Doorgaan naar hoofdcontent

Grote vakbondsacties zorgen voor hinder bij De Lijn: waar is die het grootst? En kan ik die vermijden?

HLN
Grote vakbondsacties zorgen voor hinder bij De Lijn: waar is die het grootst? En kan ik die vermijden?
Met lokale acties vrijdag in Kortrijk, Leuven en Hasselt, willen de drie vakbonden de regering alvast een schot voor de boeg geven in de koopkrachtdiscussie. De acties zullen tot de nodige hinder leiden bij De Lijn, maar bij NMBS en MIVB moet alles volgens het boekje rijden. Op 20 juni staat ook een nationale vakbondsmanifestatie gepland in Brussel. Daartussen, op 31 mei, houden de openbare diensten nog een actiedag tegen de "algemene malaise" in de sector.
Lees verder

Oekraïense presentator die Songfestival vanuit bunker becommentarieert: "Tien minuten voor de show klonk het luchtalarm"
De foto's van Timur Miroshnychenko die vanuit een bunker het Eurovisiesongfestival becommentarieert, gingen eerder deze week de wereld rond. Het was dan ook op z'n zachtst gezegd een opvallend beeld. Maar wel noodzakelijk, vertelt de presentator aan 'Qmusic'. "Helaas heeft Rusland ons geen schema voor de luchtaanvallen gegeven."
Lees verder

Jennifer Grey herkent haar ex Johnny Depp niet in beelden van rechtszaak: "Ik begrijp niet wat er gaande is"
Jennifer Grey (62) , bekend van de film 'Dirty Dancing', heeft zich uitgesproken over de rechtszaak van haar ex-verloofde Johnny Depp (58). In een interview met 'The Tamron Hall Show' zei Grey, die zich in haar gloednieuwe memoires 'Out of the Corner' ook al uitgesproken heeft over haar relatie met de Amerikaanse acteur, dat ze niet langer weet wie Depp is. "Het maakt me verdrietig."
Lees verder

Lazio toont concrete interesse voor Casper Nielsen, die ook bij Club op de lijst staat
De strijd om Union-middenvelder Casper Nielsen (28) is losgebarsten. Club Brugge won informatie in over de Deen, maar die wil naar het buitenland. Onder meer het Italiaanse Lazio is concreet geïnteresseerd.
Lees verder

CEO Philippe Bormans over de gekeerde titelkansen en de toekomst van Union: "Wij willen geen onehitwonder zijn"
Twee dramatische ontknopingen tegen Club lijken Union net voor de meet uit titelkoers te slaan. "Maar dit seizoen vergeten we nooit", zegt Union-CEO Philippe Bormans, die al de toekomst plant. "Het is nu niet meer: 'Union, oei, nooit van gehoord.' Ze weten nu waar we voor staan."
Lees verder

Elia zoekt 600 miljoen euro kapitaal voor versnelling energietransitie
De beursgenoteerde stroomnetbeheerder Elia wil een kapitaalronde van 600 miljoen euro doorvoeren, zo meldt 'De Tijd'. De som moet dienen voor een enorm investeringsprogramma. Elia vraagt volgende week toestemming aan zijn aandeelhouders.
Lees verder

"Voor buitenlandse aandelen kan je dubbel belast worden op dividenden, behalve in deze gevallen": Paul D'Hoore rekent het voor je uit per land
Wanneer het over beleggen gaat, kijken jonge beleggers dikwijls enkel naar de koersstijgingen van hun aandelen. Met het dividend wordt veel minder rekening gehouden. Ten onrechte, vindt onze geldexpert Paul D'Hoore. "Maar je kan wel best rekening houden met de fiscus in de landen waar je het aandeel koopt." Hij geeft de belangrijkste verschillen mee en vertelt hoe je het meest kunt halen uit je dividenden.
Lees verder

Het rendement van je aandeel kan sterk verschillen per land: Paul D'Hoore legt uit hoe dat komt en vertelt hoe je de meeste winst kunt overhouden
Wanneer het over beleggen gaat, kijken jonge beleggers dikwijls enkel naar de koersstijgingen van hun aandelen. Met het dividend wordt veel minder rekening gehouden. Ten onrechte, vindt onze geldexpert Paul D'Hoore. "Maar je kan wel best rekening houden met de fiscus in de landen waar je het aandeel koopt." Hij geeft de belangrijkste verschillen mee en vertelt hoe je het meest kunt halen uit je dividenden.
Lees verder

