Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

Hakim Chatar gaat langs bij bekende sneakerfanaten in het gloednieuwe ‘Sneak Peek’

HLN
Hakim Chatar gaat langs bij bekende sneakerfanaten in het gloednieuwe 'Sneak Peek'
Hij was vooral bekend als dj, maar nu mag Hakim Chatar ook z'n eigen programma presenteren: 'Sneak Peek', dat te zien zal zijn op VTM GO. Hij duikt daarin in de wondere wereld van de sneakers.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Vandenbroucke en zijn administratie zitten met een probleem"
Ons land stuurde begin maart vrachtwagens met oude, bijna vervallen geneesmiddelen en medische hulpmiddelen naar Oekraïne. "Daar is maar één woord voor: beschamend", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Het doet ook vragen rijzen. Was dit een eenmalige blunder? Of een symptoom van een groter probleem?"
Lees verder

Als je van de Duivel(s) spreekt... Martínez maakt vandaag ruime selectie voor vierluik Nations League bekend, mét Hazard
Wie komt erbij? Wie valt af? Roberto Martínez maakt straks zijn (ruime) selectie bekend voor de wedstrijden in de Nations League. Eden Hazard is er alvast bij.
Lees verder

Samson & Marie strijken neer in Mechelen voor nieuwe reeks: "Veel nieuwe vrienden, maar de Burgemeester is ook nog van de partij"
Deze week zijn de opnames gestart van een gloednieuwe reeks van Samson & Marie. De tweede tv-reeks 'IJsjestijd' zal vanaf september te zien zijn op Ketnet. In deze nieuwe reeks maken ze kennis met vier nieuwe gast-personages die, naast de vertrouwde gezichten, deel uitmaken van de nieuwe reeks. Zo zal Michiel De Meyer, beken van 'Thuis', aantreden als de klungelige brandweerman Bill.
Lees verder

LIVE. Vredesonderhandelingen gestaakt - Russische turner geschorst om pro-oorlogssymbool
De vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou zijn opnieuw tijdelijk opgeschort "omdat Moskou de situatie niet snapt". Dat zegt Mikhailo Podoliak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De zorg over het welzijn van meer dan 260 Oekraïense strijders die zich na weken van wanhopig verzet bij de staalfabriek Azovstal in Marioepol overgaven aan de Russische troepen neemt toe. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Zomers warm met temperaturen tot 28 graden vandaag, zaterdag neemt kwik een duik
Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af vandaag. Er is een kleine kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima in het binnenland variëren van 24 tot 28 graden, aan zee schommelen die rond 20 graden.
Lees verder

Opnieuw meer ongevallen met trams van De Lijn
Post-covid zijn er terug meer mensen en trams op de baan, dat heeft u vast al gemerkt. Maar drukker verkeer leidt ook tot meer ongevallen. Zo werden er vorig jaar 1.083 ongevallen met trams van De Lijn geregistreerd, 82 meer dan in 2020. Trambestuurders krijgen daarom extra opleiding.
Lees verder

Nadat Kim dan toch voor Emi gaat in 'Boer zkt vrouw': de therapeut ziet élke dag mensen die niet kunnen kiezen
Kan dat, gevoelens hebben voor twee personen tegelijk? Niet weten wie kiezen? In 'Boer zkt vrouw' alleszins wel en in het dagelijks leven ook, al gebeurt het daar eerder stiekem: twijfelen tussen het eigen huwelijk en een affaire, bijvoorbeeld. "Het is een Fear of Missing Out."
Lees verder

"Ik kijk hier al maanden naar uit": Angèle triomfeert in Vorst Nationaal (en komt dit najaar terug)
Onze Belgische trots in de Belgische driekleur. Patriottisme vierde hoogtij maandagavond in Vorst Nationaal. Angèle hield met haar 'Nonante-Cinq'-tour voor het eerst halt op de plek waar ze de kiem van haar wereldcarrière zaaide. "Eindelijk 'Bruxelles je t'aime' zingen op de plek waarvoor het geschreven is. Zò speciaal!"
Lees verder

