk opvroeg bij Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Arbeiders fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels
Werknemers van Apple-leverancier Quanta Computer in het Chinese Shanghai beginnen in opstand te komen tegen de strenge lockdownmaatregelen. Tienduizenden werknemers zouden al maanden vastzitten in en rondom de fabriek.
Lees verder

VS "blijven bezorgd" na bezoek van VN-Mensenrechtencommissaris aan Xinjiang, "waar genocide en misdaden tegen menselijkheid plaatsvinden"
De Verenigde Staten hebben zondag opnieuw hun bezorgdheid uitgedrukt over de mogelijke beperkingen die VN-Mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet opgelegd kreeg bij haar bezoek aan de Chinese provincie Xinjiang. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in een persbericht.
Lees verder

Verkiezingen in Colombia worden onvoorspelbaarste in jaren: voor het eerst linkse president aan de macht?
De eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Colombia, zondag, kondigt zich aan als de onvoorspelbaarste in jaren. In de peilingen ligt de linkse senator en voormalige burgemeester van Bogota Gustavo Petro op kop, wat doet vermoeden dat links het voor het eerst voor het zeggen krijgt in het land dat in het verleden altijd door conservatieven geleid werd. Er wordt echter verwacht dat een tweede ronde nodig zal zijn om te bepalen wie huidig president Iván Duque opvolgt.
Lees verder

Kil en onstabiel weer, met buien
Het wordt zondag kil en onstabiel, met in de loop van de dag buien. Ook maandag verwacht het KMI nog frisse temperaturen. Daarna wordt het wat zachter.
Lees verder