"Als je al veel geld hebt overgeschreven, doe je er alles aan om dat terug te krijgen": Michael (64) verloor 180.000 euro door cryptofraude
Het internet krioelt van de valse nieuwswebsites en fake exchange-platformen, vaak bijna perfect nagebootste versies van the real deal. Ook onze eigen HLN-website passeerde al de revue. Slachtoffers die via die wegen in cryptomunten proberen te investeren, komen zo in handen van fraudeurs. Michael (64) is een van hen. "Ik ben normaal heel kritisch van aard, maar werd precies gehypnotiseerd." Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je deze vorm van fraude kunt ontlopen.
Lees verder

Johan Bakayoko krijgt prijs voor grootste talent uit handen van Louis van Gaal: "Je hebt een heel slimme keuze gemaakt"
Een mooie bekroning. Johan Bakayoko (19) is uitgeroepen tot het grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau in Nederland. Bakayoko, smaakmaker bij Jong PSV, kreeg de prijs uit handen van Louis van Gaal. "Heel slim van jou om te kiezen voor deze opleiding."
Lees verder

Slecht nieuws voor de hooikoortslijders: dit weekend nog meer pollen in de lucht
"Dit weekend zullen de pollen door het warme en droge weer talrijk aanwezig zijn", zegt weerman Frank Duboccage. Met temperaturen tot 27 graden is dat geen goed nieuws voor mensen met hooikoorts. In het begin van volgende week verwachten we wat regen en kan de lucht schoner worden. Daarna wordt het weer warmer en komen ook de pollen terug.
Lees verder

Pensioensparen op je 54ste? Behoed je voor deze grove fout
54-jarigen die aan pensioensparen doen, denken maar beter twee keer na over het bedrag dat ze dit jaar storten. Het kan bepalend zijn voor de sommen die ze de volgende tien jaar mogen storten en het fiscale voordeel dat ze daarbij genieten. Spaargids.be legt uit hoe de vork aan de steel zit.
Lees verder

Sterke daling van erfenissen aan goede doelen na afschaffing duolegaat
Het aantal erfenissen aan goede doelen is met bijna de helft gedaald na de afschaffing van het duolegaat. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op vraag van Maurits Vande Reyde (Open VLD).
Lees verder

Democraten willen dat techbedrijven misdaden Rusland documenteren
Vier Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de CEO's van YouTube, TikTok, Twitter en Facebook-eigenaar Meta per brief verzocht om materiaal te archiveren dat als bewijs kan dienen van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne, melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Vader en broer van Maïlys (18) komen getuigen over hun dochter en zus
Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag komen onder meer de vader en broer van Maïlys aan het woord. Volg hun getuigenissen en alle andere ontwikkelingen in onze liveblog hieronder.
Lees verder

Miami stoot door naar NBA-finale van Eastern Conference, Doncic alweer grote man bij Dallas
Miami heeft zich als eerste team geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA. De Heat won met 90-99 van Philadelphia en behaalde zo een beslissende vierde overwinning tegen de Sixers. Dallas sleepte in de Western Conference een beslissende zevende match uit de brand, met dank aan Luka Doncic, alweer.
Lees verder

Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen lossen eerste trailer van Cannes-genomineerde film
Op het filmfestival van Cannes, dat volgende week van start gaat, dingt 'Le otto montagne' van onze landgenoten, Felix van Groeningen (44) en Charlotte Vandermeersch (38), mee naar de Gouden Palm. Er is nu ook een trailer van de film, die gelanceerd werd op de website van 'Variety'.
Lees verder

Tegenvaller voor psoriasismedicijn van UCB
Het Belgische UCB krijgt voorlopig geen goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten om het medicijn bimekizumab - een middel voor de behandeling van de huidziekte psoriasis - er op de markt te brengen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd.
Lees verder

China zinspeelt op strengere reisbeperkingen
China zinspeelt op strengere reisbeperkingen om het rondwarende coronavirus in het land de kop in de te drukken. De ophanden zijnde beperkingen leidden tot publieke verontwaardiging en onrust, zeker omdat het land al strenge maatregelen heeft ingesteld om coronabesmettingen tegen te gaan.
Lees verder

Lorenzo Staelens met slaande deuren vertrokken bij Nederlandse HSV Hoek
Lorenzo Staelens is niet langer trainer van het Nederlandse HSV Hoek. De ex-Rode Duivel stapte er donderdag kwaad op wegens het uitblijven van een contractverlenging.
Lees verder