Het gerecht klaagt in vlammende brief aan Vincent Van Quickenborne (Open Vld) over gebrek aan middelen
Na de parketten klagen nu ook de rechtbanken aan dat ze over te weinig middelen beschikken om hun werk te kunnen blijven doen. Dat bericht De Standaard.
Lees verder

Op twee na hoogste veilingopbrengst ooit voor Sotheby's: ruim 387 miljoen euro voor onder meer Picasso en Monet
Een veiling van laat negentiende en vroeg twintigste-eeuwse kunst in New York heeft dinsdagavond 408,5 miljoen dollar (387,7 miljoen euro) opgebracht. Voor veilinghuis Sotheby's was het de op twee na hoogste veilingopbrengst ooit, meldt het veilinghuis.
Lees verder

Fien Germijns is de nieuwe IT-girl van de VRT: "Vorig jaar nog kandidaat, nu quizmaster"
Fien Germijns (27) is dé rijzende ster op de Reyerslaan. De presentatrice maakt furore bij Studio Brussel en is de sidekick van Bart Cannaerts in de dagelijkse quiz 'De Dag van vandaag'. Nu mag ze ook het zomerse spelprogramma 'Switch' overnemen van Adriaan Van den Hoof. "Ik hoop gewoon dat het geen hol meer uitmaakt hoeveel kilo's je weegschaal aangeeft."
Lees verder

Premier De Croo stelt voor om defensieuitgaven te verhogen tot 2 procent bbp tegen 2035
Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft vrijdag op het kernkabinet voorgesteld dat België zich engageert om de defensie-uitgaven tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het bbp, de zogenoemde NAVO-norm. In 2021 ging het nog om 1,2 procent. Dat schrijft de krant La Libre Belgique.
Lees verder

Aantal verkeersslachtoffers op zelfde niveau als voor coronapandemie: ongevallen met e-steps verdrievoudigd
Tijdens de eerste drie maanden van 2022 zijn in ons land bij verkeersongevallen ter plaatse 111 doden gevallen, 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar (74) en bijna evenveel als in 2019 (113), het laatste jaar vóór de coronapandemie. Opvallend: het aantal letselongevallen met e-stepgebruikers verdrievoudigde: van 96 naar 296. Dat leert de verkeersbarometer die verkeersinstituut Vias woensdag publiceert op basis van cijfers van de federale politie.
Lees verder

Finalespanning stijgt voor Rangers en Frankfurt: "Zullen met enthousiasme spelen"
• Finale • Aftrap: 21u • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

Nik Kershaw, Axelle Red en Metejoor op Night of the Proms
Night of the Proms keert terug naar Antwerpen. Op 18 en 19 november worden fans van klassiek en pop verwend in het Sportpaleis. Onder andere Nik Kershaw, Axelle Red en Metejoor zullen er dan op het podium staan.
Lees verder

Netflix ontslaat 150 werknemers na tegenvallende cijfers
Netflix heeft aangekondigd 150 te zullen schrappen als gevolg van het dalende aantal abonnees, dat is ongeveer twee procent van het totale aantal werknemers. Het is nog onduidelijk op welke afdelingen de bezuiniging plaatsvindt, maar het grootste aantal banen verdwijnt in de VS.
Lees verder

Milieuorganisaties eisen aanpassing stikstofakkoord
Een coalitie van milieuorganisaties tekent bezwaar aan tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Ze vreest dat sommige maatregelen hun doel voorbijschieten, meldt De Morgen.
Lees verder

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken kans op Gouden Palm: "Acteurs aangestuurd in Italiaans met véél haar op"
Van de 21 films die kans maken op de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes, zijn er drie van Belgische makelij. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch doen er met 'Le Otto Montagne' - hun eerste samenwerking - een gooi naar die felbegeerde Gouden Palm. "Over onze winstkansen spreek ik me niet uit, maar we gaan ervoor."
Lees verder

Geen 80ste opeenvolgende deelname: recordreeks grandslams stopt voor veteraan Feliciano Lopez
Het einde van een ongelofelijke reeks. Na 79 opeenvolgende grandslamdeelnames stokt de machine voor Feliciano Lopez. De Spanjaard ging op Roland Garros voor nummer 80, maar werd in de kwalificaties geklopt.
Lees verder